Frieden valtakunta

23 maaliskuun, 2014

11. kohdan haaste kissoille

Filed under: Haasteet ja plakaatit, Valtakunta — Kissapojat @ 2:33 pm

Hei vain ja hyvää sunnuntaita kaikille.

Nyt otetaan käsittelyyn tämä Kynsilaukkaaja Onnilta saatu haaste. Kiitos Onni! Ihminenhän omalta osaltaan teki jo vastaavan, mutta nyt on meidän vuoro. Taas pitää ensin kertoa 11 asiaa itsestään, vastata 11 kysymykseen, haastaa 11 blogia ja keksiä niille 11 kysymystä (jota me ei kyllä aiota tehdä, koska takaisinhaastamista ei suvaita eikä me mitenkään tiedetä 11 blogia, jossa tämä ei olisi jo ollut!).

No niin, ne 11 asiaa ensin. Nää on silleen osa musta ja osa Figosta.

1. Meille meinaisi tulla ihmisen kanssa riitaa eilen. Se leikkasi mun kynnet ja tarkasteli ja nyppi niitä muutenkin, mikä ei mulle sopinut ollenkaan. Kynnenleikkuun kyllä siedän joskus, mutta muuten ei nypitä mun tassuja! Se on vissiin nyt ruvennut jotenkin erityisen tarkaksi meidän tassuista, kun ensin mulle kävi se vahinko ja nyt Figon tassuun on pitänyt laittaa niitä tippoja. Mutta ei mun tassuissa mitään vikaa ole, hyvät ja terveet tassut!

2. Sen, että minä koen joutuneeni vääryyden kohteeksi kuulee selvästi. Pahuksen ihminen tosin ei usko vaikka sille sähisee ja huutaa. Ei kyllä usko Figokaan. Miksei kukaan täällä usko mua?

3. Figon tassu alkaa jo olla aika hyvin parantunut. Vielä muutaman päivän kuulemma tiputellaan, mutta sitten ei enää. Figo ei ole pahoillaan ollenkaan.

4. Figo on herkkä tassuistaan. Se ei huuda ja metelöi kynsiä leikatassa(kaan) niinkuin minä, mutta etenkin takatassut sillä on tosiherkät! Se pyrkii ravistamaan niitä heti jos niihin kosketaan.

5. Figo on meistä se, joka joskus ottaa tassut käyttöön ihmisen herättämiseen. Tosin se hipaisee hyvin hellästi niillä. Figon tapana ei ole olla kovaotteinen.

6. Vaikka Figo onkin hellätassuinen ja muutenkin kiltti, se on meistä se, joka on vahingossa purrut tai raapinut ihmistä. Kerran sen kynsi meni läpi ihmisen huulesta, kun ihminen nosti sen syliinsä ja Figo halusi pois (Figo ei tykkää siitä, että nostetaan syliin, niin että siitäs sai ihminen, oma vikansa). Minä taas en nosta tassuani omaa ihmistä vastaan niin, että tulisi haava. Vieraat ihmiset on eri asia.

7.  Siitä huolimatta just minä olen kuulemma turhan kovaotteinen. Kuulen toistuvasti, että pikkuisen saisi katsoa miten ja mistä sitä kuljetaan.  Tää on taas tätä epälogiikkaa, jota nuo kädelliset harrastavat. 

8. Viime aikoina mulle on muutaman kerran käynyt sillä lailla, että olen nähnyt niin hyvää unta, että on ruvennut unissaan kehräyttämään kovasti ja on aivan tassutkin ruvenneet ”leipomaan” Figon vatsaa. Ei ennen ole niin käynyt! 

9. Figolla ja miesihmisellä on yhteinen hetkensä aamuisin, kun ne syövät jugurttia.

10. Mulla ja Hennalla taas on yhteinen rutiini iltaisin, kun ruvetaan nukkumaan. Se menee niin, että H makaa sängyssä mahallaan ja lukee kirjaa. Minä menen siihen käsien väliin tai toisen käden päällekin ja sitten silitellään ja rapsutellaan. Ja kehrätään. Se rutiinit muodostui jo silloin, kun minä olin pentu!

11. Päivällä taas levätään yleensä yhtenä kissana.

DSC_0002

Sitten Onnin kysymät kysymykset.

1. Oletko tyytyväinen henkilökuntasi palveluun?

Kohtalaisen tyytyväinen. Ruokailuaikatauluissa on joskus vähän viivettä, ja tosiaan sitten välillä tehdään noita kurjia tassujen nyppimisiä ja muita ikäviä juttuja, mutta pääosin kyllä.

2. Mikä sinua ihastuttaa ihmisissä? Entä vihastuttaa?

Ne on hyviä nukkumapaikkoja. Ja ne antaa ruokaa, kun niillä on se pinsettiote. Tosin siitä pinsettiotteesta johtuen ne säilyttää meidän ruuat kaapeissa ja piiloissa, niin ettei me itse päästä niihin käsiksi, mikä on huono. Ja sit sen samaisen otteen avulla ne tekee noita ikäviä juttuja kanssa, niin että se on se kurjin juttu ihmisissä!

3. Mikä on nolointa, mitä sinulle on sattunut?

Kyllä tää varmaan on niitä juttuja, kun vessahommat ei osu oikeaan paikkaan. Sitä taas tapahtuu ainoastaan silloin, kun on rauhoituksen jälkeen tokkurassa eikä huomaa mennä laatikolle kun pissittää, tai sit se kun se toinen asia ei jääkään laatikkoon, vaan seuraa perässä! SE on raivostuttavaa jos mikä!

4. Mieluisin nukkumapaikkasi?

Tämä on kyllä sohvalla. Joskus ihan pelkästään sohvalla Figon vieressä, mutta jos siinä on ihminen välissä, niin ei sekään haittaa. Ihmisen päällä on hyvä nukkua, jos se vaan pysyy paikoillaan.

5. Oletko tarkka kissanhiekan siisteydestä vai asioitko peräti ulkona?

No ei nyt ainakaan ulkona! Ei meidän parvekkeella voi! Eikä me nyt niin tarkkojakaan olla kumpikaan. Figo on vähän mua tarkempi, mutta ei sekään ihan hirmu tarkka ole. Tosin meidän vessat kyllä silti siivotaan ainakin kahdesti päivässä, että ei ne yleensä niin kovin sotkuiset olekaan.

6. Mikä on päivän paras hetki?

Mun mielestä ruokahetki. Harmi vaan että niitä on niin harvoin.

7. Syötkö mieluummin lihaa vai kalaa? Antaako henkilökuntasi sinulle vapaaehtoisesti kinkkua vai pitääkö sinun siepata se itse?

Kala on pahaa. Ja mää olen sille vissiin allerginenkin, kun sitten alkaa kauheasti kutittaa. Kinkkuakaan ei anneta, itse pitää siepata jos aikoo saada. Tosin sekin on multa kielletty niiden allergioiden takia. Figo taas saa kyllä välillä pienen palan ihan vapaaehtoisestikin, mutta kyllä se joskus käy varkaissakin. Henna on kasviensyöjä, sen ruuat on ihan tylsiä, miesihmisen tarjoilut on paljon paremmat.

8. Viihdytkö paremmin sisällä vai ulkona?

Sisällä. Tosin kyllä kesällä on ihan kivaa olla parvekkeellakin.

9. Oletko luonteeltasi säyseä vai tempperamenttinen?

Figo on säyseä. Mua ihminen sanoo ”sielukkaaksi”. Nuorempana olin kuulemma ”varsin kipakka”. Että varmaan se sitten tarkoittaa että tempperamenttinen?

10. Mitä teet, kun henkilökuntasi ei ole kotona?

Silloin nukutaan. Ehkä vähän tipu-tv:tä katsotaan, jos siellä on lähetystä. Paitsi että nykyään H on melkein aina kotona.

11. Vastasitko kaikkiin kysymyksiin rehellisesti?

Tietysti!

***

Ei muuta tällä kertaa. Loppuun vielä kuva tassuista, kun niistä oli niin paljon juttuakin.

DSC_0003

 

Päällimmäinen on mun etutassu, alempi figon.

Mitä teille muille kuuluu? Onko tuntunut keväiseltä ja onko oltu kissoiksi?

 

25 kommenttia »

 1. Moikka porukat! Joo tuo tassutyöskentely on eri kissoilla erilaista. Tassuilla voi hellästi herättää.. ja silpasta vaikka kynsien kera tarpeen vaatiessa. Tassut on kyllä kissan yks ihanimpia osia :)). Me pusutellaan just tassuja, vaikka niillä onkin tepasteltu ties missä. Ne on vähän niin kuin vauvan jalat, pakko pussailla 🙂
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  kommentti Kirjoittanut Kahden Naisen Loukussa — 23 maaliskuun, 2014 @ 6:59 pm

  • Meilläkin tuo ihminen on aina tassuja hipelöimässä ja lääppimässä. Kyllä ei tykätä. Tassuhöperö se on, ei auta mikään. Mutta tassutyöskentely on monipuolinen laji! Kaikenlaista niillä saa aikaan!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 23 maaliskuun, 2014 @ 7:23 pm

 2. Yhtenä kissana ja kahdeksana tassuna ♥

  kommentti Kirjoittanut Myrsky ja Minna — 23 maaliskuun, 2014 @ 7:07 pm

 3. Ihania kyllä olette! Ja ihan höperöitä – varmaan juuri siksi niin rakastettavia. Sellaisia Suuria Persoonia, joita kohtaa vain joskus.

  Minusta tuntuu, että teillä palveluskunta on aika hyvin koulutettu. Mutta ehkä on asioita, jotka ne tietävät, hm, vähän tarkemmin. Ja se pinsettiote voi olla aika hyödyllinenkin, jos vaikka niitä noloja juttuja sattuu. 😉

  Hienoja tassuja taas! Aurinkoista viikkoa!

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 23 maaliskuun, 2014 @ 9:16 pm

  • Kiitos ihanat 💕 Tekin olette Suuria Persoonia. ~Me kaikki!

   Ja tosiaan, on siitä pinsettiotteesta hyötyäkin! Onkohan sekin nyt niitä juttuja, että ”hyvä renki, huono isäntä”, niinkuin ihmismaailmassa on kuulemma tapana sanoa?

   Aurinkoista ja keväistä viikkoa teillekin 🐯

   kommentti Kirjoittanut Friede — 23 maaliskuun, 2014 @ 9:35 pm

 4. Tässä joku aika sitten oli ne leijonakisat. Siellä käytettiin sellaista sanontaa kun kaverilla oli tuoreemmat jalat tai kaveri tuli tuoreemmin jaloin. Meillä sanotaan nykyään aika usein, että mulla on tuoreet tassut tai mä tulin tuoreemmin tassuin kun juoksen oikein kovaa. Tuoreita tassuja siis teillekin! Tällä viikolla mun tassut joutui pesuun kun ne oli ihan likaiset ulkoilun jälkeen. Toisen kerran tällä viikolla jouduin pesuun, kun se toinen asia ei jäänyt laatikkoon vaan tuli perässä ja se on noloa ja kurjaa kuten tekin sanoitte.

  kommentti Kirjoittanut Naava — 23 maaliskuun, 2014 @ 9:17 pm

  • Pesuun! Minä jouduin tässä kerran puolipesuun just sellaisen nolon jutun jälkeen. Laatikkojuttu, niinkuin sullakin. Kyllä huusin! Mun pebaa ei kastella sillä tavalla!

   Tuoreista tassuista ei meillä puhuta, vaikka niitä leijonakisoja katsottiinkin. Mutta tuoreita tassuja teillekin joka tapauksessa! Pitäkää hyvä huoli tassuistanne!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 23 maaliskuun, 2014 @ 9:31 pm

 5. Kiva postaus ja ihat kuvat ♥
  Kattiloilla on hassut tassut -ne kutiaa herkästi ja niitä on kiva kutittaa 🙂 Ulkoa tultaessa tassujen kuivaus aiheuttaa useimmiten murinaa!

  kommentti Kirjoittanut AnnaS — 23 maaliskuun, 2014 @ 9:35 pm

  • siis ihanat kuvat…

   kommentti Kirjoittanut AnnaS — 23 maaliskuun, 2014 @ 9:35 pm

   • Kiitos ♥

    Tassut kyllä on aika herkät ja kutisevaiset. Ja etenkin takatassut haristuu aika herkästi jos ihmiset koskee niihin!

    Ja varmasti murisuttaa, kun tassuja kuivataan! Miksei voi vain antaa kissan hoitaa itse niitä juttuja, kun se on kuitenkin lopuksi itse puhdistettava varpaansa?

    kommentti Kirjoittanut Friede — 23 maaliskuun, 2014 @ 9:38 pm

 6. Ihmisessä on parasta, kun ihmistä voi käyttää makuualustana. 🙂 Ihminen rapsuttaa kissaa ja antaa ruokaa. 😉 Tosin ruoanjakelun nopeudessa olisi meilläkin parannettavaa. 😉

  kommentti Kirjoittanut Kollo — 24 maaliskuun, 2014 @ 9:27 am

  • Tuntuu siltä, että useimmissa kissaperheissä ruuanjakelun nopeudessa ja ruoka-ajoissa on parantamisen varaa! Mutta on nuo ihmiset kuitenkin ihan hyviä olemassa.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 24 maaliskuun, 2014 @ 9:34 am

 7. Söpöjä ootte, niin kovin söpöjä! ♥

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — 24 maaliskuun, 2014 @ 9:53 am

 8. Ihana pari ootte <3. Ja sielukas on hyvä, mäkin oon usein sellainen. Ja sitten taas säyseä.

  kommentti Kirjoittanut Minni — 24 maaliskuun, 2014 @ 1:55 pm

  • Ai suakin sanotaan sielukkaaksi? Ajattelisi, että sinä oot vaan aina kiltti ja hymyileväinen. Mutta sielukas on hyvä joo. Ei sitä kissan taas mitä tahansa tarvitse sietää!

   Kiitos ♥

   kommentti Kirjoittanut Friede — 24 maaliskuun, 2014 @ 2:09 pm

 9. Olipas siinä tassu-juttuja! Meillä Arvon Valtiatar on ollut kissoiksi, pieni Riiviö taas ei…

  kommentti Kirjoittanut Mirene — 24 maaliskuun, 2014 @ 7:53 pm

  • Riiviöillä on erilaiset standardit kissoiksi olemisessa!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 24 maaliskuun, 2014 @ 8:34 pm

 10. Voi ihanaiset! Kiitos teille, kun otitte haasteen vastaan! Olette kyllä suloinen pari, tassutkin päällekkäin ♥

  kommentti Kirjoittanut mama — 25 maaliskuun, 2014 @ 10:48 am

  • Me pidetään aika usein toisiamme tassusta! Silleen on hyvä!

   Onni kysyi hyviä kysymyksiä! Hyvin tärkeitä kissa-asioita!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 25 maaliskuun, 2014 @ 7:25 pm

 11. Taas me tykättiin tosi paljon näistä vastauksista 🙂 Ja tassut ♥ Ja sitten vaan kuulkaa kaverit sellainen juttu: antakaa nyt ihmeessä niiden ihmisten vähän lääppiä välillä, sitten ne on taas niin onnelisia pitkän aikaa;)

  kommentti Kirjoittanut Taru — 26 maaliskuun, 2014 @ 7:13 pm

  • Lääppii vaikkei niin antaisi lupaakaan! Mutta ei se sentään niin ikävää ole, että suorastaan kieltää pitäisi. Mutta kun se ei aina sopisi aikatauluihin ollenkaan, jos on kiireellisiä kissahommia siinä just.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 26 maaliskuun, 2014 @ 7:29 pm

 12. Sulotassut ❤!

  kommentti Kirjoittanut Pipsun ja Miirun Pirjo — 27 maaliskuun, 2014 @ 7:50 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.