Frieden valtakunta

16 lokakuun, 2012

Ja taas…

Filed under: Sairastukset — Kissapojat @ 5:10 pm

Tuut tuut tuut

– Eläinklinikalla

– No se on ______ Henna täällä hei. Sellainen juttu, että mulla on tyttökissa, jolla epäilen nyt pissatulehdusta.

– Millaiset oireet?

– Käy vessalla yhtenään eikä sieltä oikein mitään tule. On se tänään pissinyt ihan kunnollisenkin määrän, että se on alkanut tässä iltapäivällä. Sillä oli viime viikon lopulla vastaavaa, mutta silloin yhdistin sen vatsavaivoihin. Nyt ei ole vatsavaivoja ainakaan isommin.

– No tänään ei kyllä enää pääse, mutta huomenna olisi. Tuletteko 14.15?

– Juu, ja se kyllä juo ja halusi raksuja ja on muuten ihan ok. Mutta sitä vain, että onko nyt mitään mitä ensiavuksi voisi tehdä?

– Onko sulla mitään kipulääkettä siellä?

– Jäi vielä vähän tällaista meloxoral-nimistä, kun toisella kissalla oli tässä taannoin ärsytysrakko.

– Hyvä! Anna sitä! Ja sitten olisi hyvä, että sillä olisi rakko täynnä kun tulette. Onko mahdollista saada siltä vessapalvelu pois huomenna?

– No tuota, teen parhaani, mutta…

***

Että sellaista tällä kertaa. Kipulääke on annettu. Toivottavasti tehoaa. Sitä minä vaan, että mitenkähän Friedelle tehdään ultra?! Se ei tule millään tavalla suostumaan siihen, että se käännetään selälleen eläinlääkärillä (ainakin Figolle piti tehdä ultra hereillä, ettei rakko tyhjene rentoutuessa). Sitä näytteenottoa varten se sitten kai pitää rauhoittaa, huomenna lienee siis luvassa taas heräämöjuttuja meillä.

4 kommenttia »

 1. No voi. Näinhän se menee. Tsemppiä, lisätsemppiä sinulle, sillä kyllä tuo ihmistä syö. Toivottavasti saatte vastauksia ja kissat tervehtyvät.

  Nuo vessajutut ja pissanäytteet ja muut toivomukset on aika vaikeita toteuttaa, jos on useampi kuin yksi kissa. Eristää toinen? Sitä huutoa ei kuuntele kukaan. Meilläkin kun on kolme ja jos ollaan päivä pois, on vaikea sanoa, kuka siellä hiekkiksellä käy…

  Mutta pidän peukut pystyssä!

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 16 lokakuun, 2012 @ 5:41 pm

  • Juu, voinhan minä jättää Frieden makuuhuoneeseen oven taakse. Sitä ovea se ei saa auki, kun kahva on joskus käännetty niin, että se aukeaa ylöspäin. Mutta! Ensinnäkin se stressi ei kyllä tee hyvää Frieden mahdolliselle tulehdukselle eikä Figon ärsytysrakolle. Eikä kenenkään terveydelle muutenkaan. Toisekseen sitä huutoa ei totisesti kuuntele kukaan! (Tosin mun täytyy olla aamupäivä töissä, enkä näin ollen olisi kuuntelemassakaan sitä, mutta se ei muuta asiaa. Puustakin kuuluu ääni jos se kaatuu metsässä, vaikkei kukaan olisi kuuntelemassakaan…). Kolmanneksi, voihan se pissiä (protestiksi tai hätäänsä) esim. sänkyyn.

   Nyt näyttäisi taas vähän rauhoittuneen. Ehkä se kipulääke auttaa vielä huomisen aamupäivänkin, eikä siis tarvitsisi pissailla ylenmäärin? Sitä kun yleensäkin annetaan vain kerran vuorokaudessa.

   Miten muuten teillä meni tuo näytejuttu silloin, kun Jaakolla oli pissatulehdus? Saivatko näytteen vai antoivatko vain antibiootin ”varuiksi”?

   kommentti Kirjoittanut Henna — 16 lokakuun, 2012 @ 6:08 pm

 2. Jaakko rauhoitettiin ja näyte puristettiin maljaan. Näin tekevät aika usein. Kapelta sain kerran pissanäytteet tyhjään vatiin, jossa oli kelmu. Mutta oli se hankalaa! Ovet kiinni ja itse vahtaat koko yön (halusivat aamupissin).

  Tsemppiä päivään!

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 17 lokakuun, 2012 @ 8:04 am

  • Selvä! Noin se varmaan Friedellekin tehdään. Eikä varmasti ole helppoa saada kelmulle pissinäytettä! Jestas, sun on täytynyt olla todella luova ja kekseliäs tuossa puuhassa!

   Vessattomuusasiassa toimin nyt niin, että otin molemmilta vessan päiväksi pois. Figokin pissi aamulla niin paljon, että katsoin sen pärjäävän päivän ilman. Frieden pissijuttu taas rauhoittui taas eilen illalla (kipulääkkeen takia tai muuten, ei voi tietää) eikä aamullakaan suurempia ongelmia ollut… Ei myöskään näytä siltä, että täällä olisi pissiskelty sopimattomiin paikkoihin päivän aikana. Mutta kohta lähdetään tohtorille. Saa nähdä miten käy.

   kommentti Kirjoittanut Henna — 17 lokakuun, 2012 @ 1:07 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.