Frieden valtakunta

kesäkuu 16, 2013

Tavallinen viikko

Hyvää sunnuntaita taas kaikille!

Meillä on ollut enimmäkseen tavallinen viikko. Aika viileä, joten etenkin öisin on ollut hyvä rallata. Ihminen on muutamaankin kertaa ilmoittanut, että me ollaan Figon kanssa mahdottomia. Mutta ei se kuulemma haittaa, koska rallittelu ja muu sellainen on terveyden merkki.

Uutuuksia on tällä viikolla sen verran, että minä olen alkanut saamaan välillä ruuaksi sianlihaa. Kyllä on kuulkaa hyvää! Alkoikin se kana jo vähän tympimään. Vaikka siis pääosin syön kyllä kanaa vieläkin, mutta jotakin vaihtelua sentään. Yhtenä päivänä kutisin kovasti, mutta sen jälkeen en. Näillä mennään nyt kuulemma jokunen viikko ja katsotaan sitten taas uudestaan.

Figon antibioottikuuria siihen suun tulehdukseen jatkettiin vielä 15 päivällä, joista nyt on mennyt 6. Ei ollut se tulehdus helpottanut. Eilen se laittoi kyllä kovasti vastaan sen pillerin syömistä, mutta ei auttanut. Lisäksi pojan suuta on huuhdottu päivittäin sellaisella litkulla, joka haisee pahalta. Ja ilmeisesti maistuukin pahalta, koska Figo kuolaa ja ravistelee päätänsä sitten aina. Tiedä sitten auttaako… Mutta joka tapauksessa poika on ollut hyvin tyytyväisen oloinen. On vailla ruokaa ja pallon heittoa, juttelee (paljon!) ja kehrää. Noudattaa tarkasti omia aikataulujaan, jotka kyllä onkin perin tarkat ruoka- ja muiden tärkeiden asioiden osalta.

Mutta että yleisesti meillä ei ole tapahtunut viikolla mitään ihmeellistä ja ollaan ihan kunnossa! Sen kunniaksi otetaan torkut.

DSC_0015

****

Lopuksi Sana Pyhäpäiväksi:

”Kissan älykkyysosamäärän – jolla mitataan kykyä soveltaa opittua ja muistettua – uskotaan olevan toiseksi korkein koko eläinkunnassa. Ainoastaan kehittyneimmillä apinoilla se on korkeampi kuin kissoilla.”

Kissoina olemme kyllä sitä mieltä, että kädellisten älykkyys on monin paikoin sangen kyseenalainen asia. Mitä mieltä te muut olette?

 

Mainokset

21 kommenttia »

 1. Asiota on syytä kyseenalaistaa. Ja torkkuja kannattaa ottaa niiden päälle. Ja etukäteenkin.

  kommentti Kirjoittanut Myrsky — kesäkuu 16, 2013 @ 5:32 pm

  • Aina kannattaa ottaa torkut! Ja kyseenalaistaa, mutta sitäkin varten pitää ottaa torkut!

   kommentti Kirjoittanut Friede ja Figo — kesäkuu 16, 2013 @ 5:44 pm

 2. Hyvä kuulla, että kuntoa riittää yöralleihinkin! Se on hyvä merkki, ettei vointi ainakaan kovin huono ole!

  Ja olemme ehdottomasti samaa mieltä, että me kisut olemme älykkäitä. Ihmiset ovat välillä niiiiin epäloogisia tekemisissään.

  T. B&C

  kommentti Kirjoittanut Bertta & Coco — kesäkuu 16, 2013 @ 6:53 pm

  • Kuntoa riittää yöralleihin, koska päivällä levätään 😉 Mutta vointi on nyt ollut hyvä kyllä (KOPKOPKOP!!)

   Ihmisten epälogiikka kyllä ihmetyttää päivästä toiseen. Outoa sakkia.

   kommentti Kirjoittanut Friede ja Figo — kesäkuu 16, 2013 @ 7:12 pm

 3. No voi Figoa kun vielä pitää kuuria jatkaa! 😦 toivottavasti hampit tulevat pian kuntoon.

  Ostatko ihan sikasuikaleita lihatiskistä vai miten? Kiva, että maistuu, niin tulee vähän vaihtelua ruokailuun.

  Meilläkin on ollut tavallista, ja onneksi Karrkin suu on kunnossa. Mutta niitä hammasharjoja kyllä suosittelivat… Onko teillä onnistunut?

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — kesäkuu 16, 2013 @ 7:03 pm

  • Figon tapauksessa on paremmin kyse ikenien kunnosta, ne ovat tulehtuneet. Kyllä 35 päivää on niin pitkä antibioottikuuri, että pitäisi tehota! En kyllä tiedä mitä ihmettä sitten tehdään, jos ei tehoa. Kortisoni on kuulemma yksi hoitovaihtoehto jatkuvana lääkityksenä, mutta…

   Olen ostanut possunlihasuikaleitakin lihatiskistä, mutta nykyään syövät jauhelihaa. Se kun on pehmeää hampaattomankin syödä ja siihen saa sitä vettäkin sekaan, että saa nestettä. Mun pitäisi kyllä ehdottomasti alkaa Kennelrehu/Vauhtiraksusta tilaamaan, tulisi halvemmaksi.

   Hyvä että Karrkin suu on kunnossa! Saa poika taas syötyä kunnolla ja pääsee Jaskan viereen kun ei henki tuoksahda! Meni vissiin pilleritkin kohtuullisesti kuitenkin? Tuohon hammasharja-asiaan lähetän sulle sähköpostin, tulee pitkä vastaus 😉 Voidaan kyllä joskus käsitellä asiaa aivan oman otsikkonsa allakin.

   kommentti Kirjoittanut Henna — kesäkuu 16, 2013 @ 7:34 pm

   • Kiitos! Pitää oikeasti ruveta tai yrittää ainakin hoitaa noiden hampaita. Mutta yhä hämmästelen, ettei kissoille ole mitään kunnon tikkuja, joita pitäisi oikein jyystää. Ehkä tuo kissoille tarjottava ruoka on tosiaan turhankin pehmeää.

    kommentti Kirjoittanut Pirjo — kesäkuu 16, 2013 @ 7:58 pm

    • Ole hyvä!

     Friedellä oli selvästi suu huonossa kunnossa silloin, kun se söi sitä pussiruokaa. Silloinhan todettiin, että kaksi hammasta pitää poistaa. Sitten kun siirryttiin kanaan, joka on suuria paloja, pureskeltavaa ja muutenkin tolkullisempaa syötävää, parani toinen hammaskin! Kyllä ruualla on väliä, ainakin joillain kissoilla. Figo on poikkeustapaus, se kun ei ikinä pureskellut ruokaansa.

     Se on kyllä kumma ettei kissoille ole vastaavia hampaanpuhdistustikkuja kuin koirille! Tikkuja on kyllä, meillä ainakin ihan lähikaupassa myydään, mutta en tiedä onko niistä juuri hampaanpuhdistukseen mitään apua, aika pieniä ovat. Ja sitten on jotakin raksuja, joiden pitäisi auttaa hammashoidossa, mutta tiedä niidenkään autuudesta sitten. Ainakin Royal Caninella on (ollut?) sellaisia. Ja herkkuosastolla Whiskasin Dentabites tms. Tai ehkä kissojen hammasvaivat ovat vielä sen verran tuntemattomia suurelle yleisölle, ettei ole katsottu tarpeelliseksi kehitellä?

     kommentti Kirjoittanut Henna — kesäkuu 16, 2013 @ 8:11 pm

     • Meillä on niitä isoja RC:n nappuloita, mutta eivät oikein kelpaa. Kissojen tikut eivät ehkä puhdista hampaita, luulisin. Tärkeintä varmaan olisi, että ruuassa olisi työtä hampaille, niin kuin sanoitkin. Mutta aika helposti oppivat nämäkin tietty helppouteen.

      kommentti Kirjoittanut Pirjo — kesäkuu 16, 2013 @ 8:45 pm

 4. Yöralleista päätelleen teillä voidaan aika hyvin, jee! Kissaperheissa tavalliset viikot ovat pop. Olin edellisviikon lomalla ja huvittavaa oli, että Sulo oli koko viime viikon eli mun työviikon vähän rytmistä sekaisin. Vasta perjantaina se istuutui vakipaikalleen vessaan seuraamaan allekirjoittaneen meikkaamista ja hiustenlaittoa 🙂

  Jos miettii apinoiden serkkujen aka ihmisten käytöstä, niin ykkössija on melko kyseenalainen (tätä mieltä varmasti ovat Sulo ja Robert).

  Ihana kuva! Torkkuja ei tule otettua koskaan liikaa 🙂

  kommentti Kirjoittanut AnnaS — kesäkuu 16, 2013 @ 7:51 pm

  • Juu kyllä rallittelevat kissat on ilo! Silloinkin kun rallireitti kulkee sängyn yli puoli viideltä aamulla, jos vertailukohtana on herätä samaan kellonaikaan joistain muista syistä. Ja tavalliset viikot rokkaa! Lomat sekoittaa kissojen tarkoin valikoidut rytmit kyllä, mutta yleensä selviävät siitä aivan hyvin kuitenkin 😉

   Älykkyysasia kyllä epäilyttää toisinaan ihan näin ihmisenäkin monilla eri tasoilla… Ja torkut tarpeen mukaan tekisi epäilemättä maailmasta leppoisamman paikan.

   kommentti Kirjoittanut Henna — kesäkuu 16, 2013 @ 8:03 pm

 5. JOO! Kissahan on tosi viisas!! Ainakin mä aina säikähdän kun Gini suorastaan lukee jo meidän muiden ajatuksetkin!!! Se tietää mennä pesupäivänä piiloon jo ennen kuin pesu-sanaa edes on sanottu!
  Vai on teillä rallireitti, no mut kiva! 🙂
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  kommentti Kirjoittanut Nimetön — kesäkuu 16, 2013 @ 8:08 pm

  • Kyllä ne tietää koska piiloon pitää mennä, aina ja takuuvarmasti! Aina!

   kommentti Kirjoittanut Henna — kesäkuu 16, 2013 @ 8:12 pm

 6. Tavallinen viikko on hyvä juttu kyllä!
  Ralliradalla nukkuvat ihmiset muuten todistaa justiinsa sen teorian, että kuinka viisaita ne on. Onhan olemassa makuusäkkejä sun muita joihin voi vaikka vessassa käpertyä aamuyön tunneiksi, ettei formulat kärsi…

  kommentti Kirjoittanut Taru — kesäkuu 16, 2013 @ 8:24 pm

  • Kyllä tavisviikot rokkaa!
   Ja niin just! Ei paljon järki päätä pakota, jos pitää kulkureitillä nukkua!

   kommentti Kirjoittanut Friede ja Figo — kesäkuu 16, 2013 @ 8:31 pm

 7. Yörallit ovat kyllä hyvä merkki! Toivotaan että kuuri tehoaa.

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — kesäkuu 16, 2013 @ 8:26 pm

 8. Kiva lukea teiltä hyviä kuulumisia! Meillä on torkuttu niin antaumuksella, ettei olla pysytty kuulumisissa mukana.

  kommentti Kirjoittanut Mindy — kesäkuu 16, 2013 @ 8:48 pm

  • Antaumukselliset torkut ♥ Kissat sitä paitsi tekee senkin sivistyneesti ja tyylillä!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — kesäkuu 17, 2013 @ 2:08 pm

 9. Kädellisten älykkyys HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAAAA!
  *pökr!*

  kommentti Kirjoittanut Harmaa — kesäkuu 17, 2013 @ 12:55 pm

  • Virkoa hyvä kissa, virkoa! Onhan se aika huvittava ajatus kyllä, mutta ei sen takia pidä henkitoreisiin joutua!

   kommentti Kirjoittanut Friede ja Figo — kesäkuu 17, 2013 @ 2:09 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.