Frieden valtakunta

4 marraskuun, 2012

Tosi paha viikko!

Filed under: Sairastukset, Valtakunta — Arttu ja Lupsu @ 5:06 pm

No niin. Sunnuntai on. Ihminen jo kertoikin, että meillä oli tosipaha viikko. Ei siitä sen enempää. Haluan kuitenkin sanoa että

– multa ei mitata kuumetta takaosastosta

– multa ei oteta verinäytettä hereillä ollessa

– olin huvennut 200g kahden viikon takaisesta!

– en tykkää tuosta vatsalääkkeestä mitä annetaan, se maistuu samalle kuin dentisept (toim. huom. vaniljan tuoksuista se on, tuoksuu samalle kuin dentisept ja siinä oli vanilja-aromia). Suostun kuitenkin. Omaa ihmistä ei purra eikä raavita.

Joka tapauksessa nyt ei ole ollut huono olo. Vähän vielä kutittaa välillä, mutta ei paljon. Enkä ole saanut raksuja, paitsi eilen yhden, jonka löysin jääkaapin alta (olisi pitänyt ottaa oravista mallia ja tehdä enemmän ruokapiiloja itselleen, oravat on selvästikin fiksuja otuksia!). Ihminen on puhunut jotain jostain eliminaatiodieetistä, mistä sen aikoi puhua sen eläinlääkärin kanssa vielä. Minusta eliminaatiodieetti kuulostaa epäilyttävälle…

Figo puolestaan on jo ihan reipas poika, vaikka hampaita paljon poistettiinkin. Eilen se mm. söi ihan hirveät määrät! Illallakin kokonaisen annospussillisen whiskasia ja mun lautaselta jauhelihaa vielä päälle! Tänäaamuna meni possunsydäntä iso kasa. Se vain piti tehdä ihan mössöksi, kun hampaattomat kissat ei voi syödä isoja paloja. Figollekin on tosin nyt ongelma se, ettei saada iltanappuloita. Hampaattomat kissat ei kuulemma voi syödä raksujakaan. (Vaikki se nyt IHAN kokonaan hampaaton ole, mutta vähähampainen kuitenkin.)

Mutta se niistä. Pari kuvaa.

Viime maanantaina me oltiin Figon kanssa tälleen vähän kuin jin ja jang. Meillä oli etutassutkin ristissä. Oli ihmisen mielestä söpöä. Tietysti, kissat on aina söpöjä!

Että sellaista meillä. 

Lopuksi halutaan kiittää kaikkia kavereita kun olette tukeneet ja tsempanneet! Kiitos! Toivottavasti meillä kohta tämä sairastus rauhoittuisi.

Pysykäähän muut terveinä tai parantukaa pian, riippuen nykytilanteesta!

Advertisement

18 kommenttia »

 1. Teillähän on menty sitten eteenpäin! Hienoa!

  Miten paljon hampaita Figolta poistettiin? Hyvin sujuu? Tuo voi olla Jaakollakin edessä. Viimeksi puhuttiin jotain hammaskauloista…

  Jin ja jang, miten sopivaa:)

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 4 marraskuun, 2012 @ 6:46 pm

  • Lukumäärällisesti en tiedä, mutta alhaalta vasemmalta kaikki poskihampaat, oikealle vissiin jäi yksi vai kaksi. Samoin ylös jäi olikohan yksi toiselle puolelle ja kaksi toiselle. Epäilivät, että kaksi hammasta pitää varmaan poistaa ensi kerralla, ovat vähän rikki jo. En ole vielä viitsinyt ruveta tutkimaan sen suuta, parantukoon nyt rauhassa ensin. Sujuu ihan hyvin kuitenkin. Pehmeää ruokaa vain. Possun sydänkin meni aamulla aivan yhtä soittoa, olin vain pilkkonut sen ihan pieneksi mössöksi. Kissoilla nuo kuulemma yleensä paranee hyvin, eikä ainakaan toistaiseksi Figolla ole mitään ongelmia ollut. Vähän se suutansa maiskuttaa, mutta se nyt voi johtua siitä, että se varmaan tuntuu oudolta vielä. Voi olla kipeäkin. Kipulääkettä käskettiin antaa pari päivää. Tänään en taida enää antaa, näytti jo eilen että mahtaa olla turhaa. Ja siis osa niistä Figon hampaista oli vissiin niin huonoja, että lähtivät suunnilleen nyppäämällä… Mutta en tosiaan sanoisi, että hampaiden poisto olisi paha juttu, ainakaan näin tuoreeltaan.

   Eteenpäin on menty sikälikin, että Friede ei ole oksentanut (tosin laitoin jo ainoan maton lattialle, ensi yönä sitten varmaan oksentaa…), kutisee kyllä vielä vähän. Punoitukset on kuitenkin huomattavasti parempia kuin pari päivää sittenkään oli. Jos ensi yö menee vielä hyvin, soitan huomenissa ja kyselen siitä eliminaatiodieetistä. Nyt alkaa nuo allergiaoireet mennä näköjään sellaisiksi, että seuraava kerta voi olla jo liikaa… Nyt se on syönyt suunnilleen pelkkää sianlihaa (raakana ja keitettynä, aamulla tosin sitä sydäntä ja perjantaina yhden aterian naudanlihaa), kun en oikein uskalla antaa mitään mitä se alkuviikosta söi. En vielä. Eikä sille voi kovin kauan pelkkää sikaa syöttää, ei ihan ole tasapainoinen ruokavalio, uskoisin.

   Vielä tsemppiä teille ja Jaakolle! Tosissaan toivotaan rauhallista yötä teille!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 4 marraskuun, 2012 @ 7:41 pm

 2. Haa, yö meni hyvin, kun kaikki kolme olivat samassa kainalossa. Mutta Leohan ei normaalisti ole: se paleli. Mullakin taitaa olla kaksi potilasta… Leoa seurataan tää päivä. Onhan tää ihan surkuhupaisaa.

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 5 marraskuun, 2012 @ 7:37 am

  • No voi apua! Sielläkin kaksi potilasta… Mahtavaa että yö sujui hyvin kuitenkin. Toivottavasti Leon vilunväreet meni jo ohi eivätkä tule takaisin!

   Kai jo pääsitte Jaakon kanssa lääkärille? Mitä sanottiin?

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 5 marraskuun, 2012 @ 1:53 pm

 3. Hammasongelmia. Kahden viikon ab-kuuri, tulehdus, hampaiden eroosiosairaus. Hampaita joudutaan vielä poistamaan…

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 5 marraskuun, 2012 @ 5:16 pm

  • Voi sentään! Hampaat ne sitten oli, kuten arvelitkin. Tsemppiä lääkintään ja varjelkoon antibioottien haittavaikutuksilta! Oliko puhe paljonko hampaita joudutaan poistamaan? Jaakkohan taisi olla raksunsyöjä?

   Entä Leo, joko on lakannut palelemasta?

   Jaksamista teille!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 5 marraskuun, 2012 @ 5:41 pm

 4. Yksi hammas heiluu, ehkä se, sitten myös mahdollisesti muitakin, mutta ei ole ihan tämän päivän juttu. Leo syö taas! Mietin, olisiko ruoka… Cosma ei ole jostain syystä koskaan mennyt. Kurkkasin hampaita, ja hampaissa näytti olevan hammaskiveä. Hmm..? Pitää varmaan tilata aika, ennen kuin tulee taas paniikki.

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 5 marraskuun, 2012 @ 6:01 pm

  • Kissoilla on niitä ruokia, jotka ei vaan mene. Joskus tietävät itse ettei ole sopivaa ruokaa, joskus eivät. Saattoi siis hyvinkin olla ruoka! Hyvä että Leo syö taas, hyvinsyövä kissa on ilo!

   Vähäiset hammaspuutokset ei onneksi haittaa raksujensyönnissä. Ehkä Jaakko saa pitää tarpeellisen määrän hampaita, eikä joudu siirtymään muunlaiseen sapuskaan. Toivotaan niin!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 5 marraskuun, 2012 @ 6:25 pm

 5. Voi ei, kyllä nyt saisi teillä loppua noi kisjuen terveyshuolet !
  Meillä hampaaton herra N vetelee kyllä raksuja niin vauvakoot kuin ihan isojen kissojenkin raksuja eli kunhan Figon suu on tervehtynyt niin voisitte koitaa vähän herkuttelua. Ja meidän blogissa on teille yksi juttu, tervetuloa noukkimaan se 🙂

  kommentti Kirjoittanut Taru — 5 marraskuun, 2012 @ 10:48 pm

  • Niin siis eihän Figokaan tavallisesti raksujaan ole pureskellut, että kai ne menisi siinä kuin ennenkin. Mutta sen pissihomman kannalta kuivan ruuan syönti ei ole ihan hyvä 😉

   Teidän spesiaalikissa Nilsson ei varmaan anna ihan vähäisten vastusten haitata tekemisiään. Vaikuttaa sen verran asiastaan varmalta kaverilta 😀

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 6 marraskuun, 2012 @ 3:14 pm

 6. Tsemppiä ja pikaista toipumista!

  kommentti Kirjoittanut Sirpa ja Kollo — 6 marraskuun, 2012 @ 6:45 am

  • Kiitos!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 6 marraskuun, 2012 @ 3:14 pm

 7. Hyvä että sitä valoa näkyy tunnelin päässä, pitkällä jo olettekin! Joo hammasongelmat on aikas yleisiä, siksi mekin käytettiin kissoja hammaskiven poistossa vaikka aivan nuoria vielä ovatkin. Plaque offia nautitaan myös aina silloin tällöin, ainakin lekurin mielestä sitä syöneillä on ollu paremmat hampulat. Se hyvä puoli se tässä teidän sairastelussa ainakin on, että tietoa tulee muillekin, ja hyvä muistutus muillekin tsekkailla oman porukan suukalustot säännöllisin väliajoin. Tsemppiä sinne teille kaikille! (ja haa, ruokapiiloja löytyy yleensä tosi hassuista paikoista, joten kannattais vielä etsiä..:))

  kommentti Kirjoittanut Helena ja Blackie — 6 marraskuun, 2012 @ 5:54 pm

  • Plaque-Offia on kokeiltu. Figo tykkäsi, että kaikki ruoka maistuu samalta ja lopetti ennen pitkää syömisen 😀 Ei jatkettu sitä. Toisekseen en tiedä auttoikokaan se nyt mitenkään mainittavasti. Mutta tiedän kyllä että joillain se auttaa, siksi kokeiltiinkin. (Meillä on kokeiltu noin neljää hampaanhoitovälinettä, kolmea tahnaa ja plaque-offia sekä ilman tahnaa ynnä muutamaa järsimiseen houkuttelevaa lelua, mikään ei auttanut Figolla kuin korkeintaan hetkellisesti. Niitä hampaita harjattiinkin parhaimmillaan joka päivä…) Ja eihän Figokaan vanha ole, neljä ja puoli vuotta! Mutta sen suu on aina ollut aika hankala, pennusta asti. Jollain kissoilla on (samoin kuin ihmisillä, joillekin tulee hammaskiveä niin että saa koko ajan hypätä poistattamassa, toisilla ei ole ollenkaan). Syljen koostumuksesta se johtuu.

   Hyvä että näistä jollekin hyötyäkin on. Mites siinä Nuoren Opettajattaren Varaventtiilissä sanottiin? ”Niin se on tässä maailmassa, toisten kalliilla ostettuja kokemuksia me käytämme hyväksi” tai jotenkin silleen 😀 Hopeareunus sekin.

   Kiitos tsempistä!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 6 marraskuun, 2012 @ 6:54 pm

 8. Voi harmi mitä huolia teillä siellä on. Toivotaan nyt, että menisi pian paremmin. Voimia ja tsemppiä!

  kommentti Kirjoittanut Minni — 6 marraskuun, 2012 @ 11:54 pm

  • Kiitos kiitos! Mekin toivotaan terveyttä! Nyt sitä on kyllä ollutkin viime päivät (KOPKOPKOP!! Hyvänen aika!)

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 7 marraskuun, 2012 @ 3:37 pm

 9. Voi ei. Toivottavasti siellä on menty parempaan suuntaan nyt.

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — 10 marraskuun, 2012 @ 3:55 pm

 10. Voi että, hirvee kasa kissahuolta! Toivotaan parempaan kääntyvää tulevaisuutta. Mitä tässä muuta osaan sanoa. Onneksi katit on hyvässä hoivassa!

  kommentti Kirjoittanut Zepa — 12 marraskuun, 2012 @ 6:17 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.