Frieden valtakunta

13 marraskuun, 2012

Eliminointi

Filed under: Allergia ja eliminaatiodieetti, Sairastukset, Valtakunta — Kissapojat @ 4:24 pm

Nyt on mulle haettu eliminointiruokaa. On jo maistettu, ihan hyvää oli. Sitä pitää nyt kuulemma syödä ainakin 8 viikkoa! Voi ehkä jossain vaiheessa kyllästyttää?

Mutta kyllä mun kainaloita ja masunalustaa kutittaakin.

– Friede

19 kommenttia »

 1. Voi Friede. Koita nyt vaan jaksaa syödä tuota se tarpeellinen aika! Me tsempataan sua.

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — 13 marraskuun, 2012 @ 8:17 pm

  • Kiitos kaverit! Kyllä minä jaksan, jos ei muuta anneta, on syötävä tuota sitten. -Friede

   (Toim.huom. Kun nyt vain selviäisi tämä asia. Jotenkin minusta ei olisi ihme, vaikka tässä vielä jotakin vaivoja tulisi tuostakin ruuasta. Tai jostain. -Henna)

   kommentti Kirjoittanut Friede — 13 marraskuun, 2012 @ 8:22 pm

 2. Millaista se ruoka on? Vilja pois? Kala? Ilmeisesti nappuloita Friede joutuu syömään.

  Tsemppiä vaan! Me odotellaan Jaakolle hammasruokaa. Tilauksessa on jo ja siihen pitäisi sitten kokonaan siirtyä. Aika yksitoikkoista…

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 14 marraskuun, 2012 @ 8:11 am

  • Tuo on märkäruokaa. Raksuja en halunnut, koska olen epäillyt sitä varastopunkkiallergiaakin. Varastopunkkiahan on kuivaruuassa vissiinkai aina. Yleensä kuulemma ei aiheuta kissoille ongelmia niinkään kuin koirille, mutta parempi katsoa kuin katua. Tuossa ruuassa proteiini on hydrolysoitua kanaa ja hiilihydraatti riisiä. Hydrolysointi tarkoittaa, että sen proteiinin pintarakenteet, jotka aiheuttavat allergian, on pilkottu niin ettei elimistö tunnista niitä. Tosin tuossakin näytti olevan ”lihaa ja eläinperäisiä aineita” joista 34% kanaa. Tiedä sitten mitä se muu on…

   Tuo pussiruuansyöttäminen pitkillä aikaväleillä on kyllä pahasti vastoin mun periaatteita. Mutta kun kaikkia kunnollisia lihoja mitä normaalikaupasta saa, tuo on jo syönyt tai sitten se ei niihin koske. Hevonen olisi ainoa mitä sille ei ikinä ole tarjottu, mutta sitäkin pitäisi tilata sitten sieltä mikä-se-auto-nyt-on. Eikä ole varmaa söisikö se sitäkään. Ideana on kuitenkin se, että pitää antaa jotakin, mitä se ei ennen ole syönyt. Allerginen voi olla vain sellaiselle asialle, jota ON saanut ennen. Tokihan se voi ajan kanssa allergisoitua vaikka allergiadieettiruualle jos niikseen on, mutta varjelkoon kaikki kissojen terveyttä vartioivat jumaluudet ja muut olennot meitä siltä!

   Saapa nähdä mitä tästä tulee.

   Onnea Jaakollekin hammasruokien kanssa! Yksitoikkoista on tosiaan… Toivottavasti Jaakko ei kyllästy!

   kommentti Kirjoittanut Henna — 14 marraskuun, 2012 @ 2:25 pm

 3. Meillä on kaikki peukut pystyssä teiän suuntaan. Kutitus ei hyvä! Voi voi!

  kommentti Kirjoittanut Musta, Harmaa, Zepa — 14 marraskuun, 2012 @ 12:40 pm

  • Kiitos kamut!

   Kutitus ei käy. Ei vaan kertakaikkiaan käy. Vaikka ennemmin senkin ottaa kuin sen taannoisen oksentelun JA kutinan. Mutta loppu siihen kutinaankin on tultava, ei sillä tavalla saa kutista!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 14 marraskuun, 2012 @ 2:28 pm

 4. Moikka Friede!! Terkkuja täältä lämpimästä Dubaista. Minä löydyn sinun sukutaulusta (Kille; Guttatus Silver Act of God). Minulla oli Suomessa välillä melko pahojakin iho-onglemia, raavin korvat, kaulan vereslihalle ja nuolin vatsani karvattomaksi sekä vaaleanpunaiseksi. Asiaa on tutkittu monin keinoin (esim. useasti otettiin noita ihonäytteitä eliöiden havaitsemiseksi, ei ole löytynyt koskaan), koska ruoka-allergiaahan tietysti epäillään. No ongelmat helpotti välillä, kun annettiin kortisoonihoitoa, mutta kukintojen aikaan ne sitten taas paheni. Täällä Dubaissa voin paremmin kuin koskaan, mistään kutinoista tai iho-ongelmista ei ole tietoakaan. Ruokavalio on ihan sama kuin Suomessakin (RC:n Siam&Brittiraksut, porsaan&kanan raakaliha eikä muuta). Itse aina uskoimme, että ruoka ei ole se pääasiallinen ongelma vaan joku muu. No nyt kun olemme täällä hiekka-aavikolla eikä luonnollisesta kasvillisuudesta ole tietoakaan, niin eipä ole mitään iho-ongelmia.. Jännä juttu. Mutta tsemppiä kutinoiden kanssa, toivottavasti löytyy kultainen keskitie, että ihoärsytyksiä pääsisit eroon.

  kommentti Kirjoittanut Anne-Mari — 14 marraskuun, 2012 @ 3:43 pm

  • Moi Kille (ja muut, kissat sekä ihmiset)! Tämä oli hyvä tietää, kiitos! Voihan olla että se ei olekaan ruoka-allergiaa, toki. Jos ei löydy mitään, ei löydy mitään. On kuitenkin kokeiltu. Ja siinähän selvinnee samalla mikä ruoka mahdollisesti sopisi parhaiten, jos sitten vaikka perimmäinen syy olisikin jossain muualla? Ehkä? Ensimmäisen kerranhan tämä kutina kuitenkin tuli toissa kesänä raksujen vaihdon yhteydessä (Hill´s adult light -> Applaws *jotakin*). Sen jälkeen justeerattiin raksujen kanssa aikalailla ja koko ajan on näyttänyt, että liiallinen raksunsyönti kutittaa. Siksi niitä epäillään. Kalaa on epäilty myös viime syksystä asti. Ja yksi syy tähän varmasti on se taannoinen antibiootti. Kerrankos sitä nyt systeemit sekaisin menee antibiootin jäljiltä… Vaikka itse lääke nyt on jo poistunut, maitohappobakteereita syöty jne. menee hetki ennenkuin asiat palautuu taas uomiinsa.

   Loisista ei eläinlääkäri nyt sanonut sanaakaan. Viime syksynä toinen lääkäri totesi, että turkki on muutoin niin hyvässä kunnossa, että ei kyllä ole mikään ulkoloinen. Yhtälailla priimakunnossa se turkki nyt on, paitsi mahaa ja kainaloita on kutittanut.

   Kortisonia meilläkin on reseptillä, mutta tuon taannoisen vatsajutun aikaan tai kohta sen jälkeen sitä ei voi vielä käyttää. Se kun ärsyttää vatsaa… Samasta syystä ei eläinlääkäri sitä antanut pistoksenakaan taannoin.

   Mutta katsomme nyt tämän dieetin tulokset. Sen jälkeen mietitään mitä seuraavaksi, jos ei ala kutinan syy löytyä. Mutta Dubaihin ei kyllä ihan hetikohta muuteta 😉

   Terveisiä teidän porukalle! Mukava kuulla teistäkin!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 14 marraskuun, 2012 @ 4:34 pm

   • Niin, siis vihjaus oli, että maastamuutto on edessä 😉 Kissathan rakastaa lämmintä ja aurinkoista ilmaa. Mekin syötettiin jossain vaiheessa noita ”Light”-tuotteita, mutta ei kyllä sopinut alkuunkaan ruokavalioon. Raksut on ilmeisesti liian ”kuivia”, eli rasvaisempi nappula on parempi iholle. Taloudessamme on 6 kastraattia, mutta lihavuusongelmia ei ole, noi Simskuraksut vähän tasoittaa noita Brittiraksuja.. (No Ämmä nyt vähän, mutta ei liikaa, sen sukutaulusta löytynee joku ”lihavuusgeeni”, koska sen lapsetkin kuulemma ovat alttiita lihomaan..)

    Terkkuja terkkuja teidän koko poppoolle !!

    kommentti Kirjoittanut Anne-Mari — 14 marraskuun, 2012 @ 4:57 pm

    • Sillä minäkin yritin noita Applaws-raksuja, kun ne olisi täydempää tavaraa kuin Light-pöperöt. Eipä sitten onnistunut. Ei myöskään muutamien muiden kokeiltujen ei-light-nappuloiden kanssa. Raksujen määrästähän se lihominen kiinni on. Eikä Friedelle muutenkaan voisi mitään raksuja vapaasti jättää syötäväksi! Se tyttö rakastaa ruokaa! Nyt viime ajat se on muutenkin saanut raksuja vain sen verran että on kuvitellut niitä saavansa. Ja tietysti aktivoinnin palkkana. Täytyy keksiä siihen tarkoitukseen jotain muuta.

     Kissat varmasti viihtyisivät Dubaissa mitä parhaiten, mikäs sen parempaa niiden mielestä kuin jatkuva kesä! Harmikseen ovat saaneet palvelijakseen ymmärtämättömän ihmisen, jonka mielestä täkäläisetkin helteet on liiallisia 😀

     (Oletteko te muuten vallan pysyvästi muuttaneet kaukomaille vai väliaikaisesti? Jos saa luvan kysyä?)

     kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 14 marraskuun, 2012 @ 5:19 pm

     • 🙂 ihan väliaikaisesti 🙂 täällä Dubaissa ollaan varaututtu olemaan 2-3 vuotta, riippuu Pekan töistä.. sen jälkeen palataan Suomeen, ellei sitten elämä heittele jonnekin muualle ..

      kommentti Kirjoittanut Nimetön — 15 marraskuun, 2012 @ 3:46 pm

 5. Kiitos selvityksestä! Nuo ruoka-asiat on tosi hankalia. Ja kun niitä ei tarvitse miettiä, jos ei ole ongelmia. Pöperöä pöytään ja kaikki menee.

  Hevosta tilasin joskus vauhtiraksusta ja se oli kyllä kissojen mielestä herkkua (paitsi Jaakon…) nyt näyttää olevan poroa tarjolla. Nykyään olen ottanut mustin ja mirrin pakaste altaasta, kun se kuitenkin on niin helppoa.

  Koirien puolella näyttää olevan vaikka mitä. Niillä ehkä onkin enemmän tuota varastopunkkiingelmaa ja hiivaa korvissa. Koulutusnamit voisivat hyvinkin löytyä koirapuolelta, siellä on kaikkea kuivattua.

  En tiedä tuon Jaakon kanssa. Miten voi tarjota vain yhtä nappulaa toiselle? Suun happamuuden pitäisi kuulemma pysyä oikeanlaista…

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 16 marraskuun, 2012 @ 4:13 pm

  • Poroa on tarjottu, mutta ei kelvannut kummallekaan. Hevosta tosiaan en ole tarjonnut, kun on ollut saatavuudessa ongelmia. Mustin ja Mirrin pakastealtaaseen olen joskus kurkannut, mutta siellä näytti kaikki näytti olevan myynnissä niin isoina erinä, että en viitsinyt ostaa. Jos ei sitten teekään kauppaansa, on pakastin täynnä turhakkeita… Tämä tietysti on arvelua, mutta nykytiedolla epäilen, että hevosta eivät ehkä söisi. Se on kuitenkin aika voimakasta lihaa ja noille ei ole kelvannut mm. hirvi (ei saksanhirvi eikä tavallinen suomalainen), poro eikä lammaskaan. Vaikka luulo ei tietysti ole tiedon väärti, sekin on tullut huomattua 😀

   On ongelmallista, kun yksi syö yhtä ja toinen toista eikä kupilla saa olla väärä kissa. Ei oikein ole muuta vaihtoehtoa kuin istua vieressä vahtimassa. Tai ainakaan minä en ole keksinyt. Toimii niin kauan, kun kenelläkään tarvitse olla ruuat koko ajan esillä ja ruuat menee reippaasti (tai edes reippaahkosti) alas. Ja tietysti teillä on enemmän kissoja kuin meillä! Saattaa kyllä tosiaan pitää kiirettä kun Leo ja Karrkki on yhdessä ja erikseen Jaakon kupilla ja Jaakko taas Leon ja Karrkin eväillä… Maailmassa on helpompiakin asioita tehtäväksi kuin kissojen paimennus!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 16 marraskuun, 2012 @ 5:59 pm

 6. Sanattomaksi kyllä vetää :/ Täällä pidetään peukkuja ihan kaikenlaisissa asenoissa että kutinat saadaan kuriin !

  kommentti Kirjoittanut Taru — 17 marraskuun, 2012 @ 12:40 pm

  • Just nykyisellään ei näytä pahalta, hellittäkää toki pikkuisen jos meinaa peukku alkaa kramppaamaan!

   Mutta juu, kyllähän tämä saisi alkaa tasoittumaan pikkuhiljaa. Tähän mennessä tuo uusi ruoka ei ainakaan missään tapauksessa ole huonontanut tilannetta. Vähempi on näyttänyt kutisevan. Mutta vastahan sen tietää myöhemmin miten se ihan oikeasti vaikuttaa, vielä on ainakin 7,5 viikkoa jäljellä… Mahdollisesti jopa 11,5 viikkoa, vaikka kaikki menisi hyvinkin.

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 17 marraskuun, 2012 @ 1:58 pm

 7. Voihan mystiset kutittajat! Toivottavasti jaksat, Friede, syödä sitä samaa ruokaa, ettei Henna mene ihan neuvottomaksi. Olen vähän edellä eliminaatiossa, niin saan onneksi jo sydäntä ja seitiä yhdenlaisten raksujen lisäksi. Huomenna otetaan taas uusi maku kokeiluun.

  kommentti Kirjoittanut Mindy — 18 marraskuun, 2012 @ 4:56 pm

  • Muistettiinkin, että sulla oli eliminointi kanssa. Onko sulla löytynyt mitään? Ja onko ne alkuperäiset oireet menneet pois? Kauanko sun piti syödä pelkästään sitä eliminaatioruokaa?

   Ihan hyvää tuo nykyinen ruoka on. Pidätän oikeuden mielipiteenmuutoksiin kylläkin.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 18 marraskuun, 2012 @ 5:33 pm

   • Mulla ei ole varmuutta, onko edes mitään allergiaa, mutta veri hävisi kakasta, kun oli muutama viikko ollut pelkkää dieettiraksua eikä verta ole sen jälkeen näkynyt. Kahdeksan viikkoa suunnilleen munkin piti olla ilman muita ruokia. Sitten kaksi viikkoa aina uutta ruokaa ja rinnalla aiemmin testattuja. Tänään alkoi poro, jonka kanssa mulla oli vain tuijotuskilpailu. Hyi, en syö. Hyvä, että sullekin maistuu oma erikoisruoka!

    kommentti Kirjoittanut Mindy — 19 marraskuun, 2012 @ 6:48 pm

    • Poroa ei voi syödä. Pahaa!

     Hyvä että sulla on nyt paremmin! Jos ei ole allergiaa, ei ole. Parempihan se niin on! Pääasia että oireet hävisi!

     kommentti Kirjoittanut Friede ja Figo — 19 marraskuun, 2012 @ 7:54 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.