Frieden valtakunta

maaliskuu 17, 2015

Viikonloppu

Filed under: Valtakunta — Friede @ 3:07 pm

No niin. Nyt selitetään mitä tapahtui viikonloppuna ja miksi me ei ehditty päivittää blogia sunnuntaina.

Meidät laitettiin nimittäin torstaina kuljetuskoppaan ja vietiin autoon! Nyt tosin ei menty eläinlääkärille, vaan lähdettiin vallan eri suuntaan. Me mentiin sen T:n luo, jossa on oltu ennenkin. Oltiin yötä, ja Figokin oli tosi reipas, vaikka silloin illalla siellä kävi sellainen ihan vieras ihminenkin ja kaikkea! Yöllä sitten tutkittiin paikkoja kuten vieraammissa paikoissa tapana on. Aamu alkoi ihan normaalisti, saatiin ruuat ja kaikkea kutakuinkin tavalliseen aikaan, mutta sitten tapahtui kummia. Ne ihmiset lähti kaikki pois! Iltapäivällä tuli se T takaisin, mutta meidän ihmisiä ei näkynyt! Mutta ei se mitään, T antoi ruokaa ja hoiti kaikki jutut ihan oikein. Me päätettiin pitää sellainen järjestys, että päivisin nukutaan (yleensä saunassa, vaatekaapissakin sen verran että vaatteisiin jää pakollinen määrä kissankarvaa) ja öisin sitten puuhaillaan kaikenlaista. Esineitä siirreltiin (siitä kuuluu yöllä metka ääni kun siirrellään juttuja laminaattia pitkin!), vähän painittiin ja Figo huuteli (nau nau nau) jonkin verran. Niin Figo ja kaatoi myös vessaharjan ja yritti availla laatikoita.

Hyvin meidän viikonloppu kyllä meni, mitä nyt Figo yritti aina syödä minunkin ruuat omiensa lisäksi. Kotona se ei koske mun sapuskaan pitkällä tikullakaan! Kotona se suorastaan ravistaa tassua mun ruualle! Kai se on sitä mieltä, että vieraissa paikoissa pitää syödä kaikki äkkiä ihan varmuuden vuoksi.

Niin tai näin, eilen iltapäivällä ne ihmiset tuli sitten taas. Figo meni sängyn alle ja ilmoitti, että hän ei aio lähteä kotiin vaan jää T:n luo. Ei auttanut kinkun pala eikä kuivattu kanakaan, se ei vain kerta kaikkiaan suostunut tulemaan pois sieltä piilostansa. Lopuksi sen oli kyllä pakko kun sänkyä nostettiin ja H ryömi sängyn alle Figoa hakemaan (se kuulkaa vasta näky oli, voi hyvä ihme!). Taas oltiin kauan kopassa, mutta viimein päästiin kotiin. Mun piti kyllä antaa huomautuksia ihmisen ajotyylistä koko matkan suureen ääneen. Autoilu pitää nimittäin hoitaa seuraavasti:

– Ei saa ajaa yli 80km/h, ja mielellään huomattavasti alle. Nyt oli moottoritietä ja muuta, ja ajettiin paljon kovempaa.

– Ei saa kääntyä tai kovasti mutkitella. Nyt oli muutamia käännöksiä ja runsaasti ohituksia, jotka on ymmärrettävä tarpeettomiksi mutkiksi.

– Ei saa jarrutella eikä kiihdytellä. Tämä asia oli kohtuuden rajoissa, sitä tapahtui pääosin vain alussa ja lopussa (josta toki huomautukset). Muutamassa kohdassa piti huomauttaa tästäkin samalla kun ohituksista.

– Ei saa olla töyssyjä eikä kuoppia. Niitä ei kyllä ollutkaan.

– Ei saa puhua ajaessa. Välillä puhui, mutta onneksi aika vähän.

– Molemmat kädet pitää pitää ratissa, eikä esimerkiksi koskea radioon. Tästä ei ollut huomauttamista, vain aluksi koski radioon.

Nyt sitten on levätty ja otettu aurinkoa tämä päivä.

Meepois. Minä nukun nyt.

Meepois. Minä nukun nyt.

Tälleen rasitusten jälkeen pitää kerätä erityisen paljon aurinkoa.

Tälleen rasitusten jälkeen pitää kerätä erityisen paljon aurinkoa.

Siis sellaista. Ja tämä kaikki tohina oli sitä varten, että meidän ihmiset kävi Ulkomailla. Kuulemma Lontoossa.

Nyt täytyy mennä ottamaan taas aurinkoa. Hyvää viikkoa kaikille!

21 kommenttia »

 1. tä…miks ne halusi jossain Lontossa käyä kun on teidät??!!

  kommentti Kirjoittanut rotsenrollkatti — maaliskuu 17, 2015 @ 5:03 pm

  • No älä muuta sano! Ihan yhtä mittaa matkustavat, tuo pääpalvelijakin sentään viimeksi oli ulkomailla kesäkuun alussa 2013! Ihmiset on sitten outoja.

   Niin ja hei vain, sinä olet vissiin uusi katti täällä. Tervetuloa!

   kommentti Kirjoittanut Friede — maaliskuu 17, 2015 @ 5:41 pm

 2. Hyvin ovat pärjänneet 😊😻

  Varmasti kiva matka! Olipa mukava lukea taas teidän kuulumisistanne ☺️ tuttuun hauskaan tyyliin 😀

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — maaliskuu 17, 2015 @ 5:04 pm

  • Hyvin olivat pärjänneet, ja hoitajakin sanoi että saa tuoda toistekin, niin ettei vissiin sitten ollut aivan Mahdottomuuksiin mennyt kuitenkaan! 😸Ruokien suhteen olivat kuulemma olleet mahdottomia, oli varsin pitänyt mennä kylppäriin valmistamaan ateriat, tai Figo olisi ehtinyt syödä jo kaikki ennenkuin mitään olisi lautaselle saatu! (Ihmeellistä on se! Kyllä ne tavallisesti sentään malttaa odottaa!)

   Reissukin oli kyllä mukava. Ja Kiitos kehuista myös 😻

   kommentti Kirjoittanut Henna — maaliskuu 17, 2015 @ 5:49 pm

 3. Ohhoh, ompas teitä koiteltu 🙂 Ja ihan vaan Lontoon takia. Ihmistä täällä nauratti noi autoilun säännöt….Hyvät säännöt, ei siinä mitään 😉

  kommentti Kirjoittanut Me Like — maaliskuu 17, 2015 @ 6:58 pm

  • Myönsi meidänkin ihminen, että itse asiassa mun autoilusäännöt on järkevät kaikin puolin. Totta kai on, koska ne on kissan laatimat! Mutta koeteltu on. Ei olla vielä kokonaan toivuttu! Nukkumaan ->

   kommentti Kirjoittanut Friede — maaliskuu 17, 2015 @ 7:05 pm

 4. No se mahtoi olla hauskaa, kun ryömi ottamaan Figoa kiinni 😀 Autoilun säännöt tosi jees. Ne töyssyt on ärsyttäviä ja ihminen vain sanoo että se on sellainen hidastustöyssy.. Ajaisi jo valmiix hiljempaa!

  kommentti Kirjoittanut Pepsi ja Max — maaliskuu 17, 2015 @ 7:32 pm

  • Voitte uskoa että oli näky kun ihminen sängyn alle ryömi! Voi voi, kyllä kaikkea pitää kissankin nähdä.

   Ne hidastustyössyt on rasittavia. Onneksi tällä välillä ei ollut sellaisia yhtäkään. Eikä muitakaan pomppuja eikä kuoppia.

   kommentti Kirjoittanut Friede — maaliskuu 17, 2015 @ 7:37 pm

 5. Lontoo… Huoh, oli pitkään mun lempparikaupunki. Sit kohta Berliini. Onnittelut kun päästte matkaamaan! Kissatkin taisivat olla ihan hyvässä tallessa kun ei ois halunneet lähtee pois 🙂 … Autoon, joojoo.

  kommentti Kirjoittanut Zepa — maaliskuu 17, 2015 @ 8:56 pm

  • Berliinissäkään en ole käynyt (no daa, kun yhden käden sormilla saa laskettua ne ulkomaat missä OLEN käynyt). Voisin kyllä käydä, vaikka kielitaidon puute voisi vähän olla ongelma. Lontoosta tykkäsin kovasti, oikein mukava paikka!

   Kissat oli hyvässä tallessa, mikä tosin tietysti etukäteen tiedossa oli. Tuttu paikka ja ihminen kuitenkin. Eikä tosiaan ilmeisesti ollut paha rasti hoitajallekaan, kun sanottiin, että saa tuoda hoitoon toistekin! 😀

   kommentti Kirjoittanut Henna — maaliskuu 17, 2015 @ 9:11 pm

 6. Kyllä onkin tiukkoja ohjeita tullut 😀 Uskon, että Lontoossa oli ihanaa tähän aikaan vuodesta ja muulloinkin tietty.

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — maaliskuu 17, 2015 @ 9:13 pm

  • Lontoossa oli oikein mukavaa tähän vuodenaikaan, kuten on varmasti muinakin aikoina. Aion mennä toistekin, jos asia minusta riippuu.

   Friede opastaa mua hyvin tiukkaan sävyyn aina kun katsoo sen tarpeelliseksi 😀 Vaikka en minä nyt autollakaan ihan niin kauheasti kurvaile ja hurjastele. Hyvähän se silti on että joku pitää kuria ja järjestystä yllä!

   kommentti Kirjoittanut Henna — maaliskuu 17, 2015 @ 9:36 pm

 7. Lontoossa! Annattean Hennan kertoa siitä matkasta täällä blogissa?
  Minulla oli vähän samanlaiset vaatimukset automatkalla, kun palasin sairaalasta 😉

  kommentti Kirjoittanut AnnaS — maaliskuu 18, 2015 @ 8:20 am

  • En tiedä vielä annanko kertoa, kun se ei ollut nähnyt yhtään kissaa siellä! Eikä käynyt eläinpuistossakaan, jätti sen ensi kerraksi. Niin että aika tylsältä kuulostaa mun mielestä.

   Sulla on hyvät vaatimukset! Pikaista tervehtymistä!

   kommentti Kirjoittanut Friede — maaliskuu 18, 2015 @ 8:27 am

 8. Hyvät autoilusäännöt! Meillä on muuten samankaltaiset, mutta oikeastaan pitäisi ajaa tosi lujaa koko ajan, että pääsisi äkkiä pois autosta eikä matka olisi niin pitkä. Sitten toinen erilainen kohta on, ettei radio saa olla päällä, emäntä ei saa laulaa eikä puhua puhelimeen (vaikka olisi handsfreekin), koska meidän untamme on kunnioitettava.
  – Pipsu ja Miiru –

  Sängyn alle on hyvä piiloutua. Kannattaa mennä siihen matemaattiseen keskipisteeseen, mihin ihmisen kädet _eivät_ yllä. Testattu on.
  – Miiru –

  Oi, Lontoo on kiva!
  – Emäntä –

  kommentti Kirjoittanut Pipsun ja Miirun Pirjo — maaliskuu 18, 2015 @ 8:03 pm

  • Toisaalta tuo nopeasti ajaminen olisi hyvä noilla perusteilla, mutta kumminkin on päätetty, että maltillinen vauhti on parempi. Kovissa vauhdeissa meteli ja tärinä enenee, mikä on epämiellyttävää. Puhelimeen meidän ihminen ei puhu ajaessaan, ja se olisi kiellettyäkin tuon puhumattomuussäännön nojalla. Radio saa olla päällä, jos on ihan pakko (jotakin myönnytyksiä täytyy kissan tehdä!), koska meidän ihminen kuuntelee hiljaisella. Eikä se laula, koska se ottaisi sen omiinkin korviin.

   Figo meni sängyn alla viimeiseen peränurkkaan, koska sänky on nurkassa. Ei ylettänyt ihminen, piti ryömiä sängyn alle melkein kokonaan! En ole toipunut siitä näystä vieläkään. Jos olisi toisella tavalla sijoiteltu sänky, sitten keskipiste olisi paras paikka.

   Ihminen sanoo, että Lontoo on tosiaankin kiva!

   Kivaa on sekin, että te olette taas ”linjoilla”!

   kommentti Kirjoittanut Friede — maaliskuu 18, 2015 @ 8:34 pm

 9. Aika kiva blogi teillä, me lisätään teiät nyt kyllä lukulistalle ❤ Onpa teillä ollut hurja viikonloppu ja ihan autoon ootte joutunu. Meillä riippuu autosta annetaanko ohjeita vai ei mut mitä hiljasempi auto sen parempi!! Ootte kyl söpöjä ❤

  kommentti Kirjoittanut Marraskuun Muruset — maaliskuu 19, 2015 @ 11:13 am

  • Oo, hei vain, tervetuloa! Kiitos! Lisätkää toki. Me tullaan kohta vastavierailulle teidän blogiin, mutta nyt pitää nukkua vähän.

   kommentti Kirjoittanut Friede — maaliskuu 19, 2015 @ 11:54 am

 10. Siis te pääsitte yökylään! Ja omat ihmiset käväisi jossain tooosi kaukana. Onneksi tulivat kuitenkin takaisin. Ja tekin pääsitte omaan kotiin.

  kommentti Kirjoittanut Myrsky ja Minna — maaliskuu 19, 2015 @ 5:59 pm

  • Joo, oltiin yökylässä. Onhan se mukava olla kotona taas, vaikka T:n luona oli kyllä ihan hyvä kanssa!

   kommentti Kirjoittanut Friede — maaliskuu 19, 2015 @ 7:09 pm

 11. […] tuli toinen ihminen. Se on kyllä tuttu ja hyvä ihminen, se sama, joka hoiti meitä kun ihmiset viimeksi oli pois. Lisäksi vieras tietää sitä, että lattialla on petivaatteita, mikä tietysti on hyvä […]

  Päivitysilmoitus Kirjoittanut Viikon erikoiset | Frieden valtakunta — Toukokuu 31, 2015 @ 4:56 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.