Frieden valtakunta

6 tammikuun, 2013

Viikon virallinen

Filed under: Sana pyhäpäiväksi, Valtakunta — Arttu ja Lupsu @ 8:29 pm

Se on sitten sunnuntai. Hyvää loppiaista kaikille! Tällä viikolla on seuraavaa:

– Figo sai muutamana päivänä kipulääkettä, kun se rupesi taas pihistelemään pissimisen kanssa. Ja syömisen kanssa myös, ja siten myös juomisen, koska se saa nestettä lähinnä vain ruuan mukana. Neljän päivän kipulääkekuuri teki tehtävänsä ja nyt poika on kunnossa. Tähän saattaa liittyä se, että meiltä loppui Feliway-haihduttimesta aine ja vasta uudenvuoden aattona saatiin lisää, melkein viikko oltiin ilman. Tuo ongelma nimittäin alkoi muutaman päivän Feliwayn loppumisen jälkeen. Tai sitten se ei vaikuttanut, ei voida tietää.

– Kunnossa olemiseen liittyen viikolla yhtenä yönä se Figo haki eteisestä sormikkaat itselleen leluksi. Ihminen heräsi omituiseen ääneen, mutta ei viitsinyt nousta, kun ei kuulostanut vaaralliselta. Aamulla totesi, että sormikkaat on sängyn päädyssä. Ehjänä vieläpä, eikä rikottuna! Kiltti poika se Figo!

– Toissailtana meidän sängyssä oli hiiri. Ei oikea hiiri kuitenkaan, niitä meillä ei ole. Ei tiedetä miten se sinne oli joutunut.

– Figon on taas kiinnostunut vesikupinkaadosta. Mutta ei vesikupista juomisesta, siksi sen ruokaan pitää laittaa paljon vettä.

Noiden lisäksi on tavalliset hommat. Mutta kun yleensä meistä on täällä vain sellaisia nukkumiskuvia tai muita rauhallisia, niin nyt laitetaan muuta. (Toim. huom. ne on suttuisia ja epätarkkoja, mutta kun…)

DSC_0011Figon joululahjapallo. Sellainen kuminen, missä on nystyröitä. Sen ilme oli hassu, kun tuo pallo (nystyröineen) koski ensimmäisen kerran sen tassuun. Se hämmentyi ja alkoi ravistella vimmatusti! Mutta toipui sitten kyllä ja kuten havaitaan, nyt ne on jo kavereita.

Sitten pari vaanimiskuvaa. Mulla on Punainen Hämähäkki työn alla! Se on sitten hyvä hämähäkki (se oli siinä aiemmin mainitussa joululahjassa)!

DSC_0002

DSC_0007

Siellä on mun hämähäkki, ihana hämähäkki, kohta tulee saalista…

Että sellaista tällä kertaa. Lopuksi pitää tietysti muistaa huoltaa turkki, sitä menee tuollaisessa saalistustyössä aivan likaiseksi!

DSC_0016

Miten muiden vuodet on alkaneet? Olettehan muistaneet olla kissoiksi?

***

Sitten vielä Sana Pyhäpäiväksi Miukun tassukirjasta.

”Kissalle riittää vain kuudesosa siitä valosta, jonka ihminen tarvitsee pystyäkseen liikkumaan turvallisesti. — Kolikon toinen puoli on, että päivänvalossa kissa erottaa kehnohkosti värejä. Kokeiden mukaan kissat erottavat jotenkuten violetin, sinisen, vihreän ja keltaisen sävyjä, mutta muut värit näyttävät harmailta.” 

Advertisement

15 kommenttia »

 1. Söppejä kuvia! Kaikki on just nyt vissiin kuitenkin aika hyvin, mistä onnittelut. Ja kattiloille raps-raps!

  kommentti Kirjoittanut Zepa — 6 tammikuun, 2013 @ 9:09 pm

 2. Ihania kuvia!

  Täällä ei löydy koskaan sängystä hiiriä, siltä löytyy kissa 😀 Ainakin alkuyöstä, kun mamma täytyy käydä nukuttamassa. Nyt muuten sitten päivittyi se Naukulan linkkikin.

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — 6 tammikuun, 2013 @ 9:28 pm

  • No tavaton, kyllähän meilläkin sängyssä kissoja on! Usein koko yön! Helmi on kyllä kiltti, kun käy laittamassa mamman nukkumaan ja sitten vasta menee omaan vuoteeseensa. Niin ja sekin, että Helmi nukkuu ihan mamman pedin vieressä kuitenkin, että huomaa jos mamma herää yöllä. Saa sitten helposti nukutettua uudestaan 😉

   Hyvä että linkki päivittyi!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 7 tammikuun, 2013 @ 3:29 pm

 3. Tarkkoja ilmeitä! 🙂 Alinkin kuva on ihana – pitäähän kaverin turkista ja kaverista pitää huolta. Hyvää alkanutta viikkoa ja terveyttä! 🙂

  kommentti Kirjoittanut Sirpa ja Kollo — 7 tammikuun, 2013 @ 11:07 am

 4. Lisäys: Kissat eivät taida käyttää liikennevaloja – päätellen niiden värinäkökyvystä. 🙂 Mutta liikkuvan tai paikallaan olevankin pikkuötökän kissa bongaa kaukaakin – vaikka minä en näe mitään siinä kohtaa. 😀

  kommentti Kirjoittanut Sirpa ja Kollo — 7 tammikuun, 2013 @ 11:11 am

  • Eihän kissat sentään liikennevaloja. Mihis ne niitä, liikennevalot ja -merkit on osaamattomille ihmisille. Kissat taas osaavat kulkea kolareitta muutenkin 😉

   Tarkkuutta se turkinhoitokin vaatii, samoin kuin saalistukset ja ötökkähommat ja muut 😉

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 7 tammikuun, 2013 @ 3:32 pm

 5. Teidän linkki näkyi meidän sivulla, whuhuuuuu! Kerrankin kommentoimassa hyvissä ajoin ! Ja viestini on seuraavanlainen: ihania kuvia !!!

  kommentti Kirjoittanut Taru — 7 tammikuun, 2013 @ 7:22 pm

 6. Meillä on joskus aamulla sängyssä koira! Ei se siellä nuku, mutta pomppii herättämään. Siinä vaiheessa kissat eivät ole enää kainalossa… Jos saisi valita, niin kissojen tekemä herätys mielummin, pliis.

  Ihania leikkejä ja kuvia! Niin tarkkoja ja tärkeitä kissoja, voi pieniä ❤

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 7 tammikuun, 2013 @ 7:42 pm

  • Mahtaa koiran herätysotteet olla kokolailla reippaampia kuin kissoilla, vaikka kissatkin kyllä osaa sen homman… Vaan kaikenlaista eläinkuntaa sitä ihmisten sängyissä onkin 😀

   Kyllä nuo leikit ja muut Tärkeät Hommat on ilo ❤ Pesupuuhia jää seuraamaan pitkäksi aikaa, siinä on sellainen omanlaisensa keskittyneisyys. Noita Frieden saalistuksia ei voi kauan katsoa, kun pitää heittää se hämähäkki!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 7 tammikuun, 2013 @ 8:05 pm

 7. Hienoja action- ja pesukuvia! Joskus sitä miettii, testaako kissa prinsessaominaisuuksia, kun sen verran löytyy joskus tavaraa sängystä aamulla. Kyllä meillä on edelleen vain yksi prinsessa taloudessa.

  kommentti Kirjoittanut Mindy — 8 tammikuun, 2013 @ 3:54 pm

  • Prinsessaominaisuuksien testaus on tärkeä asia. Kuka sitä nyt möykkyisellä patjalla… Sitäpaitsi prinsessaominaisuuksien testaus ei ole yksistään prinsessojen oikeus, se on mitä tarpeellisinta myös prinsseille!

   kommentti Kirjoittanut Friede ja Figo — 8 tammikuun, 2013 @ 5:38 pm

 8. sormikasleikki.. voi sitä en o päässy kokeileen! Vähän Minttua vielä sinne pikkurillin onkaloon…
  -Blackie-

  kommentti Kirjoittanut Helena ja Blackie — 8 tammikuun, 2013 @ 9:57 pm

  • Jos sinne minttua laitetaan, on kyseessä kyllä koht´silleen entiset sormikkaat!

   kommentti Kirjoittanut Friede ja Figo — 9 tammikuun, 2013 @ 2:48 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.