Frieden valtakunta

7 huhtikuun, 2013

Sunnuntai

Filed under: Allergia ja eliminaatiodieetti, Sydänpissi, Valtakunta — Arttu ja Lupsu @ 4:28 pm

Hyvää sunnuntaita kaikille!

Tiistaisen eläinlääkärin jälkeen on tapahtunut seuraavia asioita:

Hevosenlihaa saatiin perjantaina vähän ja sitä on maistettu. Ei ihan vakuuta. Raakana en koskenut ollenkaan, kypsennettynä olen pari pientä palaa syönyt. En oikein ole varma onko se hyvää vai ei. Nyt kumminkin ihminen tietää yhden paikan, josta sitä tilaamalla sai (toim. huom. se mainittu paremman väen ruokakauppa). Sitä tosin eivät olleet osanneet sanoa, millaisella varoitusajalla sitä saa lisää… Tosin se mun kutinakin itseasiassa tuntui vähän rauhoittuneen tuossa viime viikolla, mutta nyt on taas kutissut. Tämä on erikoista. Sitä suihketta kokeiltiin silloin aluksi, mutta nyt ei enää laitettu, koska mun tosiaan piti heti nuolla se kaikki pois ja vielä varuiksi sen jälkeenkin. Kokeillaan ehkä myöhemmin vielä.

Sitten on ollut sellaista, että ihminen on pitänyt kummaa ääntä ja ollut tylsä. Niin ja vähän väliä sillä on ollut kupillinen kuumaa kädessään (pitänyt olla tarkkana sylihommien kanssa, vaikka sen sortin tarkkuus onkin ihmisen tehtävä eikä kissojen). Sillä on ollut se flunssa-niminen juttu. Tänään se on kyllä jo ollut parempi. Ei ole töräytellyt nenäänsä juuri ollenkaan. Se hyvä puoli siinä flunssassa oli, että se nukkui päikkäreitä monena päivänä! Mukava se on yhdessä nukkua päivälläkin!

Figo on oma itsensä. Nyt se on taas suorittamassa kohdennettu karvanpoistoa lakanakaapissa (sieltä kuuluu kuorsausta). Sillä on sellainen systeemi, että aamulla ja illalla se harrastaa vesikupinkaatoa ja muita leikkejä, päivisin ja öisin nukkuu. Siksi on toinen vesikuppi kylppärissä, koska siellä ei haittaa, vaikka menee vettä lattialle. Toinen on sinitarralla makuuhuoneen lattiassa kiinni, että mulle on jotakin juotavaa tarpeen tullen silloinkin, jos se toinen onkin kokonaan tyhjä. Pojalla on oudot harrastukset! Sitä paitsi se ei vahingossakaan juo siitä kupista, vaikka saattaa hyvin tunninkin viettää sen kanssa aikaa ja työnnellä sitä pitkin lattiaa… Sille pitää antaa ruuan seassa vettä, että se saisi nestettä riittävästi.

Sitten pari kuvaa.

DSC_0003

Tähän hyllylle paistaa yhteen aikaan päivästä aurinko. Silloin siinä on hyvä lepäillä. Nyt onkin ollut aurinkoisia päiviä, paitsi tänään.

Sitten lopuksi Figo halusi toivottaa VALTAVAN hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

IMG_6096

Mitä muille on kuulunut? Onko paistanut aurinko?

16 kommenttia »

 1. Aurinko on paistanut monena päivänä – nyt on kyllä pilvistä. 😉

  Kollo nukkuu kiipeilypuussaan. 🙂

  Hieno sydänpissipaakku! 🙂

  Pikaista paranemista flunssasta! 🙂

  kommentti Kirjoittanut Sirpa ja Kollo — 7 huhtikuun, 2013 @ 4:45 pm

 2. Pikaista paranemista palvelusväelle! Toivottavasti nyt tuo kutina helpottaisi. Kiusallinen vaiva.

  Vesikupin työntely vaikuttaa erikoisemmalta harrastukselta! Wilma välillä tassullansa vettä kokeili, jotta sai sen väreilemään. Vasta sitten sopi juoda.

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — 7 huhtikuun, 2013 @ 4:49 pm

  • Pitiköhän Wilman kokeilla, että on varmasti vettä? Vai että sen lämpötila on sopiva? Wilmalla selvästikin oli, kuten Helmillä edelleenkin, hassuja tapoja 🙂

   Kiitos toivotuksista, kyllä tämä jo tästä.

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 7 huhtikuun, 2013 @ 5:05 pm

 3. Mitä ihmettä, ei hevonen oikein maistu? Tosin, meilläkin se maistuu ainoastaan fileenä. Silloin paistaa aurinko, ainakin kissojen suussa ;)Nyt me toivotetaan teillä seuraavaa: kutisematonta viikkoa. Flunssatonta viikkoa. Paljon lumia sulattavaa aurinkoa. Paljon vettä kaikille ja herkkuruokaa yhtälailla 🙂

  kommentti Kirjoittanut Taru — 7 huhtikuun, 2013 @ 5:07 pm

  • Friedellä on epäluuloja tummia lihoja kohtaa 😀 Ei kelpaa hirvi, lammas eikä poro ja nautakin vähän huonosti (ja mahdollisesti siis ei myöskään se hevonen, ei olla vielä ihan varmoja).

   Kiitos toivotuksista! Mekin toivotaan kutinattomia ja taudittomia viikkoja! Flunssa tuntuisi jo olevan menossa, kutina taas ei… Aurinko kelpaisi. Viime viikolla se oli sulattanut katolta sen verran, että yhtenä iltapäivänä rysähti lunta katolta hirveästi. Meinattiin koko porukka saada sydänkohtaus pelästyksestä!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 7 huhtikuun, 2013 @ 5:14 pm

 4. Meillä ei ole paistanut mutta ei ole satanutkaan.
  Upea ♥

  kommentti Kirjoittanut Myrsky ja Minna — 7 huhtikuun, 2013 @ 7:19 pm

  • Ei ole täälläkään satanut eikä paistanut tänään. Muina päivinä on paistanut.

   Figo kiittää! ♥

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 7 huhtikuun, 2013 @ 7:41 pm

 5. Voi, flunssa ei ole kiva! Toivottavasti se on jo kulman takana ja oudot äänet loppuneet 😉

  Voihan kutina. Hermostuttavaa varmasti palvelusväelle, kun selvyyttä ei meinaa millään löytyä. Pidän peukut pystyssä!

  Hienoja tuotoksiakin on 😉

  Meillä lepäillään yhä ja kurkitaan ikkunoista lumen paljoutta. Vieläkään mamma ei pääse ulos vaan ilahduttaa kissoja jatkuvalla sisälläololla. 😦

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 8 huhtikuun, 2013 @ 9:56 am

  • Flunssa tuntuisi jo olevan takanapäin. Enää ihan viimeiset rippeet on jäljellä, ja niiden kanssa kyllä pärjää.

   Kutina on outo. Täytyy huomenna soittaa eläinlääkärille (mun tietääkseni se ei ole maanantaisin töissä) ja kysyä taas asiasta. Mutta miten se muka viime viikolla kutisi vähemmän ja sitten taas enemmän?! Outoa on!

   Mutta voi sinua ja teitä! Kissat varmaan kyllä tykkää kun ei ole seuran puutetta, mutta voih! Paranisi nyt koipi, eihän tuollainen käy! Kovasti tsemppiä ja paranemisajatuksia! Onko selvinnyt miten pahasti se jalka meni? Kauanko on odotettu toipumisaika?

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 8 huhtikuun, 2013 @ 2:13 pm

   • Kohta kk on mennyt eikä askel nouse. Näitä ei kai yleensä leikata, ja paraneminen riippuu ihan, miten pahasti meni. En ole itse ihan selvillä, miten laajalti repesi, mutta jalan väri on yhä mielenkiintoinen ja pohkeessa on kuoppa. Eikä toimi. Kyllä tässä vielä menee…

    kommentti Kirjoittanut Pirjo — 8 huhtikuun, 2013 @ 7:13 pm

    • Hm. Onhan riesa tuo! Kaikenlaisia vaivoja sitä onkin. Toivottavasti tulee kuntoon… Ja mielellään lähitulevaisuudessa, ei oikein mikään toimi, jos ei jalka nouse! Kesäkin tulossa ja kaikkea, ulkona olisi mukava olla. Ja koiruuden kanssa touhuta. 😦

     kommentti Kirjoittanut Henna — 8 huhtikuun, 2013 @ 7:38 pm

 6. Harmaa läppää ylävitosen sydänpissin tuottajalle 🙂

  kommentti Kirjoittanut Zepa — 8 huhtikuun, 2013 @ 6:16 pm

 7. Figolla todellakin on oudot harrastukset, oudon ajastetut myös. Onneksi nokkela henkilökunta mahdollistaa veden jatkuvan tarjonnan vesileikeistä huolimatta.

  kommentti Kirjoittanut Mindy ja Susan — 9 huhtikuun, 2013 @ 10:14 am

  • Figo on elintavoiltaan varsin säännöllinen. Eikä se anna vähäisten syiden haitata rytmejänsä! Hassu se on myös, oikein erityisen hassu!

   Henkilökunnan taas on ollut välttämätöntä oppia tiettyjä kikkoja, muuten noiden kanssa ei ehkä pärjäisi 😀

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 9 huhtikuun, 2013 @ 2:12 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.