Frieden valtakunta

marraskuu 4, 2014

Bloggeria käyttävät

Filed under: Ilmoitusluonteinen asia, Palveluskunta — Friede @ 3:24 pm

Palveluskunnan viesti

Hyvät bloggeria käyttävät kaverit. Jokaiseen bloggerin blogiin on viime aikoina ilmestynyt kommenttien numero- ja kirjainvarmistus, eli captcha.Voitteko ottaa blogistanne ne ansat pois päältä? Ne ovat aivan toivottomia suttuja hahmotettavaksi, systeemi ei hyväksy mitään vastausta, ja vaikka sanoo hyväksyvänsä, kommentti ei tule silti perille. Esim. tänään multa on hävinnyt kaksi muka-onnistunutta kommenttia. Joissain blogeissa on vielä niinkin, että sivu sanoo julkaisevansa kommenttia kuten aiemmin, mutta siltikin pitää itse ymmärtää rullata alas täyttelemään se captcha siinä vaiheessa, jossa ennen kommentti oli jo julkaistu. Sen jälkeen kommentti joko tulee perille tai ei tule.

En tiedä johtuuko tämä siitä, että spämmin määrä on räjähtänyt käsiin ja olette itse ne päälle kytkeneet, vai onko isoveli-google sitä mieltä, että vain heidän tallissaan olevia bloggaajia on tarpeen kohdella hyvin. Pyydän kuitenkin hartaasti, että yrittäisitte selvitä ilman niitä. Olisi aika sääli olla kommentoimatta teidän kirjoituksia, mutta en minä ala seitsemää eri suttua ratkomaan siksi, että kommentti ei kuitenkaan tule perille.

Kiitos!

EDIT 5.11. ilmeisesti siis näitä ei saa pois päältä nykyään. Täten julistamme bloggerin epämiellyttäväksi. Jos emme kommentoi jollekin, se tarkoittaa, että ei ole tullut kommentti läpi, tai ei ole saatu sitä sana- tai numeroarvontaa menemään oikein. Silti luetaan säännöllisesti ja fanitetaan! Toivottavasti muuttavat käytäntöjänsä ihan koht´silleen.

Mainokset

37 kommenttia »

 1. Toit hyvän asian esille. Esim. omassa blogissani oli unohtunut poistaa kommenttien valvonta. Bloggerissahan on uusi kommenttien suodatus, joista moni ei edes tiedä. 🙂 Itse en tiennyt ja kun lisäsin toisen gmailin tilini blogin järjestelmäkäyttäjäksi, niin tällainen teksti ilmaantui:

  ”Olemme ottaneet käyttöön automaattisen roskapostitunnistuksen kommenttien suhteen. Roskapostilaatikkoon joutuneet kommentit kannattaa tarkastaa aika ajoin. Lue lisätietoja Bloggerin roskapostitunnistuksesta tai ilmoita ongelmista.” Eli toisin sanoen vaikka olisi vapaa kommentointi, google heittää roskapostiksi ajattelemansa kommentit automaattisesti roskapostiin, josta sitten voi hyväksyä jos onkin oikea kommentti.

  Ja itse kun omia kommentteja ei tarvitse varmistaa, niin hyvä että joku välillä muistuttaa tästä asiasta! 🙂

  kommentti Kirjoittanut Pesunalle — marraskuu 4, 2014 @ 3:44 pm

  • Kiitos viestistä!

   Minä luulen, että tämä nykyinen varmistushomma on joku salakavalasti käyttöön otettu uusi oletus, koska se käyttöön tuli ihan muutama viikko sitten kaikkiin bloggerin blogeihin. Kuten Mamma tuossa aiemmin sanoi, heilläkään niitä ei pitäisi olla käytössä (eikä ennen ollutkaan). Samoin tänään yhdessä blogissa sanottiin, että oli tarkastettu asetus, eikä pitäisi olla suttuja käytössä, ja silti oli.

   Tuota roskapostiksi epäilyä sattuu aina joskus. Minäkin olen wordpressin roskapostista joskus joutunut kaivamaan kommentin, mutta hyvin yksittäisiä tapauksia ovat kuitenkin, onneksi!

   kommentti Kirjoittanut Friede — marraskuu 4, 2014 @ 4:07 pm

   • Joo-o, missäs mahtaa olla vika.. Otin itseltäkin pois päältä, ja silti ovat vain päällä. Ja pistin päälle ja pois ja silti ovat päällä. Tämä ei nyt ole yhtään hauskaa! Bloggerilla tuntuu muutenkin olevan usein jos jonkinlaista ongelmaa, mutta kun sitä on käyttänyt vuosia, niin ei jaksaisi vaihtaakaan. 😀 Toivottavasti ongelma korjaantuu.

    kommentti Kirjoittanut Pesunalle — marraskuu 4, 2014 @ 4:45 pm

    • Tuo kyllä ”onneksi” on varmaan sellainen juttu, että ihmiset valittaa aikalailla. Toivottavasti korjaantuu!

     kommentti Kirjoittanut Henna — marraskuu 4, 2014 @ 4:50 pm

     • Jaa ettei saisi pois päältä… Pitää miettiä jos alkaisi pitämään blogia muualla. Tollanen kun ei ole yhtään kivaa!

      Ehkä ihmiset on valittanut roskaposteista ja google vetää hieman yli…

      kommentti Kirjoittanut Pesunalle — marraskuu 9, 2014 @ 8:09 pm

     • Ihan miltä tuntuu. Jaloillaan äänestäminen on aina hyvä juttu. Tosin joillain on bloggerissa sisältöjä vuosien ajalta, ei ihan helposti muutettu! Jotenkin kyllä uskoisi, että muuttaa ne ennen pitkää systeemeitään.

      kommentti Kirjoittanut Friede — marraskuu 9, 2014 @ 8:15 pm

 2. Minulla ei pitäisi olla captchaa päällä, kommentoinnin pitäisi onnistua ns open ID tunnuksella. Käynpä tarkastamassa asian!

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — marraskuu 4, 2014 @ 4:01 pm

  • Kysyy silti sekä Naukulassa että muistikirjassa 😦

   kommentti Kirjoittanut Friede — marraskuu 4, 2014 @ 4:02 pm

   • Jaa-has. Sepä kiva. Naukulassa kävin tarkastamassa ja asetusten mukaan ei pitäisi olla captchaa. Laitan sen nyt hetkeksi ja otan kohta uudelleen pois.

    kommentti Kirjoittanut Mamma N — marraskuu 4, 2014 @ 4:04 pm

    • Eikä pitänyt olla Muistikirjassakaan. Olen nyt vaihtanut sen päälle, tallentanut asetukse ja vaihtanut sen takaisin pois ja tallentanut. Toivottavasti tepsii! Jos ei, niin sitten olen kädetön.

     kommentti Kirjoittanut Mamma N — marraskuu 4, 2014 @ 4:07 pm

     • Ainakin Naukulassa kysyi vieläkin 😦
      On kyllä kaikkien aikojen huonoin oletusasetus, jos sitä ei saa pois! On tosiaan!

      kommentti Kirjoittanut Henna — marraskuu 4, 2014 @ 4:18 pm

     • On sen saanut aikaisemmin pois! Asetuksissa on edelleen sellainen kohtakin, missä voi valita kyllä tai ei. Ehkä käyn nyt jossain bloggerin keskusteluryhmässä tätä asiaa etsimässä.

      kommentti Kirjoittanut Mamma N — marraskuu 4, 2014 @ 4:25 pm

     • Luulisi siitä muidenkin valittaneen. Mutta jos ei tosiaan nykyään niitä pois saa, niin niiden kanssa on kai vain elettävä.

      Vai epäileeköhän ne vain meitä roboteiksi, eikä muita ollenkaan?!

      kommentti Kirjoittanut Friede — marraskuu 4, 2014 @ 4:28 pm

 3. Oho! Entä Tassulinnassa? Minulla ei kysynyt kyllä tänään Naukulassa, jos oikein muistan.

  kommentti Kirjoittanut Pepsi ja Max — marraskuu 4, 2014 @ 4:07 pm

  • Mutta te kirjaudutte bloggerin käyttäjänä, mikä on vähän eri juttu. Kysyy teilläkin, kokeilin just.

   kommentti Kirjoittanut Friede — marraskuu 4, 2014 @ 4:13 pm

 4. Ni voihan rähmä. Pitääpi tarkistaa asetukset!

  kommentti Kirjoittanut Emäntä — marraskuu 4, 2014 @ 7:11 pm

  • Tarkista toki. Vaikka Mammahan tuossa totesi, ettei saanut sitä asetusta pois! Aika hankala juttu.

   kommentti Kirjoittanut Friede — marraskuu 4, 2014 @ 7:53 pm

 5. Meilläkin se sitten varmaan on ? Mäkin siellä olen käynyt tökkimässä ja veivaamassa ja vahvistelemassa ja todellakin toivon, ettei se ole päällä!

  kommentti Kirjoittanut Taru — marraskuu 4, 2014 @ 8:34 pm

  • Oli ainakin silloin kun viimeksi kommentoin. Teillä se suorastaan hihityttää, kun kuitenkin on vielä se hyväksyntäkin! Oikein kaksoisvarmistus huippuälykkäiden robottien varalta 😀

   kommentti Kirjoittanut Friede — marraskuu 4, 2014 @ 8:40 pm

   • Me ollaan perhana oikea blogien Pentagon sitten 😀

    kommentti Kirjoittanut Taru — marraskuu 4, 2014 @ 9:24 pm

 6. Samaa toivonut noin kerran vuodessa ääneen… Kyl niin ärsyttää sekä captchat että ”kommentti näytetään hyväksynnän jälkeen”. On niihin tietty eri syitä ja perusteita, mut sanonpahan nyt vaan että ärsyttää.

  kommentti Kirjoittanut Zepa — marraskuu 4, 2014 @ 9:53 pm

  • Niitä sun aihetta käsitteleviä juttuja muisteltiin kyllä. Erityisesti sitä, missä captchien täyttelyä verrattiin rautanaulojen nielemiseen.

   Mutta jos niitä kerran ei SAA pois päältä nykyään, niin minkäs sille sitten tavallinen ihminen.

   kommentti Kirjoittanut Friede — marraskuu 4, 2014 @ 10:29 pm

  • Muo ärsyttää ne kanssa, mutta mulla oli se ”näytetään hyväksynnän jälkeen” päällä siksi, kun mun blogissa kävi yksi puolituttu rienaamassa muo ja tein siitä tyypistä jopa rikosilmoituksen. Nyt tosin poistin sen, katotaan saanko ola rauhassa siltä mulkerolta ja pidettyä edes sen vaihtoehdon poissa 🙂

   kommentti Kirjoittanut Taru — marraskuu 6, 2014 @ 10:59 pm

   • Toivottavasti jättää teidät nyt rauhaan! On se nyt melkoista ääliöyttä, että ihmisten ja kissojen blogeihin tullaan häiritsemään. Häirintä tietysti kaikissa muodoissaan on ylintä typeryyttä, mutta jotenkin netissä se saa vielä pelkurimaisenkin vivahteen: kun ei uskalla suoraan tulla sanomaan, niin kiusataan sitten kauempaa. Toivottavasti ymmärsi, että sanktiot ja poliisihommat pätee netissäkin ja kohdistaa toimintatarmonsa jatkossa johonkin fiksumpaan tekemiseen…

    kommentti Kirjoittanut Friede — marraskuu 7, 2014 @ 6:59 am

 7. Ja Arkiporinassa sitten varmaan myös kysyy muilta kuin Bloggeriin kirjautuneilta. En kyllä ymmärrä.

  kommentti Kirjoittanut Paula — marraskuu 4, 2014 @ 10:24 pm

  • Kyllä vain, viime tietojen mukaan kysyy. Oudot on googlen logiikat kyllä!

   kommentti Kirjoittanut Friede — marraskuu 4, 2014 @ 10:30 pm

 8. Kiitos tiedosta. Olenkin ihmetellyt kun niitä kammottavia varmistuksia on ilmestynyt sinne ja tänne..

  kommentti Kirjoittanut Me Like — marraskuu 5, 2014 @ 1:17 am

  • Onkohan meillä sellaiset kammotukset? Voisiko joku kommentissaan huomauttaa asiasta?

   kommentti Kirjoittanut Me Like — marraskuu 5, 2014 @ 1:21 am

   • Ihmettelen tosin myös, ellei edes bloggerin käyttäjille ole ilmoitettu, että sellaiset on otettu käyttöön! Aikaa huonoa palvelua, sanoisin.

    kommentti Kirjoittanut Friede — marraskuu 5, 2014 @ 6:24 am

 9. Voi pirskatti! Sama juttu varmaan myös mun blogissa? Vaikka varmistus on ollut ja on edelleenkin pois päältä. Miksi viattomien bloggaajien ja kommentoijien elämä pitää tehdä niin vaikeaksi, murr.

  kommentti Kirjoittanut AnnaS — marraskuu 5, 2014 @ 6:09 pm

  • On tuo erikoista kyllä bloggeriltakin! Pitäähän tuollaiset pois päältä saada, ja pitää myös ilmoittaa bloggaajille jos systeemeitä muutetaan tuolla tavalla!

   kommentti Kirjoittanut Friede — marraskuu 5, 2014 @ 7:36 pm

 10. …no ei kai meilläkin? Käyn blogissa kännykällä usein ja vain bloggauksen yhteydessä koneelta. Ja mä kun just ajattelin, että pitää laittaa kunnon varmistukset, kun niitä roskaposteja on yhtäkkiä ruvennut tulemaan 😦

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — marraskuu 5, 2014 @ 9:43 pm

  • Kyllä on teilläkin! Yhä kummemmaksi menee, jos siitä huolimatta tulee roskaposteja! On todella väkinäinen roskapostin esto, joka ei edes toimi oikein…

   kommentti Kirjoittanut Friede — marraskuu 6, 2014 @ 6:30 am

 11. Kiitos, kun nostit tämän asian esille. Minäkin olen huokaillut niiden varmistusten kanssa. Kun kännykän kautta kommentoi, siellä on usein numerovarmistus (jos siis tajuan rullata kommentoinnin jälkeen näkymän alas ja täytän numerot varmistusriville, muutenhan kommentti häviää tyystin ja sitten numerovahvistusten jälkeenkin katoaa joskus) ja se on hieman helpompi kuin nuo dalimaisesti valuvat kirjainvahvistukset. Voi nyyh. Kiva olisi jatkaa blogien kommentointia, kun on niin ihania kissoja ja palveluskuntia.

  kommentti Kirjoittanut Pipsun ja Miirun Pirjo — marraskuu 8, 2014 @ 6:00 pm

  • Surrealistisia kirjaimia tosiaan ovat. Numerot on helpompia, mutta joskus ei kelpaa nekään. Kyllä me niin mielemme pahoitetaan kun kommentit ei mene perille!

   kommentti Kirjoittanut Friede — marraskuu 8, 2014 @ 6:46 pm

 12. Voi ei! Hyvä, että kerroit. Mullakin on se pois päältä, koska captchat on aika raivostuttavia (viime lomamatkan majoitusvaraus onnistui ehkä 13:nnella captcha-arvauksella). Mutta mitäs tässä nyt sitten voi tehdä, jos se tulee siihen väkisin. :/ Kyllä teki mieli äänestää jaloillaan viimeistään siinä vaiheessa, kun Mindyn koko google-tili poistettiin siihen asti, että paniikissa maksoin pari euroa saadakseni ne takaisin henkiin (blogiakaan ei näkynyt netissä eikä voinut kirjautua tilille). Vaan eipä ole helppoa siirtyä, kun on jo vuosien ajan ollut samassa paikassa eikä hyviä vaihtoehtoja kauheasti ole.

  kommentti Kirjoittanut Mindy & Susan — marraskuu 17, 2014 @ 8:26 pm

  • Niin teillä oli tuo blogin poistamisjuttukin! Kaikenlaista kummallista.

   Tää WordPress on kyllä ihan hyvä paikka, mutta ymmärrän kyllä ettei paljon huvittaisi ruveta muuttoa tekemään kun vuosikausia on samoilla sijoilla blogia pitänyt!

   kommentti Kirjoittanut Friede — marraskuu 18, 2014 @ 6:35 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.