Frieden valtakunta

14 lokakuun, 2012

Sunnuntai taas

Filed under: Sairastukset, Valtakunta — Kissapojat @ 5:58 pm

No niin, on se mennyt tämäkin viikko. Ei kyllä ihan sillä tavalla kuin olisi pitänyt, mutta meni kuitenkin. Torstaihin asti meni hienosti, oli kissahommia, kuten tuota kaappien rapistelua, josta ihminen jo mainitsi. Se on kummallista ettei saa oma-aloitteisesti käydä hakemassa evästä kaapista, vaikka osaisi! Siis helppoahan se ihmisillä on, kun on se pinsettiote. Sitten kun kissa suurella vaivalla saa oven auki, siitä kielletään ja tehdään asia vielä vaikeammaksi! Miksi?! Tämän lisäksi on ollut muita tärkeitä juttuja, kuten painimista (yhtenä kertana Figo oli viimeisen päälle voitolla meidän painissa, musta lähti ihan isoja karvatuppoja! Figosta taas ei lähde karvatuppoja ikinä, sen turkki on vissiin erilainen…) ja nukkumista. Figo on muuten nyt sen pissivaivan jälkeen vähentänyt vaatekaapissa nukkumista ja siirtynyt tuollaiseen pesään mikä meillä on olohuoneen ikkunan alla. Nukkuma-ajat on säilyneet ennallaan.

Sitten se ongelma. (Nyt jos ei halua taas lukea mitä kissasta tulee ulos, sopii lopettaa tähän!)

Onnistuneen alkuviikon jälkeen torstaina tuli ongelmia. Ehkä ruuasta tai jostain, mutta meillä oli molemmilla vatsa kipeä! Piti olla vessalla jatkuvasti, vaikkei oikein mitään olisi tullutkaan. Tai se meni niin, että aina välillä piti käydä yhtenään ja sitten välillä oli tunteja paljon rauhallisempaa. Ruoka ja juoma kuitenkin maistui hyvin, niin että ihmistäkään ei kamalasti huolettanut (Toim. huom. koska päättelin, että tukos se ei ole, koska mikään kissa ei varmasti syö hyvin, juo paljon, nuku rauhassa ja ole muutoin hyvävointinen, jos sillä on tukos suolistossa). Figon osalta tämä asia oli ohi perjantai-iltana ja mun osalta lauantaiaamuna. Lisäksi ihmiselle jäi epäselväksi oliko mulla sen vatsavaivan lisäksi vielä pissitulehduksenkin oireita, mutta minähän en tietysti sitä sille sano! Olisi vienyt eläinlääkärillle kuitenkin, enkä minä halua. Riittävästi oli jo siinäkin, että piti niellä sellaisia pillereitä, Attapektiä nimeltään, siihen vatsajuttuun. Figo ei saanut niitä pillereitä, kun sillä tilanne oli muutoinkin rauhallisempi. Oli mitä oli, eilen ja tänään on oltu jo ihan kunnossa.

(Nyt voi jatkaa lukemista nekin, joita ei kiinnosta mitä kissasta tulee ulos)

No niin, tänään siis on ollut taas tavallinen päivä. Vähän oli tipu-tv-lähetystäkin! Mun piti kertaalleen päästää oikein surkea säksätys, kun tuli tipu taas tuohon räystäälle, enkä päässyt sitä lähempää katsomaan (koska oli ikkuna välissä)! Varpunen se oli.

Tähystystä. Tuolla niitä voi olla.

Samaan aikaan toisaalla:

Meidän kirjahyllyn päälle oli ilmestynyt kissapatsas. Ylpeän näköinen. Tää oli niitä eläviä patsaita, mitä isoissa kaupungeissa kuulemma näkee. Sillä on korkea jalustakin, vaikka sen ei tarvinnut suojautua koirilta. Alunperin se kyllä tähysteli etupihalle. On hirmuisen kätevää kun toinen tarkkailee parvekkeen puoleista pihaa ja toinen parkkipaikkoja. Ei jää mitään huomaamatta!

Sitten sitä alkoi väsyttää tarkkailu ja patsastelu. Mutta komea on naama!

Sellaista meillä. Mitä muille kuuluu? Hyvää alkavaa viikkoa kaikille kavereille!

8 kommenttia »

 1. Hyvä, että kissojen terveys on taas palautunut ennalleen. Ihmisiä huolestuttaa kovasti, jos kissat eivät voi hyvin ja kissojen on kurja olla kipeinä.

  Hieno tähystäjä ja ”kissapatsas”! 🙂 Kissavartion on tärkeää tarkkailla joka suuntaan, ettei mikään jää huomaamatta.

  kommentti Kirjoittanut Sirpa ja Kollo — 14 lokakuun, 2012 @ 7:34 pm

  • Kyllä tosiaan alkaisi jo pikkuhiljaa riittämään nämä sairastukset! Ne on nyt kolmen viikon aikana sairastaneet enemmän kuin viimeisen kolmen vuoden aikana yhteensä!

   Kissapatsas oli (ja on!) hieno. Näkyi vain väsyttävän sellainen patsastelu 😀 Vartioston on myöskin tärkeää olla valppaana, mitä siitäkin tulisi, jos naapurustossa pääsisi asioita tapahtumaan heidän huomaamattaan?

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 14 lokakuun, 2012 @ 7:46 pm

 2. Onpas niin patsasmainen elävä patsas! Tuolle voisi varmaan jotain palkkaakin antaa; odottiko se kenties juuri sitä? Lisäraksuja?

  Onpas outo vatsatauti. Ehkä ihan jokin virus? Hyvä, että meni ohi. Kumma juttu muuten, miten ne sairaudet kasaantuvat. Meilläkään ei ollut vuosiin mitään, ja yhtäkkiä olimme Ell-keskuksen vakiovieraita. No nyt on rauhallisempaa, kop kop.
  Tsemppiä teille!

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 14 lokakuun, 2012 @ 8:48 pm

  • Se saattoi kyllä olla ruuasta. Saivat sellaista ruokaa, jota aiemmin olen epäillyt pienistä vaivoista, mutta aiemmin se on tehnyt hyvin vähäisiä vatsavaivoja, jos on useamman kerran peräkkäin annettu, ei koskaan ennen yhden aterian jälkeen. Nyt eivät olleet moista pariin kuukauteen saaneet ollenkaan ja ajattelin vaihteluksi antaa. Sitäpaitsi Figo sai tonnikalaa (ensimmäistä kertaa moneenmoneenmoneen kuukauteen) ja Friede pääsi ryöväämään. Epäilen, että siksi se oli Friedellä pahempi, kun se kala-allergiaepäily on olemassa. Sitä tukisi sekin, että Frieden korvalehdet oli torstaina aivan punaiset, mutta perjantaina enää eivät. No, nyt loppui sen ruuan tarjoilu, johtui siitä tai ei. En ota riskiä, kun kerran muutakin ruokaa on olemassa. Saattoi toki olla viruskin, mistä niistä tietää. Toivottavasti ei kuitenkaan tule takaisin, oli mitä oli!

   Toivottavasti tosiaan teillä(kin, kuten kaikilla muillakin) lemmikit pysyvät terveinä! Kenenkään ei pitäisi joutua sairastamaan ikinä! Ja teillä tosiaankin oli ikäviä eläinlääkärikäyntejä ihan riittämiin 😦

   Patsas sai palkkionsa, kyllä 😉 Ei se kyllä sitä varten patsastellut, mutta sai kuitenkin.

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 14 lokakuun, 2012 @ 9:38 pm

 3. voi hitsi! Kylläpä teitä nyt on siellä koeteltu. Toivottavasti kaikki taudit pysyvät nyt poissa!

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — 14 lokakuun, 2012 @ 9:44 pm

 4. Olitte vain hakemassa ruokaa, joka on parempi vatsalle. On se nyt kumma, kun semmoinen estetään. 😉

  kommentti Kirjoittanut Mindy — 15 lokakuun, 2012 @ 1:49 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.