Frieden valtakunta

11 helmikuun, 2015

Ilmainen vinkki (Palveluskunta suosittelee)

Filed under: Ilmoitusluonteinen asia, Palveluskunta — Friede @ 6:11 pm

Tarun innoittamana, miksi meidän kissoilla on vakuutus:

vakuutuskuva

Alleviivattu luku on vakuutusmaksu kuluvalta vakuutuskaudelta. Laskimessa näkyy se summa, jonka me on jo saatu korvauksia tällä vakuutuskaudella.

Lisäksi suorakorvausmenettely, joka vakuutusyhtiöllä T on useiden klinikoiden kanssa, on älyttömän kätevä: korvaukset saa arkena virka-aikaan heti laskusta pois. Tai ”heti”, täytyy päätöstä ehkä 15 min odottaa. Kyllä en pahoita mieltäni jos eläinlääkärimaksu on 26,93 € eikä 107,72 €, kuten viime käynnillä (edit. tarkennus myöhemmin. Viime käynnillä siis maksettiin 26 ja sentit, eikä 107 ja sentit. Huono sanamuoto tuossa.).

Korvaukset menee niin, että ensimmäisellä hoitokerralla on isompi omavastuu, mutta saman vaivan jatkohoidoista saa korvausta jopa 75 %. Hammasvaivoja, sterilointeja tai kastrointeja ei pääsääntöisesti korvata, ellei ole onnettomuus (hammasjutut) tai vastaava tilanne (oletettavasti esim. kohtutulehdus, en tosin tiä kun sitä meillä ei sentään ole ollut).

Näillä määreillä tykkään että kannattaa. Toisilla voi olla eri tilanteet ja määreet, silloin ei ehkä kannata. Suosittelen silti tutustumaan asiaan. Ja joo joo, mää tiedän maksaneeni monena vuonna ”turhaan” vakuutusmaksuja, ja tiedän makselleeni niinä vuosina jonkun muun eläinlääkärilaskuja. Tottakai, niinhän se menee. Mutta tää systeemi kelpaa mulle.

8 kommenttia »

 1. Teillä tuo on ollut selvästi hyödyllinen! Vakuutuskauttakin vielä noin paljon jäljellä. Meillä ei ole ollut tarvetta (ja toivon mukaan kuluja ei tule..).

  kommentti Kirjoittanut Pepsin ja Maxin emäntä — 12 helmikuun, 2015 @ 9:01 am

  • Kannattava on toisinaan ollut! Vaikka kyllä minä sitä siltikin mieluummin maksaisin turhaan, kuin ravaisin yhtenään eläinklinikalla 😀 Toivotaan ettei tule eläinlääkärikuluja teille(kään)!

   kommentti Kirjoittanut Henna — 12 helmikuun, 2015 @ 10:15 am

 2. No ei huono diili ollenkaan.

  kommentti Kirjoittanut Myrsky ja Minna — 12 helmikuun, 2015 @ 1:05 pm

  • Ei minunkaan mielestäni. Tänään käytiin Figon kanssa tarkastuttamassa pissihommat ja tassut ja taas saatiin korvausta vaikka miten!

   kommentti Kirjoittanut Henna — 12 helmikuun, 2015 @ 2:33 pm

 3. Peukku !Peukku ! Peukku!

  Vakuutuksissahan on aina huomioitava se, että ”maksaa turhasta” vai kuinka moni meistä toivoo tulipaloa, murtoa tai vesivahinkoa vaan saadakseen katetta rahoilleen ? Tai kadonneita matkatavaroita, varastettua laukkua matkoilla? Mä itse en osaa ajatella vakuutusmaksua sellaisena kuluna, josta voisi tinkiä- ne vaan on maksettava siinä missä matkavakuutus tai tapaturmavakuutus. Ja kyllä – tällä maksettaisiin ”turhasta” paljon mielummin kuin kahden kissan kroonisista sairauksista ja ell-käynneistä 🙂

  Tosi kiva kun säkin teit jutun tiedän vakuutushommista – näistä voi olla apua paljonkin muille, jotka pähkäilee otaisiko vai eikä ottaisi 🙂

  kommentti Kirjoittanut Taru — 12 helmikuun, 2015 @ 2:34 pm

  • Mun on pitänyt tehdä tämä juttu jo aiemmin, mutta nyt sain sulta viimeisen inspiraation.

   Ehdottomasti suosittelen vakuuttamaan. Ainakin mulle olisi jo ajat sitten tullut konkurssi noiden eläinlääkärilaskujen kanssa ilman sitä. Vakuutusmaksun saa sentään neljään erään vuodessa ja maksuaikaakin laskussa on runsaasti, kun taas klinikalla pitää kaivaa kuvettansa heti! 😀

   kommentti Kirjoittanut Henna — 12 helmikuun, 2015 @ 2:57 pm

 4. Totta. Meillä ei vakuutusta ole ollut, mutta onneksi ollaan kuitenkin päästy vähällä. Harua vakuutus olisi ehkä voinut auttaa, mutta syöpähoidot ovat kuulemma senkaltaisia, että ne korvataan kohtuullisesti. Luulen kuitenkin, että en olisi Harua hoitoihin vienyt, vaikka olisikin ollut vakuutus… oli jo liian myöhäistä.
  Koiralla on vakuutus, mutta mietin, mitä sen kanssa teen. Monella koiralla on vakuutus ainakin pari vuotta, kun tuo remuaminen voi aiheuttaa monenmoista. Nyt kun on todettu d-lonkat, niin vähän pelottaa, että sen lausunnon vuoksi apu voi jäädä saamatta. Jos on useampi eläin, vakuutusmaksut voivat nousta todella korkeiksi. Ovat nousseet, koirapuolella tästä puhutaan.
  Vaikka meillä ei kissoilla vakuutuksia olekaan, niin ehdottomasti miettisin nyt, jos kissan ottaisin, sille vakuutuksen ottamista. Teillä se on ollut tarpeen! Tosi hienoa, jos vakuutus on vielä korvannut käyntejä! Hienoa!

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 15 helmikuun, 2015 @ 12:08 pm

  • Tokihan vakuutuksesta huolimatta täytyy miettiä mitä hoitoja on järkevää aloittaa. Kamalan rankkoja ja epävarmoja hoitoja ei kannata, vaikka olisi minkälainen vakuutus. Esimerkiksi Harun syöpähoidot olisivat voineet tulla tarpeettoman raskaaksi kissaparalle, varsinkin kun toipumisestakaan ei ollut takeita. Harun kanssa teit aivan varmasti oikean ratkaisun!

   Olen itsekin kuullut, että vakuutusmaksut ovat nousseet ja siksi jotkut lopettaneet vakuutuksia kissoiltaan. Ja ymmärrän tietysti, että vaikka 8 kissan (tai koiran) vakuuttaminen on jo kustannuksissa aivan jotain muuta kuin kahden. Niin tai näin, kannattaa sitä tutustua.

   Toivotaan että teidän lauman terveet päivät jatkuvat! 😻

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 15 helmikuun, 2015 @ 12:45 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.