Frieden valtakunta

18 toukokuun, 2014

Kesäinen sunnuntai

Filed under: Valtakunta — Arttu ja Lupsu @ 4:02 pm

Hyvää ja lämmintä sunnuntaita kaikille!

Tällä viikolla me on ensinnäkin toivuttu siitä viime viikonlopun rasituksesta. Maanantaina Figo ja ihminen kävivät eläinlääkärillä, jossa Figo sai toisia tippoja tulehtuneisiin varpaisiinsa. Nyt sille laitetaan illalla antibioottitippoja ja aamulla sitä Fuciderm-geeliä, mitä mun kutinoihinkin on laitettu. Niin ja Figon varpaita putsataan kahdesti päivässä. Sitten keskiviikkona oli soittoaika, ja Figo sai vielä antibioottipilleritkin! Niitä sen pitää syödä 20 päivää kahdesti päivässä! Figo on kyllä siitä outo, että sen mielestä ne antibiootit on hyviä ja se syö ne ihmisen kädestä ihan itse, voitteko kuvitella! Lääkkeet ei haittaa, mutta se sitä kyllä tympäisee, että pitää käyttää sukkaa! Tosin saa se välillä olla ilman sukkaakin, jos on tiukka valvonta. Kun pitäähän Figon päästä välillä ojentelemana jalkojansakin kunnolla!

Muuten meillä on ollut rauhallista. Ja tänään lämmintä. Tähän liittyy kuvia. Me aloitettiin heti aamusta parvekkeella, ihminen vei sinne oman ”aamiaisensa”.

 

DSC_0188

Me Figon kanssa tähystettiin lintuja. Nyt onkin tipu-tv:ssä jatkuvaa lähetystä, kun niiden kevätpuuhat tuottivat tulosta ja nyt on pesänhoitopuuhaa kovasti meidän räystäällä.

DSC_0189

Tuollakin päin on lintuja ja sirkutusta. Ennen seinän takana oli koira, mutta ne muutti syksyllä pois.

DSC_0184

Ihmisen ”aamiainen”. 

Tipu-tv:n tilanteen selvityksen jälkeen siirryttiin vuoteeseen päiväunille. Petiä ei tehty tänäpäivänä, vaikka ihminen on sitä mieltä, että se pitäisi oikeastaan pedata joka päivä.

DSC_0192 DSC_0194 DSC_0195

 

Ja nyt iltapäivällä Figo siirtyi tuohon kiipeilytelineeseen keräämään auringonsäteitä. Aika lämpimäksi se kyllä lämpenee tuossa. Kuvassa näkyy myös se typerä sukka, jota sen nyt pitää käyttää.

 

DSC_0197

 

Että sellaista meillä. Nyt ei siis ole valittamista ja ihminenkin on enimmäkseen käyttäytynyt hyvin. Ruoka-ajoista on huolehdittu tarkasti ja rutiinit on säilyneet muutenkin.

Onko teillä muilla ollut lämmintä ja mukavaa?

Ai niin, ja lopuksi vielä toivotetaan Ilona tervetulleeksi blogimaailmaan. Vilkas ja reipas tyttö näyttää Ilona olevan, vaikka ujokin. Ja nätti kuin mikä! Tervetuloa Ilona, toivomme että voitaisiin olla kavereita. Tälleen etänä, kun meillä on reviirit, jotka ei saa sekoittua. Harmaa varmaan aikanaan selittää sulle nää blogikaverijutut, kunhan pääsette siihen asti.

Advertisement

28 kommenttia »

 1. No kyllähän noi sukkahommat on NIIIIIN peräpäästä, ei ihme että se ottaa aivoon! Mutta onneksi muuten on jutut kohdillaan, hyvät ohjelmat ja torkut on aina paikoillaan! Alkaisi vaan nyt noi lääkkeet puremaan……

  kommentti Kirjoittanut Taru — 18 toukokuun, 2014 @ 4:13 pm

  • On ne lääkkeet alkaneet tehota kyllä. Mutta aika pitkään niitä kuureja on vielä poikaparalla jäljellä silti. Onneksi kuitenkaa sukka ei haittaa auringonottoa kovin paljon!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 18 toukokuun, 2014 @ 4:18 pm

 2. Näillä helteillä vielä ylimääräinen sukka muutenkin karvaisesssa (siis kuumassa) jalassa! Ja vielä lääkkeitäkin joutuu syömään! Voi Figo-pieni, toivotamme todella pikaista paranemista! Vaikka ei teillä kaksosilla kyllä tuossa nukkumakuvassa näyttäisi mitään hätää olevan! Olette ihanat! 🙂

  kommentti Kirjoittanut mama — 18 toukokuun, 2014 @ 4:30 pm

  • Kiitos ♥ Ei meillä mitään hätää olekaan. Tyhmä sukka, mutta Figo on kyllä aika mutkaton ja sopeutuvainen. Ja ei se ikuisesti sukkaa joudu pitämään, sen ihminen on luvannut!

   Onko teidän Ellu jo herännyt? Nythän olisi kyllä jo riittävän lämmin.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 18 toukokuun, 2014 @ 4:41 pm

 3. Pikaista paranemista!!!

  Olette tooooosi söpöjä!!

  kommentti Kirjoittanut Kirsikka — 18 toukokuun, 2014 @ 4:58 pm

 4. Teilläkin on lämmintä 💗 Parvekkeelta terveiset takaisin, nyt kyllä piisaa olla kissa. Koira ei niinkään, sillä on koko ajan suu auki…

  Voe varpaat! Figolle rapsuja ja pitkää pinnaa. Onneksi eivät ne lääkkeet ole kovin pahanmakuisia.

  Hyvännäköinen aamiainen ihmisellä. 😀Yritin tihrustaa, mitä kannessa on… 😉

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 18 toukokuun, 2014 @ 5:30 pm

  • Kyllä totisesti kelpaa olla kissa nyt! Siellä sitä nytkin loikoillaan 💕 Välillä siirrytään vähän varjoon ja taas aurinkoon. Koiraparalla on kyllä varmaan kuuma 😦

   Ei oltu ennen kuultu kissasta, joka tykkää antibioottipillereistä, mutta Figo on poikkeuskissa joissain asioissa! Helpottaahan ja vähentää stressiä kovasti, kun edes jotkut lääkkeet on hyviä! Fuciderm-kuuri loppuu torstaina, tipat ja pillerit vielä jatkuu.

   Ihmisen aamiainen maistui. Kirja on Seitsemän veljestä 😉 Piti muistin virkistykseksi ottaa käsittelyyn, edelliskerrasta on runsain määrin aikaa.

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 18 toukokuun, 2014 @ 5:37 pm

   • No niinpäs olikin A. Kivi! Tuossahan se selkämyksessä lukee, oli pitänyt nähdä. Kantta yritin tihrustaa… Se on noita kirjoja, joista ymmärtää (ja nauttii) aikuisena huomattavasti enemmän.

    Leo pääsi tänään ihan ulos asti taluttimessa. Poika nautti!😻

    kommentti Kirjoittanut Pirjo — 18 toukokuun, 2014 @ 8:15 pm

    • Juu, kyllä noista klassikoista(kin) usein saa enemmän irti aikuisena. Kiehtovia aikoja ovat olleet nuo wanhat ajat!

     Hyvä Leo 😻 Minä olen välillä meinannut, että jos Frieden kanssa kävisi ”lenkillä”, mutta kun tässä voi tulla vastaan koiria! Ei oikein tohdi, Friede kun ei ole lainkaan tuttu koirien kanssa. Rapsutuksia kolleille!

     kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 18 toukokuun, 2014 @ 8:39 pm

 5. On se Figo ihana kaveri, tykkää antibiooteista eikä pahemmin hermostu sukastakaan! Mutta toivottavasti varpaat paranevat nyt pian. Söpösia olette ♥

  kommentti Kirjoittanut Minni — 18 toukokuun, 2014 @ 5:40 pm

  • Kiitos ♥

   Figo on kiltti poika ♥ Mekin toivotaan että sen varpaat paranee, koska kissan tassujen(kin) pitää olla kunnossa eikä rikki!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 18 toukokuun, 2014 @ 5:49 pm

 6. 20 päivää pillereitä ja vielä kahdesti päivässä? Ei ole aina kissanelämä helppoa, ei. Toivottavasti niistä on hyötyä. (Eikä sänkyä muuten saa pedata jos siellä nukkuu yksikin kissa.)
  Ja kiitos kysymästä, kyllä se meilläkin kelit lämpenevät.

  kommentti Kirjoittanut Myrsky ja Minna — 18 toukokuun, 2014 @ 6:52 pm

  • Ei ole aina helppoa pienillä kissoillakaan! Toivotaan tosiaan että auttavat ja ettei tule sivuvaikutuksia! Nuo on samoja antibioottipillereitä, joista mulle tuli paha olo ja kova kutina, mutta Figo on eri kissa kuin minä. Toivottavasti sille ei tule ongelmia.

   Hyvä että teilläkin kelit lämpenivät. Ihmiset ei aina tykkää helteestä (ei meidänkään ihminen), mutta kissalle kelpaa!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 18 toukokuun, 2014 @ 7:13 pm

 7. Syö antibiootit kädestä! Ihmeellistä ja niin kovin helpottavaa! Pääsisipä vielä äkkiä sukasta eroon.

  Mekin ollaan vietetty iso osa sunnuntaista parvekkeella. Sinne kuului aika hyvin sambakulkue, mikä lisäsi kesäistä tunnelmaa. Aika paljolti ollaan vuoroteltu, kun parveke taitaa olla Mindyn mielestä liian pieni molempien jaettavaksi. Mutta varsinkin siinä vaiheessa, kun on täydessä unessa vilkkuluomi esillä ja tassut sätkien, seuralainen ei niin haittaa.

  kommentti Kirjoittanut Mindy & Susan — 18 toukokuun, 2014 @ 7:21 pm

  • Ai teidän parveke on liian pieni kahdelle! Meillä kyllä mahtuu olemaan, sopii jopa kirjakin, mutta tuo teekuppi meinasi olla liikaa Figon mielestä. Mahduttiin kuitenkin. Myös sylissä voi olla ulkonakin. Ja siellä voi tosiaan ottaa syvätkin päiväunet, jos siltä tuntuu. Sambakulkuetta täällä ei ole ollut kylläkään.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 18 toukokuun, 2014 @ 7:44 pm

 8. Toivottavasti nyt sitten katoaisivat kaikki vaivat! Ja oih, olisipa meilläkin parveke, etupihalla kun ei oikein viitsi oleskella (naapurissa asuu vähän liian tuttavallinen pikkutyttö).

  kommentti Kirjoittanut Mirene — 18 toukokuun, 2014 @ 9:04 pm

  • Parveke on peräti kätevä paikka! Uusi huone meille näin kesäajaksi!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 19 toukokuun, 2014 @ 5:20 am

 9. Pikaista paranemista Figolle ”varvastaudista”. Mukavaa, ettet Figo pidä lääkkeiden ottamista pahana, toivottavasti pääset epämiellyttävästä sukasta äkkiä eroon. Olettepa te Friede ja Figo kauniita kissoja – yhdessä ja erikseen.

  kommentti Kirjoittanut Paula — 18 toukokuun, 2014 @ 9:39 pm

  • Kiitos ♥

   Meidänkin mielestä on mukavaa että Figo ottaa lääkkeen nätisti. Minä en kyllä ottaisi!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 19 toukokuun, 2014 @ 5:21 am

 10. Pikaista varvasparanemista, onneksi Figo syö pillerit noin helpolla 🙂 Toisenlaisiakin kissoja on 🙂

  ”KUINKA KISSALLE JA KOIRALLE ANNETAAN LÄÄKE/PILLERI

  I. Kuinka annetaan kissalle pilleri:
  Nosta kissa syliin ja pitele sitä vasemmalla käsivarrellasi kuin pitelisit lasta.
  Aseta oikea etusormi ja peukalo kissan suun molemmin puolin ja paina hellästi poskia samalla kuin pidät pilleriä oikeassa kädessä.
  Kun kissa avaa suunsa, pudota pilleri suuhun. Anna kissan sulkea suunsa ja nielaista.
  Nosta pilleri lattialta ja kissa sohvan takaa. Pitele kissaa vasemmalla käsivarrellasi ja toista prosessi.
  Hae kissa makuuhuoneesta ja heitä pehmennyt pilleri pois.
  Ota uusi pilleri pakkauksesta ja pitele kissaa vasemmalla käsivarrellasi
  ja pidä kiinni takajaloista lujasti vasemmalla kädelläsi.
  Pakota kissan leuat auki ja työnnä pilleri suun takaosaan oikealla etusormellasi. Pidä kissan suuta kiinni laskien samalla kymmeneen.
  Poimi pilleri akvaariosta ja kissa vaatekaapin päältä. Huuda puoliso sisään pihalta.

  Polvistu lattialle pitäen kissaa kiilattuna lujasti polviesi väliin pitäen kiinni etu- ja takakäpälistä.
  Älä välitä kissan matalasta mouruamisesta.
  Käske puolison pitää kiinni kissan päästä lujasti yhdellä kädellä, samalla kun tunget puista viivoitinta kissan suuhun.
  Liu’uta pilleri suuhun viivotinta pitkin ja hiero kissan kurkkua voimakkaasti.
  Hae kissa verhotangolta ja ota uusi pilleri pakkauksesta.
  Pistä muistiin uuden viivoittimen osto ja verhojen korjaus.
  Lakaise rikkoutuneet koriste-esineet takasta ja laita ne syrjään myöhempää liimausta varten.

  Kääri kissa isoon pyyhkeeseen ja pyydä puolisoasi makaamaan kissan päällä niin, että sen pää juuri ja juuri
  näkyy puolison kainalon alta. Pistä pilleri mehupillin päähän, pakota kissan suu auki lyijykynällä ja puhalla mehupilliin.
  Varmista lääkepaketista, ettei pilleri ole vaarallinen ihmiselle.
  Juo lasi vettä, että saat maun pois suustasi.
  Laita laastari puolison käsivarteen ja pese veri pois matosta kylmällä vedellä ja saippualla. Hae kissa naapurin halkokuurista.

  Ota uusi pilleri. Laita kissa kaappiin ja sulje ovet kaulan kohdalta niin että pää jää näkyviin.
  Pakota suu auki jälkiruokalusikalla. Ammu pilleri kissan kurkkuun kumirenksulla.

  Hae ruuvimeisseli työkalupakista ja kiinnitä ovi takaisin saranoilleen.
  Laita kylmäkompressi poskellesi ja tarkista rokotuskortistasi viimeisen jäykkäkouristusrokotuksen päivämäärä.
  Heitä T-paita roskiin ja hae toinen paita makuuhuoneesta.
  Soita palokunta hakemaan kissa puusta tien toiselta puolelta. Pyydä anteeksi naapurilta, joka törmäsi aitaan väistäessään kissaa.

  Ota viimeinen pilleri paketista. Sido kissan etu- ja takakäpälät yhteen puutarhalangalla ja sido se kiinni ruokapöydän jalkaan.
  Etsi paksut näppylähanskat vajasta. Pakota kissan suu auki pienellä jakoavaimella.
  Työnnä pilleri suuhun ja iso fileepihvinpala perään. Pidä päätä pystyasennossa ja kaada puoli
  litraa vettä kurkkuun jotta pilleri huuhtoutuu alas.

  Pyydä puolisoa viemään sinut ensiapuun ja istu rauhallisesti hiljaa kun tohtori tikkaa sormesi
  ja käsivartesi sekä poistaa pillerin jämät oikeasta silmästäsi. Poikkea matkalla huonekalukauppaan ostamaan uusi pöytä.

  Soita eläinlääkärille ja pyydä kotikäyntiä.

  II. Kuinka annetaan koiralle pilleri:

  1. Kiedo pilleri pekoniin.
  2. Se siitä.”

  kommentti Kirjoittanut Me Like — 18 toukokuun, 2014 @ 10:42 pm

  • Joo tuo pillerinantamisjuttu on klassikko! Mulla on ollut se Turun murteella kerrottuna 😀 Hyvä että Figo on vähän helpompi, ainakin näiden pillerien kanssa (ei sekään kaikkia pillereitä niin helposti syö, mutta nämä on vissiin hyviä)…

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 19 toukokuun, 2014 @ 5:24 am

 11. Antibiootit kädestä! Vau. Onpa hienoa! Helpottaa kyllä tässä asiassa kovasti. Tsemppiä teille! Toivottavasti sukka on kohta historiaa.

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — 19 toukokuun, 2014 @ 6:59 am

  • Joo, on se ihan helppoa! Ei kyllä oltu tiedetty, että se noinkin helposti voisi käydä, Figo osaa yllättää! Mekin toivotaan että sukka on pian historiaa. Ja kyllä se onkin, ei kissa voi ikuisesti sukkaa käyttää!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 19 toukokuun, 2014 @ 7:59 am

 12. Hei kivoja kuvei teistä! Tykkään! Meillä asuu myös iso Kissa josta tykkään! Kiitos kehuista, nut pesen naaman ja menen nukkumaan. Hetkeksi. Koska yöllä Pelaan Leluja. Pelaatteko te? Oli kiva tavata, kuulemiin.

  kommentti Kirjoittanut Ilona — 19 toukokuun, 2014 @ 8:42 pm

  • Hei Ilona, ja kiitos kehuista! Mekin tykätään teidän Isosta Kissasta ja sinusta, koska te olette Fiksuja ja Filmaattisia Kissoja.

   Kyllä me pelataan. Figolla on tällä hetkellä sellainen paperipallo, jolla se pelaa, kun siltä otetaan joksikin aikaa sukka pois. Ja mulla on sitten Hämähäkki-leluja, jotka on mun kestolemppareita. Ja vähän päivästä riippuen voi sitten olla muitakin leluja.

   On mukava tutustua sinuunkin. Peseydy hyvin ja nuku hyvin!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 19 toukokuun, 2014 @ 8:57 pm

 13. […] sillä on taas varpaassa kutinaa. Se nyppii sitä. Tosin nyt tilanne ei ole vielä niin paha kuin keväällä, jolloin sillä oli kaksi antibioottia, Fuciderm ja puhdistus. Nyt on vain puhdistettu ja laitettu […]

  Päivitysilmoitus Kirjoittanut Viikkotiedote | Frieden valtakunta — 3 elokuun, 2014 @ 5:54 pm

 14. […] Figolla on taas ongelmia niiden samojen varpaiden kanssa kuin keväällä. Nyt tilanne ei vain ole niin paha, ei ole tarvittu eläinlääkäriä eikä antibiootteja, mutta […]

  Päivitysilmoitus Kirjoittanut Huono tassuviikko! | Frieden valtakunta — 24 elokuun, 2014 @ 1:40 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.