Frieden valtakunta

1 tammikuun, 2013

Hyvää uutta vuotta!

Filed under: Sana pyhäpäiväksi, Valtakunta — Arttu ja Lupsu @ 8:32 am

Hyvää uutta vuotta kaikille!

Meillä vuosi vaihtui rauhallisesti. Pihalla kyllä paukkui, mutta ei niin paljon kuin siellä, missä ennen asuttiin. Tai siis paukkui kauempana ja se räiske alkoi vasta luvalliseen aikaan ja loppui kohta puolen yön jälkeen.

DSC_0002

Figo katseli ikkunasta välähtelyä. Reipas poika!

Sitten toinen juttu. Me saatiin joululahjaksi sellainen Miukun tassukirja kaikenkarvaisista kissoista. Siinä on kaikenlaisia lyhyitä tietoja ja asioita kissoihin liittyen. On tietoa-tietoa ja sitten on erilaisia kissoihin liittyviä sanoja ja niiden alkuperää, kissojen mukaan nimettyjen asioiden historiaa ja muuta. Aika hauskojakin! Toiset jutut on melkein koko sivun mittaisia, jotkut vain lauseen tai parin mittaisia.

Siitä aloitamme näin uuden vuoden kunniaksi ottamaan pyhäpäivinä jonkun pienen asian tänne. Yleensä siis sunnuntaina, mutta ei pakosti joka viikko. Nyt on myös pyhäpäivä, niin että aloitetaan tänään.

”Suuret villikissat kehräävät ani harvoin, ja silloinkin vain lyhyen aikaa; kesykissa voi sen sijaan kehrätä tauotta tuntikaupalla, jos sitä vain huvittaa. Keskimääräisen kehräyksen taajuus on 26 kierrosta sekunnissa (kuuleman mukaan sama kuin joutokäynnillä olevan dieselmoottorin).”

Miten muiden vuodenvaihde meni? Oliko rauhallista vai pelottiko?

Advertisement

16 kommenttia »

 1. Hauska kirja! Mulla taitaa olla samanlainen koirista, lahjaksi saatu.

  Kissat eivät pelänneet, mutta muuten oli katastrofi. Sina aloitti panikoimisen kuudelta, rauhoittui toki välillä, mutta tehtiin virhe, kun yritettiin pissittää ”rauhallisempaan” aikaan. Pissillä käytiin sitten kolmelta yöllä ja tänäänkin on ollut vaikeaa. Kyllä kiroan tän paukuttelun! Että tänäänkin vielä pitää…

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 1 tammikuun, 2013 @ 4:47 pm

  • Ai teillä vieläkin paukkuu 😦 Voi koiraparka! Koirat aika usein pelkäävät raketteja. Kissat vissiin harvemmin. Mistähän se johtuu?

   Mutta noin yleensä ottaen olen sitä mieltä, että tuollaiset ilotulitukset pitäisi hoitaa niin, että ammatti-ihmiset ampuisivat ne tietyssä paikassa tiettynä aikana (esim. puoli tuntia). Jotka haluaa raketteja, maksavat tietyn summan tilille. Jos ei kukaan maksa, ei ammuta ainuttakaan rakettia. Säästyisi eläinparkojen ja monien ihmistenkin (erityisesti epäilemättä dementikkojen sotaveteraanien) hermot. Ja ainakin tulisi olennaisesti vähemmän vammoja, kun känniläiset, muut ymmärtämättömät ja lapset ei ammuskelisi toisiaan ja itseään niillä raketeilla. Sittenkin toki pelkääjät pelkäisi, mutta ainakaan sitä ei kestäisi päiväkaupalla ja tietäisi koska on aika… En kertakaikkiaan ymmärrä miksi kaikkien pitää saada räiskiä.

   Auttaisikohan Sinalle rauhoittavat? Jotkuthan antavat pelkääville koirille rauhoittavia näin uutena vuotena. Mitkään feromonit tai luonnontuotteet ei varmaankaan auta kun on suoranainen paniikki kysymyksessä…

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 1 tammikuun, 2013 @ 6:47 pm

 2. Juu, tai olisi paukutteluaika vaikka 8 – 01. Sekin helpottaisi. Tai kielletty asuntoalueilla kokonaan.

  Rauhoittavia käyttävät jotkut, jotkut yrittävät siedättää esim. tietyillä cd-levyillä. Sina nyt sisällä kuitenkin rauhoittui, niin ensi vuosi tehdään eri tavalla. Ei viedä ulos ollenkaan (koiraparka, eihän se sisälle enää tee). Mutta näitä yllätyksiä ei näköjään voi välttää, liian aikaisia tai myöhäisiä paukuttelijoita. Sinalla on selvästi mörkökausi muutenkin, ja se nyt vain vahvistui.

  Mutta oikein hyvää uutta vuotta 2013!

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 1 tammikuun, 2013 @ 7:52 pm

  • Niin se mörkökausikin tietysti… Se sentään aikanaan menee ohi, mutta ei kyllä tee lainkaan hyvää saada tuollaisia huonoja kokemuksia. Hyvä että Sina sentään sisällä rauhoittui. Toivottavasti tyttö vanhemmiten alkaisi paremmin sietää noitakin juttuja.

   Oikein hyvää vuotta 2013 teillekin! Pysyköön poissa vaikeudet, vastukset ja terveysongelmat!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 1 tammikuun, 2013 @ 8:28 pm

 3. Hyvää uutta vuotta teille! Ihana kirja, jäämme mielellämme odottamaan lisää 🙂

  Sitten toinen juttu joka harmittaa. Teidän blogin pikku kuvake Naukulan lukulistalla ei nimittäin toimi 😦 En oikein tiedä mitä sille pitäisi tehdä! Nytkin siellä näkyi, että viimeinen päivitys olisi tehty pari viikkoa sitten. Olisi kiva saada se toimimaan oikein, jotta tiedän koska täällä kannattaa käydä kurkistamassa. Sunnuntain lisäksi siis. 🙂

  kommentti Kirjoittanut Mamma Nn — 2 tammikuun, 2013 @ 8:48 pm

  • Hmm, tuota on ollut muillakin. On huomattu joissain blogeissa, että väittävät uusimmaksi päivitykseksi jotakin ihan vanhaa juttua. Ja siitä on tainnut joku mainitakin. Täytynee katsoa meidän asetukset, jos syy olisi siellä.

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 2 tammikuun, 2013 @ 9:11 pm

 4. Hyvää Uutta Vuotta! Vuodenvaihde sujui rauhallisesti: nuorempi kissakansa oli sisällä turvassa ja vanha Viiru-herra yön ulkona ihastelemassa ilotulituksia.

  kommentti Kirjoittanut Nimetön — 3 tammikuun, 2013 @ 7:57 am

  • Hyvä että sujui rauhallisesti! Nuori kissakansa teki ehkä kuitenkin viisaasti pysyessään sisällä!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 3 tammikuun, 2013 @ 3:09 pm

 5. Hyvää uutta vuotta! 🙂

  Kolloa eivät raketit pelottaneet – kissa lähinnä nukkui, vähän pää nousi nojatuolista ensimmäisen kovemman pamauksen aikana.

  kommentti Kirjoittanut Sirpa ja Kollo — 3 tammikuun, 2013 @ 9:46 am

  • Mutta Kollopa tietääkin miten hommat toimii 😉 Mitä suotta stressaamaan ja vouhottamaan, kun nukkumalla tilanteet selviää paljon helpommin.

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 3 tammikuun, 2013 @ 3:11 pm

 6. Hyvää oloa vuoteen 2013!

  Kehräys ❤ Mindyllä on selvästi erilainen kehräys (jotenkin täyteläisempi ja ilmavampi yhtäaikaisesti), kun se on innoissaan leikistä, verrattuna muuhun tyytyväisyyteen. En ole muilla huomannut samaa. Miten teillä?

  Olen tainnut aiemminkin kommentoida Mamman tapaan, että jostain syystä juuri teidän blogin päivitykset ryöpsähtävät yhtenä nippuna yleensä paljon ilmestymistään myöhemmin blogilistalle. Joskus sitten muistan erikseen katsoa, onko teiltä tullut tuoreempia kuulumisia.

  kommentti Kirjoittanut Mindy — 3 tammikuun, 2013 @ 1:30 pm

  • Meillä Friede kehrää vain hiljaa, siitä ei oikein tiedä äänensävyjä. Monesti sen kehräyksen huomaa vain tärinästä (siis silittäessä tuntuu tietysti kehräyksen tärinä käteen). Figo taas… No, se kehrää kyllä kovaa. Ehkä se on hieman erilaista innostuneena? Tai ainakin siihen voi tulla sellaisia sivuäänteitä, varmaankin siksi, että leikkiessä hengästyy eikä voi keskittyä pelkästään hurisemiseen 😉

   Tarkastin asetukset, katsotaan joskos nyt alkaisi porukalla päivitykset näkyä reaaliaikaisemmin.

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 3 tammikuun, 2013 @ 3:17 pm

 7. Hyvä kirjoitus! No NY mä ymmärrän, miksi Blackielle on pienin kehruuääni. Kun se on isoin! Ooo, tosi kivan kirjan oot saanu lahjaksi, ihana että jaat sisältöä meidänkin kaa!
  -Helena ja Blackie-

  kommentti Kirjoittanut Helena ja Blackie — 5 tammikuun, 2013 @ 7:51 am

 8. Hyvää Uutta Vuotta meiltäkin, samaa ongelmaa podetaant eidän juttujen kanssa kuin Naukulassa ja Mindyllä. Siksi tää laittelee kommentteja aina vähän niinkuin aika myöhässä 😉

  kommentti Kirjoittanut Taru — 5 tammikuun, 2013 @ 9:13 pm

  • Katsotaan jos ne nyt alkaisivat tulla ajallaan, muutin vähän asetuksia. Vaan tuleehan ne kommentit myöhässäkin, kaikki luetaan ja kaikkia arvostetaan yhtälailla!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 5 tammikuun, 2013 @ 9:56 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.