Frieden valtakunta

11 tammikuun, 2015

Viikon omituisuudet

Filed under: Valtakunta — Arttu ja Lupsu @ 5:51 pm

Hyvää sunnuntaita!

Tällä(kin) viikolla meillä on ollut pääosin rauhallista, mutta eilen ei ollut. Kävi nimittäin kaksi merkillistä asiaa. Ensin ihminen leipoi, johon tuntui liittyvän olennaisena osana savun ja katkun levittäminen. (Toim. huom. irtopohjavuoka valutti uuninpohjalle, mutta piirakasta tuli silti ihan kelvollista.) Figo katsoi viisaammaksi mennä vaatekaappiin, koska tuollaiset yleensä tarkoittaa joko sitä, että noustaan tuolille ottamaan palovaroitinta alas, tai sitä, että palovaroitin huutaa ja noustaan tuolille hiljentämään sitä. Tänään tapahtui ensimmäinen vaihtoehto. Sinänsä hyvä, savussa ja katkussa oli tarpeeksi, meteli olisi ollut jo liikaa!

Mutta ei loppunut vaikeudet siihen. Myöhemmin päivällä, kun Figo oli tullut kaapista ja oltiin asetuttu mukavasti sohvalle, meille tuli kylään kaksi aikuista vierasta ja ihmisenpoikanen! Se sama ihmisenpoikanen, joka on ennenkin käynyt. Minä menin jo valmiiksi vaatekaappiin, näissä asioissa olen todennut sen viisaammaksi. Figo oli sohvalla huovan alla koko ajan, vaikka poikanen oli isänsä sylissä siinä ihan vieressä (ei huovan alla kyllä)! Minä tulin esille vasta sitten, kun olivat lähteneet poikasensa kanssa, ja kuljin pitkään jälkeenpäinkin varovasti ja kyyryssä ihan kaiken varalta. Ihmisistä ei koskaan tiedä, piti varmistaa etteivät olleet unohtaneet poikastansa meille (eivät olleet). Figo oli reippaampi, mutta se onkin vähän outo. Kyllä sitäkin selvästi ahdisti aikalailla välillä, mutta ei se karkuunkaan mennyt, vaikka olisi päässyt. Nyt se ihmisenpoikanen ei kyllä pitänyt niin kovaa meteliä, paitsi ihan lopussa pienen pätkän. Se johtuu kuulemma siitä, että se on kasvanut kovasti. Mutta arvatkaa mitä! Se leikki meidän pahvilaatikolla! Kolisteli ja muuta sellaista. Ei kumminkaan suorastaan mennyt laatikkoon, siirteli ja kolisteli vain. Ja melkein kävi meidän vesikipossa.

Näistä selvittiin juuri ja juuri. Tänään onkin sitten lähinnä levätty. Mulle annetaan vieläkin antibiootteja ja niitä MaitoHappoBakteereja. Ensi viikolla kuulemma varastetaan taas pissiä. Ihmiset on oudon optimistisia joskus, voi olla etten hyväksy sellaista enkä anna varastella! En tiedä vielä, katsotaan nyt.

Sellaista meillä. Toivottavasti tämä viikko on rauhallinen ja kunnollinen. Tosin tälläkin viikolla keskeiset asiat (ruoka- ja nukkuma-ajat jne.) ovat olleet ajallaan. Pari kuvaa sitten.

Rasitusten jälkeen täytyy levätä hyvin.

Rasitusten jälkeen täytyy levätä hyvin.

Joko yhdessä tai erikseen, ihan kuinka parhaiten sopii!

Joko yhdessä tai erikseen, ihan kuinka parhaiten sopii!

Mun tassu tällä kertaa. Figon kaulalla, kun piti pitää sitä paikallaan, että sai pestyä.

Mun tassu tällä kertaa. Figon kaulalla, kun piti pitää sitä paikallaan, että sai pestyä.

Hyvää tulevaa viikkoa kaikille ja olkaa kissoiksi!

24 kommenttia »

 1. Joo, ilman muuta palovaroitin alas aina leipomapäivinä. 😛
  Oooh, mikä ihana kimppakuva :)) ja söde topakka tassu.

  kommentti Kirjoittanut Hellu ja Blackie — 11 tammikuun, 2015 @ 6:45 pm

  • Kyllä se varmaan parempi on ottaa palovaroitin pois ettei metelöi, mutta moititaan vaan sitä tuolin siirtelyä ja tuolille nousemistakin! Aika pelottavaa sekin on.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 11 tammikuun, 2015 @ 7:38 pm

 2. Erityisesti ihmisenpoikasiin kannattaa suhtautua varovasti -koskaan ei tiedä mitä ne keksii! Meillä on ollut aika rauhallista: Annan loma loppui. T: Sulo ja Robert

  Voi mikä ihana tuplakissakerä ♥.

  kommentti Kirjoittanut AnnaS — 11 tammikuun, 2015 @ 6:54 pm

  • Rauhallisuus on hyvästä! Ja ihmisenpoikaset ei ole rauhallisia, vaikka tämä kyseinen onkin kuulemma aika rauhallinen poikanen.

   Kissakerät on ihmisten mielestä suloisia sekä yksittäin että yhteiskerinä!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 11 tammikuun, 2015 @ 7:39 pm

 3. Palovaroittimet ovat kyllä sellainen juttu.. Ehdottomasti niitä tarvitaan, mutta toiset niistä temppuilevat. Ja miksi patteri loppuu aina öisin?

  Ihmislapset voivat olla arvaamattomia – fiksut kissat. Noin kun äkkiseltään niitä tapaa, kannattaa vähän katsella ensin. Sitten ne ovat kyllä mukavia 😊

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 11 tammikuun, 2015 @ 7:06 pm

  • Palovaroittimet on erikoisia kapineita! Mutta ymmärretään kyllä perusteetkin niiden käytölle! Meillä ei ole pitkiin aikoihin kyllä piipannutkaan, joskus aiemmin ne joskus piippaili turhan takia. Aiheesta ei ole huutanut ikinä, onneksi!

   Meillä on kovin vähän kokemusta pienistä ihmisistä. Ei oikein tiedä miten suhtautuisi! Paras olla varovainen.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 11 tammikuun, 2015 @ 7:42 pm

 4. Ootte kyl tosi sweeeeet aina nois kuvissa! Mutta hei, yks asia: ei se pissin varastaminen ookaan niin kauheeta. Mäkin nimittäin vähän luulen, että multa varastetaan joka viikonloppu, mutta ihmeekseen en oo ikinä huomannut mitään! Huomaan vasta kun ihminen kiikuttaa astiaa vessasta ja alkaa temmeltää niiden liuskojen kans. Sit voi todeta että jaha ja aijoo, näin kävi taas.

  Kivaa ensi viikkoo teille, kamut!

  kommentti Kirjoittanut Harmaa — 11 tammikuun, 2015 @ 7:31 pm

  • Ai ei oo paha? Mutta kun mun mielestä on vähän kiusallista pissiä kun tuo on vieressä. Ei oo silleen yksityisyyttä. Mutta ehkä annan varastaa, kun muuten ne kääntää mut selälleen eläinlääkärillä, mikä on vielä pahempaa!

   Kivaa viikkoa teillekin, kaverit!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 11 tammikuun, 2015 @ 7:44 pm

 5. Pelottiko sitä Figoa siellä huovan alla että joku huomaa sen? Aika rohkea tyyppi, kun siellä vain sitkäesti pysyi.

  kommentti Kirjoittanut Pepsi & Max — 11 tammikuun, 2015 @ 9:07 pm

  • Kyllä sitä varmaan pelottikin, ainakin jonkun verran. Kyllä ne sen huomasikin siellä peiton alla. ei kyllä odotettu että se olisi siellä pysynyt, mutta pysyi vain kuitenkin!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 11 tammikuun, 2015 @ 9:24 pm

 6. Teillä on ollut monenmoista nyt alkuvuodesta! Lääkkeitä ja varkautta ja palovaroitinoptio ja ihmisenpoikanen ja huopa ja vaikka mitä. Meidän emäntä jäi makustelemaan tuota hienoa sanaa ”tuplakissakerä”, sen mielestä se on valloittavan visuaalinen sana <3. Me puolestaan kannatetaan sitä, että ihmisten suhteen pitää olla varovainen, niillä voi olla jotain outoja liikkeitä, ääniä tai sääntöjä, joita ei kissa aina tajua. Niinku nytkin meillä semmoinen, ettei saa aina namia, kun pyytää ^.^!
  – Miiru ja Pipsu –

  kommentti Kirjoittanut Pipsun ja Miirun Pirjo — 11 tammikuun, 2015 @ 10:55 pm

  • Se on aika yleinenkin vissiin, ettei saa namia vaikka pyytää! Typerä systeemi kyllä!

   Kiitti ❤ Kaikenlaista on ollut, mutta kyllä näistä on selvitty!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 12 tammikuun, 2015 @ 6:24 am

 7. Meilläkin käy usein sellainen pieni poikanen, ihmistyttönen. Se on aika äänekäs ja vauhdikas ja se leikkii AINA meidän leluilla. Ihme juttu!
  Te ootte tosi söpöjä ♥ erityisesti tuossa keskimmäisessä..

  kommentti Kirjoittanut Me Like — 11 tammikuun, 2015 @ 11:58 pm

  • Tää oli nimenomaan poikapoikanen. Se ei vielä varsin vilkkaasti liikkunut. Tai kuulemma (Figo ja ihminen kertoivat, kun olivat paikalla) heilutteli kyllä käsiä ja jalkoja kovasti, mutta ei edennyt kovin paljon. Eikä leikkinyt meidän leluilla, mutta tosiaan pahvilaatikolla kylläkin.

   Kiitos, tekin ootte söpösiä ❤

   kommentti Kirjoittanut Friede — 12 tammikuun, 2015 @ 6:27 am

   • Huh, onneks ei edennyt. Ei kannata päästää sisälle, sitten kun alkaa etenemään 🙂

    kommentti Kirjoittanut Me Like — 20 tammikuun, 2015 @ 12:05 am

    • Varmaan viisain mennä vaatekaappiin ja vetää ovi perässään kiinni sitten jos poikanen tulee vielä eteenvässäkin iässä käymään!

     kommentti Kirjoittanut Friede — 20 tammikuun, 2015 @ 8:13 am

 8. On ne kummallisia ne ihmiset harrasteet. Niin kuin nyt tuo leipominen! 😀

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — 12 tammikuun, 2015 @ 2:22 pm

  • On ne, kummallisia on! Paitsi ei leipomisessa sinänsä mitään, ihan kiva sitä on katsella, mutta savun ja katkun levityksestä ei kyllä tykätä!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 12 tammikuun, 2015 @ 3:27 pm

 9. Onneksi oli vain savua ja katkua. Se palohälytin olisi ollut ihan liikaa! Ja nuo vieraat ketkä leikkivät isäntäväen leluilla ilman lupaa ovat kyllä epäkohteliaita…

  kommentti Kirjoittanut Myrsky ja Minna — 12 tammikuun, 2015 @ 5:35 pm

  • Mutta vielä pahempi olisi ollut, jos vieras olisi käynyt huutamaan! Aiemmin on huutanut, ja se jos mikä on iso ääni! Ihan häntä pörrööntyy ajatuksestakin. Onneksi se ei nyt paljon huutanut. Ja hyvä myös se, ettei palohälytin huutanut. Ja ajatella jos molemmat huudot olisi ollut samana päivänä, se vasta liikaa olisi ollut. Olisi ehkä tullut kuuroksi.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 12 tammikuun, 2015 @ 6:28 pm

 10. Ihmeellistä rosvo ja poliisi -leikkiä ihmiset tykkää pelata noitten pissojen kanssa! Onneksi ilmeisesti viihdytät rosvoja välillä antamalla niidenkin joukkueen voittaa. Reilu peli!

  kommentti Kirjoittanut ella — 13 tammikuun, 2015 @ 3:23 pm

  • On tärkeää antaa ihmisille onnistumisentunteita!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 13 tammikuun, 2015 @ 5:24 pm

 11. Meillä oli yksi kerta patterit hei loppumassa palohälyttimestä ja se ärsyttävä piippaus oli jotain ihan kamalaa ! T. Matzo

  Kuva ❤ kuvat ❤ Varpuset<3

  kommentti Kirjoittanut Taru — 1 helmikuun, 2015 @ 9:19 am

  • Se on rasittavaa! Vielä kauheampaa tosin oli, kun meillä rupesi kerran huutamaan palovaroitin turhaan, kun ihminen ei ollut kotona. Sitten tuli palokuntakin ja kaikkea. Luultiin että tulee maailmanloppu! Mut ei sentään ollut tulipaloa!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 1 helmikuun, 2015 @ 3:00 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.