Frieden valtakunta

30 lokakuun, 2012

Vaihteeksi…

Filed under: Sairastukset — Kissapojat @ 4:25 pm

Viimeyönä kello 02.10

Tuut. Tuut. Tuut.

– Eläinlääkäripäivystys

– No ____ Henna hei. Sellainen juttu, että mulla on tyttökissa, joka alkoi tuossa pari tuntia sitten oksentaa kauheasti. Se oksentaa vartin välein. Nyt näyttää vieläpä siltä, että siellä oksennuksessa on punaistakin…

– Luultavasti on se yökkääminen katkaissut jonkun pienen verisuonen tai ärsyttänyt limakalvoja. Onko sillä ollut tapana oksennella karvapalloja tai muuta?

– Hyvin harvoin. Niin ja se kävi äsken vessalla, kakka on hyvälaatuista kyllä.

– Ei tuo nyt kovin hätätilanteelta kuulosta, mutta millainen sen yleisvointi on? Millaista se oksennus on?

– No vaisu, eihän kukaan ole parhaimmillaan kun oksettaa. Sellaista valkoista vaahtoa se on. Mutta ei se nyt ihan hirveän kipeän oloinen ole kuitenkaan. Pitäisiköhän minun tuoda se näytille vai voiko odottaa aamuun että saa oman lääkärin kiinni?

– Enhän minä voi sanoa, että älä tuo. Mutta ei se hätätilanteelta kovin kuulosta. Haluatko tulla?

– Enhän minä nyt tietysti aivan mielelläni yöllä lähde eläinlääkärille…

– Tehdäänkö sitten niin, että seuraat vielä, soita uudestaan jos menee pahemmaksi. Muuten voi odottaa aamuun.

– Selvä.

Sellainen yö.

Aamulla kello 8.02.

Tuut. Tuut. Tuut.

– Eläinklinikalla

– Se on ____ Henna huomenta. Sellaista että mulla on tyttökissa, joka oksensi yöllä hirveästi. Vartin välein. Sitten se kyllä rauhoittui, mutta aamuviideltä oksensi vielä. Näyttäisi olevan vertakin seassa, on sellaista vaaleanpunaista se.

– Verta ei paljon tarvitse ollakaan, kun se jo näyttää pahalta. Minkä ikäinen kissa? Sisä- vai ulkokissa?

– Juu, ja ei sitä verta varmaan paljon olekaan, mutta niin että huomaa. Viisi ja puoli vuotias sisäkissa.

– Onko verikokeita otettu? Miten vessa-asiat?

– Ei ole ikinä otettu, ei ole tarvinnut. Pissinyt se ei ole nyt yöllä eikä aamulla. Eilen pissi. Vatsa ei ole ollut sekaisin. Niin ja tässä on sekin, että siltä hoidettiin tässä pissatulehdus, viimeinen antibiootti meni sunnuntaiaamuna.

– Kuulostaa aika mystiseltä. Onko se muuten pirteä?

– Ei syönyt aamulla, kiinnostunut se kyllä oli ruuasta jonkun verran, mutta ei siitä syömisestä tullut mitään. Ei kai kenellekään ruoka maistu, jos on vasta oksennettu? Venytteli kyllä aamulla ja kehrätä hurautti mulle. Juuri tämän hetkistä tilannetta en tiedä, kun olen tietystikin töissä…

– Voi sitä kyllä vielä seurata, mutta mietin niitä verikokeita. Tuossa olisi aika 13.45.

Tätä puhelua riitti ja riitti. Lopulta päädyttiin siihen, että seurataan vielä, ja jos ei ala mennä huomiseen mennessä ohi, pitää viedä lääkäriin. Työpäivä meni tulisilla hiilillä. Ehdin taas keksi seitsemän asiaa ja kolme lisäasiaa mitä se voi olla ja mitä mulla voi olla vastassa kotiin tullessa. Hoitaja arveli, että jos siellä olikin hetkellisesti joku karvatuppo, ettei jutut päässeet kulkemaan, varsinkin kun se alkoi rauhoittia sen vessareissun jälkeen. Lisäksi Friede kieltämättä tahkosi taas turkkiaan eilen aika laillakin. Todettiin myös, että paljon enemmän jälkeen käypää olisi, jos se antibioottikuuri vielä olisi päällä, mutta kun ei ole.

Kotiin tullessa ei ollut vastassa kamaluuksia. Friede oli vastassa ja sanoi mau 😀 Lattioilla ei ollut sotkuja, ja pari raksua ja pikkuisen vettä meni alas. On vielä pysynytkin kissan sisäpuolella. Pissi kyllä tuli.

Mutta että mitähän peeveliä tämä nyt sitten oli? Yhtään ainoaa edes etäisesti järkevää syytä (paitsi ehkä tuo mahdollinen karvanakki suolistossa) en vain voi keksiä!

Ja että kauanhan sitä terveyttä riittikin. Ja voi luoja varjelkoon olemasta tarttuvaa, Figon pitäisi olla huomenna priimakunnossa kun on se hammaslääkäri… Tällä menolla me ollaan kohta molempien käyttämiemme eläinlääkäriasemien kanta-asiakkaita…

****

Lisäys seitsemän maissa. Nyt kaveri söi vähän. Saa nähdä miten käy. Mutta tässä on kyllä jotain muutakin, se on taas kutissut kamalasti, ohimokin on punainen. Ja vatsanalunen (joka siis on vielä kalju, kun ei ole ehtinyt kasvaa karvat takaisin sen ultran jälkeen). Pitänee huomenna ottaa puheeksi.

6 kommenttia »

 1. Oho. Nyt teitä kyllä koetellaan. Ja voi, kyllä tiedän tuon kanta-asiakastunteen.

  Tuli mieleen kyllä jokin suolistojuttu tai hammasjuttu. Kapella taisi kerran olla just tuollaista vaahtojuttua, kun sillä oli suussa tulehdus. Stomatiitiksi arvelivat silloin, mut ei tainnut olla. Meni ab/kuurilla ohi. Nielu?

  Mutta se rapsuttelu. Ruokajuttuja? Lääkeallergia? Kumma juttu, kun kuuri on kuitenkin just ollut.

  Mutta aina, aina yöllä saa miettiä! Eikä töistä noin vain lähdetä! Yritä jaksaa, kyllä siihen varmasti syy löytyy. Tsemppiä! Pidän peukut pystyssä!

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 30 lokakuun, 2012 @ 10:18 pm

  • Johonkin allergia-asiaan minä kyllä kääntyisin, mutta mistä se nyt tuli? Ei se ole syönyt mitään outoa. Lääkkeetkin loppui jo… Hampaat on mahdolliset, silläkin on hammaskiveä. Ja se pissatulehduksen todennut eläinlääkäri totesi myös, että sillä on yksi etuhammas hyvin erikoisen näköinen. Suuongelmat ymmärtäisin, jos olisi vain vaahtoa, mutta miten se oksentaminen sopii kuvaan? Nieleminen ja syöminen sinänsä on käynyt ihan hyvin, eli ei varmaankaan nielu/ruokatorviongelmia?

   Se on nyt vähän raksuja syönyt tuossa puolitoistatuntia sitten. On vielä pysyneet sisätiloissa. Välillä se on tosi huonovointisen näköinen, välillä taas ei. Attapektinkin annoin, kun se aamullinen hoitaja suositteli. Merkillistä on.

   Kiitos tsempistä! Sitä kyllä tarvitaankin… Ja mitä varten yön tunnit on niin paljon pitempiä kuin päivän tunnit?

   kommentti Kirjoittanut Henna — 30 lokakuun, 2012 @ 10:41 pm

 2. Voipi siis olla kuitenkin suussa. Ei se söisi, jos suolistossa olisi. Veri viittaisi suuhun, hampaisiin tai nieluun. Maha ei ole kuralla kuitenkaan, mutta oikeita oksennuksiakin..? miksei karvapallerot, mutta …Allergia on toki mahdollinen.

  Yön tunnit ovat pitkiä 😦

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 30 lokakuun, 2012 @ 10:53 pm

  • Ei söisi ei. Eikä ehkä joisikaan. Maha on kunnossa muuten, mutta ne oksennukset ON todellakin oikeita (klunk-klunk-klunk-yöööörg) ja niissä on verta.

   Ei ollut viime yö edellistä kummempi. Kellonajat oli erit, mutta muuten aivan samanlainen kuin edellinen (paitsi etten soittanut päivystykseen). Pakko saada sille tänään aika jostakin. Se kyllä joi reippaasti nyt aamulla, puoli tuntia sitten. Ruokaa en ole tarjonnutkaan, Figo ei saa syödä nyt ja Friedelle ei arvatenkaan maistuisikaan. Voisin jotakin tarjota sille sitten kun ollaan Figon kanssa lähdössä. Vielä kun keksisi mitä se söisi ja mikä noin muutoin olisi terveellistä tässä tapauksessa…

   Mutta mikä vaiva on sellainen, että kissa päivisin kutisee ja öisin oksentaa?!

   (Figo on toistaiseksi terve ja reipas, onneksi! Tunnin päästä lähdetään. Kaikeksi onneksi minä otin tämän päivän ihan varta vasten vapaaksi!)

   kommentti Kirjoittanut Henna — 31 lokakuun, 2012 @ 8:22 am

 3. Outoa on. Verikokeet kannattaisi otattaa. Niistä voi selvitä paljonkin.

  Sulla on nyt kyllä huolehdittavia! Lisätsemppiä!

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 31 lokakuun, 2012 @ 12:03 pm

 4. […] Melkein toivoisin, ettei olisi tulehdusta. Pelottaa antibiootit, kun viimeksi niiden jälkeen tuli se juttu (johtui se sitten antibiooteista tai jostain muusta). Kipulääkettä olisi kirjoittanut, […]

  Päivitysilmoitus Kirjoittanut Se eläinlääkäri, osa n « Frieden valtakunta — 28 marraskuun, 2012 @ 7:20 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.