Frieden valtakunta

3 helmikuun, 2013

Prenikoita!

Filed under: Haasteet ja plakaatit, Valtakunta — Arttu ja Lupsu @ 9:00 pm

Hyvää sunnuntaita kaikille!

Meidän kaverit on antaneet meille tunnustuksia ja prenikoita! TrioMiuMaulta ja Herra Nilssonilta saatiin tämmöinen inspiraatiotunnustus:

Kiitos tyypit! Siihen kuuluu kertoa viisi omituista tapaa. Koska me ollaan Figon kanssa kissoja, meillä ei ole omituisia tapoja. On vain Täysin Järkeenkäypiä tapoja. Mutta ihmisellä niitä outoja tapoja riittää, niin että puhutaan niistä sitten. Tai siis ihmispiireissä nämä on kai ihan normaaleita, mutta näin kissana sitä päivittäin ihmettelee, miksi niin pitää tehdä.

1) Ihminen nukkuu vähän (vain jotain 8 tuntia) ja senkin vähän yöllä. Siis mitä ihmettä sellainen on? Yöllähän kaikki on paljon jännempää! Tämä johtaa siihen, että yöllä ei tarjoilla ruokaa, vaikka juuri silloin sitä pitäisi nimenomaan saada! Myöskään ihminen ei tykkää siitä, että se herätetään aamuyöllä. Tai siis ei mekään tykätä sitä että herätetään, mutta kun se ihmisen systeemi on väärä jo alunperinkin, niin luulisi sen arvostavan sitä, että joku yrittää sitä oikoa?

2) Ihminen syö kasveja. Miksi kukaan haluaisi syödä jotakin, mikä on vihreää? Meille yritettiin antaa joskus merilevää (kuulemma hamapaiden hoitoon), mutta Figo huomautti, että kaikki ruoka maistuu samalta ja mereltä ja lopetti syömisen. Fiksu poika! Vihreää voi syödä vähän, jos on kyseessä kaura- tai maissikasvatus (Naukulaan terveisiä, meidän maissi on jo syömäkokoinen!) tai yksi kelvollinen kukka, mutta sittenkin voi tulla yööök. Keltaiset, oranssit, punaiset ja siniset kasvit on vielä epäilyttävämpiä!

3) Ihminen katsoo ruutua kaukaa. Ymmärretään kyllä ruudun katselu, mutta mikä idea siinä on, jos sitä ei kokeilla tassulla? Ja selvästikin se ”näppis” -niminen juttu tuntuu ihmisen sormiin mukavalle, kun se naputtelee sitä vähän väliä, mutta kumminkaan ME ei Figon kanssa saada tassutella siinä päällä? Erittäin epäloogista!

DSC_0046

Figo näyttää oikeaoppista ruudunkatselun mallia.

4) Ihminen tuijottaa paperinippua. Se ottaa käteensä nipun paperia, tuijottaa sitä, kääntää sivua, tuijottaa taas ja kääntää taas. Sitä voi jatkua vaikka miten kauan. Vasta tänään toinen ihminen ilmoitti paperinippunsa olevan loppumaisillaan, jolloin Henna sanoi, että ota tuo seuraavaksi kun se on hyvä. Kaiken lisäksi se tuijottaminen ja kääntely tuntuu olevan jotenkin tunteellista. Muutama viikko sitten Henna oli kuulemma ”sydänjuuriaan myöten järkyttynyt” yhden nipun jälkeen. Sitten kun kissa menee siihen paperin päälle, ei ole hyvä sekään. Vaikka varsinkin ne päivittäin tuotavat ohuet ja rapisevalehtiset paperipinot (jotka on kai nimeltään Lehtiä tai Hesareita) olisi oikein hyvää materiaalia kissahommiin.

DSC_0006

Tätä paperinippua ihminen on viime aikoina tuijottanut ja käännellyt.

5) Ihminen tulee ja menee. Aamulla se lähtee ja sanoo, että sen pitää mennä Töihin ja ilmoittaa, että meidän pitää olla kissoiksi. Iltapäivällä se tulee ja kysyy, mikä on meininki. Joskus se lähtee muutenkin jonnekin. Siis kyllähän jotkut kissatkin käy ulkona, mutta ne tuo saalista kanssa. Ihminen ei tuo syötävää kuin pari kertaa viikossa. Jos koko päivä menee ja silti ruokaa tuodaan vain joskus, ihmisten täytyy olla todella huonoja pyydystäjiä. On se kyllä yrittänyt selittää, että Töihin-paikka on sellainen, mistä saa jotakin Rahoja, joilla saa ruokaa, mutta meidän mielestä tuo kuulostaa aivan erikoisen monimutkaiselta. Kun kuitenkin se ihminen syö niitä kasveja, jotka ei juokse karkuun niin kuin hiiret, niin miksi sitten pitää niin monimutkaisesti se asia hoitaa? Tosin kuulemma sillä Rahalla on jotakin tekemistä senkin kanssa, että asutaan sisätiloissa, ja SE taas on hyvä juttu. Mutta monimutkainen systeemi silti.

Sellaisia omituisia tapoja. Muiden ihmisillä on varmasti ihan samat tavat, koska kaikki ihmiset on outoja. Jos kuitenkin jollain ihmisellä on erikoisoutoja tapoja, niitä saa kertoa ja jakaa, jos tarvitsee tukea ja ymmärrystä! Ja tämän tunnustuksen saa ottaa myös mukaansa kuka haluaa ja kenellä se ei vielä ole ollut!

Mutta sitten me saatiin tunnustus myös Minniltä! Siihen kuitenkin palataan toisena päivänä, koska kohta on se aika, kun ihminen pitää laittaa nukkumaan (Kts. kohta 1).

Muuta meille ei tällä viikolla kuulu. Leijona oli käynyt yhtenä yönä meidän postilaatikolla, mutta ei tiettävästi enää kynnyksellä. Kukahan se oikein on ja millä asialla se on?

Mitä muille kuuluu?

Advertisement

21 kommenttia »

 1. Alle
  kirjoi
  tamme
  JOKA
  kohdan!!!

  kommentti Kirjoittanut Musta ja Harmaa — 3 helmikuun, 2013 @ 9:08 pm

 2. Tosi outo tyyppi. Muistuttaa vähä mun mamma kans. Outoa.

  kommentti Kirjoittanut Hel-mi — 3 helmikuun, 2013 @ 9:16 pm

  • Ihmiset on outoja. Kaikki järjestään. Jotkut ehkä vielä enemmän kuin toiset, mutta hyvätkin ihmiset on silti perusoutoja.

   kommentti Kirjoittanut Friede ja Figo — 4 helmikuun, 2013 @ 3:07 pm

 3. Ihmisten erikoisia nukkuma-aikoja pitäisi kissojen saada muuttaa – samaa mieltä. 🙂 Samoin sitä, että kissatkin saisivat lukea niitä paperinippuja (Ihmisen huomautus: paperi ei kestä kissain ”lukutapoja”. :D)

  kommentti Kirjoittanut Kollo — 3 helmikuun, 2013 @ 10:31 pm

  • Totta joka sana! Ihminen sanoi, että myös tuo teidän ihmisen perustelu, miksei kissat saa työstää papereita…

   kommentti Kirjoittanut Friede ja Figo — 4 helmikuun, 2013 @ 3:08 pm

 4. Te Friede ja Figo, ootte harvinaisen älykkäitä kissoja. Ei voi muuta sanoa.

  kommentti Kirjoittanut Taru — 3 helmikuun, 2013 @ 10:47 pm

  • Aww, kaverit ❤ Nyt me kyllä punastuttais, jos kissat voisi punastua. *Purrr, purrrr*

   kommentti Kirjoittanut Friede ja Figo — 4 helmikuun, 2013 @ 3:09 pm

 5. AIWAN. Tuossa saatiin kyllä ajattelemista täällä Kahden Naisen Loukussa. Ihmiset ON täälläkin todella omituisia. Mennään sinne TYÖ-paikkaan, aina vain uudestaan ja uudestaan jopa silloinkin kun ei huvittais.Joskus jopa sairaana! Onko sinne ihan pakko AINA mennä? Eikö vois mennä vähän vähemmän? Sehän meinaan ihan vain järjestelykysymys. Hyvä että vihdoin tulee kunnolla kissan viisas näkökulma esille!!

  Ihana tuo ruudunkatselukuva, tyylikäs otos! Meilläkin hiplaillaan muuten ”paperinippuja” ahkeraan, ja sanotaan IIIIRRRTI! het jos niitä kissa alkaa hiplaan.
  Huomasitko muuten, että tuo sinun paperinippusi aihe on meidän melkein kaikkissa pentulootakuvissa 🙂 Pentujen aluslakanana 🙂
  -Helena ja Blackie-

  kommentti Kirjoittanut Blackie — 4 helmikuun, 2013 @ 6:30 pm

  • Meidän ihminen menee kyllä nyt sinne Työ-paikkaan vähemmän kuin joskus on mennyt. Se menee vain kolmena päivänä viikossa, kun Raha ja joku Projekti tai jotain sellaista. Niin ja Puolipäinen. Tai puolipäiväinen, ei muisteta kumpaa. Mutta outoa se on siltikin! Tää kissojen systeemi on paljon leppoisampi. Saa nukkua silloin kun nukuttaa, eikä ole herätyskelloja. ~Friede ja Figo

   EN huomannut aluslakanaa! Piti ihan erikseen käydä katsomassa, siellähän se oli 😀 Oivallista oivallista! Tuon kyseisen nipun nurkat on sentään vielä ehjät, joidenkin muiden pehmeäkantisten nurkkiin on kummalisesti ilmestynyt kissan kulmahampaan mentäviä reikiä… Mistä lie tullut? Et satu Friede tietämään?! ~Henna

   En tietenkään tiedä! Minä en ole tehnyt mitään! ~Friede

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 4 helmikuun, 2013 @ 7:13 pm

 6. Just hyviä huomioita! Kaikista ihmeellisin ihmisten syötävä on sellainen, joka saa sen ittensäkin silmät vuotamaan tai sit sellainen joku kelementtiini. Menee silmät sirriin tommosista. Hyi että jos se on unohtanut pestä kätensä niiden löyhkäävien jälkeen ja tulee lääppimään. Ja Työ! Mikä järki mennä jonnekin muualle kun mä olen kotona?!

  kommentti Kirjoittanut Mindy — 5 helmikuun, 2013 @ 2:45 pm

  • Joo! Ne Sitrukset tai jotkut! HYI! Nyrpistyttää nenää ja siristyttää silmiä. Välillä ihminen irvistelee niille itsekin, vaan syödä pitää. Ei voi olla terveellistä!

   Ja todellakin hyvä pointti Työ-asiassa! Ei ole mitään järkeä mennä minnekään, kun kissat on kotona! Joskus olen kokeillut mennä ihmisen laukkuun, ajattelin että selvitän miksi se Työ on niin tärkeä, mutta sinne ei kuulemma saa viedä kissoja. Ihminen välttämättä HALUAA sellaiseen paikkaan, jonne ei saa viedä kissoja?! Ei järjen häivää, sanon minä!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 5 helmikuun, 2013 @ 2:55 pm

 7. Ihana kirjoitus – kyllä on fiksuja kissoja! 🙂 Ihan meni maailma paikoilleen kissojen toimesta, niin, ihmisten maailma. Kai me ollaan sellaisia, ettei huomata niitä Tärkeitä asioita. Kissat on todella fiksuja ja tassut kiinni tanakasti maan kamaralla.

  Oli kiva lukea!

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 6 helmikuun, 2013 @ 8:26 pm

 8. Mä annan teille Liebster Blog -tunnustuksen omasta blogistani käsin. Tunnustus ei vielä ole julkaistuna – yritän saada kirjoitettua sen mahdollisimman pian. 🙂

  kommentti Kirjoittanut Sirpa — 6 helmikuun, 2013 @ 9:54 pm

 9. Piti vielä tulla kertomaan, että näitä sun juttujasi on aina tosi kiva lukea ♥♥:):)

  kommentti Kirjoittanut Minni — 9 helmikuun, 2013 @ 12:18 pm

 10. […] vielä parempi. Siitä hyvä, kun nuo kissojen ihmiset taitaa olla melkeen kaikki niitä paperinippujen tuijottajia, niin ne pysyy sitten paikallaan kanssa aika […]

  Päivitysilmoitus Kirjoittanut Syyskuun viimeinen | Frieden valtakunta — 28 syyskuun, 2014 @ 3:43 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.