Frieden valtakunta

3 maaliskuun, 2013

Ruoka-asiaa

Filed under: Allergia ja eliminaatiodieetti, Valtakunta — Kissapojat @ 8:06 pm

Hei vain kaikille. Nyt tänään on pelkkää ruoka-asiaa.

Mullahan on se eliminointidieetti. Lyhyt kertaus kuitenkin alkuun. Se ruoka, mitä minä söin, oli nimeltään Royal Canin Sensitivity Control ja se oli kanaa ja riisiä. Tammikuussa siinä oli yksi erä ihan erilaista ja se kutisutti. Sen jälkeen oli taas näennäisesti oikeanlaista ruokaa, mutta se kutina ei oikein mennyt pois.

Nyt viime maanantaina sitten ihminen oli yhdessä eläintenhoitajan (joka puhui puhelimessa myös Royal Caninin myyntihenkilön kanssa) päättänyt, että pitää vaihtaa ruoka. Se vaihdettiin Hill´s z/d -nimiseen evääseen. Ei kuulkaa ihan mennyt kuin oppikirjassa sekään. Ensinnäkin se ruoka oli pahaa, vaikka siinä on joku makutakuu. Söin kuitenkin, koska mulla ei ole tapana jättää ruokaa syömättä. Mutta siitä tuli myös aika omituinen olo, vähän sellainen huono. Joskus jätin jopa jotain lautaselle (Figo olisi kyllä syönyt ne jämät, sen mielestä se on hyvää sapuskaa…) Tänä aamuna sitten oksensin syönnin jälkeen, koska se ruoka on pahaa ja siitä tulee paha olo. Kuten arvata saattaa, en ajatellut enää ikinä koskea moiseen pöperöön! Ihminen yritti sitä kyllä tarjota vielä, mutta minä otin myrkynsyönti-ilmeen enkä koskenut. En. Onneksi meillä oli vielä jäljellä sitä toista, Royal Canin -ruokaa, että olen saanut tänäänkin syödäkseni. Se maistuu hyvälle eikä tule paha olo. Kutisee kyllä jonkun verran. Sen jälkeen onkin ollut ihan erilainen olo kuin koko viikkona, viime päivinä ei ole paljon tehnyt mieli edes hämähäkin kanssa leikkiä. Tänään sai hämähäkkikin kyytiä taas. Ja kävin ulkonakin, mutta siellä oli kyllä aika kylmä.

Tyhmää tässä on se, että jos ei noita ongelmia olisi silloin tullut, saisin jo syödä muutakin. Nyt en saa. Voisin mielelläni syödä kanaa ja sianlihaa niinkuin Figokin.

Sitten eilen oli myös outo päivä, ja sekin liittyy ruokaan. Nimittäin ihmiset lähti jonnekin ihan hirveän aikaisin aamulla, eikä niitä näkynyt kotiin päivällä. Sitten tuli ovesta ihminen. Se oli naapuri! Antoi mulle ruokaa ja lähti pois (olisi tietysti antanut Figollekin, mutta Figo ei ollut tavattavissa, se oli piilossa nukkumassa, niinkuin aina päivällä ja etenkin jos paikalla on vieraita ihmisiä). Naapuri tuli meille ja antoi ruokaa! Ei ole tuollaista meillä ennen tapahtunut! Kiva ihminen se kyllä on, vaikka tuoksuikin koiralta. Tosin Hennakin tuoksuu joskus siltä koiralta, kun ne näkee toisensa tuolla pihalla. On kuulemma Iso Koira ja Hirmuisen Innokas ja Aivan Hurmaava. Ihmiset on outoja. Tuli ne meidän omatkin ihmiset sitten viimein, sopivasti iltapala-aikaan. Sinänsä poikkeuksellisen kekseliästä ihmisiltä pyytää joku ruokkimaan, koska tavallisesti meidät olisi tuollaisissa tilanteissa viety hoitoon jonnekin (tai otettu mukaan, mutta se ei kuulemma nyt käynyt mitenkään päinsä).

Mutta että sellainen viikko meillä. Huomenna Henna kuulemma soittaa eläinlääkärille ja kysyy mitä nyt tehdään. Ainakaan en enää ikinä koske tuohon pahaan ja kelvottomaan ruokaan. Syököön Figo ne pois, jos niitä ei voi palauttaa.

Loppuu kuva, joka myös liittyy ruokaan. Tosin siinä ihmisellä on menossa ruoanvalmistus. Kuva tosin ei ole tuore, mutta kuitenkin.

DSC_0010

On tarkkailtava ihmisten ruoanlaittoa. Kaikkia ihmisten tekemisiä pitää tarkkailla.

Mitä muille kuuluu? Kai te sentään olette saaneet hyvää ruokaa?

13 kommenttia »

 1. Kunnon satsi katkarapuja meni parempiin suihin lauantaina (eli ei siis mammalle). Kunpa tuo kutina nyt helpottaisi!

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — 3 maaliskuun, 2013 @ 8:47 pm

  • Hyvä, Helmi ainakin on herkutellut 😉 Figo ei ole saanut katkarapuja aikoihin, vaikka ne on kyllä Figonkin herkkua! Friede ei ole moisia suuhunsa pistänyt ikinä, sen mielestä ne on Pahoja (Frieden mielestä mitkään merenelävät ei ole syötäväksi tarkoitettu, poislukien ehkä tonnikala, jota se joskus söi).

   Kutinakin saisi toden totta helpottaa, mutta ensimmäinen toive just nyt on se, että vatsaongelmia ei tulisi. Niiden kanssa on isompi hätä.

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 3 maaliskuun, 2013 @ 8:53 pm

 2. Friede, me ollaan tosi emp että sulla on noin hankalaa 😦 Ei o yhtään kiva. Mittaa siinä nyt sitte, onko parempi kutina vain massupurut. Meilläkin on tylsii ruokii, mutta ne ei sentään sairastuta.

  kommentti Kirjoittanut Musta ja Harmaa — 3 maaliskuun, 2013 @ 9:59 pm

  • Kiitos kamut! *sniff* Ei o kivaa ollenkaan tämmöinen.

   Kyllä tässä kohtaa kutina on kumminkin parempi kuin syömättömyys ja oksut. Mutta on kyllä saatava sellaista ruokaa, joka ei tee kumpaakaan…

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 4 maaliskuun, 2013 @ 3:11 pm

 3. Toivottavasti löytyisi sopiva ruoka. Ruokavaivat ovat kurjia ja oksentelu. 😦

  Ihmisten ruoanlaittoa on syytä tarkkailla. Kollo harrastaa jopa ruoan esimaistamista. 🙂

  kommentti Kirjoittanut Sirpa ja Kollo — 3 maaliskuun, 2013 @ 10:13 pm

  • Me toivotaan kanssa!

   Tarkkailla pitää. Ja Friedekin kyllä esimaistaisi hyvin kernaasti, mutta se nyt ei vain kerta kaikkiaan käy millään muotoa päinsä 😉

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 4 maaliskuun, 2013 @ 3:11 pm

 4. Joo-o, kissoilla on ihan yhtä monenlaista dieettiä olemassa kuin ihmisilläkin 🙂 . Elinikä menee oikeaa ruokaa ”metsästäessä”. Mutta kyllä se sieltä löytyy!

  Mutta onpa kerrassaan kaunis kuva!!! Niiin hienot värit ja juovat että!! Mitähän mmm. siellä kattilassa mahtaa olla… juuu kokkaaminen on meidänkin mielestä ihmeellinen ja outo maailma.
  Käypäs muuten jolloinkin tsiikaamassa Blackien tytön omaa blogia, http://mouruvaarila.blogspot.fi/ . Uusia bloggerissa 🙂 Heillä on viisi kissaa!
  -Helena ja Blackie-

  kommentti Kirjoittanut Helena ja Blackie the Cat — 4 maaliskuun, 2013 @ 6:13 am

  • Sillä erotuksella, että ihmisten dieetit on usein hifistelyä, tässä yritetään löytää eväs, jolla kissa pysyisi oikeasti terveenä ja oireettomana…

   Kuva on hyvä minunkin mielestä. Ja Friede on kaunis kuin prinsessa ❤

   Kiitos linkkivinkistä, täytyypä käydä vilkaisemassa.

   ***

   Lisäys myöhemmin: Niin ja ei tuossa vaiheessa kattilassa vielä ollut kuin vettä 😀 Mutta se alkoi jo kuplia, kuplat on hyvin mielenkiintoinen ohjelmanumero!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 4 maaliskuun, 2013 @ 3:13 pm

 5. No voihan 😦 Menee elämä tosi vaikeaksi, kun ei tiedä, mitä voi turvallisesti syödä. Kun edes löytäisi yhden ruoan, josta varmuudella ei tule mitään, että pääsisi sitten kokeilemaan muitakin. Ja toivottavasti se yksi ruoka on jotain vähemmän eksoottista kuin esim. kenguru tai strutsi. Kovasti jaksua teille ❤

  kommentti Kirjoittanut Mindy — 4 maaliskuun, 2013 @ 6:19 pm

  • Kiitos! Teille onkin nämä jutut ikävän tuttuja 😦

   Meidän eläinlääkäri ei ollut tänään töissä, mutta hoitaja lupasi jutella lääkärin kanssa huomenna. Sitten soitetaan uudestaan. Olemme kuitenkin melko varmoja, että kanalle Friede ei ole allerginen, että ehkä sitten kokeillaan sitä seuraavaksi, vaikka sitä se onkin kyllä syönyt elämässään paljon? Pitää huomioida myös huoltovarmuus, strutsi ja kenguru voisi olla hankalia pitää saatavilla jatkuvasti… Ja sitäpaitsi lihoissa on sekin, että niistä kaikki ei kelpaa. Poro, hirvi ja lammas muun muassa on Frieden mielestä pahoja ruokia, se ei niihin koske. (Ja Friede siis EI ole nirso, mutta jotkut ruuat on sen mielestä kelvottomia alunperinkin.)

   Ei nyt ihan mene niinkuin oppikirjassa tämä. Nyt se Friede ei kyllä ihan kamalasti ole kutissut (*kopkop!!*), mutta ihan selvästi kuitenkin. Ja sentään se on yleisvoinniltaan pirteä (Voi rakas kissa, pysythän pirteänä myös, jooko?)!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 4 maaliskuun, 2013 @ 6:42 pm

 6. Äh, puh, pah ja pöh! Me niin toivotaan, että joku ruoka sieltä nyt pian löytyy joka pitää kaunokaisen kunnossa ja hyvässä energiassa !

  kommentti Kirjoittanut Taru — 5 maaliskuun, 2013 @ 9:20 pm

  • Energian määrässä ei taas sunnuntaiaamupäivän jälkeen ole ollut huomautettavaa 🙂 Kutinan määrässä on ollut…

   Tänään sitten saatiin eläinlääkärin ohjeet. Nyt annetaan kanaa pari viikkoa, koska on aika epätodennäköistä, että se kanalle olisi allerginen. Saapahan nähdä auttaako. Olisi kyllä hyvin toivottavaa että auttaisi!

   Kiitos tsempistä! Tykkäämme ❤

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 5 maaliskuun, 2013 @ 9:52 pm

 7. […] ja katsomaan kuka siellä on ja mikä sillä on hätänä. Siellä oli naapuri! Se sama, joka kävi silloin kerran antamassa meille ruokaa. Se kysyi päänsärkylääkettä, kun niiltä oli loppu. Meiltä ei ollut […]

  Päivitysilmoitus Kirjoittanut Kummallista on | Frieden valtakunta — 19 toukokuun, 2013 @ 7:14 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.