Frieden valtakunta

25 toukokuun, 2014

Omituisuuksia

Filed under: Valtakunta — Arttu ja Lupsu @ 3:34 pm

Hyvää sunnuntaita kaikille!

Pääosin meidän viikko on ollut ihan tavallinen, mutta on tapahtunut kummiakin taas. Aluksi kuitenkin kerrottakoon, että Figon varpaaseen laitetaan enää kerran päivässä antibioottitippa ja sitten sillä on se pilleriantibio. Fucidermiä ei enää laiteta, eikä sen täydy käyttää sukkaa koko ajan! Varpaat näyttää jo ihan hyvältä, mutta antibiootteja pitää vielä syödä kuulemma yli viikon.

Enimmäkseen on ollut ihan rauhallista ja lämmintä. Mutta eilen kuulkaa tapahtui sellaista, mitä ei ole tapahtunut vielä ikinä! Kyllä oli pienellä kissalla kestämistä taas! Tänne tuli vieraita. Ne on käyneet ennenkin, ja ovat ihan hyviä vieraita (rauhallisia ja kunnioittavat kissoja, eivätkä juuri koske jos ei anneta lupaa). Mutta nyt! Niillä oli mukana sellainen omituinen olento! Figo katsoi viisaammaksi pysyä vaatekaapissa ja olla tulematta lainkaan esille, ja se totisesti oli viisas päätös! Minä kävin varovasti katsomassa, mutta palasin äkkiä ihan matalana makuuhuoneeseen.

DSC_0209 - Versio 2

Omituinen olento. Vielä sentään hiljaa.

Ihminen selitti, että se oli ihmisenpoikanen. Haisi oudolta. Mutta vielä siitä selvittiin (kun minä siis olin varalta makuuhuoneessa koko ajan, ja tämä outo tyyppi ei tullut makuuhuoneeseen), kunnes se rupesi pitämään meteliä! Silloin mulla meni häntä pörröön ja piti tulla varovasti katsomaan, että mikä ihme. Ihminen ohjasi mut takaisin makuuhuoneeseen, ja laittoi jopa oven kiinni (mikä oli ihan hyvä tässä tapauksessa, vaikka yleensä ovien pitää olla auki). Kerroin kyllä meidän ihmiselle, että tämä ei nyt yhtään käy tämmöinen.

Ei ne sentään kovin kauan olleet, mutta vielä pitkään sen jälkeenkin, kun olivat menneet pois, mun piti kulkea matalana ja varovasti. Oli kyllä aika rasittavaa. Muuten varmaan olisikin tullut maailmanloppu, niin kovaa meteliä se piti! Varmaan olisi ollut mun koko elämän metelit kerralla, ellei meillä olisi kerran ruvennut palovaroitin soimaan kun ihminen oli poissa. Siitä lähti vielä pahempi ääni, mutta ei tuo kauas jäänyt.

No siitä selvittiin. Ja ilmeisesti ihminenkin oli vähän samaa mieltä mun kanssa, kun se totesi, ettei kyllä sellaista omaksi ottaisi (mikä tiedoksi mm. sukulaisille, toim. huom.). Kerrankin me ollaan jostain samaa mieltä ihmisen kanssa!

Sen lisäksi Figolla on ollut pari kertaa hankalaa, kun on kuulunut se Ukkonen. Figo pelkää Ukkosia. Tänäänkin vähän, mutta ei vielä paljon. Voi kuulemma tulla paljonkin jyrinää vielä. Saisi olla tulematta, sanon minä, on jo riittävästi ollut tälle viikonlopulle!

Loppuun pari kuvaa vielä. Ihminen on tällä viikolla joutunut useana päivänä odottamaan sängyn petauksen kanssa.

DSC_0189

Tämä on varattu. Katsotaan sitä petausta syksymmällä.

Ja naapuruston tapahtumat ei jää huomaamatta Figolta, jolla on hyllyn päällä virallinen tarkkailupiste.

Virallinen kerrostalokyttääjä

Virallinen kerrostalokyttääjä

Että sellaista meillä! Mitä teille muille kuuluu? Toivottavasti teillä on ollut rauhallista!

Ai niin, Kynsilaukkaajilta saatiin kahteenkin kertaan haaste. Siihen paneudutaan kyllä ihan lähiaikoina!

Advertisement

28 kommenttia »

 1. Vähintääkin ne ihmispennut on kummallisia, ei ne tajua lihan päälle ja kaikki kaksijalkaset aina hössöttää niiden ympärillä. Vaikka tilassa olisi siis kissoja. Ihan kumma juttu…
  Varvasuutiset ilahduttivat, petaushommat kanssa ja kaikki kuvat on taas niin söpösiä, että 🙂

  kommentti Kirjoittanut Taru — 25 toukokuun, 2014 @ 4:06 pm

  • Omituinen oli ihmisenpoikanen. Kerrassaan. Muuten varmaan olisikin ollut ihan ok, mutta se ääni!

   Varvas-, ja petaushommat sekä muut kissa-asiat on hyviä. Silleen tuttuja ja turvallisia. Kiitos kehuista myös 🙂

   kommentti Kirjoittanut Friede — 25 toukokuun, 2014 @ 4:11 pm

 2. Kissat eivät yleensäkään taida olla ihmisvauvojen ystäviä, eikä -lapsienkaan, jolleivat ole lapsiin tottuneet. Moni aikuistalouden kissa häipyy vähin äänin näkyvistä, kun ihmislapsi saapuu taloon. Friede oli fiksu ja filmaattinen, kun kävi tekemässä hiukan tuttavuutta.

  kommentti Kirjoittanut Paula — 25 toukokuun, 2014 @ 4:14 pm

  • Nämä ei ole koskaan ennen vauvaa nähneet. Pieninkin aiemmin tavattu lapsi on tainnut olla tuossa kymmenen ikävuoden tienoilla, ja siitäkin on aikaa jo monta vuotta. En ole ihan varma oliko Figo meillä jo silloin. Jos ei ollut, niin Figo ei ole tavannut alaikäistä ihmistä koskaan. Ja ei siis tullut tekemään tuttavuutta nytkään, vaatekaapissa oli. Mikä ei minusta ollut ollenkaan huono valinta sekään. Friede on rohkeampi.

   kommentti Kirjoittanut Henna — 25 toukokuun, 2014 @ 4:30 pm

 3. Iloitsemme varvasasiasta! Hienoa, että on parannusta. Täällä kävi kerran ihmisvauva silloin kun Wilma vielä oli Naukulan kuningatar. Hyppäsi katsomaan sitterissä pöydällä ollutta vauvaa silmät pyöreinä ihmetyksestä. Tämä ihmisvauva oli koko ajan hiljaa, ei siis tiedetä miten olisi ääneen suhtauduttu.

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — 25 toukokuun, 2014 @ 6:01 pm

  • No ei teilläkään sitten pieniä vieraita niin kovin usein taida käydä 😉 Silmät oli Friedelläkin pyöreät ja ilme hyvin epäileväinen! Varmastikin samalla tavalla kuin Wilmalla.

   kommentti Kirjoittanut Henna — 25 toukokuun, 2014 @ 6:07 pm

 4. Oi miten kuulostikin tutulta ;D Meillä ei Mio ja Neko välitä Aadasta, voi olla syynä myös koirien yhtäaikainen olo. Tinka kyllä yrittää ihan nätisti tyttöön tutustua 😉

  ”Virallinen kerrostalokyttääjä”, kyllä nauru pääsi ;D

  kommentti Kirjoittanut Kirsikka — 25 toukokuun, 2014 @ 7:19 pm

  • Saa nähdä mitä sitten, kun tuo lapsi kasvaa ja rupeaa liikkumaan. Jos yleensä sitten enää meille tulevat käymään 😀
   En tiedä miten Friede olisi pitemmällä aikavälillä suhtautunut. Kai se häntä olisi joskus laskettunut, mutta en kyllä tuollaista ilmettä ole Friedellä ennen nähnyt! Mietin että miksiköhän se Friede vauvaa luuli. Hätääntynyt kissan naukuminen voi joskus kuulostaa paljonkin pikkuvauvan itkulta ja Frieden ilme oli tosiaankin erikoinen.

   kommentti Kirjoittanut Henna — 25 toukokuun, 2014 @ 7:56 pm

 5. Ihmisenpoikanen, hui kauhistus! Kivoja ne ovat, silloin kun ovat hiljaa. Kovaa ja korkealta huutavat vaativat hermoja. (Vissiin myös ihmisiltäkin.) Mutta on se kiva kuulla että sukasta päästään kohta eroon. Koska tuli niin kuumakin. Hiostavat ne sukat niin kissan kuin ihmisen tassujakin.

  kommentti Kirjoittanut Myrsky ja Minna — 25 toukokuun, 2014 @ 7:23 pm

  • Ihmisenpoikasiin ei ole tottumusta meillä kenelläkään. Tai miesihmisellä on eniten, eikä silläkään kovin paljon.

   Sukasta päästään toivottavasti kohta. Tippojen jälkeen vielä pitää pitää, mutta päivisin olen antanut olla ilmankin. Ei ole kivaa käyttää sukkia näin helteillä!

   kommentti Kirjoittanut Henna — 25 toukokuun, 2014 @ 8:00 pm

 6. Teillähän on ollut jännää! Lapsivieraat (alle 15 vuotiaat) eivät taida olla kissojen suosiossa,ainakaan ihan ”kylmiltään”. Hyvä, että tassuasiat ovat paranemaan päin. Meilläkin ukkosti (onneksi aika kaukana) ja allekirjoittanut, sekä Robert kärsivät 😉

  kommentti Kirjoittanut Anna S — 25 toukokuun, 2014 @ 8:07 pm

  • Juu ei ollut minun suosikki kyllä! Näin kissana sitä arvostaa rauhaa ja hiljaisuutta!

   Toivomme siis ettei tule Ukkosia paljon!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 25 toukokuun, 2014 @ 8:15 pm

 7. Aikoinaan meillä kissat kävivät haistelemassa uutta tulokasta ja totesivat, että huutaa liikaa ja liikkuu arvaamattomasti. Ei kiinnostanut kovin paljon. Luulen, että nykyisiä kolleja vietäisiin aika nopeasti piiloon, jos ihmisvauva tänne tulisi. Reippaita ovat, mutta rajansa kaikella. 😸

  Terkkuja viralliselle kerrostalokyttääjälle’

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 25 toukokuun, 2014 @ 9:03 pm

  • Rajansa kaikella, tosiaankin! Teidän kollit onkin fiksuja ja filmaattisia 🐯 🐯 🐯

   Kerrostalokyttääjälle toivotetaan terveiset kunhan se on ensin saunonut kyllikseen!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 25 toukokuun, 2014 @ 9:33 pm

 8. Ihmispennut haisevat ihmeelliseltä meidänkin mielestä!

  T. Bertta & Coco

  kommentti Kirjoittanut Bertta, Coco ja Emäntä — 25 toukokuun, 2014 @ 9:23 pm

  • Omituinen oli! Siis onhan ihmiset outoja aina, mutta kyllä ne pienenä vasta outoja ovatkin!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 25 toukokuun, 2014 @ 9:32 pm

 9. 😀 😀 😀 Tuolle Sängynvaltaajalle ei ryttyillä ja voin vain arvailla, mitä tarkkaavaisen Kerrostalokyttääjän muistikirjasta löytyisi, jos havaintoja saisi vilkaista… Sitoutunutta työskentelyä kummallakin!

  kommentti Kirjoittanut Pipsun ja Miirun Pirjo — 25 toukokuun, 2014 @ 10:01 pm

  • Mulle ei ryttyillä!

   Kerrostalokyttääjän havaintoihin ole kenelläkään muulla pääsyä kuin kyttääjällä itsellään. Mutta varmasti se tietäisi kaikenlaiset asiat, jos haluaisi kertoa 😉

   kommentti Kirjoittanut Friede — 25 toukokuun, 2014 @ 10:17 pm

 10. Me opittiin viime kesän juhlista, että sauna on paras paikka kun niitä kiljuvia tulee. Eikä sieltä poistuta, ennenkuin viimeinenkin kiljuvainen on poistunut reviiriltä. Nih!
  Terveisin Karkkikaksoset

  kommentti Kirjoittanut Me Like — 25 toukokuun, 2014 @ 11:50 pm

  • Joo, se oli varmasti hyvä paikka! Täytyy ehkä ensi kerralla mennä sinne. Mut vaatekaappikaan ei ole huono. Kiitos vinkistä!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 26 toukokuun, 2014 @ 5:53 am

 11. Täälläkin kävi sunnuntaina semmoinen ihmisenpoikanen ja siitäkin lähti ihan hirveä ääni! Ellu ei ollut kuurona siitä moksiskaan, mutta vierailulla ollut Rolle juoksi karkuun mahanalus täynnä jalkoja ja häntä pörrössä! Toivottavasti Figon varvas paranee pian kokonaan 🙂

  kommentti Kirjoittanut mama — 26 toukokuun, 2014 @ 3:00 pm

  • Teilläkin! Kuurous ei kyllä olekaan aina ihan huono juttu noiden ihmisten kanssa…

   Mekin toivotaan, että varvas paranee, koska kissantassujen pitää olla kunnossa ja kauniit eikä niissä saa olla tulehduksia, haavoja tai muita sellaisia!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 26 toukokuun, 2014 @ 3:04 pm

 12. VIERAITA. Joo eikiitos! Nyt ollaan niin samaa mieltä! Paitsi ei Harmaa, koska se ei tajuu että vieraat on kauheita, sanoo vaan että ne on ihanii ja lellivät häntä. Se on ansa! On!

  kommentti Kirjoittanut Ilona — 26 toukokuun, 2014 @ 9:01 pm

  • Jotkut vieraat on ihan kivoja. Nää nyt käyneetkin on, paitsi nyt oli mukana se poikanen, joka piti liiallista ääntä.

   Vieraiden kanssa pärjää, kun muistat vaan, että kissalla on oikeus sanoa ei! Jos sinä et halua että vieraat lääppii sua, niin ne ei lääpi sua. Ei tarkoittaa ei, vaikka olis miten söpö kissa ja miten tekis mieli koskea.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 26 toukokuun, 2014 @ 9:12 pm

 13. Mainioita ilmeitä kuvissa! 😉

  Meilläkin on kerran käynyt vauva kyläilemässä – Kollo suhtautui uteliaasti. 😉

  kommentti Kirjoittanut Sirpa — 27 toukokuun, 2014 @ 7:45 am

  • Kiitos!

   Kollo onkin sitten rohkea!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 27 toukokuun, 2014 @ 9:06 am

 14. […] sitten taas kävi ihmisenpoikanen. Piti kovaa meteliä! Nyt en käynyt edes katsomassa sitä lähempää. Ensin oltiin Figon kanssa […]

  Päivitysilmoitus Kirjoittanut Huonosti käyttäytyvä ihminen | Frieden valtakunta — 6 heinäkuun, 2014 @ 4:38 pm

 15. […] tuli kylään kaksi aikuista vierasta ja ihmisenpoikanen! Se sama ihmisenpoikanen, joka on ennenkin käynyt. Minä menin jo valmiiksi vaatekaappiin, näissä asioissa olen todennut sen viisaammaksi. Figo oli […]

  Päivitysilmoitus Kirjoittanut Viikon omituisuudet | Frieden valtakunta — 11 tammikuun, 2015 @ 5:51 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.