Frieden valtakunta

11 toukokuun, 2014

Rottuuksia ja kritiikkiä

Filed under: Valtakunta — Arttu ja Lupsu @ 7:13 pm

Hei vain kaikille! Se on viikkotiedotuksen aika.

Nyt on niin, että meidän ihminen on käyttäytynyt huonosti. Torstaihin asti meni ihan hyvin. Torstaina meidät laitettiin koppaan (joka oli Figon mielestä ihan kauheaa, se oli ihan vähällä saada sydänhalvauksen). Ei kuitenkaan menty eläinlääkärille tällä kertaa, vaan kauas. Ihminen sanoo, että Vantaalle. Me on oltu siellä ennenkin. Siellä sitten oltiin, ja eilen tultiin pois. Mulle nyt on silleen aika sama missä ollaan, kunhan ruokahuollossa ei tapahdu katkoksia ja on hiekkis ja muut perustarpeet, mutta Figolla oli aika rankkaa. Tai on sekin välillä reipas, mutta aika paljon se on myös piilossa. Lähinnä liikkuu öisin, kun ei ole niin suurta vaaraa joutua takaisin koppaan. Se paikka ei ole paha ollenkaan, mutta näissä reissuissa on yleensä se ongelma, että ruokailut myöhästyy ja on niitä kuljetuksia! Tipu-tv siellä on aika huono, mutta toisaalta siellä näkyy ikkunasta niitä, mitä ihmiset sanoo lentokoneiksi. Ne on aika jänniä.

Tällä kertaa tapahtui kuitenkin seuraavia rikkeitä. Kaikki on Hennan syytä.

– Torstaina joutui olemaan kopassa ja päivän välipala oli vähän myöhässä. Iltapala oli ajallaan, mutta nukkumista edeltävä välipala oli pahasti myöhässä, kun ihminen oli jossakin ja tuli vasta yhdentoista aikaan. Se iltavälipala kuuluu saada yhdeksältä!

– Perjantaina oli aika hyvä. Ei moitittavaa.

– Lauantai oli kaikista pahin! Aamupala oli vähän myöhässä. Sitten ihminen meni päivällä tuonne juttuun, josta se näköjään aamulla oli kertonut. Meillä jäi välipala saamatta. Sitten se tuli, kun olisi pitänyt saada iltaruoka, mutta ei saatu ruokaa vaan jouduttiin koppaan! Sitten tultiin kotiin ja vasta iltavälipalan aikaan saatiin ruokaa! Jäi siis kaksi kokonaista ruokaa saamatta! Kun kuulemma ei voi syödä ennen autoilua, ettei tule paha olo. Ei ole kyllä koskaan tullutkaan.

Tänään sitten onkin ollut rauhallisempaa. Nukuttiin hyvin myöhään ja herättiin seitsemän aikaan. Sen jälkeen on nukuttu ja ruoka-aikoina syöty. Tipu-tv:tä piti vilkaista vähän, mutta silloinkaan Figo ei oikein jaksanut pitää silmiään auki.

DSC_0181

Varpuslähetystä tipu-tv:ssä.

Ja kaiken huippu on se, että Figo-parka joutuu taas kuuelmma eläinlääkärille! Sillähän oli se tulehdus varpaissa, ja toinen varvas ei parantunut sillä viimekertaisella hoidolla. Toinen parani, mutta sitä toista pitää kuulemma käydä näyttämässä taas. Figo-parka.

Niin että ellei nämä rikkeet rupea loppumaan, niin anon turvapaikkaa jostain muualta! Välillä se on ihan kohtalainen ihminen, ja sitten se keksii kaikki tyhmyydet samalla viikolla! Pyh sanon minä!

Mitä teille muille kuuluu? Onko teidän ihmiset olleet kiltimpiä?

 

PS. meidänkin ihminen on kyllä ihan hyvä nukkuma-alusta vieläkin. Silloin se harvemmin typerehtii oikein paljon. Ja ruokamäärissä ei ole valittamista.

Advertisement

31 kommenttia »

 1. Ihan törkeetä tällainen!

  kommentti Kirjoittanut Saila — 11 toukokuun, 2014 @ 7:41 pm

  • Niin on. Ruoka pitää olla ajoissa!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 11 toukokuun, 2014 @ 7:42 pm

 2. ”Joko oli eläinsuojelu asia mielessä?” Neko, Tinka & Mio

  kommentti Kirjoittanut Kirsikka — 11 toukokuun, 2014 @ 8:27 pm

 3. Siis teidän ihminen käy ihastelemassa Kissalaaksossa muita_kissoja ja välipalan sijasta laittaa teidät koppaan. Törkeetä!! Onneksi lopulta pääsitte kotiin.

  Mikähän ihmisiä vaivaa?! Meiltäkin on kuluneella viikolla jäänyt välipalat pois. Sitten me oltiin emännän kanssa kolmestaan kotona ja yhden ihmisen vahtiminen on aika uuvuttavaa puuhaa. Toivottavasti meidän ja teidän ihmiset tulevat tolkkuihinsa (siinä määrin kun se edes on mahdollista, kissojen tasolle ne ei tule yltämään). T: Sulo ja Robert

  kommentti Kirjoittanut AnnaS — 11 toukokuun, 2014 @ 8:47 pm

  • No niin just! Rankkaa niiden vahtiminen on, ja toivottavasti tulisivat tolkkuihinsa. Aika vähänhän niiltä voi vaatia, mutta edes nyt omalle tasolleen kun pääsisivät. Onhan ne siis ihan hyviä olemassa, mutta voi armotonta kuinka outoja ne joskus on!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 11 toukokuun, 2014 @ 9:01 pm

 4. Siis nyt on ehkä aika tehdä ilmoitus ja aloite kissa-asiamiehelle! Kissan ruoka-aikojen on aika saada lainsuoja, niin että niitä rikkomisesta seuraa ankara rangaistus – rapsutuskielto tai joku yhtä tehokas. Oppiivatpahan olemaan myöhästelemättä!

  kommentti Kirjoittanut Me Like — 11 toukokuun, 2014 @ 8:56 pm

  • Joo kyllä siitä joku rangaistus pitäisi olla. Tänään en kyllä ole sen sylissä ollutkaan, se kyllä käy rangaistuksesta. Täytyy harkita nukkumisjärjestelyitä nyt yöllä, jos vaikka nukkuisi jossain muualla kuin sen jalkojen päällä. Se on jo paha rangaistus.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 11 toukokuun, 2014 @ 9:03 pm

 5. No on teillä ollut matka! Kovasti oli ainakin Hennalla hauskaa – kiva idea tavata blogiystäviä 🙂 Korkeasaaressa on aina mukavaa.
  Meilläkin taitaa olla lääkärireissu edessä, mutta ei kerrota sitä vielä sille
  Isolle Täplikkäälle. Hammasasioissa…
  😦

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 11 toukokuun, 2014 @ 9:10 pm

  • Voi isoa täplikästä ❤ ! Mutta kyllä suu hoitaa pitää, niin se on. Toivottavasti ei ole mitään erikoista! (Friedelläkin on hammaskiveä…)

   Korkeasaaressa oli mukavaa. En ollut käynyt siellä varmaan kymmeneen vuoteen. Onneksi päivämäärät sopivat ja tämä tapaaminen oli samaan aikaan kun meillä oli muutenkin kulku pääkaupunkiseudulle. Muuten ei olisi blogihenkilöitä tavattu nytkään.

   kommentti Kirjoittanut Henna — 11 toukokuun, 2014 @ 9:21 pm

 6. Kylläpä onkin ollut viiveitä ja myöhästymisiä! Se ehkä kuitenkin on hyvä juttu, ettei autossa tullut paha olo! 🙂

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — 12 toukokuun, 2014 @ 8:26 am

  • Huonon olon puute on toki hyvä, mutta nää ajoitukset ei oikein toimi. Täytyy ottaa tiukka linja ettei sellainen lipsuminen rupea tänne kotioloihinkin tulemaan!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 12 toukokuun, 2014 @ 9:00 am

 7. Siis jouduitte olemaan monta päivää reissussa? Ja aterioita jäi väliin! Eihän tuommoinen peli vetele. Meilläkin ihminen kävi katsomassa isoja kissoja, onneksi toi sentään tuliaisia. (Ei vaan ymmärrä miksi täytyy lähteä merta edemmäs kalaan koska kotonakin on komea tiikeri.)

  kommentti Kirjoittanut Myrsky ja Minna — 12 toukokuun, 2014 @ 8:37 am

  • Kyllä mekin niitä tuliaisia saatiin, mutta ihminen kyllä katsoi ettei useimpia niistä voida syödä. Kun on kaloja ja muita. Ja kyllä me nyt jo melkein on selvittykin rasituksista. Melkein, ei ihan vielä kuitenkaan.

   Sitä minäkin olen joskus ihmetellyt, että miksi ne menee kun kotona on kaikki tarvittava? Ota noista selvää. Ja Myrsky se vasta komea tiikeri on! Kulmakunnan komein!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 12 toukokuun, 2014 @ 9:03 am

 8. Ihan aiheellista kritiikkiä! Toimiva ruokahuolto on kissalle äärimmäisen tärkeä asia! Hyvä henkilökuntahan teillä kuitenkin on, joten ehkä tämä pelkkä huomautus on riittävä rangaistus! :)i

  kommentti Kirjoittanut mama — 12 toukokuun, 2014 @ 5:32 pm

  • Kyllä ruokahuollon toimivuus on kaiken a ja o! Onni nyt ainakin tietää sen asian.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 12 toukokuun, 2014 @ 6:18 pm

 9. Järkyttävä määrä rikkeitä yhelle viikolle! Mä kun luulin että mä muka kärsin, ko ihminen oli poissa koko torstain enemmän ku kellon ympäri (NÄEN KYLLÄ KELLON, tuolla se on seinällä!) Mutat eipä vähä mitään… voi teitsuja!

  kommentti Kirjoittanut Harmaa — 12 toukokuun, 2014 @ 5:41 pm

  • No mutta on se yli kellon ympäri poissaolokin tosi paljon! Siinäkin jää jo pakosti ruokaa saamatta! Voi suakin!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 12 toukokuun, 2014 @ 6:20 pm

   • Köh… Öö.. No eeei, naapuri kävi ruokkimassa iltapäivällä. ja rapsutti kans. Mut siis ei VAKIhenkilökunta saa olla tolleen vaan poissa. Niin ei.

    kommentti Kirjoittanut harmaa — 12 toukokuun, 2014 @ 11:37 pm

    • Sun ihminen on ajatellut noi jutut! Hyvä sun ihminen! Mutta ei vakihenkilökunta saa silti poissa olla niin pitkään, se on totta. Se turmelee luottamussuhteen, ja huonontaa entisestään mahdollisuuksia arvioida mitä se seuraavaksi aikoo… Ja siinä ei kyllä huonontumisen varaa olisi.

     kommentti Kirjoittanut Friede — 13 toukokuun, 2014 @ 5:16 am

 10. Aika paha kyllä, koppaaminen varsinkin. Ei ihme, että väsyttää, kun on reissua ja energia-annoksiakin jäänyt välistä.

  Meillä on työergonomiakiistoja, kun mukamas kutittaa eikä voi hengittää, jos antaa kampausta takajalka kiinni kammattavan suussa ja nenässä. Aina työläisiä riistetään.

  kommentti Kirjoittanut Mindy — 13 toukokuun, 2014 @ 8:56 pm

  • Joo olihan tuossa rikkeitä, mutta olen jo leppynyt. Kohtalainen ihminen se on, mutta varuillaan sen kanssa saa olla!

   Mutta on teilläkin kiista! Hiushoito ja naamahieronta samassa, luulisi olevan hyvä! Ei ymmärrä ihmisiä!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 14 toukokuun, 2014 @ 5:30 am

 11. On niillä pokkaa, en muuta sano! T. Nilsson

  kommentti Kirjoittanut Taru — 14 toukokuun, 2014 @ 7:49 pm

 12. Eihhhh! Sekä koppa että ruokintahuolimattomuutta :-o, muikkarin paikka! Me niin tuetaan teitä, kun mekin ollaan tällä viikolla hoidossa – emäntä ei edes oo soittanu meille ja tuliaistenkin kanssa saattaa olla heikkoa. Hoitopaikka on kyllä hyvä, mutta silti – emännällä olis velvollisuuksia matkoilla ollessaankin ja me pidetäänkin puhuttelu, kun se palaa. Kurinpalautus, niih.
  Pipsu ja Miiru

  kommentti Kirjoittanut Pipsun ja Miirun Pirjo — 15 toukokuun, 2014 @ 6:56 am

  • Joo, kyllä se viisain on pitää puhuttelu. Kurinpalautus. Aika tiukkaa linjaa saa kyllä noiden ihmisten kanssa pitää, muuten ne rupeaa ottamaan erivapauksia ja kaikki menee pieleen!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 15 toukokuun, 2014 @ 8:34 am

 13. Kynsilaukkajilla on teille haaste! 🙂

  kommentti Kirjoittanut mama — 15 toukokuun, 2014 @ 1:58 pm

 14. Ihmisten ohjelmoiminen tekemään kissoille oikeita juttuja oikeaan aikaan on haastavaa – välillä mahdotonta. 😉

  Meillä muuttopakataan ja mä en tajua miksi en saisi hypätä muuttolaatikoihin, tai teroittaa kynsiäni laatikoiden pahvikylkiin. 😉 Teen näitä laatikkojuttuja silti – salaa. 😀

  kommentti Kirjoittanut Kollo — 16 toukokuun, 2014 @ 11:33 am

  • Oikein Kollo! Niin ja tsemppiä muuttoon. Se on rankkaa ja sisältää paljon erikoistilanteita ihmisten kanssa. Voi jopa ruokailuajat häiriintyä! Niin että pysy lujana kaveri!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 16 toukokuun, 2014 @ 12:00 pm

   • Kiitos tsempeistä! 🙂

    Onneksi muutto kuulemma kestää vain tietyn ajan. 😉

    Kissat arvostavat rutiineja ja sitä, että ruoka tarjoillaan ajallaan, ja että kaikki muukin tapahtuu tutusti ja totutulla tavalla. 😉 Tutut tuoksut ovat kissoille tärkeitä. 🙂

    kommentti Kirjoittanut Kollo — 16 toukokuun, 2014 @ 8:59 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.