Frieden valtakunta

6 kesäkuun, 2013

Ihmisen matkustus

Filed under: Palveluskunta — Friede @ 5:33 pm

No niin. Nyt olen selvinnyt pahimmasta koti-ikävästä ja rasituksista. Friede on ehtinyt kaataa täyden lasillisen vissyä tietokoneelle ja muutenkin meillä on palattu arkeen.

Friede antoi mulle luvan käyttää tätä valtakuntaansa kertomalla missä kävin. Ehtona oli, että kissoista pitää puhua. Se sopii.

Kävin paikassa, jossa näytti muun muassa tältä:

p4

Niin. Pietarissa käytiin. Vaikuttava kaupunki on, todella. Turistialueet olivat viimeisen päälle siistejä. Todellakin, kaduilla ei näkynyt roskia käytännöllisesti katsoen lainkaan siellä, missä eniten turisteja oli! Alhaalla keskellä näkyvä joki on pieni sivujoki, Neva taas on niin suuri, että sitä voisi luulla muuksi kuin joeksi. Kirkkoja on paljon ja ne ovat suuria ja komeita. Kirkonkellojen ääni on pirteämpi ja iloisempi kuin suomalaisissa kirkoissa. Turistialueiden ulkopuolella oli sitten toisenlaista, alhaalla vasemmalla kuva hotellin ikkunasta ja ylhäällä toisen oikealta hetken matkan päästä hotellista. Puistoja oli paljon! Tammia, vaahteroita ja kastanjoita. Silti olin ehkä eniten vaikuttunut siitä alueesta, jossa hotelli oli. Se oli aidompaa, ei yritetty näyttää tietynlaista kuvaa. Ja vaahteroita oli sielläkin! Mietittiin, että  on kova työ syksyisin haravoida ne lehdet ja pitää huoli, ettei pieniä vaahterantaimia kasva kaikkialla! Kuolleita lehtiä tai erikokoisia vaahterantaimia ei kuitenkaan ollut.

Sitten ne kissat. Niitäkin oli!

Tällä pojalla oli käheä ääni ja se jutteli kovasti. Laiha,  takkuinen ja osin likainenkin (vaikka ei kuvassa siltä näytä), mutta selvästi ihmisrakas! Luultavasti sen olisi saanut vaikka syliin, mutta eihän noihin katukissoihin oikein auta mennä koskemaan, niistä kun ei koskaan tiedä.

Sitten oli vauva. Voi pikkuista! Tämän äiti oli ihan lähellä, nähtiin sekin. Sääliksi kävi kumpaistakin. Nämä olivat samalla kadulla tuon yläkuvan poikakissan kanssa.

Ensimmäinen tavattu kissa. Ihan hotellin pihalla.

Tämä taas hipsi valtoimenaan eläinpuistossa. Toinen matkaseuralainen totesi, että ”kaikista näistä eläimistä Henna huomaa ensimmäisenä kotikissan…”. Tämä oli hyvässä kunnossa, epäilemättä ruuan puute ei vaivannut!

Toinenkin eläinpuistossa vapaana elävä kissa. Aikansa ihmetteli katolla, sitten kävi nukkumaan.

Tämä taas asui eläinpuistossa häkissä ilveksen kanssa. Ilves oli kauempana häkissä levolla. Kyltissä sanottiin (kuulemma, minä en osaa venäjää) että kissa ja ilves ovat olleet pennusta asti yhdessä! Siinä oli kuvakin pennuista.

Isoilla kissoilla(kin) oli yleisesti minun silmään varsin pienet häkit. Monet olivat hermostuneita ja kävelivät edestakaisin. Sama koski muitakin eläimiä. Tämä ei ollut hermostunut, ainakaan juuri tällä hetkellä.

Kissa tämäkin. Se on tehty marengista! Aika Fingerpori-henkinen, sanoisin.

Sellaista oli siellä.

Kotona  oli mennyt hyvin. Kinkkua oli käytetty lääkkeiden annostelun apuna, koska perjantaina oli ollut tulla tenkkapoo. Lääke oli aina ilmestynyt suupielestä pöydälle ja miesparka oli ihmetellyt, että miten kummassa tämä nyt onnistuu 😀 Sitten oli otettu kinkkua tueksi, eikä pillerien kanssa ollut sen jälkeen ongelmia. Ei liioin muita ongelmia, ruoka oli maistunut ja kaikki muutkin asiat olleet kuten kuuluu.  Kuuma oli ollut ja öisin kissat oli innostuneet sitten kissahommiin, kun päivällä ei jaksanut! Ja kuten sanottu, minun kotiin tulon jälkeen tietokoneelle on kaadettu lasillinen vissyä ja toissayönä Figo levitteli alusvaatelaatikon sisältöä lattialle (syytä se ei kertonut, kysyin kyllä).

Meillä on siis kaikki kunnossa!

14 kommenttia »

 1. Pietari – siellä haluaisin käydä! Varmaan hieno matka, vaikka kissoja olikin ikävä. 😉 Mutta toisaalta katselit sitten toisenlaisia kissoja. Kumma juttu, aina ne kissat osuvat kissaihmisen silmiin. Joskus tulee paha mieli, kun näkee surkeita kohtaloita. Niin kuin tuo pieni pentu. Kummittelee varmaa kauan silmissä. Syliinhän tuollainen pitäisi ottaa ja viedä kotiin…

  Mutta valtakunnassa kaikki hyvin! Hieno homma!

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 6 kesäkuun, 2013 @ 6:16 pm

  • Kävin (tai käytiin, raahasin ne seuralaiset mukaan) oikein erikseen yhtenä iltana kävelyllä hotellin ympäristössä, jos näkyisi kissoja 😉 Näkyikin, tuo pikkukissa ja sen äiti ja muutama muu. Ensin meinasi tuon vauvan nähdessä kyllä todella päästä itku, kun ajattelin sen olevan aivan yksin. Sitten tuli viereisestä heinikosta näkyviin äitikissa. Mutta kyllähän noissa pelastamisen tarvetta olisi… Pikku reppanat 😦

   Ikävä oli kyllä omia karvanaamoja, mutta mukava reissu oli! Kaupunki on massiivinen, se varmaan on se sana. Kaunista kyllä, turistien suosimilla alueilla tietysti yhdellä tavalla, ja ”tavallisten ihmisten” alueilla aivan toisella tavalla. Mutta siitä todella yllätyin, miten paljon niitä puistoja ja puita oli! Niin ja metrosta, sillä oppi kulkemaan helposti eikä se ollut lainkaan ahdistava, vaikka niin voisi kuvitella.

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 6 kesäkuun, 2013 @ 6:38 pm

 2. Oli varmaankin hieno matka. Minustakin olisi kiva käydä Pietarissa, tai edes Viipurissa.
  Voi että noita kulkukissoja! Kodin tarvitsisivat jokainen… Kiva että kotona kaikki on hyvin:)

  kommentti Kirjoittanut Myrsky ja Minna — 6 kesäkuun, 2013 @ 6:26 pm

  • Juna pysähtyi Viipurissa, ja sekin näytti kyllä käymisen arvoiselta paikalta!

   Kulkukissaparat kyllä tarvitsisivat kodin ehdottomasti. Vaikka kyllä niillä varmasti hiiriä riittä siellä, ryteikköä ja heinikkoa oli aikalailla. Mutta silti!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 6 kesäkuun, 2013 @ 6:40 pm

 3. Pietari olisi ehdottomasti vierailun arvoinen kaupunki, eikä edes kaukana. Siellä olisi vaikka mitä esim. arkkitehtuurin saralla. Metro/juna-asemat varmasti olivat myös hienoja?
  Eläinpuistoon en uskaltaisi mennä 😦 Pelkästään villikissat – ja koirat saisivat tipan silmään, sekä vanhat mummot ja papat..

  Onneksi valtakunnassa kaikki on hyvin 🙂

  kommentti Kirjoittanut AnnaS — 6 kesäkuun, 2013 @ 9:37 pm

  • Ei ole kaukana tosiaan, Allegro-junalla meni 3,5 tuntia matkaan. Ei tarvinnut lentää! Ja laivallakin pääsee halutessaan. Arkkitehtuuria ja taidetta on kyllä enemmän kuin pystyy vastaanottamaan!

   Metroasemat oli hienoja! Niissä oli kaikissa joku ”teema” ilmeisesti, oli maalauksia ja muuta. Yksikään ei ollut toisen kanssa samannäköinen (ajoimme jokaisella viidellä käytössä olevalla linjalla ja kävimme siis myös useilla eri asemilla).

   Villikoiria ei nähty, vaikka irtokoiria olikin. Kaikilla oli kuitenkin omistaja lähettyvillä. Epäilemättä villejäkin on. Kissojen kohtalo kyllä meinasi käydä sielun päälle. Siellä hotellinseudulla oli myös mummoja ja pappoja, jotka myivät kukkia, hedelmiä ja mitä kukakin. Heidän kanssaan olisi pitänyt päästä juttusille, mutta eihän se ummikolta käy. Onneksi tämä minun kaverini puhuu jonkun verran Venäjää ja hänen miehensä taas puhuu sitä äidinkielenään, muuten ei olisi onnistunut mikään!

   kommentti Kirjoittanut Henna — 7 kesäkuun, 2013 @ 2:34 pm

 4. Voi pieniä poloisia. Surku. Onneksi kuitenkin Frieden valtakunnassa on kaikki hyvin vaikka palvelusväki olikin hetken vajaa 🙂

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — 6 kesäkuun, 2013 @ 10:13 pm

  • Surku tosiaan! Pienet 😦

   Tässä valtakunnassa asiat ovat mallillaan. Oikeastaan henkilökunta ei ollut lukumääräisesti vajaa, koska mainittu mieshenkilö on usein muualla töissä, mutta poikkeuksellinen se oli. 🙂

   kommentti Kirjoittanut Henna — 7 kesäkuun, 2013 @ 2:39 pm

 5. Hyviä kuvia! 🙂

  Mun vierailusta Pietariin – silloiseen Leningradiin – on varmaan kolmisenkymmentä vuotta. 😉

  Kunpa kulkukissoilla olisi kodit!

  Onneksi lääkkeenanto oli teillä kotona onnistunut. 🙂

  kommentti Kirjoittanut Sirpa — 7 kesäkuun, 2013 @ 8:43 am

  • Kiitos!

   Leningrad on mahtanut olla näkemisen arvoinen sekin! Paljon on tainnut tänä aikana muuttua, vaikka monet asiat ovat samallakin tavalla.

   kommentti Kirjoittanut Henna — 7 kesäkuun, 2013 @ 2:40 pm

 6. Kotiinpaluu on usein matkan paras vaihe. Kiva, että kaikki oli hyvin.
  Voi surku noita suurkaupungin kissoja:(

  kommentti Kirjoittanut Minni — 7 kesäkuun, 2013 @ 1:26 pm

  • Todellakin kotiinpaluu on paras vaihe! Ja onneksi kaikki oli hyvin.

   Kissaparkojen elo kävi kyllä sielun päälle 😦 Etenkin tuon pikkuisen, se olisi hyvin mahtunut taskuun! Pääsi sellaista ”voi rakas, voi pieni kulta ei sun pitäis olla täällä ulkona…” -höpötystä. Onneksi sitten näkyi se äitikissa, helpotti sikäli, ettei pienen tarvinnut selvitä AIVAN yksin suuressa maailmassa. Mutta ei se silti oikein ole.

   kommentti Kirjoittanut Henna — 7 kesäkuun, 2013 @ 2:45 pm

 7. Mulla pyörii mielessä vieläkin eräs pieni, musta kissanpentu Espanjassa joka valitsi mut leikkikaverikseen yksi aikainen aamu ja kiehnäsi ympärillä kokoajan kun olin siinä. En pystynyt olemaan koskematta, toivon vaan että ettei toinen siitä hyvästä alkanut luottamaan ihmisiin koska kaikkihan meistä ei sitä kättä käytä hellyydenosoituksiin. Kirput ja muut ei huolettanut. Sitä ihanuutta en voinut pelastaa, mutta osaksi sen pikkukissan vuoksi meillä on nyt 3 muuta kaveria lelittävinä.
  Ja tervetuloa kotiin korjailemaan kattien tuhoja 😉 Hyvinhän siellä kotona meni Hennan reissatessa !

  kommentti Kirjoittanut Taru — 9 kesäkuun, 2013 @ 5:58 pm

  • Voi sitäkin pientä! Varmasti jäi mieleen ikiajoiksi. Ja tosiaan, kaikki eivät tosiaan käytä kättä hellyyden osoittamiseen… Ja niiden ihmisten kätten töitä on lähipiirissä pelastettu aivan täällä kotimaassakin. Tuo kuvassa oleva pikkuinen oli kyllä arka, ja emonsa vielä arempi. Punainen poika vain oli rohkea, ja ruokaa vailla.

   Hyvin oli kotona mennyt. Nuo kissatuhot on jotensakin kotoisaa korjattavaa 😉

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 9 kesäkuun, 2013 @ 6:39 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.