Frieden valtakunta

28 marraskuun, 2012

Se eläinlääkäri, osa n

Filed under: Sairastukset — Kissapojat @ 7:20 pm

(Palveluskunta) Niin. Tosiaan aamulla taas soitettiin ja varattiin aikaa lääkärille. Pissihomma oli aivan mahdotonta! Kutina on kyllä nyt taas vähempää. Pysyisikin sellaisena jatkossakin.

Mutta tämänpäivänen. Ultrassa ei näkynyt mitään erikoista. Kahdesti eläinlääkäri yritti ottaa neulalla pissinäytettä, mutta rakko oli sen verran tyhjä, ettei onnistunut. Friede murisi koko ajan, muttei venkoillut. Ultrassa ei näkynyt kiviä tai kasvaimia tai muutakaan erikoista. Limakalvo oli vähän paksuuntunut. Rauhoituksesta Friede ei tykännyt sitten yhtään! Nukahti kuitenkin nopeasti ja ongelmitta. Ei tullut edes huono olo (tai vähän taisi tulla, muttei kuitenkaan oksettamiseen asti), vaikka ruokailusta oli aikaa vain 6h. Pissanäytteessä ei näkynyt mitään sakkaa tai kiteitä, paljon puna- ja valkosoluja kyllä. Ei myöskään mitään tulehdukseen viittaavaa. Diagnoosi oli se ärsytysrakko. Ihan samanlainen tilanne kuin viimeksikin. Bakteeriviljelmän tulokset saadaan perjantaina. Melkein toivoisin, ettei olisi tulehdusta. Pelottaa antibiootit, kun viimeksi niiden jälkeen tuli se juttu (johtui se sitten antibiooteista tai jostain muusta). Kipulääkettä olisi kirjoittanut, mutta sanoin että meillä on. Onkin, yksi pullollinen kotona ja kaksi reseptillä. Ja sitä Cystaidia myös antoi.

Mutta sitten eläinlääkäri kysyi, haluanko että hammaskivi poistetaan samalla rauhoituksella! Mikäs siinä, antaa mennä vaan, yksi rauhoitus vähemmänhän se on! Ja säästyy vieläpä rahaakin! Yksi hammas on kuulemma poistettavassa kunnossa, mutta se joutaa odottaa alkuvuoteen (sekä eläinlääkärin että meidän mielestä).

Friede sai herätteen ja oli istumassa kopassa jo pian eläinlääkäriltä lähdettyä. Tuossa lähellä kotia se jo ilmoitti mulle että maaaau 😀 Viiden aikaan söi vähän. Olisi varmaan syönyt paljonkin, mutten tohtinut paljon antaa. Nyt saavat kohta iltaruokansa kumpikin.

En muuta sano, kuin että paranisi nyt hyvänen aika!

Niin ja sitä vielä, että aamulla se tuppasi naamansa Figon ruokakuppiin, vaikka olin vieressä vahtimassa. Sitä en tiedä ehtikö se oikein sieltä jotakin suuhunsakin saada (paljon ei ehtinyt, jos ehti yhtään, mutta kumminkin). Selvästikin eliminaatiodieetti jatkuu hieman ennakko-odotuksia pitempään..

Lisäksi mua surettaa tässä se, että nuo olivat juuri saaneet paridynamiikkansa priimakuntoon sen edellisen eläinlääkärin ja rauhoituksen jälkeen. Nyt menee varmaan taas viikko-kaksi ennenkuin jutut on kunnossa. Tavallisesti niillä on tavannut sen verran mennä, jotenkin se rauhoitus muuttaa niiden suhtautumista toisiinsa joksikin aikaa. Kavereita ne kyllä on, mutta jotenkin etäisempiä toisiaan kohtaan. Haluaisin niin kovasti nähdä kunnollisia ociralleja täällä 😦

16 kommenttia »

 1. Voi ei! Mulla taisi jäädä pari päivää väliin, mutta selvitys tilanteeseen tuli aiemmasta postauksesta.

  Tuo parisuhde, se on se haju. Kissat haistavat lääkkeet ja lääkärin, jotain outoa on toisessa. Vieras paikka voi laukaista saman. Meillä Mäkä oli sellainen, että mökillä se luikki toisia piiloon ja Kape tuntui nauttivan tilanteesta. Hankalaa.

  Mutta on teillä kyllä muutenkin hankalaa! Voi että! Kylläpä teettää nyt terveys huolia. En muuten usko hetkeäkään, että kyse olisi stressistä. Jotain muuta se on. Rakenteellista? Voisiko siellä asunnossa olla jotain? Pesuaine? Nyt on toinen herkistynyt kunnolla. …Vaikka olet sinä varmasti nämä kaikki jo läpikäynyt.

  Ei voi muuta toivoa kuin lisätsemppiä. Myötätuntoni, ei ole kivaa tuollainen. Toivottavasti Frieden olo helpottuu, ja samalla sinun.

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 28 marraskuun, 2012 @ 8:29 pm

  • Asuntoakin olen jo alkanut epäillä. Mutta tämä on kohtuu-uusi kämppä, 2002 rakennettu (se nyt ei tietysti sinänsä mitään kerro…). Homeeseen en usko täällä, edellisellä kämpällä sitä olisi saattanut vaikka ollakin. Joku materiaali? Haihtuvat yhdisteet? Pesuaineet ja muut on olleet samoja iät ja ajat. Ääniä joita minä en huomaa?! Kutinan voisin tässä kohtaa vielä laittaa sen tiliin, että se on kuin onkin onnistunut löytämään jostain dieetin ulkopuolista evästä. Sitä paitsi jos se olisi jotain jatkuvasti läsnäolevaa, miksi kutina menisi välillä pois ja tulisi taas takaisin?

   Vielä enemmän tuo pissijuttu ihmetyttää, miksi juuri nyt?

   Stressiin en usko minäkään, ellei sitten niin, että kutina aiheuttaa stressin, joka aiheuttaa pissivaivan. Tosin se selittäisi vain tämän nykyisen, ei niitä muita… Rakenteelliset viat (rakossa tässä tapauksessa) olisi kai pitänyt näkyä ultrassa? Etenkin kun sitä on nyt katsonut kaksi lääkäriä? Tai jos se on kuin onkin se tulehdus, jos se ei mennytkään kokonaan ohi viimeksi ja nyt on taas sama vaiva? Se sentään selviää perjantaina.

   Kiitos tsempistä taas! Sitä on tarvittu ja saatu! tänä syksynä runsain määrin. Toivotaan parasta jälleen kerran! Kyllä on touhua tämä nyt, ei muuta voi sanoa…

   kommentti Kirjoittanut Henna — 28 marraskuun, 2012 @ 8:59 pm

 2. En enää tiedä mitä sanoa. On niin surku teidän puolesta. Ihan kamalaa, kun aina vain tulee uusia vastoinkäymisiä. Varsinkin kun ne on sellaisia, ettei yhtään ymmärrä, miksi ja mitä niille voi tehdä. Ja se ikävä, kun omat rakkaat eivät ole omia itsejään. Eikä kyllä yhtään vähennä stressiä, kun on vaikka mitä vaivoja ja hoitoja ja stressistä taas voi tulla omat seuraamuksensa. Voin kuvitella, että Frieden ja Figon ongelmien lisäksi tulee muitakin probleemia vastaan, mitä nyt elämässä on. Voimia vääryyksien kestämiseen ja toivotukset normaalielämän paluuseen! *purrr*

  kommentti Kirjoittanut Mindy ja Susan — 29 marraskuun, 2012 @ 2:49 pm

  • *Purrr* teillekin! ♥

   Ei mekään enää tiedetä mitä sanoa… Juu ei varmasti vähennä stressiä (oikeaa tai oletettua) nuo lääkärikäynnit ja lääkkeet. Kipulääke sentään meni ainakin tänään sievästi. Sitä tässä mietin, että mitähän sen cystaidin kanssa tekisi? Antaako nyt vai odottaako ja katsoa meneekö tuo tämän hetkinen kutina (olkoonkin vähäisehkö) ensin pois ja kokeilla sitten? Jos aletaan nyt antamaan sitä ja kutina jatkuu, ei voi tietää johtuuko se siitä vai jostain muusta. Jos taas odotetaan, saatetaan saada selville kutittaako se, mutta pissin kannalta se taas voi olla huonosta. Tosin cystaid on ravintolisä, ei lääke, ja sen tehosta yleensäkin ollaan vähän kahta mieltä. Toisilla auttaa, toisilla ei. Hmm.

   kommentti Kirjoittanut Henna ja Friede — 29 marraskuun, 2012 @ 4:24 pm

 3. Kuulostaa todella kurjalta kun ei löydy selvää syytä ja hoitoa siihen. Kyllähän tuo vie mieltä matalaksi. Toivotaan nyt kovasti, että kaikki kääntyy pian paremmaksi. Voimia!

  kommentti Kirjoittanut Minni — 29 marraskuun, 2012 @ 8:21 pm

 4. Ollaan edelleen pahoillaan että teilläkin on tuommoista kakkamaista elämää, tai silleen, tajusitte varmaan. Ettei oo oikein kellään hyvä olo eikä tiedä, mitä vois tehdä vielä asian parantamiseen. Meil onneksi ei kumpikaan vierasta toista muuta ku normaalin verran vaik toinen ois käynyt vetskullakin. Mut ehkä me ei olla alunperinkään nin kamui kuin toiset.

  Oikein tassut ristissä ja peukut pystyssä toivotetaan teille paranemisia sinne. Lisää kaikkea hyvää teille ja äkkii!

  kommentti Kirjoittanut Musta ja Harmaa — 29 marraskuun, 2012 @ 8:54 pm

  • Kiitos kamut! *Snif*

   PS. Ei ainakaan vielä ole auttanut kipulääke…

   PPS. Nythän tämä ongelma ilmenee näköjään (ainakin vielä) aamuisin. Voiko olla, että pussiruoka tekee aamupissille jotakin, että sitten sattuu? Pussiruoan suurempi määrä ruokavaliossa on tällä hetkellä ainoa mieleen tullut edes löyhälti yhdistävä tekijä tämän ja viime kerran välillä ja toisekseen ainoa sellainen asia, joka on uutta tänä syksynä. Siis jos se sitten ei ole se tulehdus (joka asia selviää tänään)? Tai millainen sää Jyväskylässä oli noin aikavälillä 10.-17.10? Muistaakseni vesisateinen ja tylsä, muttei kovin kylmä kuitenkaan?

   Edit. 9.50: Tulehdus oli. Kuulemma selkeä. Nyt saadaan toista antibioottia sitten, ei sitä samaa mitä viimeksi. Saapahan nähdä mitä tällä kertaa seuraa.

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 30 marraskuun, 2012 @ 7:22 am

 5. No, tulehdus voidaan aina hoitaa lääkkeillä. Se on sinänsä hyvä tulos, jos vain hoito puree. Mutta näin tietenkin luotamme!

  Voivatkohan kissatkin tulla allergiseksi jollekin lääkkeelle? Jos se edellinen ei purrut ja aiheutti vielä ihoyliherkkyyttä? Nyt varmasti onnistuu, usko pois, Henna!

  Cystaidia vai mitä se oli kannattaa varmasti jatkaa. Tuskin se siitä johtui. Pussiruokakaan tuskin on syynä.

  Huoh. Onneksi Friedellä on kuitenkin hyvä ja huolehtiva palvelusväki. Lähetetään tsemppiä ja toivoa!

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 30 marraskuun, 2012 @ 2:16 pm

  • Tulehdus voidaan tosiaan hoitaa lääkkeillä, sikäli se on helpompi kuin joku muu. Kun vain ei niitä sivu- ja jälkivaikutuksia tulisi… Nyt saadaan tosiaan eri lääkettä, joka on vieläpä sen verran harvinaista, että vasta huomenna saavat sitä apteekkiinkaan. Ei ollut meidän lähimmässä apteekissa (mikä ei ole ihme), mutta ei myöskään kummassakaan Yliopiston Apteekin toimipisteessä!

   Voihan kissa olla lääkkeelle allerginen. Allerginen voi olla oikeastaan mille vain. Eikös teilläkin joku (Jaakko?) saanut kerran reaktion rokotteesta?

   Ihan hyvä toki, ettei syynä ollut ruoka. Sitä vain saa päähänsä kaikenlaisia teorioita herätessään aamuyöllä siihen, että kissa alkaa vessassa ravaamisen (ja varsinkin kun se oli kolmas aamu tällä viikolla ja teoriat alkaa käydä vähiin noin yleensäkin)… Sitten sitä on aikaa miettiä syntyjä syviä monta tuntia ennenkuin saa yhteyden lääkärille!

   Nyt se on saanut tänään kipulääkettä ja erityisen paljon juotavaa. Ja huomenna on mentävä apteekkiin heti 11 aikaan, täti siellä lupasi, että silloin voi jo tulla 😀

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 30 marraskuun, 2012 @ 3:27 pm

 6. Tsemiä edelleen. Me seurataan teittiä sydän syrjällään.

  kommentti Kirjoittanut Musta ja Harmaa — 30 marraskuun, 2012 @ 9:30 pm

 7. Tsemppiä ja pidetään peukkuja, että tilanne helpottaisi!

  kommentti Kirjoittanut Sirpa ja Kollo — 1 joulukuun, 2012 @ 6:46 am

 8. Ou shit, ai teillä noita vaivoja edelleen. Mie jo aateltiin että ne tuli oli ja meni. No mutta hengessä mukana, me laitetaan kaikki mahdolliset tassut ristiin ja rukoillaan ja toivotaan teille ihqu-iloa ja terveyttä, niin kyllä se siitä!
  -Helena, BigD, Blackie, Gini ja Sunny ja edesmennyt Misu liittyy nyt joukkoon kans-

  kommentti Kirjoittanut Helena ja Blackie — 1 joulukuun, 2012 @ 5:19 pm

  • Joo ei ne vielä mennytkään sitten… Ja tänään tuli ongelmia vielä apteekissakin, kun tukusta oli tullut lääke mikstuurana vaikka tablettina piti. Onneksi olin ajoissa liikkeellä ja meidän eläinlääkäriasema on muutaman tunnin auki lauantainakin. Apteekki-ihminen sai kuin saikin eläinlääkäri puhelimeen kertomaan mitä pitää tehdä. Muuten oltaisiin saatu lääkkeet vasta ensi tiistaina!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 1 joulukuun, 2012 @ 7:50 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.