Frieden valtakunta

26 syyskuun, 2012

Tänään

Filed under: Sairastukset — Friede @ 2:51 pm

Aamulla

Tuut, tuut, tuut

– Eläinklinikalla.

– No se on ______ Henna täällä hei. Sellaista, että me käytiin Figo-kissan kanssa maanantaina teillä, kun sillä ei tullut kunnolla pissiä. Todettiin, että rakossa oli sakkaa ja ärsytystä, sitä huuhdeltiin ja saatiin kipulääkettä ja rakon limakalvoa rauhoittavaa lääkettä. Tiistaiaamuna se pissi ihan hyvin, illalla ei ja tänä aamuna pissi kyllä ihan tolkullisen määrän, mutta se tarvitsi siihen kolme käyntiä. Mitähän tässä pitäisi tehdä?

***

Tuli pitkä puhelu. Todettiin, että tärkeintä on kuitenkin se, että pissiä tulee. Figo on varmasti kipeä vielä sen sakan takia, mutta kipulääke kuitenkin menee alas aivan hyvin. Vaihtoehdoiksi todettiin Temgesic-pistos tai uusi huuhtelu. Temgesic on opioidi, joka ei tässä tilanteessa olisi aivan hyvä, koska opioidit aiheuttaa ummetusta, jota Figolla on vähän ollut muutenkin. Huuhtelu (tai katetrointi) taas voi ärsyttää virtsateitä kovasti. Sovittiin, että katsotaan vielä tämä päivä ja jos ei tilanne parane, mennään huomenna uudestaan jommalle kummalle asialle. Todettiin myös, että vuorokausi on aivan liian pitkä aika pissimättä, mutta tässä tapauksessa kuitenkin juuri ja juuri siedettävissä, koska Figo ei käynyt yrittämässäkään. Sitä ei illallakaan kiinnostanut vessalaatikko yhtään. Niin ja sekin selvisi, että tulehdusta ei ollut, ei tarvita antibiootteja.

***

Nyt tulin töistä. Vessalaatikoilla oli kolme kunnollisen kokoista pissiä. Äsken taas oltiin vessalla, ja sieltä kuului ihan selvää lorinaa 😀 Kaikki neljä pissiä kahdeksan tunnin aikana ei kyllä mitenkään voi olla peräisin Friedestä!

(En minä silti vielä uskalla ihan kokonaan huokaista helpotuksesta, mutta onpa taas muutama vähemmän huolestuttavaa tunti.)

10 kommenttia »

 1. Enkä usko, että sinäkään siellä laatikolla olet ajatuksissasi käynyt 😉 ?

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — 26 syyskuun, 2012 @ 6:12 pm

  • En. Niin huolesta sekaisin en sentään ole ollut, että sekoittaisin pytyn ja laatikon, vaikka kuinkakin ovat vierekkäin 😀 Siksi toisekseen, kolme paakkua oli ilmestynyt sillä välin, kun olin töissä. Tuskin naapuritkaan meillä ovat käyneet?

   kommentti Kirjoittanut Henna — 26 syyskuun, 2012 @ 6:27 pm

 2. Olipa hyvä päästä lukemaan paremmat kuulumiset heti ison huolen perään. Voi kun olisi vain jokin väliaikainen riesa.

  kommentti Kirjoittanut Mindy — 26 syyskuun, 2012 @ 6:47 pm

  • Huolta on ollut! Totisesti toivotaan koko joukko, että riesa on väliaikainen! Ei pidä nuolaista ennenkuin tipahtaa, mutta nyt on sentään tämä ilta ollut vähemmän stressaava.

   kommentti Kirjoittanut Henna — 26 syyskuun, 2012 @ 7:43 pm

 3. Hyvä että pissiä tulee 🙂 Tuo vuorokausi oli tosiaan sellainen, mikä meille sanottiin ihan takarajaksi, kaksi kertaa päivässähän sen pissin olisi tosiaan hyvä tulla. Meillä molemmat kissat tosin lirauttavat yleensä vain kerran päivässä, mutta minkäs teet. Sisaruksilla on näköjään samanlainen pissatahti 🙂

  Tsemppiä! 🙂

  kommentti Kirjoittanut Tasha, Adela ja Heron — 26 syyskuun, 2012 @ 7:09 pm

  • Juu, tokihan siinä on kissakohtaisia eroja. Ei meilläkään kumpikaan ole tavallisesti kuin kaksi pissiä päivässä tehnyt, aamulla ja ennen nukkumaanmenoa (jossa siis väliä hyvinkin 15h, sääntökirjan mukaisen 8h sijaan…). Sitäpaitsi Figohan on ollut ihan reipas oikeastaan koko ajan, eikä tosiaan edes ajatellut vessassakäyntiä. Se vain tuossa oli, kun se on nyt saanut sitä nestettä sekä maanantaina runsaasti että juotettuna, ajattelin että pitäisi sitä enemmän tullakin. Mutta ilmeisesti tänään oli sitten se kipulääkekin paremmin vaikuttanut, kun oli tullut 😀

   Sitäpaitsi se vuorokauden sääntö rauhoitti mua olennaisesti, mikä ei liene ollenkaan huonosta sekään 😀 Muuten olisin mennyt pitkin seiniä kaiken yötä eikä sellainen ilmapiiri ole ollenkaan omiaan edistämään kenenkään toipumista! Kissat on herkkiä huonoille energioille kotonaan.

   Kiitos taas tsempistä!

   kommentti Kirjoittanut Henna — 26 syyskuun, 2012 @ 7:38 pm

 4. Hyvä ettei ollut bakteereja! Puhuiko ell siitä idiootista kystiitista? Jaakolla se ei ollut sitä, mutta tää viimeisin pissitulehdus oli luultavasti stressiä. Ostin royalin Calmia, rauhoittavaa nappulaa (kun se ryökäle ei juuri märkäriruokaan koske) ja sitten on Urinarya muiden tuttujen nappuloiden lisäksi. Mutta teillä ei ole siellä stressiä kylläkään.

  Tsemppiä!

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 27 syyskuun, 2012 @ 9:29 am

  • Idiootista kystiitistä ei puhuttu. Tämän sanottiin olevan interstitielli kystiitti. Idiopaattinen vissiinkin tarkoittaa sellaista, johon ei ole erityistä syytä. Interstitielli kystiitti taas on ymmärtääkseni ”kivulias virtsarakko-oireyhtymä”. Ja syyhän tälle oli liian vähä juominen, jolloin rakko ei huuhtoudu ja tulee sakkaa. Stressiäkään ei nyt pitäisi erityisesti olla.

   Tilannetiedoista sen verran, että illalla ja aamulla tuli hyvin pissiä, ja nyt työpäivän aikaan oli taas neljä paakkua laatikoissa. Hyvältä näyttää!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 27 syyskuun, 2012 @ 5:16 pm

 5. Ihana kun huoli helpottaa, eikö? Pusuja pissikissille!

  kommentti Kirjoittanut Musta, Harmaa, Zepa — 27 syyskuun, 2012 @ 10:13 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

%d bloggers like this: