Frieden valtakunta

7 lokakuun, 2012

Sunnuntain kuvat

Filed under: Sairastukset, Valtakunta — Arttu ja Lupsu @ 7:08 pm

Hyvää sunnuntaita kaikille!

Se tosiaan on taas sunnuntai. Tämä viikko ei ole ollut ihan yhtä ikävä kuin edellinen, mutta ei tämä nyt aivan uomissaan ole vieläkään ollut tämä meidän elo. Mutta varsinaisesti ne jutut kerrotaan lopuksi, että ne, joita ei huvita lukea kissoista ulos tulevista asioista, voi lopettaa ennen sitä. Varsinaisesti asiana on viikset. Ja Figo, mutta viikset liittyy siihenkin. Nimittäin, meiltä kissoiltahan aina joskus irtoaa viiksikarva. Ja irronneet viikset on hyviä leluja. Perjantai-iltana oli taas irronnut yksi ja Figo riemastutti koko perhettä innostumalla leikkimään.

 

 

Mitä tuijotat?

Viikset on aika verraton osa kissaa, kuten tiedetään.

Tämän lisäksi sama poika innostui viime yönä mun kanssa kissaraveihin. Edellisestä kerrasta onkin aikaa! Oli hauskaa. Aamulla sitten vähän tiirailtiin, jos olisi tipuja ollut näkyvillä. Ei ollut, eikä sinne ulos varsinaisesti viitsinyt mennä, kun oli niin kylmä.

Onko tipuja? Ei oo yhtään 😦

No niin, se niistä. Nyt seuraa terveysasiaa (ja eritejuttuja).

Ensinnäkin, Figo on reipastunut kovasti viikon aikana. Se nyt tietysti on selvää, kun se kerran leikkikin jo mun kanssa. Ja ihmisenkin kanssa. Pissihomma hoituu hyvin. Sitävastoin perjantaiaamuna se oksensi ja oli kipeän oloinen ja ihminen soitti eläinlääkärille. Eivät kuitenkaan lähteneet vastaanotolle, vaan piti seurata asiaa. Illaksi se piristyikin (ja siis leikki viiksellä). Lisäksi oli sanottu, että anaalirauhaset saattaisi olla syytä tyhjentää ja antoivat ohjeita. Siispä ihminen, kurja ihminen, otti ja puristeli Figo-paran takamusta! Minä katsoin siinä vieressä eikä näyttänyt yhtään kivalta! Kuulemma ainakin toiselta puolelta onnistuikin, toisesta ei ole varmaa. Figo ei kuitenkaan ole pitkävihainen, onneksi. Minä olisin ehkä tuollaisesta suuttunut! Ja vielä kaiken huipuksi nyt viikonloppuna uhkailtiin parafiiniöljyllä, etenkin Figoa, mutta vähän muakin! Ei kuitenkaan toteutettu uhkauksia, koska tänään sitten senkin puolen hommat hoitui laadukkaasti.

Vaikka tuossa nyt oli jo vastusta ja vaikeutta yhden viikon osaksi aivan riittämiin, tämä viikko on sittenkin ollut vähemmän stressaava kuin se edellinen. Jatkuisi tämä kehitys nyt tällaisena, alkaa riittää jo!

Että sellaista meillä. Mitä muille kuuluu? Oletteko olleet kissoiksi?

6 kommenttia »

 1. Anaalirauhasten tyhjentäminen ei ole mikään kiva juttu – eikä helppo. Hyvä kuitenkin, jos Figo voi jo vähän paremmin. Terve lapsi leikkii?! Tsemppiä teille ja jaksuja! Ei ole kivaa olla huolissaan.

  Meillä on juhlittu sydänsilpun kera, leikitty ja paimennettu Sinaa. Normi päivä muuten…

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 7 lokakuun, 2012 @ 8:26 pm

  • Niin minäkin viime yönä sanoin, että lapsi on terve kun se leikkii, kun tyypit otti piiiiitkästä aikaa kunnon painimatsia (tumps, tömps, tuff-tuff-tuff, jonka jälkeen sutimista ja sängyn yli juoksua). Yleensä kissaravit hankaloittaa nukkumista, nyt ne helpotti sitä 😉

   Anaalien tyhjääminen ei tosiaan ollut helppoa eikä totisesti ainakaan mukavaa! Ei minusta eikä Figosta. Mutta kun Figo on niin kiltti ja mutkaton. Kyllähän se vastustaa, mutta ei pure, raavi tai muuten satuta. Lähtisi vain pois. Eikä tosiaan ole pitkävihainen, kahden herkkuraksun jälkeen kelpasi seura ja silitys.

   Kiitos tsempistä taas! Huolissaan ei tosiaan ole hauska olla, onneksi nyt on jo huoli vähän helpottanut (KOPKOPKOP!!!, varjelkoon takapakeilta!!)

   Sinassa taitaakin olla kova paimentaminen, vaikuttaa melko touhukkaalta neidiltä 😀 Ja kissat epäilemättä arvostivat sydänsilppua!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 7 lokakuun, 2012 @ 8:37 pm

 2. Hyvä, että Figo voi jo paremmin. Kollokin suuttuisi, jos sen anaalirauhasia tyhjennettäisiin. Onneksi Figo ei ole pitkävihainen! 🙂 Toivotaan, että terveysongelmat helpottaisivat teillä!

  kommentti Kirjoittanut Sirpa ja Kollo — 7 lokakuun, 2012 @ 8:40 pm

  • Ja aivan aiheesta Kollo suuttuisi! Tuollaisesta teosta on kenellä tahansa täysi oikeus suuttua!

   Toivotaan tosiaan!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 7 lokakuun, 2012 @ 8:49 pm

 3. Yyyyyyyy penaalit! Miten sä uskalsit tyhjentää?! Meil oli takavuosina herra Harmaalla tuota vaivaa, ja kyllä vein aina vetskulle tyhjennykseen, en ois ite ruvennut millään! Vaiks herra oli kyllä tois kiltti, sitä ei aina edes rauhoitettu tyhjennykseen vaan antoi tehdä ihan hereillä. Kun oli kolme ihmistä vahtimassa ja lellimässä ja pitämässä hellästi kiinni…

  kommentti Kirjoittanut Zepa — 13 lokakuun, 2012 @ 10:28 am

  • Jännäähän se. Figolta juu uskalsin, Frieden kanssa voisikin olla toisin, vaikka se on peruskiltti sekin, en silti ihan näissä jutuissa luottaisi… Ja sitten oli tietysti se, että teenkö minä jutut oikein, auttaako tämä vai meneekö kahta hullummaksi! Mutta ilmeisesti ei ihan pieleen mennyt kuitenkaan. Sinänsähän itse toimenpide ei vaikea pitäisi olla, tosin pari lisäkättä ei olisi tehnyt pahaa. Melkeen joutui käärimään kissan pyyhkeeseen, mutta ei ihan 😀 (pyyhehommiin meillä ei ole tarvinnut koskaan vielä mennä, ei hampaidenpesussa, kynnenleikkuussa eikä lääkinnässä)

   kommentti Kirjoittanut Henna — 13 lokakuun, 2012 @ 5:37 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.