Frieden valtakunta

maaliskuu 2, 2014

Viikon virallinen

Filed under: Haasteet ja plakaatit, Valtakunta — Friede @ 6:00 pm

Hyvää sunnuntaita taas kaikille!

Tälläkään viikolla ei ole paljon kerrottavaa. Ihminen on käyttäytynyt ihmiseksi ihan hyvin ja me kissat olemme olleet terveitä ja iloisia. Ei kovin mahdottomia kuitenkaan.

Koska siis ei ole paljonkaan kerrottavaa, niin otetaanpas sitten käsittelyyn yksi haaste, joka on ollut melkein kaikissa kissablogeissa, myös mm. Kynsilaukkaajilla. Siinä oli viisi kysymystä. Ihminen sai kanssa taannoin yhden haasteen, mutta se saa sen täyttää joskus toiste, siinä kysyttiin ihmisjuttuja eikä kissa-asioita.

Mutta asiaan. Tässä viiden kohdan haasteessa oli seuraavia kysymyksiä:

1. Lempivärini sisustuksessa. Joku sellainen, että ihminen ei imuroi. Eli vissiin sellainen, ettei kissankarvat paljon näy. Meidän sohva on hyvän värinen, ja siinä on vielä paremman värinen huopa. Ja se on monikäyttöinen.

DSC_0012

DSC_0011Sohvan monikäyttöominaisuudet. Oiva kynsienteroituspaikka. Kuulemma ei välttämättä tarvitsisi sohvaa raapia, mutta ei sitä nyt kovin ole kiellettykään. 

2. Design-esine tai huonekalu, joka ei ikinä tule meille. Tietysti ihmiset hoitaa nää jutut, mutta me kyllä toivottaisiin Figon kanssa, että esineet ja huonekalut olis ajateltu kissojen kannalta. Että ne on hyviä kissahommissa, voi teroittaa kynsiä, ei pidä imuroida paljon ja ovat mukavia nukkua. Jos ne on ihmisen silmään nättejä, niin tietty ihan hyvä lisä. Eli vastaus olisi, että meille ei toivottavasti tule sellainen huonekalu tai esine, joka on kissaepäturvallinen tai epäkäytännöllinen. Ja jota pitää imuroida koko ajan.

3. Hurmavimmat henkilöhahmot tv:ssä. Meillä kyllä katsotaan aika vähän tv:tä, ainakaan jos miesihminen ei ole kotona. Mutta luonto-ohjelmat kyllä on mukavia. Figo tykkää ainakin mangusteista, mutta nyt on kyllä tosipitkä aika siitä kun on viimeksi tullut mangustiohjelmaa. Varmaan vuosi! Ja joskus se innostuu kissaohjelmista. Joskus jompikumpi meistä innostuu myös urheilusta.

4. Suosikkini leivonnassa. Leivonnasta ei niin tiedetä, kun se on Hennan puuhaa ja sen eväät on yleensä pahoja (se syö kasveja). Mutta sitten miesihmisen keittiöpuuhat on jänniä! Sitä ei missään tapauksessa voi päästää käsittelemään kinkkua ilman valvontaa.

DSC_0003

(Toimitus huomauttaa, ettei tiedä mitä pahaa oli Friedelle tehnyt, kun se noin rumasti katsoi. Vannon etten häirinnyt herrasväen toimia millään muotoa! ~Henna)

DSC_0004

5. Viisi suosikkiblogia. No mutta eihän me viittä osata sanoa! Meidän suosikkiblogit on lueteltu tuossa sivupalkissa!

Loppuun vielä kuva Figosta, kun se näytti yhtenä kertana hömelöltä.

DSC_0003

Sellaista meillä. Mitä teille muille kuuluu?

Mainokset

22 kommenttia »

 1. Mahtava tuo ”tuimailu” -kuva. Molemmat on niin ilmeellä että!

  kommentti Kirjoittanut Me Like — maaliskuu 2, 2014 @ 11:02 pm

  • Pitää olla tuima, jos on ruoka-asioista kysymys! 😉

   kommentti Kirjoittanut Friede — maaliskuu 3, 2014 @ 6:24 am

 2. Teillä on tosi kiva sohva ja huopa. Huopa näyttäisi olevan just passeli teille kuosineen kaikkineen! (Harmi vain että sitä täytyy vissiin imuroida.)

  kommentti Kirjoittanut Myrsky ja Minna — maaliskuu 3, 2014 @ 8:35 am

  • Huopa on toiselta puolelta mun värinen ja toiselta puolelta Figon värinen! Eikä sitä imuroidakaan, mutta tuuletetaan ja pestään aina joskus. Lämmin sen alla on nukkua ja päälläkin on hyvä. Oiva huopa!

   kommentti Kirjoittanut Friede — maaliskuu 3, 2014 @ 8:42 am

 3. Onhan se niinkin, että ajan kanssa ihmistenkin pitää ymmärtää, miten koti sisustetaan. Tai ainakin miten pääsee sitten vähemmällä 😉 Koriste-esineitä ei juuri kannata olla, mattojen materiaaleissa saa olla tarkkana (ei tule enää paperinarumattoa meille), sohvassa vetoketjulliset ja pestävät päälliset. Ehkä se on myös luonnekysymys: vähän suurpiirteisesti, kaikesta ei kannata stressata. Riippuu, mitä itse arvostaa… Teillä arvostetaan meidän mielestämme ihan oikeita asioita 😀🐾

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — maaliskuu 3, 2014 @ 8:55 am

  • Meidän huushollissa on kyllä totisesti vähän (öh, no paljon) suurpiirteistä. Tosiaan sitä noiden karvanaamojen kanssa oppii miten pääsee helpommalla! Paperinarumattoja meillä ei ole ikinä ollut, mutta sellainen oli, johon tarttui kaikki kissankarvat varmasti kilometrin säteeltä. Se hävitettiin kohta sen jälkeen, kun talouteen tuli kissoja. Onneksi meillä ei ole sisustussilmääkään kenelläkään, on helppo valita! 😀

   Teilläkös on nyt hiihtoloma?

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — maaliskuu 3, 2014 @ 9:37 am

   • Juu on. Tosin vaihtui saikkulomaksi 😦 Mut en mä varmaan olisi hiihtänytkään. Ja karvakaverit ovat saaneet nauttia kuumasta palvelusväestä ja pysyneet takuulla hereillä köh köh-köhinässä.

    kommentti Kirjoittanut Pirjo — maaliskuu 3, 2014 @ 8:54 pm

    • Voi että! Pikaista paranemista ja toivottavasti ei ole pitkänsitkeä köhinätauti!

     Meillä ei hiihtämään pääsisi vaikka haluaisikin. En kyllä haluaisikaan.

     kommentti Kirjoittanut Henna — maaliskuu 4, 2014 @ 6:39 am

 4. Ootte te kyllä tosi söpöjä ja mielettömän hyviä sisustamaan! Sohvan pääty näyttääkin vähän samalta kuin Naukulan ison ruokapöydän jalat 😉

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — maaliskuu 3, 2014 @ 9:11 am

 5. Teidän sohva on vähän samantyyppistä materiaalia kuin meidän. 😉

  Kollo tykkää venytellä sohvaa vasten kynsillä. 😉

  kommentti Kirjoittanut Sirpa ja Kollo — maaliskuu 3, 2014 @ 11:11 am

  • Teilläkin siis osataan materiaalivalinnat 😉

   kommentti Kirjoittanut Friede — maaliskuu 3, 2014 @ 11:50 am

 6. Musta kans kaikki ihmiset jotka ostaa semmosia esineitä että kissa voi ”tuhota” tai ”pilata” ne, ni ne ihmiset on ihan tyhmii ja niiden aivot on tuhoutuneet ja pilaantuneet ihan ilman kissan apua jo ajat sitten. OLEN PUHUNUT.

  kommentti Kirjoittanut Harmaa — maaliskuu 3, 2014 @ 2:50 pm

 7. Huvittava tuo hömelö-kuva ♥.

  Meistä olis tosi kivaa, että olis viherkasveja joita vois napostella -mutku ei. Meidän henkilökunnan miespuolinen jäsen sanoo meitä piraijoiksi, koska me tullaan auttamaan sitä ruuanlaitossa. Kummallista, että käytetään tuollaista vähän halventavalta tuntuvaa nimitystä.. T: Sulo ja Robert

  kommentti Kirjoittanut AnnaS — maaliskuu 3, 2014 @ 6:08 pm

  • Meillä on viherkasveja! Sellainen traakkipuu tai mikä se on tuntuu hampaissa kivalle. Yhden minä tuhosin pienenä, mutta tuo nykyinen on saanut olla pari vuotta jo.

   Piraija kyllä kuulostaa vähän epäilyttävältä nimitykseltä. Meitä ei sanota sellaisiksi, vaan Aulis Gerlandereiksi. Ihmiset on outoja.

   kommentti Kirjoittanut Friede — maaliskuu 3, 2014 @ 6:21 pm

 8. On teillä ilmeet 😀

  kommentti Kirjoittanut Mindy — maaliskuu 3, 2014 @ 8:06 pm

 9. Olipas huojentavaa nähdä, ettei muissakaan kissaperheissä huonekalut ole säästyneet kissojen kynsiltä! Juuri luin Kollon blogista samasta asiasta ja aika rankasti oli sielläkin näköjään sohvaa käsitelty! Minä jo luulin, että muut ostavat joka vuosi uudet huonekalut olkkariin 😀
  Ja sielläkin kissat nousevat pöydälle katsomaan, mitä on tarjolla 😀

  kommentti Kirjoittanut mama — maaliskuu 4, 2014 @ 12:26 pm

  • Ei ne säästy, näköjään. Sohvaa ei vuosittain uusita, tuo on ollut nyt kaksi vuotta ja saa kyllä luvan kestää vielä aikamoisen vuosimäärän! 😀

   Nousevat ne. Virallisten tietojen mukaan meillä ei kuitenkaan kerjätä, se on ruma tapa, mutta kissan täytyy olla selvillä keittiönkin tapahtumista 😉

   kommentti Kirjoittanut Henna — maaliskuu 4, 2014 @ 4:08 pm

 10. Tuo keittiökuva on aivan helmi 💝.
  – Pirjo –
  Krhm! Haluan paikallisena keittiövalvojana huomauttaa, että ilman juuri tuollaista ankaraa ja tiukkailmeistä tarkkailua ihminen voi ”unohtaa” antaa maistiaisia ja kuvitella kokkaavansa vain itselleen. Hyvin paheksuttavaa 😼.
  – Miiru –

  kommentti Kirjoittanut Pipsun ja Miirun Pirjo — maaliskuu 5, 2014 @ 8:54 pm

  • Kiitos Virallinen Keittiövalvoja Miiru!

   Meillä on silleen vähän hankala, että mulla on tiukka ruokavalio kun muuten kutittaa. Niin että minä en saa ylimääräisiä herkkuja, mutta Figo saa kyllä. Siitä huolimatta kinkkuasioissa pitää valvoa tiukasti. Miesihminen ei kyllä yleensä unohdakaan tärkeitä juttuja. Aika tarkasti se kyllä vahtii leipiänsä. Joka tapauksessa maistiaisten unohtelu on hyvin paheksuttavaa, tosiaan!

   Mutta arvatkaa kun meillä oli eilen laskiaispullia. Ei saatu kermavaahtoa ollenkaan! Ei Figokaan! Kun oli kuulemma Laktoosia ja tulee vatsa kipeäksi. Oli siis ostettu kissoille sopimatonta kermaa! Miten suuria virheitä ihminen voi tehdä? Moitimme!

   kommentti Kirjoittanut Friede — maaliskuu 5, 2014 @ 9:14 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.