Frieden valtakunta

15 kesäkuun, 2014

Sunnuntai ja viimeiset arkikuvat

Filed under: Haasteet ja plakaatit, Valtakunta — Arttu ja Lupsu @ 5:41 pm

Hyvää sunnuntaita kaikille!

Tällä viikolla on pääosin ollut ihan tavallista, eikä ole valittamista. Jonkin verran ihmisten kanssa on ollut hankaluuksia.

Ensin loppuviikosta Hennalla meinasi tulla riitaa naapurien kanssa. Niillä naapureilla oli meteliä kotonaan ja se kuului tänne meille. Meidän ihminen tuntui olevan jonkin verran suutuksissa. Yhden yön ja päivän se murjotti ja kun toinen yö oli alkamassa ja piti nukkumaan mennä, se meni parvekkeelle ja huusi että ”nyt turvat tukkoon tai soitan poliisille!”. Sen piti kyllä vielä toistaa heti perään se nyt-ne-turvat-tukkoon -osa, mutta kyllä se meteli sitten loppuikin. Tosi tyhmää sellainen meteli, Figoa huolestutti ainakin, kun kolistetaan ja huudetaan! Mutta sitten saatiin kyllä nukkua, ja hyvin nukuttikin.

Tänä aamuna meillä tuli kuitenkin ihmisen kanssa riitaa. Se alkoi oikeastaan jo yöllä, kun ihmiset valvoi ihan tosimyöhään ja katsoivat sitä jalkapalloa. Me ei Figon kanssa jaksettu, vaan mentiin saunaan nukkumaan. Sitten kun ne ihmiset oli menossa nukkumaan, Henna antoi meille ruokaa vielä, vaikka ei ollut ollenkaan ruoka-aika, kuulemma sitä varten, että meillä ei olisi aamulla niin aikaisin nälkä. Kävi kuitenkin sillä lailla, että ruoka oli pahaa ja minä en suostunut syömään paljon. Figo söi kyllä. Niin että mulla oli sitten aamulla nälkä, vaikka annoin ystävällisesti ihmisen nukkua seitsemään! Vähän pudottelin tavaroita, ja kolistelin, ja lopuksi pudotin vesikuppiin asioita ja jouduin makuuhuoneesta pois! Sitä ei ole tapahtunut kuulkaa moneen vuoteen! Viimein se nousi ja antoi ruokaa. Mutta se olikin taas sitä samaa pahaa ruokaa! Söin kyllä silti, kun oli kova nälkä. Ja kuulemma toinen ruoka oli vielä jäässä. Sitten oltiin tässä jalkeilla hetken aikaa ja mentiin takaisin nukkumaan. Riitakin sovittiin, kun minä menin puskemaan ihmisen sormea ja kehräämään, ja sitten ihminen rapsutteli mua ja kehräsi. Sitten nukuttiin yhdessä. Ja nyt on parempaa ruokaakin ollut, niin että sikäli tilanne on jo ihan hyvä.

Mutta mikä ei ole yhtään hyvä on se, että huomennakin taitaa olla paha päivä. Mulle on varattu hammaslääkäriaika! Kyllä en tykkää, se tietää kuljetuskoppaa, autoa, sitä piikkiä josta tulee yööök ja rupeaa nukuttamaan ja sitten vielä tokkuraa ja kaikkea. Ja sitä ettei saa aamupalaakaan, ettei tulisi yööök! Ihmiset on sitten joskus typeriä! Mun hengitys ei ollenkaan tuoksahda, ja hyvin saan kanan kivipiiran syötyä, vaikka se on isoina paloina ja tosisitkeää! Mutta kun kuulemma on hammaskiveä. Ja koska ihmiset on isompia, ja niillä on pinsettiote ja muita sellaisia etuja, on pienellä kissalla aika vähän vaikutusmahdollisuuksia. Voin vain moittia ankarasti.

Mutta vaikka tässä onkin ollut kaikenlaista vaikeuttakin, niin pääosin meillä on ollut ihan hyvä viikko. Katsokaa vaikka.

DSC_0009

Yhtenä päivänä paistoi aurinkokin sänkyyn. Mun viikset meni epäjärjestykseen, mutta ei pysyvästi.

Figokin lepäsi auringossa.

Figokin lepäsi auringossa.

Figon vasen etutassu oli omituisesti. Se ei kuitenkaan ole irti tai muutenkaan epäkunnossa, vaikka voisi siltä näyttää. Ihan toimiva jalka se on.

Figon vasen etutassu oli omituisesti. Se ei kuitenkaan ole irti tai muutenkaan epäkunnossa, vaikka voisi siltä näyttää. Ihan toimiva jalka se on.

Ja lopuksi vielä viikon tassut. Minun vastapestyt ja puhtauttaan kiiltävät tassut.

Ja lopuksi vielä viikon tassut. Minun vastapestyt ja puhtauttaan kiiltävät tassut.

Sellaista meillä tällä viikolla. Mukavaa tulevaa viikkoa kaikille, ja muistakaa olla kissoiksi! Ja pitäkää ihmisistänne tiukka ote, että pysyvät ruodussa.

24 kommenttia »

 1. Tsemppiä hammaslääkäriin! Se ei taatusti ole kiva reissu mutta ehkä pidemmän päälle siitä on hyötyä.

  kommentti Kirjoittanut Myrsky ja Minna — 15 kesäkuun, 2014 @ 6:45 pm

  • ”Sun parhaaksi se on” sanoo ihminen. Pah!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 15 kesäkuun, 2014 @ 7:03 pm

 2. Pidetään peukkuja hammaslääkärikäyntiä varten! Ei ole kivoja hommia, mutta sen jälkeen on kyllä taatusti mukavaa palata kotiin (kunhan pöhnästä on selvitty).

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — 15 kesäkuun, 2014 @ 6:48 pm

  • Joo ei ole kivaa kyllä se reissu. Kotiinpaluu on. Kiitos tsempistä!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 15 kesäkuun, 2014 @ 7:04 pm

 3. Teillä on hyvä kipakka palveluskunta, se on hyvä! Joskus vaan pitää osata sanoa niin kissoille kun ihmisille, miten maa makaa (tosin kissoille ei sanota ihan niin kovalla äänellä eikä niin suoraan – ne on fiksuja ja ymmärtää vähemmästäkin).

  Onnea teillekin hambilääkäriin. Ei se ole kivaa kenestäkään, mutta tarpeellista. Leo lähettää irvistävät terkut mutta kertoo, että sitten helpottaa. Tsemppiä 💗

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 15 kesäkuun, 2014 @ 7:21 pm

  • Kiitti Leo! Sulla onkin nyt vähän erilainen irvistys. Mutta se on kyllä ihme, että miten sun hampaaseen ei sattunut, kun siitä puuttui pala!

   Meidän ihminen sähähtelee mulle, jos sen mielestä teen jotakin ihan tyhmää. Mutta pitää olla jotain ankarasti kiellettyä, että se sähähtelee. Mutta tietty se on loogista, minäkin sähisen sille jos se tekee tyhmää, niinkuin vaikka leikkaa kynnet tai muuta rottamaisuutta. Mutta sitten pitää aina muistaa sopia ja kehrätä myös!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 15 kesäkuun, 2014 @ 7:50 pm

 4. Kylläpä onkin upeat tassut! Ja hammaskin näyttää oikein hyvältä, mitä sitä nyt tuossa yhdessä kuvassa vilahtaa. Outoa, että joudut hammaslääkäriin. Se on kyllä ihan epäreilua se! Tsemppiä!

  kommentti Kirjoittanut Saila — 15 kesäkuun, 2014 @ 8:01 pm

  • Joo, minunkin mielestä on outoa, että joutuu hammaslääkärille, vaikka on niin hienot hampaat! Mutta ei auta, mentävä on kuulemma. Tosin sopii kysyä elääkö ihminen kuten opettaa, ja käykö itse säännöllisesti hammaslääkärillä?

   Kiitos tassukehuista! Musti ja Ransu varmasti pitävät myös erittäin hyvää huolta tassuistansa, koska myyrästyksessä tassujen kuuluu olla ehdottoman hyvässä kunnossa!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 15 kesäkuun, 2014 @ 8:14 pm

 5. Ompas teillä ollut ihmisten kanssa hankalaa.. valvomisia mekkalointia, pahaa ruokaa.. ja vielä heittivät sut makkarista! Onneksi kaikki kääntyi parhain päin. Niin varmasti käy myös hammaslääkärin kanssa. Tsemppiä!

  kommentti Kirjoittanut Me Like — 16 kesäkuun, 2014 @ 12:48 am

  • Joo, nuo ihmiset on aina välillä aika vaikeita. Mutta on selvitty. Kiitos!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 16 kesäkuun, 2014 @ 5:10 am

 6. Pussspussspusupusi tassut ❤
  – Pipsun ja Miirun Pirjo –
  Oijoi. Sekä pahaa ruokaa, käytösmuikkari että viiksiruttu – aika paljon juttuja. Saisitkohan jotain ihanaa namiherkkua sen lääkärireissun jälkeen? Me saatiin broilerinfilesuikaleita, kun emäntä hyvitteli pitkää poissaoloaan. Nam!
  -Pipsu ja Miiru-

  kommentti Kirjoittanut Pipsun ja Miirun Pirjo — 16 kesäkuun, 2014 @ 7:10 am

  • Kyllä tällaisina pahoina päivinä yleensä sitten saa kunnollista ja erikoishyvää ruokaa. Varsinkin kun mitättömän pieni hippunen tuli aamupalaa! Ei pysy kissa voimissaan sellaisella määrällä, mutta ei kyllä ole kivaa sekään jos tulee yöööök. Puolentoista tunnin päästä kuulemma lähdetään sitten. Pyh!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 16 kesäkuun, 2014 @ 7:22 am

 7. Vai meinasi ruoan maku välillä huonontua! Onneksi tilanne on siltä osin jo korjaantunut! Toivottavasti vältytte jatkossa riidoilta ihmisten kanssa, ne jalkapallojutut kun kestävät vielä muutaman viikon!

  Tsemppiä hammaslääkäriin, kyllä sinä sen kestät! 🙂

  kommentti Kirjoittanut mama — 16 kesäkuun, 2014 @ 1:21 pm

  • Vastaan Frieden puolesta, kun se itse ei vielä voi, että ei niinkään jalkapallo ollut ongelma, vaan se, ettei aamulla noustu! Pahaa ruokaa tarjoiltiin yöllä, eikä vielä seitsemältäkään noustu ruokkimaan (viimein kahdeksalta sitten täytyi, alkoi vaatimustaso nousta jo sellaisiin mittoihin).

   Hammaslääkäristä toivutaan parhaillaan. Ruokaa nautittiin äsken hivenen. Tokkurainenhan se vielä vähän on, nyt meni saunaan. Tuskin se enää lauteilta putoaa. Yksi hammas poistettiin ja se hammaskivi myös. Kuulemma pitäisi päivittäin harjata hampaita… Helpommin sanottu kuin tehty.

   kommentti Kirjoittanut Henna — 16 kesäkuun, 2014 @ 4:42 pm

   • Ne aina sanoo, että päivittäin. Me harjataan kerran viikossa, ja toistaiseksi vain kesymmältä olennolta. Ilona saapi harjausta vasta kun tottuu olemaan.

    kommentti Kirjoittanut Zepa — 17 kesäkuun, 2014 @ 12:43 pm

    • Kyllähän Friedeltäkin saa hampaat harjattua, oikeastaan helpommin kuin Figolta, koska Figo arkuuntuu niin paljon helpommin. Friede sietää enemmän. Mutta sitten kun Friedellä menee kuppi nurin, se menee nurin. Katsotaan nyt miten usein aletaan harjata, nyt muutaman päivän saa olla rauhassa. Kuitenkin tikkejä pari suussa sen poistetun hampaan kohdalla ja varmaan muutenkin ikenet arat.

     kommentti Kirjoittanut Henna — 17 kesäkuun, 2014 @ 4:01 pm

 8. No hei, kyl sitä pahaakin ruokaa syö kun on oikein nälkä… eiks?

  kommentti Kirjoittanut Harmaa ja Ilona — 17 kesäkuun, 2014 @ 12:41 pm

  • Joo, tuota pahaa ruokaa söi kun oli nälkä. Se ei kuitenkaan ollut NIIN pahaa. Silleen keskipahaa vaan. Tosipahaa ei kyllä syö ennenkuin vaihtoehtona on nääntyä!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 17 kesäkuun, 2014 @ 3:57 pm

 9. Meillä on noi jättäiläset yrittänyt sitä harjajuttua mun suuhun mutta en mä anna niiden harjata! Kauheinta on, kun mä unohdan matzoilla justiinsa silloin ja siksi ne saa tuikattua sillä jutulla mun suuhun. Mutta harjaus – nougou. T. Böö

  kommentti Kirjoittanut Taru — 17 kesäkuun, 2014 @ 8:25 pm

  • Kauheeta, unohdat matzoilla tärkeissä kohdissa!

   Meillä yritettiin kans joskus sillä harjalla, mutta siitä ei tykätty. Tuo vanupuikko on silleen ok, että se ei satuta ikeniä, mutta ei mun suuhun silti pidä laittaa mitään ylimääräisiä.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 18 kesäkuun, 2014 @ 5:06 am

 10. Ei ole suussa kivaa, kun on ensin pahaa ruokaa ja sitten sörkitään päälle. Mulla on yleensä samoja raksuja, mutta aamulla tuli pahaa mönjäruokaa, joka oli tullut mun lempparipaperikassissa. Kovalla keimailulla ja lirkuttelulla sain raksuja illemmalla.

  Teillä on ollut hassuja asentoja!

  kommentti Kirjoittanut Mindy — 19 kesäkuun, 2014 @ 9:17 pm

  • Ai sullakin on ollut pahaa! Harmillista. Mulla ei yleensä ole pahaa ruokaa, kun olen aika hyvä ruoka-asioissa, mutta tuolla kerralla se kana ei maistunut. Enemmin Figolla on niitä juttuja, että ruoka on pahaa.

   Toivomme, että jatkossa ihminen syö vaikka itse pahat ruuat, ja meille kissoille jää hyvät!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 20 kesäkuun, 2014 @ 6:08 am

 11. […] Moitimme naapureita. Siellä oli meteliä taas. Ja paikkojen rikkomista. Tällä kertaa tosin meidän ihminen ei uhkaillut niitä millään, se oli joku toinen naapuri vuorostaan. Ei saa häiritä tahallaan meidän yöunia! Me tosin nukuttiin päikkärit sitten, mutta sekin on vähän tyhmää näin kuumalla. Mitä hyötyä on päikkäröivästä ihmisestä, jos on liian kuuma nukkua sen päällä? […]

  Päivitysilmoitus Kirjoittanut Kuuma! | Frieden valtakunta — 27 heinäkuun, 2014 @ 2:50 pm

 12. […] antoi ruoat, niin että sikäli ei haitannut. SE taas haittasi, että viime yönä naapuri metelöi ja rikkoi paikkoja. Ei saa meidän yöunta häiritä! Ihminen pomppasi sängystä kuin ammuttu, kun […]

  Päivitysilmoitus Kirjoittanut Viikon virallinen | Frieden valtakunta — 10 elokuun, 2014 @ 7:43 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.