Frieden valtakunta

10 helmikuun, 2013

Vielä prenikoita!

Filed under: Haasteet ja plakaatit, Sydänpissi, Valtakunta — Arttu ja Lupsu @ 7:36 pm

Hyvää sunnuntaita taas!

Tällä viikolla on sellaista, että tiistai-iltana meillä tuli yhtäkkiä pimeää! Sähköt meni, mutta ei onneksi olleet poissa pitkään, vajaan tunnin vain. Kuulemma oli mennyt kaapeli poikki. Mutta olipas hetken aikaa varsin pimeää. Ihminen käänteli paperinippuansa taskulampun valossa. Torstaina sitten kävi vieras ukko meillä. Sellainen netinkorjaajaukko. En käynyt lähempää katsomassa mitä se teki, mutta kuulemma se käynti ei kumminkaan kokonaan auttanut.

Mutta nuo nyt oli enemmän ihmisiä koskevia asioita. Varsinainen asia on se Minniltä saatu tunnustus! Kiitos Minni (ja ihminen)! Tähän kuuluu kertoa kymmenen lempiasiaa. En tiedä saadaanko kymmentä, kun kissoilla nuo lempiasiat on aika yksinkertaisia ja selviä, mutta laitetaan niin monta kuin irtoaa. Ja nää taitaa kyllä olla sellaisia, jotka on samoja kaikilla kissoilla.

Näin se menee:

1. Toimivat Asiat ja siitä seuraava eläinlääkärikäyntien puuttuminen.

IMG_6077

2. Läheisyys (silloin kun on sen aika)

DSC_0001

3. Oma tila (kun on sen aika)

DSC_0013

4. Tiput

DSC_0015

5. Riehut, silloin kun on sen aika

DSC_0008

6. Mun hämähäkki ja Figon pallo(t)

DSC_0003

7. Ruoka! Figon tapauksessa tosin vain hyvä ruoka, mulle kelpais kaikki.

Mun eliminointidieetistä enemmän toisella kerralla. Kohta saan syödä jotain muutakin, mutta siinä tuli myös Juttu (joka ei kuitenkaan vaatinut eläinlääkärikäyntiä, onneksi). Ruuasta ei ole kuvaa, koska se ruoka on syömistä varten, ei kuvaamista!

8. Nukkuminen, yöllä ihmisen vieressä, päivällä joko kissaporukassa tai yksin (kohdat 2 ja 3)

DSC_0008

9. Piilot

DSC_0014

10. Aurinko (KOSKA se taas alkaa paistaa?!)

DSC_0005

No tuli niitä kymmenen! Tämänkin haasteen saa ottaa kuka haluaa! Kissoilla Kerällä se ei ole tainnut kuitenkaan vielä olla?

Sitten saatiin myös Kollon ihmiseltä Sirpalta tunnustus, mutta sen saa ihminen tehdä, kun siinä kyseltiin ihmisjuttuja. Kysyttiin lempiruokia, kirja-asioita, lahjatoiveita ja kaikkea, mihin kissa ei tiedä sanoa sitä eikä tätä.

Laitetaan vielä Wanha Arkistokuva Ellin ja Nilssonin innoittamana. Niiden ihmiset on kuulemma oppineet menemään alta pois, kun alkaa kissarallit. Ellillä on siinä kuvassa Selkeä Varoitusilme kertomassa tulevasta rallista. Joka tapauksessa meidän ihminen onnistui kerran ottamaan minusta kuvan, kun oli perusteellinen hepuli meneillään. Tuon kuvan ottamisen aikaan minä olin vielä ihan pieni kissa ja Figo ei ollut vielä syntynytkään!

Sellaista tällä viikolla. Mitä muille kuuluu? Onko oltu kissoiksi?

***

EDIT 20.22! APUA! Rapsutus meinasi unohtua listasta!! Rapsutusta ei saa unohtaa, sitä pitää saada päivittäin runsaita määriä! Mielellään leuan alta, kiitos. Figoa myös vatsan alta ja selästä, mun vatsanaluseen ei tartte tulla koskemaan.

12 kommenttia »

 1. Onpas oikein perusteellinen hepuli! Hauska kuva!

  Kiitos, otetaan haaste vastaan. Hienosti ja mukavasti olit haasteen toteuttanut 🙂 kuvia oli taas kerran mukava katsoa, ja juttuja lukea myös, tietty.

  Kävin katsomassa vanhaa blogia sisältäpäin ja oli se kovasti muuttunut. Kommentointia mää en ymmärtänyt, enkä osannut poistaa roskapostia…

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 10 helmikuun, 2013 @ 7:59 pm

  • Vuodatus on mennyt oudoksi. Jos ei olisi jo vaihdettu tänne, vaihdettaisiin nyt. Sen vanhan vuodatuksen blogin poistin olemasta. On teksteistä kopiot olemassa, mutta netissä se ei ole. Mitäs kun ei ole kuviakaan?

   Mukava että meidän juttuja on hyvä lukea! Kiitos kannustuksesta! Mutta niin on kyllä teidänkin tarinoita mukava lukea! Rapsutuksia Kolleille ja Sinalle!

   Ja hepuli oli kyllä perusteellinen, kuten Friedellä tapana oli. Ja on kyllä vieläkin… Tuossa kuvassa se ei kyllä taida olla kuin viitisen kuukautta vanha pikkutyttö ❤

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 10 helmikuun, 2013 @ 8:15 pm

 2. Lempiasioista on aina niin mukava lukea! Ja hepuli päivässä pitää mielen virkeänä 🙂

  kommentti Kirjoittanut Hel-mi & Mamma — 10 helmikuun, 2013 @ 8:01 pm

  • Ja nukuttaakin paremmin, kun on pikkuisen ojenneltu jalkoja ensin 😉

   kommentti Kirjoittanut Friede ja Figo — 10 helmikuun, 2013 @ 8:16 pm

 3. Kivoja kuvia ja hyvin kissamaisia mukavia asioita. 🙂

  kommentti Kirjoittanut Sirpa ja Kollo — 10 helmikuun, 2013 @ 9:18 pm

 4. No olipas hyvän kokoinen ”Asia”, hyvä niin (tuijoteltiin täällä kyllä melko tovi kuvaa ennen kuin hoksattiin mikä tuo Asia oikein on, miekin ihmettelin ensin että jännän näköinen lattiaritilä.. ja onko se Asia taaas sydämenmuotinenkin?!
  Ihanat kuvat nuo läheisyys.. ja erillisyys 😀 😀
  ja tuosta SUN saamastas tunnustuksesta muistin että herttinen, mekihän saatiin ja taaas se unohtui laittaa postaukseen, voi meitä auts, . Mut joo asiaan, aurinko ja piilot 😉
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  kommentti Kirjoittanut Blackie — 10 helmikuun, 2013 @ 9:25 pm

  • No onhan se sydänpissi! 😉

   Läheisyys ja erillisyys on oltava sopivassa suhteessa! Ei aina jaksa olla iholla! Siis eihän nuo kuljetuskopat nyt suorastaan sisustuselementtejä ole, mutta kun ne on usein käytössä, niin ei niitä piiloonkaan voi laittaa! (Ja sitäpaitsi tarvittaessa lähteminen on helpompaa, kun koppa on tuttu, turvallinen ja esillä…)

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 10 helmikuun, 2013 @ 9:41 pm

 5. Oikein hyvät valinnat, rapsutus on tärkeä lisäys! Friede on niin pikku-rotta pentukuvassa ❤

  kommentti Kirjoittanut Mindy — 11 helmikuun, 2013 @ 11:19 am

  • Meinasi olla katastrofi ja maailmanloppu, kun rapsutus oli unohtua! Ei saa unohtua! Kissojen pitää saada rapsutusta ja ihmisen pitää saada rapsuttaa kissoja! Muuten on maailma aivan pielessä kaikin puolin!

   Friede oli hirmuisen söpö pikkuinen riiviö ❤

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 11 helmikuun, 2013 @ 3:43 pm

 6. Rapsutus on kissojenoikeuksissa mainittuna heti ruuan, leikkikeppien tai muun kissan toivoman lelun jälkeen. Meidän Möllikät kerto. Eli hyvä että muistit sen 😉 Frieden riehu on ehkä maailman villein – noi varpaat on tosi pedon eikä ilmekään anna saaliille armoa 😀

  kommentti Kirjoittanut Taru — 13 helmikuun, 2013 @ 4:51 pm

  • Rapsutus on!

   Hepuli oli villi. Pikkupeto ja pikkupedon varpaat ❤ Taisi jäädä hiiri saaliiksi. Sitä ei enää muisteta oliko rapiseva vai rapisematon.

   kommentti Kirjoittanut Henna ja Friede — 13 helmikuun, 2013 @ 5:36 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.