Frieden valtakunta

21 huhtikuun, 2013

Ilmainen vinkki!

Filed under: Sairastukset, Sana pyhäpäiväksi, Valtakunta — Arttu ja Lupsu @ 9:10 am

Hyvää sunnuntaita taas kaikille!

Ensin käsitellään tämän viikon muut asiat ja lopuksi annamme ilmaisen vinkin. Koska Sana Pyhäpäiväksi on jäänyt vähille viime aikoina, olkoon se vinkki nyt tämän pyhäpäivän sana.

Mutta ne muut asiat. Ensin mukavat asiat. Meillä oli kuulkaa kevään ensimmäinen kärpänen sisällä tiistaina! Aika kestävä oli, mutta rikkihän se lopulta meni. Minä itse sen rikoin. Lisäksi tipu-tv:ssä on ollut lähetystä nyt loppuviikkoa kohti. Se johtuu osaltaan kuulemma siitä, että naapurit harjaavat koiraansa parvekkeella. Tiput saa pesänrakennusaineita. Ihminen oli sanonut naapurille, että harjatkaa vain paljon koiraa, se tietää meille paljon tipu-tv-lähetyksiä! Ihmeen huomaavaista ihmiseltä, sanoisin. Joskus niilläkin välähtää!

Sitten kenkummat asiat. Figo siis sai kipulääkettä, joka ei oikein hyvin auttanut (viitenä päivänä sai, sen verran aiemmin on saatu ohje. Ja sen pitempään ihminen ei tohtinut antaa, sillä lääkkeellä kun voi olla vielä tyhmempiä sivuvaikutuksia pitkässä käytössä). Lisäksi Figo oli jotenkin epäkuntoinen nyt loppuviikosta. Söi (ja siis joi, koska ruuassa on vettä) kyllä sen verran mitä se nyt normaalistikin syö, joskaan ei koviin hyvällä halulla (mikä nyt ei ole tavatonta). Leikki, mutta ei ihan hirmuisesti innostunut. Pissi, mutta vähän liian vähän. Ja eilen iltana sillä oli kehräys hyvin tiukassa (ja SE on poikkeuksellista, tavallisesti se poika kehrää isoon ääneen ja taukoamatta kun sitä silitellään ja rapsutellaan!) 😦 Tämä asia pitää ottaa puheeksi tiistaina, kun mennään sinne eläinlääkärille, jos vaikka tarkistaisivat sen pissin taas. Nyt tänä aamuna se kuitenkin on ollut pirteä ja kehrännytkin kovasti! Ehkä se oli ohimenevää? Tästä päästään kuitenkin siihen, että tosiaan ollaan menossa tiistaina eläinlääkärille. Poistetaan hammaskivi molemmilta ja multa otetaan se allergiatesti. Luultavasti saan lääkettäkin, tähän kutinaan pitää tulla loppu. Vaikka nyt ei ihan kamalasti ole kutissut, mutta on se karvaton kohta tuolla kainalossa kuitenkin suurentunut. Nyt se on sellainen 20 sentin kolikon kokoinen. Toisessa on pienempi. Sitä paitsi monipuolisempi sapuska kelpaisi, vaikka kana onkin hyvää.

DSC_0019Tapahtumien väliaikoina on oltu mm. näin. Läheisyyttä pitää olla!

***

Sitten se vinkki (ja siis Sana Pyhäpäiväksi)

Jos olette päätyneet tänne meidän blogiin esim. seuraavilla hakusanoilla:

– kissa oksentaa vaaleaa verta

– kissa+valkoinen vaahto

– kissan vaaleanpunainen oksennus

– kissan valkoinen oksennus

– kissalla vilunväreitä

– kissa pissii verta

– kissan pississä verta

Lopettakaa kissanne nimessä se googlaaminen ja soittakaa eläinlääkärille! HETI eikä hetken päästä!

Paikkakuntanne eläinlääkärin (myös päivystävän) numero löytyy mm. kuntanne nettisivuilta (teillä on netti, koska googlaatte?!) tavallisesti ympäristöterveydenhuollon, ympäristöosaston tai vastaavan tiedoissa. Myös numerotiedustelu osaa auttaa.

DSC_0022

Onko ymmärretty? Eläinlääkärillä käynti on kurjaa, mutta ne osaa auttaa. 

***

Sellaista tällä viikolla. Mitä muille kuuluu? Olettehan olleet terveitä?

Laitetaan kuitenkin vielä ihan lopuksi näyte meidän tipu-tv:n lähetyksestä, ettei jää paha mieli, meillä on kuitenkin ollut aika tyydyttävä viikko noin kokonaisuutena.

DSC_0003

Ihana tipunen ihan lähellä. Harmi että ne lähtee aina pois, jos me mennään Figon kanssa parvekkeelle.

 

15 kommenttia »

 1. Hyvä vinkki! JA erityisen kauniita kuvia 🙂

  kommentti Kirjoittanut Mamma N ja Hel-mi — 21 huhtikuun, 2013 @ 9:36 am

  • Tarpeellinen vinkki meidän mielestä. Toivottavasti nuokin ihmiset lopulta tarttuivat puhelimeen…

   Kiitos kehuista! 🙂

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 21 huhtikuun, 2013 @ 9:46 am

 2. Voi Figoa. Toivottavasti on nyt sellainen Tilapäinen Häiriö, johon syy löytyy tiistaina. Sydäntä raapaisee sairastelu ja jatkuva huoli!

  Hyvä vinkki teillä 🙂 Ja ihan oikeassa olette.

  Siis noin lähelle tulee tipi. Teillä on sellainen vähän isompi laajakuvatelkkari selvästikin. Ja on teillä kovin ystävällinen naapuri 😉

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 21 huhtikuun, 2013 @ 1:02 pm

  • Tänään on Figo kyllä ollut jo ihan reipas. Frieden kanssa yritettiin tehdä kananpaloilla saalistushommia ja muita, niin Figo tuli paikalle kehräämään ja haluamaan osansa ♥ Ja nyt *öhöm* otettiin pienet päikkärit yhdessä (molemmat kissat ihmisen vatsan ja rinnan päällä, sopu sijaa antaa!). Mutta että tosiaan toivotaan, että kyseessä on Tilapäinen Häiriö!

   Kissojen laajakuvatelkkari on valtava ja siitä näkyy vain hyvää ohjelmaa 😉 Tipit käy tuossa verkossa istumassa, ei taida olla ikkunan läpi katseltunakaan kahta metriä kauempana (kuva on tietysti zoomilla otettu). Niin ja naapuri on kiva. Auttavainen ja ystävällinen!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 21 huhtikuun, 2013 @ 1:44 pm

 3. Hienoa että voinnit on jo paremmat. On teillä ollutkin kaikenlaista ikävää :-/ Mutta tipu-teeveen tarjonnasta ei voi valittaa, se näyttää olevan ihan kunnossa!

  kommentti Kirjoittanut Zepa — 21 huhtikuun, 2013 @ 2:56 pm

  • Saisivat kyllä silti sen pissin tarkistaa, kun poika kerran rauhoitetaan joka tapauksessa. Jos vaikka säästyisi sitten hetikohta menemästä taas eläinlääkärille (ainakaan sillä asialla)?

   Tipu-tv on kunnossa, ei valittamista niiltä osin!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 21 huhtikuun, 2013 @ 3:18 pm

 4. Vinkki on vahvistettu niin tuimalla ilmeellä, että eiköhän siitä oteta opiksi. Teillä lutuisilla on ollut kevään eka kärpänenkin jo! Ei tullut mieleen, että parvekekauteen kuuluvat nekin riemuntuojat. Meillä on vain isoja tipuja (lokkeja), niin ei tarvi paljon zoomailla. Niitä vaanitaan verhon takana matalana häntä viuhuen.

  kommentti Kirjoittanut Mindy — 21 huhtikuun, 2013 @ 8:16 pm

  • Luulisi uskovan! Yritin tehdä asian selväksi jopa ihmisille! ~Friede

   Tipuja vaanitaan meilläkin piilosta. Häntä viuhuu ja suu alkaa napsumaan ihan itsellään! Piilostahan niitä pitääkin vaania, muutenhan ne näkisi ja menisi karkuun? Kärpänen taas meni ensin lamppuun, kun siinä oli valo. Tuli kuitenkin alas, kun me yhteistuumin tuijotettiin sitä!

   kommentti Kirjoittanut Friede ja Figo — 21 huhtikuun, 2013 @ 8:22 pm

 5. Upea tirppa – teillä on juuri semmoista tipu-tv-lähetystä kuin lähetyksen pitää ollakin! 🙂

  Parempaa vointia!

  Meillä on voitu hyvin – mitä nyt ihmisellä alkaa olemaan keväinen allergia. 😉

  Kivoja kuvia! 🙂

  kommentti Kirjoittanut Kollo — 21 huhtikuun, 2013 @ 9:18 pm

  • Ei ole häävi asia ihmisenkään allergia! Toivottavasti ihmisellä on toimivaa allergialääkettä.

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 22 huhtikuun, 2013 @ 3:46 pm

 6. Erittäin varteenotettava vinkki. Ei passaa kotona odotella ja ihmetellä. Soitto lääkärille jos ihmishuoltajalla menee sormi suuhun kissan kanssa.
  Kaikista koettelemuksista huolimatta taisi teidän viikko jäädä kuitenkin plussan puolelle?
  Niin, tsemppiä siihen ell-käyntiin.

  kommentti Kirjoittanut Myrsky ja Minna — 22 huhtikuun, 2013 @ 7:50 am

  • Ei auta istua ja ihmetellä, on pian kissalla entistä isommat ongelmat!

   Ja juu, kyllä se viikko kokonaisuutena jäi plussan puolelle. Huomenna mennään lääkärille sitten, ottavat tosiaan Figolta sen pissinäytteenkin samalla rauhoituksella. Jos tuo vaikka selventäisi jotakin?

   (Kyllä on kuulkaa asiaa lääkärille! Hammaskivet, allergia ja pissi, vähän vähempikin riittäisi! Niin ja sitten pitäisi vielä keskustella niistä yksistä kollinosista, joiden poistosta ei puhuta ääneen kollien kuullen…)

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 22 huhtikuun, 2013 @ 3:52 pm

 7. Kiitos kysymästä, juu terveenä me ollaan kuin pukit. Terveys on niin kallisarvoinen asia, että sitä tulisi arvostaa ihan joka päivä. Tää teän postaus on ainakin siitä hyvä muistutus. Terveys kun ei ole mikään itsestäänselvyys, ei. Pitää ihan rukoilla lurauttaa ettei tarvis teän (eikä meänkään) mennä lekurille!
  Tuo tiputv onkin jännä. Välilllä on lähetys ja välillä ei 🙂 Te varmaan jo tunnistatte eri merkkiset tiput? Tai kenties jopa yksilöt?
  Ihana kuva taas kaksikosta!
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  kommentti Kirjoittanut Blackie Kahden Naisen Loukussa — 22 huhtikuun, 2013 @ 10:34 am

  • Hyvä että te olette olleet terveitä! Se on kallisarvoista (ja sen puute voi tulla kalliiksi…)! Ei ole itsestään selvää ei! Vaan toivottavasti kaikki säilyisi lääkärikäynneiltä, mutta aina ei säästy. Silloin pitää heti tarttua puhelimeen! ~ Koko porukka

   Tipu-tv on jännä! Ei voi alkaessaan tietää onko lähetystä vai ei. Joskus tulee kiirekin, kun näyttää olevan tosi jännittävää ohjelmaa! ~Friede ja Figo

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 22 huhtikuun, 2013 @ 3:58 pm

 8. […] viimeisen vuosineljänneksen aikana tulleita hakuja sitten. Nyt ei oteta niitä, joiden vuoksi Soitetaan Eläinlääkärille Heti, vaan muita. Niitäkin on taas tullut kyllä… Ihmiset, jos kissallanne on terveysongelmia, […]

  Päivitysilmoitus Kirjoittanut Hakuja | Frieden valtakunta — 7 heinäkuun, 2013 @ 6:10 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.