Frieden valtakunta

4 elokuun, 2013

Virallinen

Filed under: Valtakunta — Kissapojat @ 5:57 pm

Se olis sunnuntai taas. Pääosin on ollut rauhallista, mutta viime yönä ei ollut!

Me asutaan täällä, jossa on sellaiset ”rallit” aina kerran vuodessa. Kissana ei tiedetä mitä se varsinaisesti tarkoittaa, mutta ilmeisesti sitä, että ulkoa kuuluu meteliä ja osa naapureista ei osaa käyttäytyä. Viime yönä ei kaksi eri naapuria osannut ja meidän ihminen suuttui! Kävi sanomassa parvekkeelta toisille niistä, että pitää olla hiljempaa! Sitä varten sen piti koota kaikki omat sielunvoimansa ja lainata multa lisäksi, kun omat ei riittäneet. Hetken se auttoi, kunnes sitten tuli muita meteleitä*). Mutta ei se ennen noin ole kenellekään tehnyt! Mutta ei meidän yöunia kyllä saakaan häiritä, se on kyllä totta. Paitsi että meillä oli kyllä vähän omia riehutuksia Figon kanssa, mutta noin periaatteessa ei saa häiritä yöunia. Ja ihminen olisi kyllä nukkunut.

Tänään onkin sitten ollut rauhallista. Me on Figon kanssa levätty ja ihminen on tuijottanut paperinippuaan oikein poikkeuksellisen tiukasti. Paitsi että minä kyllä melkein tutustuin naapurin koiraan (ei kumpikaan yllä mainituista, nää on kivoja tyyppejä ja osaavat käyttäytyä). Seinä oli kyllä välissä, mutta se koira tuhisutti ankarasti nenäänsä siellä toisella puolella ja minä olin toisella puolella. Koira ärähti mulle ja minä sähähdin sille. Ihminen ilmoitti, että mun itsesuojeluvaistossa on kehittämisen varaa, koira on kuulemma paljon mua suurempi. En tiedä, ei tuosta näe minkä kokoinen se on. Eikä mahdu tassu mistään läpi, ei voi kokeilla mille se tuntuukaan.

Mutta jos pari kuvaa. Kertovat noin pääosan meidän viikosta.

DSC_0008

Jos minä putsaan sun korvat…
DSC_0013

…niin sinä putsaat mun korvat.

DSC_0006Huoltotoimiin tämäkin kuuluu.

DSC_0024 Tänään on levätty tälleen aika rennosti myös. Laihahan tuo Figo on, mutta ei se haittaa. Nyt iltaa kohti Figo on muutenkin ollut pääosin tuolleen vatsapuoli ylöspäin.

Että näin yleensä ottaen on ollut aika rauhallista kuitenkin. Figon kortisonilääke loppuu ensi viikolla, siitä ei oikein ole ollut apua. Lisäksi se on ronkkinut ruokaansa taas, vissiin on liian kuuma syömiseen.

Että sellaista. Mitä teille muille? Kai teillä on ollut rauhallisempaa?

 

*)Mm. autokaupan hierontaa puolen yön aikaan meidän kamarin ikkunan alla ja sen jälkeen toisen porukan taksin odotusta samassa paikassa. Aamulla ilmoitin, että muutan just jonnekin erakoksi, tulisi vaan se lottovoitto. Toim. Huom.

18 kommenttia »

 1. Kai se pitää ihmisillekin kerran vuodessa suvaita se ralli. Mutta vain kerran vuodessa, se riittää. Kissathan saavat vetää rallia ympäri vuoden ja ympäri vuorokauden jos niin haluavat:D

  kommentti Kirjoittanut Myrsky ja Minna — 4 elokuun, 2013 @ 7:15 pm

  • Ralli sinänsä ei haittaa, ihan saavat ajaa ja ihmiset juhlia sielunsa kyllyydestä! Mutta ylenmääräistä yömetelöintiä pitää välttää kerrostaloissa. Ja nämä kyllä osaavat möykkäämisen ilman erillistä syytäkin (enkä kyllä tiedä olivatko nämä edes kiinnostuneita koko ralleista, ei ainakaan kuulostanut siltä että olisivat missään käyneet)…

   Ja mitä varten sitä autokauppaakin piti keskellä yötä pimeässä hieroa ja kailottaa? Mitä autoja nyt pimeässä myydään?

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 4 elokuun, 2013 @ 7:36 pm

 2. Autokauppaa puolen yön aikaan ikkunan alla, ei kivaa:( Mutta kisut huolehtivat toisistaan suloisesti♥

  kommentti Kirjoittanut Minni — 4 elokuun, 2013 @ 7:37 pm

  • Kissat kyllä huolehtivat toisistaan. Välillä on kyllä kovaäänisiäkin erimielisyyksiä, mutta niin kauan kun nuo huoltopuuhat hoidetaan, en kovin huolestu.

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 4 elokuun, 2013 @ 7:55 pm

 3. Teidän kotikaupunki on tosi kuuluisa niistä ihmisten ralleista. Entäs teidän kissojen? No ainakin meille blogin lukijoille.
  Hyvä, että sanoit metelistä -joskus (känniset?) ihmiset ei tajua kuinka kovaa meteliä ne oikein pitävät.

  Oma kerrostalossa asumis-historia on lyhyt, mutta melko ikimuistoinen. Yhdellä paikkakunnalla naapurimme tykkäsi ulvoa täydenkuun aikaan – se oli aika karmivaa.Jostain syystä ei siinä talossa kauaa viihdytty. Siitä muutettiin paloaseman viereen, onneksi se oli väliaikaista..).

  kommentti Kirjoittanut AnnaS — 4 elokuun, 2013 @ 7:44 pm

  • Kissat näyttävät oikein hellyttäviltä, kun ovat noin lähekkäin ♥. Meillä tuollaista näkee todella harvoin 😉

   kommentti Kirjoittanut AnnaS — 4 elokuun, 2013 @ 7:46 pm

  • Oli ne humalassa ne ihmiset, kuinkas muuten. Ja kertasanomisella kyllä uskoivat ja anteeksi pyysivät, eli sinänsä ihan fiksuja.

   Rallit on juu kuuluisat ja ihan mukavahan se on, että ovat. Minä vain en halua osallistua eikä mitkään rallimestat kyllä meidän kamarin ikkunan alla olekaan, sen tiedän varmaksi 😉
   Kissarallit taas on tykkänään asia erikseen (se reitti kulki eilen mun yli sängyssä, mutta ei sentään kestänyt kauan…)!

   Paloaseman vieressä me sentään ei olla asuttu eikä ole sattunut kuuta ulvovia naapureita! Vaikka opiskelijakämpässä kyllä ihmisestä lähtevät äänet tuli tutuksi… Tässä nykyään on enimmäkseen tolkun ihmisiä ja yhdet naapurit on oikeinkin mukavia (olivat kuulemma myös kuunnelleet yöllä, että on melkoinen mökä).

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 4 elokuun, 2013 @ 8:07 pm

 4. Onpas kauniita kuvia. Niin ovat lähekkäin, ystävät ❤

  Yörallit eivät ole kivoja. Meille kuuluu joskus mopojen pärinää – siitä ei tykkää kukaan. Unet häiriintyvät. Saa sitä joskus sanoa, ja hyvä vain, jos on vahvistusta.

  Meillä on ollut hellepäivä. Kissat olivat yksin (nukkuivat), mutta koira oli näytelmissä. Viilenemisen myötä kissat riekkuvat, mutta koira vetää hirsiä sohvalla. Mukavaa tämäkin 🙂

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 4 elokuun, 2013 @ 8:02 pm

  • Ralliautoilu loppui kyllä jo hyvissä ajoin illalla, eivätkä ne kuulu meille (paitsi kuvaus- ja muut helikopterit mutta niiden kanssa pärjää, vaikka laskeutuivatkin tuohon lähelle). Nämä lieveilmiöt se ongelma oli.
   Mopoja on tässäkin, mutta onneksi harvemmin päryyttävät yöllä. Ilmeisesti on kotiintuloajat mopoilijoilla 😉

   Hellepäivä on ollut tosiaan! Taitaa kissat virkistyä taas vasta kohta! Miten Sinalla meni Näytelmässä?

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 4 elokuun, 2013 @ 8:13 pm

   • Sina sai EH – on saanut jo kolme. ERIä ollaan odoteltu, kun tuossa koirassa ei ole mitään varsinaista vikaa. Se on iso ja rotunsa äärirajoilla kokonsa puolesta, nyt sanottiin löysyys (juoksu) ja että tarvitsee vielä aikaa kehittyäkseen.

    Mutta nyt se on kynitty. Meillä asuu Ransu-koira 🙂

    kommentti Kirjoittanut Pirjo — 6 elokuun, 2013 @ 7:56 am

    • Kehittyyhän se Sina vielä paljonkin! Sehän on vasta vuoden vanha, eikös? Teinikoira kuitenkin. Ja jos se on iso, luulisi sen kehityksenkin ottavan enemmän aikaa. Kyllä se niitä ERIä ehtii saamaan vaikka kuinka!

     Vai että Ransu-koira! Mahtaa olla hauskan näköinen! Moittiiko se itse uutta tyyliänsä? Jotkut ”kynittävät” koirathan tahtovat ensi alkuun olla vähän nolona, kun pitääkin ryhtyä ilkosillaan kulkemaan 😉

     kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 6 elokuun, 2013 @ 2:10 pm

 5. Kissojen ralli kuuluu asiaan, ihmiset pitäköön suunsa supussa ja olkoon hiljaa! 🙂

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — 5 elokuun, 2013 @ 9:35 am

  • Vaikka kissa olisi oikein kissanminttutripilläkin, ne on silti söpöjä ja hyväkäytöksisiä. Ihmiset vastaavasti ei ole sekaisin ollessaan…

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 5 elokuun, 2013 @ 1:49 pm

 6. Koira.. koirat vaan isottelee. Ei ne oikeesti mahda mitään jos kissa sanoo kovan sanan!

  Hyvä että uni on maistunut, toivottavast ruokakin taas kun helteet hellittää. Ruoka on HYVÄÄ.

  kommentti Kirjoittanut Harmaa — 5 elokuun, 2013 @ 1:19 pm

  • Mutta tuo on iso koira! ISO!

   Uni maistuu kyllä oikein makeasti. Aamullakin olisi maistunut, mutta herätyskello soi. Onneksi saatiin mennä takaisin nukkumaan sitten, kun oltiin saateltu ihminen lähtemään töihin.

   kommentti Kirjoittanut Friede ja Figo — 5 elokuun, 2013 @ 1:50 pm

 7. Toivottavasti teidän naapurustossa on jatkossa rauhallisempaa – autokaupan hierominen ikkunan alla yöaikaan ei varmasti kuullosta mukavalta. Yöunet ovat tärkeitä – kissoillekin silloin, kun niitä sattuu nukuttamaan. 😉

  Mä leivon tällä hetkellä kuivakakkua ja uunista leijuu kakun tuoksu, josta mä tykkään, mutta Kollon mielestä uunista voisi leijailla liharuoan tuoksu. 🙂

  kommentti Kirjoittanut Sirpa ja Kollo — 6 elokuun, 2013 @ 10:38 am

  • On ne nyt suurinpiirtein olleet kunnolla. Tai sanotaan ettei mitään sellaista mökää ole, joka ei normaaleihin elämisen ääniin kuuluisi. Autokauppojakaan ei ole hierottu, ei yöllä eikä kai päivälläkään.

   Kollon ja emännyksen kuuluukin tykätä erilaisista asioista 😉

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 6 elokuun, 2013 @ 2:12 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.