Frieden valtakunta

4 tammikuun, 2015

Lääkkeet!

Filed under: Sairastukset, Valtakunta — Arttu ja Lupsu @ 2:31 pm

Hyvää sunnuntaita kaikille!

Toivottavasti teillä on alkanut vuosi hyvin. Meillä on, paitsi että mulla on lääkkeitä, joista en yhtään tykkää. Koko hommahan meni niin, että maanantai-iltana myöhään piti käydä useasti laatikolla. Siitä seurasi se, että sain kipulääkettä, ja tiistaiaamuna tapahtui pissivarkaus (en kyllä tykkää siitäkään, että varastellaan kauhalla pissiä kissoilta!), ihminen soitti eläinlääkärille, sieppasi mut patterin päältä kuljetuskoppaan (se vasta rottuutta olikin, ihan yllättäen!) ja sitten mentiin lääkärille. Ei ollut meidän oma lääkäri nyt, kun sillä oli kuulemma muita potilaita, mutta ihan kiva täti tämäkin oli. Keskiviikkona sitten saatiin antibioottipillereitä, kun oli havaittu kasvua pississä. Mutta ne pillerit oli väliaikaisia, kun sitä lääkettä, mitä mun piti saada, ei ollut missään apteekissa tilaamatta! Niissä pillereissä oli harvinaisina haittavaikutuksina kaikenlaista ”pelottavaa”, niin kuin ihminen sanoi. Perjantaina sitten saatiin se varsinainen ja turvallisempi antibiootti. Se ei ole pilleri, vaan neste, jota annetaan ruiskusta. En tykkää sitten yhtään, mutta multa ei kysytä tykkäänkö vai en. Olo on kyllä ollut parempi, että varmaan sitä lääkettä sitten kannattaa ottaa. Sitä pitää syödä kaksi viikkoa, mikä on kyllä aika pitkä aika!

Sen lisäksi mulle on annettu aina iltaisin sellainen toinen pilleri. Tai puolikas oikeastaan. Sellainen MaitoHappoBakteeriPilleri. Se vasta on kurja kapine, melko iso ja vähän tahmea. Saan sen kylläkin yleensä pari kertaa syljettyä ulos, ennenkuin on pakko niellä. Se on kuulemma sitä varten, että ei tulisi maha kipeäksi. Ei kyllä ole tullutkaan.

Muuta raportoitavaa ei ole. Uutena vuotena oli pauketta aika lailla, mutta se ei haitannut. Silloin UudenVuodenAaton iltana meidän ihmisen puhelin soi puoli kymmeneltä, ja sillä meni aika kauan nousta vastaamaan, koska se oli jo vuoteessa, ja Figo nukkui sen päällä, eikä olisi millään siirtynyt. Puolilta öin me herättiin siihen, kun paukkui oikein kovasti ja aamukuudelta, kun paukahti vielä pari kertaa. Sen jälkeen ei ole paukkunut.

Mutta noin yleensä tämä vuosi on alkanut ihan kunnollisesti. Tärkeimmissä asioissa, eli ruoka- ja nukkuma-ajoissa ei ole ollut viiveitä. Löysin myös mun punaisen hämähäkin, joka oli ihmisen mielestä hukassa. Ihminen yritti etsiä sitä, muttei löytänyt. Seuraavana päivänä minä hain sen piilostansa. Kyllä ihmisten vain kannattaisi luottaa kissojen järjestykseen tavaroissakin, niin löytyisi aina.

Lopuksi vielä pari kuvaa.

Ensin tassu. Figon tassu mun korvan takana!

Figon tassu mun korvan takana!

 

Tassukuvan kokonaistilanne oli tämä. Eilen iltana.

Tassukuvan kokonaistilanne oli tämä. Eilen iltana. Alunperin ihminen sijaitsi saman sohvan toisessa päässä tuijottamassa paperinippua. Kuvaamista varten se siirtyi, muttei häirinnyt meitä.

Figo tykkää lytätä naamansa mua vasten.

Figo tykkää lytätä naamansa mua vasten. Kyllähän se käy, vaikka tilaa olisi muuallakin.

Mitä teille muille kuuluu? Onko vuosi alkanut rauhallisesti?

16 kommenttia »

 1. Rauhallista on, mitä yksi siimahäntä pyörii sylissä ja haittaa vastaamista. Kaikilla on koko ajan nälkä! Mikä siinä nyt on…?

  Voi ei. Lääkekuuri taas? Kovasti paranemista – todella ikävää nuo pissivaivat! Onko tutkittu, mistä ne voisivat johtua? Tuo ei ole ollenkaan kivaa.

  Kuitenkin aurinkoista uutta vuotta ja kyllä toivotaan, että tämä oli vain poikkeus tähän vuoteen. Paranemista ja tsemppiä!

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 4 tammikuun, 2015 @ 10:26 pm

  • Tämä vaiva on ihan rehellinen tulehdus. Tehtiin viljely pissanäytteestä. Niitä on ollut ennenkin, ja kaikki on todettu viljelystä, paitsi sitä, jonka takia pyhäinpäivänä käytiin päivystyksessä. Mutta se ei varmasti ihan helposti selviä mistä tulehdus itse on kotoisin. Kivaa ei ole, mutta toivotaan että tämä kuuri nyt auttaa pitkäksi aikaa.

   Aurinkoa ja kaikkea hyvää teillekin! Se on varmaan tämä pimeä aika ja vähän kurjat säät kun nälättää. Pitää varautua pahan päivän varalle tai jotakin 😸 🐯

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 5 tammikuun, 2015 @ 6:21 am

 2. Sairaudet ja lääkkeet – ikäviä! Ruoka ja kaverin seura – kivoja! Paukutuksista meillä(kään) ei ole sen suurempaa mielipidettä, senkus paukuttelevat kun harvoin sattuu.

  kommentti Kirjoittanut Harmaa ja Ilona — 5 tammikuun, 2015 @ 11:45 am

  • Joo, harvoi saa paukuttaa, mutta ei usein. Sitä vastoin tässä yhtenä päivänä naapurissa porattiin seinää, ja se on vääryyttä aina.

   Ruokaa, kaverin seuraa ja kaikkia hyviä juttuja teille, kamut!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 5 tammikuun, 2015 @ 12:10 pm

 3. Se on kyllä hyvä kun teidän ihminen on kouluttautunut noin hyvin noihin pissahommiin, että teitää heti koska pitää toimia! Vaikkei se susta kivaa olekaan..mutta silti, kaikkien ihmisten tulisi osata toimia justiinsa noin !

  Teidän söpöyspisteet on jotain 216515195111511 luokkaa eli aika söpöjä ootte kuvissa taas ❤

  kommentti Kirjoittanut Taru — 5 tammikuun, 2015 @ 11:52 am

  • Kieltämättä alan tuntea jo pissavaivojen oireet ja ensiavun näiden kahden tyypin tapauksessa. Lisäksi on kotona miltei aina mm. kipulääkettä, josta sitten voi tarvittaessa antaa. Mutta eiköhän kaikki muutkin, joilla on kyseisiä juttusia vastaan tullut, osaa ihan yhtä lailla! ~Henna

   Kiitti kehuista ❤ Kissoilla söpöys on oikein tapana, sille ei oikein voi mitään! Kysy vaikka Triolta ja Nilssonilta! ~Friede ja Figo

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 5 tammikuun, 2015 @ 12:20 pm

 4. Lääkekuuri, ei, ei, ei! Tai pakkohan niitä on syödä jotta varkauksia ei tulisi enää. Tsemppiä teille.

  kommentti Kirjoittanut Myrsky ja Minna — 5 tammikuun, 2015 @ 4:44 pm

  • Pitää syödä, mutta kumminkin ainakin yksi varkaus vielä tulee. Kahden viikon päästä. Se sellainen Kontrolli, mutta silloin mun ei vissiin tarvi mennä eläinlääkärille, jos annan varkauden tapahtua! Kannattaa varmaan.

   Kiitos!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 5 tammikuun, 2015 @ 5:25 pm

 5. Kyllä kissat löytää piiloistaan lelut! Toisinkuin ihmiset.. se danceri on vieläkin ihmiseltä kadoksissa.

  kommentti Kirjoittanut Pepsi & Max — 5 tammikuun, 2015 @ 6:02 pm

  • Niin vähän arvelinkin. Ei ihmiset löydä. Kissat löytää kyllä. Ihmiset luulee itsestään aikalailla liikoja toisinaan!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 5 tammikuun, 2015 @ 6:45 pm

 6. Antibiootit tai muutkaan lääkkeet eivät ole kivoja (paitsi Sulosta kerran..). Toivottavasti ne kuitenkin auttavat hyvin ja tulehdukset ovat taas historiaa.

  Te olette niin söpösiä kylkimyyryläisiä ♥. Ja ihanat varpaat näytillä ♥. Meidän kattilat eivät koskaan ole noin yhdessä kasassa; Robert ja Mossekin olivat vain ihan harvakseltaan.

  kommentti Kirjoittanut AnnaS — 5 tammikuun, 2015 @ 9:37 pm

  • Tuollainen läheinen oleminen kyllä kannattaisi. Se on perin mukavaa!

   Mekin toivotaan tulehduksetonta aikaa! Nyt on kyllä ollut ihan hyvä olo. Ne antibiootit, jotka Sulon mielestä oli hyviä, on myös Figon mielestä ihan syötäviä. Figo ei kuitenkaan ole yhtä omatoiminen siinä asiassa kuin Sulo oli, mikä tietysti on hyvä juttu!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 6 tammikuun, 2015 @ 6:37 am

 7. ♥♥♥
  Rauhallista on ollut täällä, enempää ei pysty sanomaan kun toi tassu korvan takana alkaa salpaa henkeä …

  kommentti Kirjoittanut Me Like — 7 tammikuun, 2015 @ 1:37 am

  • Mutta rauhallisuushan on hyvä asia! Usein parhaita uutisia ne on, joita ei ole!

   Kiitti ♥

   kommentti Kirjoittanut Friede — 7 tammikuun, 2015 @ 6:10 am

 8. Voihan pissi. Toivottavasti paranet lääkkeistä, siihen en muuta sano.

  Friede, sinussa on selvästi erinomainen naamatuntuma, kun Figo noin tykkää. Kuten Basaarin tuoreimmasta lelupostauksesta oli havaittavissa, kaikkeen ihanaan on laitettava naama kiinni 🙂

  kommentti Kirjoittanut ella — 9 tammikuun, 2015 @ 11:22 pm

  • Ellei naamaa vie lähelle asioita, kuinka viiksi-indikaattorikaan voisi toimia? Omaa naamatuntumaani en ollut tullut ajatelleeksi, mutta noinhan sen tietysti täytyy olla!

   Kiitos, olokin on jo parempi!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 10 tammikuun, 2015 @ 6:53 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.