Frieden valtakunta

12 huhtikuun, 2015

Viikko lyhyesti

Filed under: Valtakunta — Arttu ja Lupsu @ 4:54 pm

Hei vain kaikille ja hyvää sunnuntaita!

Tällä(kin) viikolla meillä on ollut aika tylsää. Ensinnäkin on määritetty, että eläinlääkärille mennään ensi keskiviikkona. Hammaslääkäri on molemmilla, ja Figolta otetaan pissiä ja sen tassujakin tutkitaan taas. Keskiviikko on Figon syntymäpäivä. Figo-parka joutuu nykyään aina syntymäpäivänään eläinlääkärille. Viime vuonna oli, ja sitä edellisenäkin lääkittiin. Se lohduttaa vähän, että meidän ihminenkin kuulemma joutuu käymään terveyskeskuksessa, ellei tapahdu läpimurtoa ennen huomenaamua. Se sen flunssa, jota se on sairastanut enemmän ja vähemmän kohta neljä viikkoa, ei anna periksi*. Tylsää seuraa, mutta onneksi minä osaan leikkiä itseksenikin. Ja Figon kanssa, mutta Figon leikit on ollut aika rajalliset nyt, koska sen tassut on taas kipeät. Niitä putsataan taas ja se joutuu pitämään sukkaa, jonka se tosin riisuu aina kun silmä välttää. Ihminen sanoi, että nyt pitäisi ihan oikeasti jo saada selville mikä pojan tassuissa on! Ja antibiootteja tarvitaan kuulemma kanssa, varmaankin.

* Toimituksen huomautus. Ajoi jopa sarvikuonokannun ostoon. Kyllä on viheliäisin kapine minkä koskaan olen ostanut. Rupeaisi riittämään jo. Taikka olisi riittänyt kolme ja puoli viikkoa sitten.

Kuvia sitten.

Tämä meidän pääsiäisruoho on vielä aivan hyvää. Minä tykkään laiduntaa. Figo hieroo ikeniään pajunoksiin. Minä en välitä niistä.

Tämä meidän pääsiäisruoho on vielä aivan hyvää. Leikkauksen tarpeessa kyllä. Minä tykkään laiduntaa. Figo hieroo ikeniään pajunoksiin. Minä en välitä niistä.

Välillä on paistanut aurinko. Toisinaan isommille aloille ja toisinaan pienemmille. Tässä on pienempi ala.

Välillä on paistanut aurinko. Toisinaan isommille aloille ja toisinaan pienemmille. Tässä on pienempi ala.

Häntä- ja tassuasetelma.

Häntä- ja tassuasetelma.

Figon tassut, joissa on paljon hoitamista. Monessa kynsitupessa on tulehdus. Etenkin etutassuissa.

Figon tassut, joissa on paljon hoitamista. Monessa kynsitupessa on tulehdus. Etenkin etutassuissa.

Nämä on mun tassut, joissa ei ole mitään vikaa!

Nämä on mun tassut, joissa ei ole mitään vikaa! Näkyy myös, että mun vatsan alla on taas karvoja. Aiemmin ne meni pois, kun kutitti niin paljon, mutta nyt ei ole paljon kutittanut!

Sellaista meillä. Mitä teille muille kuuluu? Muistakaa olla kissoiksi ja ottaa kovasti aurinkoa aina kun mahdollista. Ja katsoa tipu-tv:tä, siellä voi olla jänniä lähetyksiä ihan näinä aikoina!

18 kommenttia »

 1. 💗 No voi. Ihmiselle paljon jaksamista – Auts noi flunssat on hankalia! Varmaankin pian lääkekuurin paikka.. Sarvikuono on ehkä hyvä, mutta ei se kyllä kamalan mukavalta vaikuta.

  Mikä ihme noissa Figon tassuissa?! On teillä nyt taas lääkärihommia, voi voi 😔 Paljon aurinkoa teille!

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 12 huhtikuun, 2015 @ 5:18 pm

  • Kiitos!

   Alan epäillä, että mulla on elämäni (tietääkseni) ensimmäinen poskiontelontulehdus, mutta mistäpä tuosta tietää. Sarvikuonokannusta väittävät, ettei se tunnu inhottavalta, jos sen tekee oikein. Teen kai väärin, mutta se todella tuntuu siltä, että menee vettä nenään! Ja motoriikka on koetteilla että saa itsensä sellaiseen asentoon, jossa suolavesi menee nenään eikä kurkkuun… Mutta en kyllä näin sitkeää flunssaa ole ennen nähnyt! Toivottavasti tässä nyt on seuraavien viiden vuoden tarpeiksi, ainakin.

   Tosiaan ihmetyttää Figon tassut! Hitsi, niitä on hoidettu vissiin puolitoista vuotta enemmän tai vähemmän koko ajan. Näytteitä on otettu monta kertaa, viimeksi helmikuussa, eikä näy hiivaa eikä muuta. Bakteereitakaan ei aina näy, välillä on ollut ja saatu antibiootit. Syksyllä oli antibioottikuuri viimeksi. Välillä tassut on kohtalaiset, sitten taas kohta ihan kamalassa kunnossa. Joku niissä kutittaa tms. että poika niitä nyppii. Sitten menee iho rikki ja tulehtuu. Syytin kutinasta viljapitoista ruokaa, mutta nyt se ei ole saanut viljoja ollenkaan. Riisiäkin vain vähän ja satunnaisesti. Pitäisi tulla kuntoon, ei kissaparan tassuja voi jatkuvasti olla putsaamassa desinfiointiaineella ja voitelemassa geelillä tai tipoilla!

   Aurinkoa teillekin! Ja lääkärihommien puutetta! Paitsi perheen pienin (tarvittaessa muutkin, toki) taitaa joutua rokotuksille 🐶 😻

   kommentti Kirjoittanut Henna — 12 huhtikuun, 2015 @ 6:05 pm

   • Tassuhomma kuulostaa tosi hankalalta ja salaperäiseltä 😦 Eipä tule ainakaan ohjelmanumeroista puutetta…

    Se sarvikuono on ihan ok. Jos ostat siihen maldonsuolaa, homma sujuu parhaiten. Se liukenee heti. Ja se tekniikka sitten, no kun sen kerran oppii niin sitten se on opittu. Mä pyrin kuonottamaan kerran viikossa, satoi tai paistoi, jos vaan muistan. Kyllä se tekee ihan hyvää näin kaupunkioloissa.

    kommentti Kirjoittanut Ana — 13 huhtikuun, 2015 @ 6:18 pm

    • Ei tosiaan ole ohjelmanumeroista puutetta. Lemmikkien kanssa ei tietysti yleensäkään. Olisi vaan paljon kivempaa jos ohjelmanumerot olisi ociralleja ja -paineja, yhteispäikkäreitä, tipu-telkkaria ja muita sellaista, eikä tämmöisiä! No, ylihuomenna saadaan (pakosti, toivottavasti!) antibiootit pojan tassuihin, tähän asti on auttanut ihan parissa päivässä huomattavasti. Mutta perimmäinen syy pitää kyllä saada selville, tällaisesta ei tule mitään!

     Kyllähän se sarvikuono varmaan ennaltaehkäisevästi auttaa. Ja varsinkin katu- ja siitepölyaikana ei varmaan pahaa tekisi huuhdella joka tapauksessa. Maldonsuolasta en ole ikinä kuullutkaan! Tekniikka alkaa ehkä olla paremmin hallussa, samoin nostin vähän veden lämpötilaa. Mutta kyllä mua silti huvittaa se, että paketin kyljessä ylistetään KÄYTTÖMUKAVUUTTA. Eipä ole osunut kohdalle.

     kommentti Kirjoittanut Henna — 13 huhtikuun, 2015 @ 6:56 pm

     • Kyllä se käyttömukavuuskin sieltä löytyy :-)) Maldonsuolaa on varmaan kaikissa isommissa kaupoissa ihan siel missä muutkin suolat. SE nostaa käyttömukavuutta. Oon meinaan kokeillut merisuolallakin. Ei osunut mukavuusalueelle… ei meinannut liueta millään.

      kommentti Kirjoittanut Ana — 15 huhtikuun, 2015 @ 8:45 pm

     • Täytyypäs katsoa, kun huomenna pitää kaupassa käydä. Kyllä se käyttömukavuuskin itse asiassa nyt on vähän lisääntynyt, kun nokka ei ole enää umpitukkeessa jatkuvasti. Mutta edelleen se kyllä tuntuu aluksi, että menee vettä nenään… En varmaan vaan osaa.

      kommentti Kirjoittanut Henna — 15 huhtikuun, 2015 @ 8:55 pm

 2. Voi teitä kaikkia suloisuuksia <3, onpas nyt harmia ja vastusta, höh.

  Ekaks emännälle tsemppiä sen kannun kanssa. Täällä sitä käytetään satunnaisesti aina silloin sun tällöin, kun nenä on tukossa.Se on välillä hankala lirutella ja tuntuu, että pitäisi lähinnä seistä päällään, mutta jotenkin se vain kummasti auttaa. Mun pitää laittaa kannuun tarpeeksi lämmintä vettä (ei siis kuumaa, mutta lämmintä), ettei tunnu ikävältä nenässä.Toivottavasti apu löytyy, ikävää on sairastaa.

  Figolle tervehtymistä! Niin on sievät tassut, joten harmittaa, että joutuu noin paljon kärsimään.Frieden kutinaoireet on siis vähentyneet? Tosi hieno juttu. Toivottavasti aurinko paistaa tällä viikolla ja saatte nauttia isosta alasta :-).

  kommentti Kirjoittanut Pipsun ja Miirun Pirjo — 12 huhtikuun, 2015 @ 7:00 pm

  • Meidänkin ihminen sanoi, että pitäisi vissiin päällään seistä kannun kanssa. Kyllä se huuhtelee nenäänsä, ja moittii sitten, että se on viheliäinen kapine. Ihme tyyppi.

   Mekin toivotaan, että Figon tassuihin löytyy toimivat lääkkeet. Kissan tassujen kuuluu olla terveet ja kauniit! Mun kutina on ollut maltillista nyt, kyllä. Tuo laidunnus on vähän sitä lisännyt, mutta noin yleensä on maltillista.

   Kyllä se aurinko paistaa isommillekin aloille varmaan taas kohta! Iltapäivisin on isommat alat, kun paistaa olohuoneen puolelle! Aurinkoa teillekin!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 12 huhtikuun, 2015 @ 7:04 pm

 3. No voi harmi, että siellä sairastaa emäntä että Figo paran tassut. 😦 Mikähän niissä oikein on, mutta toivottavasti syy joskus löytyy ja saatte lääkkeet jotka siihen auttaa. Harmillisia kaikki kisujen sairastelut :/ Paranemisia sinne 🙂

  kommentti Kirjoittanut Marraskuun Muruset — 12 huhtikuun, 2015 @ 11:07 pm

  • Kiitos! Noita Figon tassuja on hoidettu tosiaan jo pitkään, eikä ole löytynyt mitään. Joku saa pojan nyppimään niitä, ja rikkinäiseen ihoon tulee sitten tulehdus. Saisi ruveta syy löytymään, kipeät tassut ja sukanpitäminen on tosi tyhmää. Kuten on teidän vatsaongelmatkin! Ne varsinkin!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 13 huhtikuun, 2015 @ 5:25 am

 4. No ei nyt kyllä voi sanoa, että kiva kuulla uutisia. Tai no, onneksi siellä on yksi kunnossa ja maha karvaisena mutta teidän kutinat ja flunssat ei peukkua kyllä pystyyn saa ! Pikaista helpotusta teille kahdelle tosi pian ja lopullisesti sekä meille kaikille lisää aurinkoläiskiä istuttavaksi !

  kommentti Kirjoittanut Taru — 13 huhtikuun, 2015 @ 8:16 am

  • Joo ei ne saa peukkua meiltäkään. Paitsi karvainen masu tietysti. Ja tietysti ne muutkin kohdat, jotka ON kunnossa.

   Kiitti tsempistä ❤ Auringonläiskiä kullekin tarpeen mukaan!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 13 huhtikuun, 2015 @ 8:44 am

 5. No sehän on reilua, kun ihminenkin joutuu lääkäriin, ettekä aina vaan te!

  kommentti Kirjoittanut Pepsi ja Max — 13 huhtikuun, 2015 @ 9:56 am

  • Joo mutta ei se vielä ole kyllä soittanut, harkinnut vasta. Kun kuulemma vähän on parempi taas. Saa nähdä montako päivää on ”parempi” tällä kertaa.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 13 huhtikuun, 2015 @ 10:05 am

 6. Ihania aurinkokuvia. Pääsiäisruohoa saa meilläkin ihan urakalla lyhentää… Toivottavasti teidän ihmisen flunssa helpottaa pian.

  kommentti Kirjoittanut Myrsky ja Minna — 13 huhtikuun, 2015 @ 1:17 pm

  • Meidän heinä on leikkaamatta vieläkin! Tosin minä sitä vähän nypin useita kertoja päivässä.

   Ihminen lopulta soitti terveyskeskukseen. Huomiselle sai ajan, oikein lääkärille! On lääkäreillä käymistä tällä viikolla!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 13 huhtikuun, 2015 @ 2:08 pm

 7. Voi teitä ❤ mikä onkynsituppitulehdus, mistä sellainen vaiva tulee?
  Meidän tirppaTV:ssä oli muuten ylijännää ohjelmaa tänäiltana, postaamme siittä piakkoin!
  PS. Se kannu on muuten yks ihan parhaista keksinnöistä! Vaikka on vähän…ällö!

  kommentti Kirjoittanut Me Like — 13 huhtikuun, 2015 @ 9:25 pm

  • Figolla tulehtuu siis se iho, joka kynttä ympäröi. Se vaalea ja ohut ihokerros, joka on kynnessä kiinni. Syyn minäkin tosiaan haluaisin tietää! Se tulehtuu, koska kissa nyppii tassua, jolloin iho menee rikki ja sinne pääsee bakteereita ja muuta mm. hiekkalaatikolta. Mutta miksi se nyppii tassujansa?

   Yhden mahdollisen syyn kyllä keksin peräti eilen, josta täytyy eläinlääkäriltä kysyä. Nimittäin Figon pissapaakuthan on järkyttävän suuria, koska se saa paljon vettä ruuassaan ja käy vessassa vain kahdesti päivässä. Sitten se peittää paakkunsa ja samalla saattaa joko kastua tassut tai ainakin tarttua hiekkaa tassuihin. Sen jälkeen pitää putsata tassut, mutta hiekkajyvät, -mössö ja -pöly onkin aika tiukassa ja pitää nyppiä. Ja iho menee rikki jne. Tämä selittäisi MELKEIN kaiken, muttei ihan. Täytynee kumminkin kysyä kuulostako edes etäisesti järkevältä, mun oma järki on just nyt alentuneessa tilassa (ja kun ei olis alentumisen varaa!).

   Innolla odotamme tirppa-tv-postausta! Ne on aina jänniä!

   PS. Kannu. En minä sitä, etteikö se varmaan asiansa aja. Mutta on tosiaan ällö. Pitää sitä harrastella nyt ainakin lähiaikoina ahkerasti. Ei se varmasti tilannetta pahenna!

   kommentti Kirjoittanut Henna — 14 huhtikuun, 2015 @ 5:35 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.