Frieden valtakunta

26 toukokuun, 2013

Viikon yhteenveto

Filed under: Valtakunta — Friede @ 5:26 pm

Hyvää sunnuntaita kaikille!

Tärkeimmät onkin jo mainittu, mutta tehdäänpäs pieni yhteenveto. Maanantai oli vielä hyvä päivä. Tiistai ei, silloin oli eläinlääkäri, ei saanut aamupalaa, tökittiin piikeillä ja tuli paha olo. Mun osalta on sen jälkeen parantunut huomattavasti tämä, mutta Figolla on kurjaa edelleen.

Figolle siis on annettu lääkkeitä nyt monta kertaa päivässä. Sen masu on myös ollut epäkunnossa. Ihminen haki toisenlaisia maitohappobakteeripillereitäkin, jotka maistui ilmeisesti paremmalta ja rauhoitti vessa-asiat, mutta nyt tänään se poikaparka on sitten oksentanut pari kertaa! Ja ollut vaisu. Tulisi nyt kuntoon!

Osasyy Figon huonoon päivään voi kyllä olla tuo mun aamuinen saaliskin! Se nimittäin pelästyi oikein perusteellisesti sitä rysähdystä, mikä tuli, kun hyppäsin linnun kimppuun (se kuului joko pyykkitelineestä tai sitten tosta verkosta, joka pitää Suuren Maailman meidän ulottumattomissa)… Ja kai se ehkä olisi itsekin saalista halunnut? Mutta enpä minäkään lintustani pitää saanut, mikä on kyllä Hirvittävän Rottamainen ja Syvästi Paheksuttava asia! Ai että kun olisi ollut ihana pikku tipunen! Olisin rakastanut sen puhki kun oli niin ihana tipunen ❤ Kyllä on kummaa väkeä nuo ihmiset. Lisäksi ne on tänään tituleeranneet mua ”Suureksi Saalistajaksi” koko ajan. Se on kyllä ihan hyvä arvonimi kissalle, sanoisin.

Sitten vielä ihmisellä on tuska, kun se olisi kuulemma ensi viikonloppuna lähdössä Reissuun muutamaksi päiväksi ja miesihminen jää kotiin meidän kanssa. Miesihminen harjoitteli eilen pillerin antamista Figolle, ja se onnistui ihan hyvin. Siltikin Henna on tänään sanonut mm. seuraavaa: ”Oli kyllä huonoin idea pitkään aikaan luvata lähteä! Koti on ihan hyvä paikka!” Ja sitten se on kirjoittanut yksityiskohtaisia ohjeita miten meitä pitää hoitaa. Ihme kontrollifriikki, kai miesihminen nyt pärjää ihan yhtä hyvin. Ainakaan se ei panikoi ja hössötä koko aikaa… Tai sitten tuo vaan on samaa mieltä kuin Harmaa: ”Kaikki ei ole ulkokissoja” ja ”mun koti on just sopivan kokoinen”.

Sellaista meillä tällä viikolla. Mitä muille kuuluu?

DSC_0009

Meillä on parvekkeella kerrossänky. Tuolta alapedistä on hyvä vaania!

8 kommenttia »

 1. Nää kävi kerralla läpi nyt teidän viikon ja olipa siellä vaikka mitä! Hampaita lähtenyt, kanoja saalistettu ja sitten vielä LINTU! Huimia juttuja vähän pahassa ja tosi hyvässä. Meillä oli aikoinaan Nisurin kanssa justiinsa noita lääkekasoja aikataulutettavina eli täältä tulee nyt kyllä virtuaaliset ja isot stressinpoistoaallot sinne suuntaan. Ja Henna on huoleti, kyllä se miesihminen pärjää ! ( vaikkaeinekoskaanniinhyvinkuinmäite) .

  kommentti Kirjoittanut Taru — 26 toukokuun, 2013 @ 6:28 pm

  • Joo, kyllä täällä on ollut kaikenlaista, hyvässä ja pahassa! Nisurin lääkemäärä muistetaan kyllä, siinä mahtoi olla aikatauluttamista! Nyt on sentään sikäli helpottanut, että kipulääke jätettiin jo pois. Mutta olipas Friede ylpeä saaliistaan, voi että! Syytä ollakin! Suuri Saalistaja ❤

   Ja normaalioloissa mua huolestuttais vain pakollisen verran tuo reissu, keksisin kyllä seitsemän asiaa ja kolme lisäasiaa, jotka voi mennä pieleen. Mutku nyt on lääkkeitä ja kaikkea vaikeaa. Ja kun ei se huomaa jos joku on pielessä (ja minähän siis huomaan, että joku on pielessä myös ja erityisesti silloin kun mikään _ei_ ole pielessä…)

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 26 toukokuun, 2013 @ 7:05 pm

 2. Kyllä miesihminen pärjää, ole huoleti 🙂 Vaikea niitä on jättää, kun on sitoutunut niihin ja haluaa niille vain parasta. Joskus vain tulee sellaisia asioita eteen, ettei auta muu. Yritä kuitenkin nauttia matkastasi!

  Hurja lintujuttu! Meillä kissat ovat saaneet kiinni vain perhosia – siinäkin on ollut tarpeeksi. Kyllä noilla metsästysvietti on. Edellisellä kissoilla ei ollut (paitsi Kapella) ainakaan myyrien suhteen. Meillä lentelee pari pääskystä, ja ainakin Leo katselee niitä kovin kiinnostuneena. Mutta eihän niitä kiinni saa. Sina sai pihalla kokea pääskysen lähentelyn, ja kovin oli hämmästyneen näköinen 🙂

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 27 toukokuun, 2013 @ 7:40 am

  • Toissasyksynä oltiin Tukholmassa ja kissat oli kolme yötä hoidossa. Meinasi sielu irrota ensi alkuun (itse reissu oli kyllä kiva). Ja silloin ne oli sentään terveitä! Ja tämä ei ole millään muotoa pakollinen asia, se vaan tuntui silloin hyvältä idealta.

   Lintujuttu oli hurja! Ei mahda Leo saada pääskystä kiinni, teidän parvekeverkosta ei taida mahtua pääskynen. Ja kyllä ne tarkasti osaavat katsoakin miten lähelle kissaa voi tulla. Paitsi ehkä nuoret ja tyhmänrohkeat linnut. Sinan närkästyksen ymmärrän kyllä hyvin, kuka sitä nyt tykkäisi kun sillä tavalla syöksyillään 😀

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 27 toukokuun, 2013 @ 2:13 pm

 3. On ollut tapahtumaa! Toivotaan tsemppiä miesihmisellä huoltotoimissa.

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — 27 toukokuun, 2013 @ 8:47 am

  • On ollut! Kyllä niillä ihan hyvin varmaan menee täällä. Nää on kilttejä kissoja kuitenkin, ja Figo eritoten on helppo hoidettava. Mutku…

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 27 toukokuun, 2013 @ 2:15 pm

 4. Tiedän tunteen. Periaatteessa miesihminen selviytyy, joskus vähän omin konstein, mutta kuitenkin. Silti on hirveä tarve olla varmistamassa, että omalla pörröpallerolla on kaikki hyvin. Parempi vaihtoehto se mies kuitenkin on kuin joku kissoille vieras, jonka osaamista vasta saisikin aprikoida.

  Hyvää vointia erityisesti Figolle! ❤

  kommentti Kirjoittanut Mindy & Susan — 29 toukokuun, 2013 @ 12:21 pm

  • Kyllä niiden kotona helpompi olla on, etenkin kun on tuo Figon lääkekuurikin… Toinen vaihtoehto olisi ollut niiden kummit, jotka kyllä osaa ensiluokkaisesti ja pitkällä kokemuksella hoitaa kissoja, mutta sinne on puolentoistatunnin ajomatka. Olisi pian vatsa (enemmän) kuralla kaikesta autoilun ja vieraan paikan jännityksestä, jos vielä pitäisi matkustellakin!
   Eikä ole kyllä hyvän tavan mukaistakaan viedä hoitoon kissa ja ilmoittaa, että tossa on pino lääkkeitä, antakaa aamulla tosta, päivällä tuota ja illalla taas sitä ensimmäistä ja vielä tuosta tuollaista tarvittaessa ja toiselle vitamiinit päälle…

   (Paitsi että jos hoito ei järjestyisi tai se kävisi jollekin osapuolelle rasitukseksi, en tietenkään lähtisi minnekään. Ventovieraalle en hoitoon vie. En. Sama koskee sairauksia, sairasta kissaa en jätä hoitoon. Asiat pannaan tärkeysjärjestykseen! Mutta minä olen myös liikaan hermoiluun taipuvainen ihminen…)

   Figo on voinut paremmin nyt pari päivää. Reipas se on ollut, ruokakin on taas maistunut. Eilen se löysi jo kehräyksenkin taas täydessä mitassaan, sekin oli tiukalla aiemmin. Se ei edes kovasti pahoittanut mieltään suun huuhtelusta! Kiitos vain toivotuksista ja hyviä vointeja sinnekin ❤

   kommentti Kirjoittanut Henna — 29 toukokuun, 2013 @ 3:49 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.