Frieden valtakunta

21 toukokuun, 2013

Eläinlääkärissä (palveluskunnan raportit)

Filed under: Palveluskunta, Sairastukset — Friede @ 2:53 pm

Tänään on taas käyty lääkärillä. Tällä kertaa ei ollut valittamista, vaan homma toimi taas aivan hyvin. Asioitiin peräti kahden eläintenhoitajan kanssa, joista kumpikaan ei ollut se, josta viimeksi oli puhe. Nämä ovat paljon parempia hoitajia, osaavat joskus jopa vastata kun jotakin kysyy. Myös lääkäriltä saatiin kysyttyä asioita.

Friedeltä ei lopultakaan tarvinnut poistaa kuin yksi hammas. Alunperin oli puhe kahdesta. Ientulehdus oli helpottanut hammaskiven poiston jälkeen, kuten kuuluukin. Kainalot todettiin siistiksi (kuten ovatkin) ja tosiaan todettiin, että seuraavaksi ruokavalioon lisätään joko hiilihydraatti (riisi) tai se possunsydän.

Sitten Figo… Voi Figoa. Siltäkin tosiaan poistettiin hampaita. Kahdesta oli puhe, mutta poistettiin neljä. Nyt sillä ei ole jäljellä kuin etu- ja kulmahampaat ja yksi pieni poskihammas, joka vielä on kunnossa. Suu oli kovasti tulehtunut ja se sai 20 päivän antibioottikuurin. Ennen kuurin loppumista pitää soittaa ja kertoa mikä on suun tilanne, ja kuurin loputtua katsotaan tuleeko tulehdus takaisin vai ei. Lisäksi suuta pitäisi huuhtoa päivittäin. Kipulääkettäkin pitäisi antaa nyt viikon ajan. Siitä suun maiskuttamisesta ja syljestä oli mainitsin, mutta siihen ei eläinlääkäri sanonut juuri mitään, kuuluu nähtävästi kuvaan, kun kissan suu on tuollaisessa kunnossa.

Rauhoitus meni hyvin. Vaikka Friede rauhoitetiin ensin (se ei edes huomannut sähähtää pistosta!), Figo heräsi nopeammin. Nyt molemmat ovat jo jalkeilla, varsin tukevasti jopa. Huono olo tuli molemmille. Tällä kertaa heräysvaiheen soveliaaksi nukkumispaikaksi valikoitui molemmilla mun syli (Friede nukkuu yleensäkin sylissä pöhnänsä pois, mutta Figo on tavannut mennä saunaan). Friede alkaa kohta olemaan niin kunnossa, että ruokaa voisi tarjota. Figo tuskin syö vielä moneen tuntiin.

Mutta että lääkintää on tiedossa lähiaikoina. Mietittävänä on nyt, miten annan kipulääkkeen, antibiootin ja maitohappobakteerin, kun kissa syö vain kaksi kertaa päivässä ja maitohappobakteeria ja antibioottia ei voi antaa samaan aikaan, kipulääke pitää antaa ruuan kanssa ja antibioottikin olisi viisain antaa ruuan kanssa, jotta se ei ärsyttäisi vatsaa ja pillerit tulisi annettua suht tasaisin välein? Vähän hirvittää antaa kipulääke ja antibiootti samaan aikaankaan… Kolme ateriaa päivässä ei ole tavannut tehdä kauppaansa, mutta täytyy selvästikin kokeilla taas. Sitten vielä se suun huuhtelukin…

Figo-parka. Toivottavasti antibiootti auttaa eikä haittavaikutuksia tule!

18 kommenttia »

 1. Voi Figoa tosiaan, ei ole pienellä kissalla nyt kivaa. Tsemppiä myös emännälle!
  Blogissamme on teille tunnustus♥

  kommentti Kirjoittanut Minni — 21 toukokuun, 2013 @ 4:07 pm

 2. Voihan vitsi. Tai siis siellä on vitsit varmasti vähissä. Pidetään peukut ja tassut pystyssä, että toipuminen sujuu molempien osalta hyvin ja että lääkkeiden anto hoituu myös. Tsemppiä!

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — 21 toukokuun, 2013 @ 4:27 pm

  • Sitä mekin toivotaan. Friede näyttäisi jo olevan kunnossa ja Figo on vaatekaapissa, sen nykyvointia on siksi vaikea arvioida… Sekin saisi kyllä kohta tulla syömään. Lääkkeiden antamisen kanssa saakin olla tarkkana… Tänään ei sentään tarvitse kipulääkettä antaa, koska sitä oli annettu jo lääkärillä. Kiitos tsempistä ♥

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 21 toukokuun, 2013 @ 5:18 pm

 3. Voi surku! Toivottavasti lääkkeiden anto onnistuu ja ne pysyvät sisällä. Eivätkä sekoita vatsaa.
  Tsemppiä teille ♥

  kommentti Kirjoittanut Myrsky ja Minna — 21 toukokuun, 2013 @ 5:52 pm

  • Annoin nyt ensimmäisen antibiootin vastoin yleisiä ohjeita samaan aikaan maitohappobakteerin kanssa. Voitelin kapselin (nimenomaan voitelin, voilla), liukkaasti meni alas 😀 Jatkossa täytyy varmaan antaa maitohappobakteerit iltapäivällä, antibiootit aamu- ja iltaruokien kanssa ja kipulääke sitten ennen nukkumaanmenoa jonkun evään kanssa. Tai sitten maitohappobakteeri ja kipulääke yhtäaikaa iltapäivällä/ennen nukkumaanmenoa jonkun evään kanssa.

   Toivotaan tosiaan ettei mene maha sekaisin tai tule muita sivuvaikutuksia! Kipulääke ei tähän asti ole (KOPKOP luojantähden!) aiheuttanut sivuoireita, kunhan sen tosiaan antaa ruuan kanssa. Antibiootin kanssa onkin jännempää. Mutta nämä on näitä, come what may…

   Kiitos tsempistä! Tää meidän blogi on viimeisen vuoden ollut yhtä sairaskertomusta…

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 21 toukokuun, 2013 @ 6:06 pm

 4. Tsemppiä ja pikaista toipumista!

  kommentti Kirjoittanut Sirpa ja Kollo — 22 toukokuun, 2013 @ 11:12 am

 5. Hammasjutut on kyllä harmillisia ja lukuisista päätöksistä huolimatta meidän kattiloiden hammashoito takkuaa. Ruuan syöntiä harvahampaisuus ei varsinaisesti haittaa, ainakin muistan niin lukeneeni. Toivottavasti antibiootti puree ja pääsette tulehduksesta eroon. Minkä ikäinen Figo on?

  Te ootte eri reippaita,kun viette kaksi kissaa samalla kertaa hoidettavaksi ja rauhoitettavaksi. Se heräämisvaihe ja vahtiminen on mielestäni aika työlästä, huh.

  kommentti Kirjoittanut AnnaS — 22 toukokuun, 2013 @ 4:20 pm

  • Figo täytti juuri viisi vuotta. Ja ei, ruokailua hampaattomuus ei haittaa, kunhan ruoka on helposti nieltävää eikä vaadi pureskelua. Figo esimerkiksi söisi raksujakin ihan sujuvasti, se ei ole koskaan niitä pureskellut (mutta sen juomattomuuden vuoksi se ei saa raksuja kuin erikoistapauksissa). Tästä hammasongelmasta saan kyllä syyttää myös itseäni, mun olisi pitänyt viedä Figo jo vuosia sitten perusteelliseen hammashoitoon eikä yrittää kaikenmaailman kotikonsteja (jotka ei koskaan auttaneet kuin korkeintaan hetken). Mutta turhaapa se enää on jossitella, nyt mennään näillä ja samaa virhettä ei tehdä toiste.

   Itse asiassa on melkeinpä helpompaa viedä molemmat yhtä aikaa rauhoitusoperaatioihin. Silloin ne ei heräämisvaiheessa arastele toisiaan, koska ovat yhtälailla sekaisin kumpikin. Jos toinen on tolkuissaan, se tahtoo sähistä ja murista sille herääjälle, joka taas ei yhtään ymmärrä miksi sille sähistään. Niiden parisuhde palautuu nopeammin melkein normaaliksi. Tokihan se tietää sitten kaksin verroin kaikenlaista vahtimista, kaksin verroin erinäisten eritteiden siivoamista jne. Mutta toisaalta toivottavasti ei tarvitse ihan niin usein jännittää meneekö jollakulla trippi pieleen. Työlästä se kyllä on, sitä en sano. Ja muutan mieleni tästä asiasta heti, jos joskus oikeasti menee jotakin pieleen ja homma käy mahdottomaksi! Tähän asti on kuitenkin mennyt hyvin.

   Lisäys: Niin ja siis Figon suu on ehkä poikkeuksellisenkin hankala. Frieden hampaita ei ole kotikonstein hoidettu tavoitteellisesti ikinä (koska se on hieman hankala siinä hommassa…) eikä sen hengitys ole haissut koskaan muulloin, kuin paljon teollista pussiruokaa syödessä. Siltä poistettiin nyt yksi hammas, joka oli ensimmäinen. Figon hengitys taas haisi jo silloin, kun sen pentuhampaat vaihtuivat pysyviin… Figo ei myöskään ole koskaan pureksinut ruokaansa, toisin kuin Friede. Kannustamme toki lemmikkien hampaiden hoitoon, mutta hammaskiven muodostus ja hampaiden reikiintyminen on kyllä hyvin yksilöllistä.

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 22 toukokuun, 2013 @ 4:47 pm

 6. Mekin peukutetaan.

  kommentti Kirjoittanut Zepa ja Harmaa — 22 toukokuun, 2013 @ 6:02 pm

 7. Voi että, kun terveysongelmia sen kuin kasautuu teille. 😦 Joskus monen lääkkeen ajoittaminen tuntuu ihan mahdottomalta. Muistan itse valvoneeni turhan pitkään yöllä ihan vain, että tuli riittävästi väliä eri lääkitysten väliin. Miten huuhtominen on tarkoitus tehdä, ruiskuttaa vettä suuhun? Tulee lähinnä suuveden purskutus mieleen, mutta sanopa se kissalle. 😛 Kovasti tsemppiä ja hyvää vointia!

  kommentti Kirjoittanut Mindy ja Susan — 23 toukokuun, 2013 @ 11:46 am

  • Joo, kyllä näitä näyttää nyt riittävän. Lisäksi Figo piti mua kauhusta kankeana koko viime yön jättämällä iltapissin väliin… Puoli viideltä aamulla se sitten kävi! Säpsähdin hereille täydessä hälytystilassa ”voihyväluoja-se-ei-ole-vieläkään-käynyt!” ja saman tien kuulin vessanoven käyvän 😀 Että voi ihminen riemastua kissanpissistä!

   Suun huuhteluun on kuin onkin suuvesi 😀 Kuva esim. tässä: http://www.verkkosivuapteekki.fi/Hexarinse-237-ml-desinfioiva-suuvesi
   Kuulemma voi joko yrittää tuosta pullonsuusta tai sitten kastella reilusti paperi ja sillä pyyhkiä. En tiedä miten tapahtuu käytännössä, en ole vielä kokeillut. On noissa antibiooteissa, kipulääkkeessä ja maitohappobakteerissakin näin alkuun tarpeeksi! Kokeilen sitten, kun se suu ei ole enää operaation jäljiltä kipeä ja poika on taas huomannut, että minä en olekaan ihan kamala tyyppi… Eilen sai todellakin tehdä työtä sen asian kanssa sen jälkeen, kun olin kaivanut poikaparan vaatekaapista lääkettä saamaan…

   Kiitos tsempistä!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 23 toukokuun, 2013 @ 2:13 pm

 8. Voi teitä. ❤ on teillä nyt koettelemuksia. Ihan sanattomaksi vetää.

  Lähetämme koko sakki ison tuulahduksen voimia ja jaksamista!

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 23 toukokuun, 2013 @ 1:32 pm

  • Nyt varmasti tuleekin hyvin perille se tuulahdus voimia ja jaksamista, on sen verran tuulinen päivä! Kiitos kovasti ♥ Ja ainakin se edellinen voimakehräys tuli hyvin perille, (sehän oli se uni, jossa Leo hurisi mulle kovasti)! Kiitos!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 23 toukokuun, 2013 @ 2:16 pm

 9. meillä aikoinaan ainakin Pedolle ostettu suuvesi meni ihan hukkaan. Ei oikein ns. kokenut omakseen… mitä en ihmettele. Saahan sitä eläinten lääkintään tarjota jos mitä, mutta osa jutuista on ihan ufo-osastoa, kuten just tää suuvesi ja jokapäiväinen hampaidenpesu vaikka. Hermot menee koko porukalta semmoisessa.

  kommentti Kirjoittanut Zepa — 25 toukokuun, 2013 @ 8:40 pm

  • Me ei olla vielä kokeiltu, ei tiedetä onko ufo-osastoa vai ei. On ollut poikaparalla riittävästi kestämistä ilmankin! Vasta eilen se alkoi rentoutua taas. Täytyy vaikka huomenna testata miten onnistuu. Näin etukäteen sanoisin, että a) ei toimi (ei ole toiminut muutkaan kotikonstit) ja b) ei mahda onnistua huuhtelut… Mutta katsotaan, ei olisi milläänlailla tavatonta, että mun luulemiset menee perusteellisesti pieleen!

   kommentti Kirjoittanut friedenvaltakunta — 25 toukokuun, 2013 @ 8:58 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.