Frieden valtakunta

24 maaliskuun, 2013

Palmusunnuntai

Filed under: Valtakunta — Kissapojat @ 7:10 pm

Hyvää sunnuntaita kaikille!

Tälläkään viikolla ei ole paljon mitään sanottavaa, paitsi tästä päivästä. On soinut ovikello! Kaksi kertaa, ja kummallakaan kerralla kukaan ei varsinaisesti ole tullut sisälle, mutta ihminen on avannut, tullut takaisin sisälle vitsan kanssa, ottanut mukaansa niitä karamellejä ja mennyt ovelle takaisin.

Ovikellon soitto on yksi asia. Figo meni ensimmäisellä kerralla jo valmiiksi piiloon, sen mielestä ei ole ikinä tapahtunut mitään hyvää, kun ovikello on soinut. Tavallisesti ei kyllä ole tapahtunut pahaakaan, mutta paras se on varmistaa kuitenkin, ihmiset on outoja. Toinen asia on nuo vitsat. Olen ymmärtänyt, että ihmisten maailmassa vitsan saaminen olisi huono juttu ja suklaa hyvä. Nyt siis ihminen oikein erikseen halusi, että joku tulisi meidän ovelle ja antaisi sille vitsan?! Sitten kun niitä tuli, se vei niille suklaata palkaksi. Nyt ei ollenkaan käy kissanjärkeen tämä taas. Viime vuonna oli sama juttu. Sitä edellisinä vuosina ei havaittu moista, kun ei kukaan käynyt niitä vitsojakaan tuomassa. Minä ymmärtäisin, että meidän ihminen haluaisi, että joku toisi sille suklaata ovelle (kun se on sen mielestä hyvää), mutta tällä tavalla en ymmärrä.

Mutta sama se, me saatiin kaksi pajunoksaa, joissa on vielä sulkia ja muuta kiinni. Mitä parhaita leluja! Jännältä tuoksuivat, piti heti aluksi tarkkaan tutkia se asia.

Sitten muutama kuva tältä päivältä. DSC_0001

DSC_0003Tuolla on Ulos-paikka. Siellä on kylmä, ei oikein saattaisi mennä. Tassut paleltuu.

Figo on kuvassa takkuisen näköinen, koska sitä oli juuri rapsuteltu kovasti, mutta ei siloiteltu jälkeenpäin. Se tykkää siitä. Kiltti poika, mutta haluaa toisinaan tuollaisen pahis-lookin.

DSC_0005Tai jos kumminkin vähän kävisi. Ei se nyt niin kylmä lopultakaan ollut. (Älkää välittäkö nenänkuvista ikkunassa.) Myöhemmin ovi oli auki pari tuntia, kun ilta-aurinko paistoi. Ei tullut liian kylmä siltikään.

Että sellaista meillä tällä viikolla. Mitä teille muille kuuluu? Onko teillä soinut tänään ovikello?

17 kommenttia »

 1. Siis nuo vitsat ovat mitä parhaimpia kissanleluja, jos niissä on sulkia ja muuta hörhellystä kiinni…

  kommentti Kirjoittanut Myrsky ja Minna — 24 maaliskuun, 2013 @ 7:59 pm

  • On oksat kyllä muutenkin, mutta erityisesti jos niissä on sulkia ja muuta! Pitää vaan olla sellainen ihminen, joka osaa sitä heiluttaa oikein.

   kommentti Kirjoittanut Friede ja Figo — 24 maaliskuun, 2013 @ 8:23 pm

 2. Soi ovikello. Ei avattu. HAH!

  kommentti Kirjoittanut Musta ja Harmaa — 24 maaliskuun, 2013 @ 8:18 pm

  • Ei mekään ehkä oltaisi, mutta nää jutut on ihmisen päätettävissä. Kun lukon korkeus ja peukalo-etusormiote. Mutta hei, saatiin leluja!

   kommentti Kirjoittanut Friede ja Figo — 24 maaliskuun, 2013 @ 8:25 pm

 3. ”Vieläkö on uudet lelut kunnossa? Eikä vielä kannata ulos, kylmää on, kokeiltiin!!”

  kommentti Kirjoittanut Neko, Tinka & Mio — 24 maaliskuun, 2013 @ 8:40 pm

  • Vielä on! Vähän vain kokeiltu hampailla 😉

   Juu, eikä vielä voi kovin paljon ulkoilla kyllä. Käy tassuihin kylmä. Vaikka meilläkin on tuolla parvekkeella kyllä mahdollisuus päästä ylemmäs, ettei ihan siinä lattialla tarvi. Otetaan kyllä Nekon taannoiset neuvot ylemmäs hakeutumisesta todesta, Neko tietää!

   kommentti Kirjoittanut Friede ja Figo — 24 maaliskuun, 2013 @ 8:48 pm

 4. Ovikellon soiminen on omituista! Kannattaa olla varuillaan….Vaikka kyllä sieltä aina jotain mukavaa on tullut, ihan niin kuin teilläkin. 🙂

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — 24 maaliskuun, 2013 @ 9:01 pm

  • Mutta ei meidän ihminenkään aina avaa ovea, jos ovikello soi. Jos on tuntematon, eikä se tiedä odottaa, niin ei avaa. Kuulemma tavallisesti tuntemattomat ovikellonsoittajat on kaupustelijoita, eikä me osteta mitään kaupustelijoilta. Nämä tämänpäiväiset oli sitten vissiin odotettuja henkilöitä, vaikka tuntemattomia. Mutta ovikellonsoitto on merkillinen asia joka tapauksessa, oli siellä kuka oli!

   kommentti Kirjoittanut Friede ja Figo — 24 maaliskuun, 2013 @ 9:12 pm

 5. Juu soi ja monta kertaa, läpi päivän. Kollit olivat saada hermoromahduksen, kun Sina niin rakasti ovikelloa. Sina itki ja vaikersi ja haukkui, kun se ymmärsi, että eteisessä oli lapsia eikä se päässyt sinne. Se rakastaa lapsia.

  Karrkki sen sijaan nosti metelin niistä oksista. Ei voi antaa, ei. Silppuna minuutissa koiran avustamana. Tytär totesi, että onneksi tätä on vain kerran vuodessa…

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 25 maaliskuun, 2013 @ 7:01 am

  • Voi Sina ja voi kollit! Koiruuksilla on tapana innostua ovikellosta. Kissoilla ei niinkään… Eikä varmasti varsinkaan itkevistä ja vaikertavista koirista!

   Se muuten varmasti onkin tuhoon tuomittu yritys saada pajunoksat pysymään kunnossa, jos taloudessa on sekä toimeliaita kissoja että koira! Jompikumpi vielä voi mennä… Onneksi ei ole joka sunnuntai, niin se on.

   Vaan teilläpä onkin nykyisin jännittäviä nämä juhlapyhät! Uusi vuosi oli kamala Sinalle, pääsiäisenä ollaan ylenmäärin tohkeissaan pajunoksista ja jouluna on kuusi kaadettavana 😀 Vappuna arvatenkin saa vahtia, ettei kukaan käy munkkivarkaissa tai syö koristuksia ja mitähän juhannuksena!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 25 maaliskuun, 2013 @ 2:56 pm

   • 🙂

    Ou kamala. Niin vappu serpentiineineen… Me ollaan niin tylsiä ja vanhoja, ettei me varmaan enää jakseta koristella ja riehua. Juhannus tietää luontoa, ja sehän ei karvakasoja haittaa. Mutta kieltämättä tietyt jutut ovat hankaloituneet. Sina on vielä niin huima ja Karrkki on varmaan koko elämänsä… No Karrkki.

    kommentti Kirjoittanut Pirjo — 25 maaliskuun, 2013 @ 4:45 pm

    • Ehkä parempikin olla koristelematta vapuksi, paukkuvat ilmapallot ja serpentiinien repiminen ei ehkä olisi kovin hyvästä. Ja voi olla viisasta ostaa munkit eikä alkaa itse paistamaan, assarien määrä voisi olla liiallinen 😀

     Siinä teillä mahtaakin olla parivaljakko, Sina ja Karrkki. Huimapäinen nuori koira ja huimapäinen nuori simsku… 😀

     kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 25 maaliskuun, 2013 @ 4:55 pm

     • Nimenomaan, Henna, nimenomaan… 🙂

      kommentti Kirjoittanut Pirjo — 25 maaliskuun, 2013 @ 8:39 pm

 6. Meillä ei ole soinut ovikello. 😉

  Silloin kun joku on oven takana niin Kollo toimii niin kuin Figo ja menee ovikellon plimpauksen kuullessaan piiloon – ainakin hetkeksi.

  Täälläkin ihminen olisi mielissään, jos hänelle tuotaisiin suklaata. 😉

  kommentti Kirjoittanut Sirpa ja Kollo — 25 maaliskuun, 2013 @ 7:46 am

  • Teillä oli siis tavanomaisempi sunnuntai. Olettaen, että teillä EI normaalina sunnuntaina soi ovikello yhtenään 😉 Sai Kollokin nukkua päikkärinsä rauhassa!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 25 maaliskuun, 2013 @ 2:57 pm

 7. Ei soinut kello, vaan eipä olisi varmaan avattukaan, kun tuskin olisi mitään vitsantuojia ollut. Onneksi tänään pajuhärpäkkeiden sijaan tuli kortti, jossa oli höyheniä. Tai on siinä vieläkin, mutta vähemmän kuin tullessa.

  kommentti Kirjoittanut Mindy — 25 maaliskuun, 2013 @ 8:16 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.