Frieden valtakunta

19 huhtikuun, 2015

Viikon vastukset

Filed under: Valtakunta — Arttu ja Lupsu @ 1:56 pm

Hyvää sunnuntaita kaikille!

Tällä viikolla on tosiaan ollut vastuksia. Se eläinlääkäri nyt ensin. Ei saatu aamupalaa ja mentiin, pistettiin yöööök-pistos ja sitten herättiin. Poikkeuksellisesti herättiin jo siellä eläinlääkärillä, kun oli pistetty herätys-pistos. Mun suu oli kipeä, ja siellä on joku sellainen Tikki. Olisi ollut edes Tikka, sellainen lintu, mutta kun ei ole. Tikki on. Enää se ei kyllä ole kipeä, ja vain yhtenä päivänä mun piti ottaa sitä kipulääkettä. Sitten lopetin olemasta kipeä ettei tarvi ottaa toiste. Mutta sitten ihminen keksi sellaisen rottuuden, että ei ole vähään aikaan nähty! On parina iltana laittanut mun suuhun sellaista Dentisept-ainetta, joka on pahaa ja tarttuu kaikkialle eikä lähde pois vaikka miten maiskuttaa suuta ja nieleskelee. Aivan on henki mennä kun sitä laitetaan ja voi Rotan Sisälmykset että se on pahaa! Eikä kuulemma loppua näy sen käytölle, ellei tule jotakin ihmeellistä. *)

Figolla taas on sukka, sen varpaita putsataan jatkuvasti ja se joutuu syömään pillereitä. Kuulemma pahoja. Puoli pilleriä aamuin illoin, vielä toista viikkoa! Ja ne varpaat on vieläkin aika kurjan näköiset, kuulemma. Ja sitten vielä ihminen vahtii yötä päivää että se sukka pysyy Figolla jalassa ja on heti korjaamassa sitä jos ei ole. Eikä Figo saa mennä vaatekaappiin eikä oikein minnekään muuallekaan piiloon, koska silloin sitä ei voi vahtia. Sohvalla on sentään huovasta tehty luola, siellä me on paljolti nyt oltu. Siellä onkin kyllä hyvä, ei siinä mitään. Muuten Figo on tänään ollut vähän pirteämpi, mutta sitä tympii kun ei voi tehdä oikein mitään, sen tassua kutittaa kun ei saa pestyä sitä, eikä edes kynsiä saa teroitettua. Poika-paralla on rankkaa! Mutta ne on kyllä tehneet ihmisen kanssa paljon temppuja, istumista ja läpsyä ja vähän ylös- ja alashyppyjäkin ja muuta mitä sukka jalassakin voikin tehdä. Palkkana on kuivattua kanaa, joka on Figon mielestä niin hyvää, että se suorastaan sai nirhaistua kulmahampaallaan haavan ihmisen sormeen eilen iltana! Ihan oikein ihmiselle. Nuo Figon temput vaikuttaa muhun kahdella tavalla: ensinnäkin siksi, että minäkin tekisin temppuja hyvin mielelläni, mutta en saa, koska kana kutisuttaa mua, ja toisekseen olen onnistunut vähän murusia syömään niistä kuivatuista kananpaloista, mutta kutina on silti ollut maltillista! Se on ihmeellistä, mutta tietysti hyvä.

Sitten tällä viikolla on vielä yksi hyvä juttu. Meidän tuohon melkein naapuriin on muuttanut kaksi kissaa ihmisineen! Meillä avattiin yhtenä päivänä parvekkeen ovi ja sieltä kuului MAU. Ihminen meni katsomaan kuka sanoi MAU, ja huomasi, että tuolla alakerran yhden asunnon takapihalla oli kaksi jonkin sortin rexiä valjastelemassa ihmistensä kanssa. Toinen niistä kissoista, ilmeisesti Mustikka nimeltään, sanoi MAU. Toinen ei sanonut mitään, ja halusi sisälle takaisin. Ttä tilannetta pitää seurata, onneksi meidän kiipeilytelineestä näkyy niiden pihalle.

Sellaista meillä. Toivottavasti teillä muilla on ollut tasaisempi ja rauhallisempi viikko! Ja aurinkoisempi kanssa, täällä on ollut aika kylmää ja ajoittain räntäsateista. Muistakaa olla kissoiksi!

*) Toimitus tiedustelee: Onko kenelläkään kokemusta miten Dentiseptiä saa levitettyä takahampaiden ja -ikenien alueelle? Hammastahnan kanssa käytetään vanutikkua, mutta Dentisept on niin tahmeaa, että vanutikku tarttuu kissan huuliin ja kaikkialle kiinni. Hammasharja (ihmisten pienimmätkin) on liian iso Frieden suuhun silloin, kun se ei ole nukutettu ja siis kykenee vastustamaan. Samoin mun sormet on liian isot. Kissoille myytäviä hammasharjoja en käytä, niiden harjakset on hirveän terävät, varmaan sattuu. Siinä tuubissa on se ihan kätevä suuosa, jolla kyllä annostelu takahampaisiin onnistuu, mutta aineen levittäminen ja hierominen ikeniin ei onnistu. Jos joku tietää miten tämä käy, kertokaa toki. Kiitos!

Sukkajalkainen kissa. Ylhäällä oleva keltainen on siksi, ettei solmut aukea ja alhaalla keltainen on siksi, että sukka pysyisi paremmin.

Sukkajalkainen kissa. Ylhäällä oleva keltainen on siksi, ettei sukkanauhojen solmut aukea ja alhaalla keltainen on siksi, että sukka pysyisi paremmin. Ettei Figo siis saisi nostettua jalkaansa noin vain sukasta ulos, kuten se ilman sidettä tekisi joka askeleella ja muulla liikkeellä.

Nämä pajunkissat on meillä vieläkin Figon iloksi.

Nämä pajunkissat on meillä vieläkin Figon iloksi.

Tässä olen minä ja mun Punainen Hämähäkki. Pirjo on sen mulle antanut. Hyvä hämähäkki, se on mun lohtulelu silloin, kun maailma on paha paikka pienille kissoille!

Tässä olen minä ja mun Punainen Hämähäkki. Pirjo on sen mulle antanut. Hyvä hämähäkki, ja tuo lohtua silloin, kun maailma on paha paikka pienille kissoille!

Figo meni oikein ulos katsomaan tipu-tv:tä, jossa on nyt aktiivista lähetystä!

Figo meni oikein ulos katsomaan tipu-tv:tä, jossa on nyt aktiivista lähetystä!

Hyvää tulevaa viikkoa kaikille! Olkaa kissoiksi!

22 kommenttia »

 1. Johan on ollut viheliäisiä tapahtumia, mutta niin kauniita kuvia!

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — 19 huhtikuun, 2015 @ 3:09 pm

  • Viheliäisiä on ollut! Mutta ei pelkästään, onneksi.

   Ihminen sanoo, että kiitos!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 19 huhtikuun, 2015 @ 3:18 pm

 2. Onpas ikävää että tassua kutittaa ja on kaiken maailman lääkkeitä.. Toivottavasti tassu paranee antibiooteilla nopeasti! :—-) Meilläkin on ollut Rufuksen masun kanssa hiukan vaihtelevuutta tällä viikolla mutta nyt ollaan taas paremmalla puoliskolla onneksi! Ja en kyllä tiedä millä saisitte laitettua tahmatahnan suuhun, meillä on toiminut ne kissojen harjat. Niitähän on paria erillaista on semmonen suippo ja sit on semmonen normaalin hammasharjan näkönen joka laitetaan sormeen. Ootteko kumpaakin kokeilleet?

  kommentti Kirjoittanut Marraskuun Muruset — 19 huhtikuun, 2015 @ 3:24 pm

  • Toicottavasti Rufuksen masu kuntoutuu! SE vaiva vasta kamala, pelottava ja inhottava olisi! Hyi! Tsemppiä Ruffelle ja hoitajille!

   Antibiootin tehoa ihminen epäilee, vaikka herkkyysmäärityksen mukaan pitäisi auttaa… Sen täytyy ehkä soittaa ensi viikolla taas.

   Noita harjoja meillä on ollut (tai voi olla vieläkin, sekä varrellinen että sormimalli), mutta kun ne harjakset on kauhean terävät, ottaa kipeää. En suostu!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 19 huhtikuun, 2015 @ 3:38 pm

   • Ne harjat on aika kamalia. Muistan kun otin lähärin kerran semmoisesta ja jouduin kyl tuumaamaan, että en tod laittais omaan suuhunkaan, saati kissan.

    Tuosta tahnan laitosta. Kääritkö kissan pyyhkeeseen? Luulisi että 2 ihmistä ja pyyhekäärö toimisi.. joo?

    kommentti Kirjoittanut Ana — 20 huhtikuun, 2015 @ 5:04 pm

    • Minäkin kokeilin sellaista kissoille tarkoitettua hammasharjaa kummallekin. Figon ikenistä tuli verta (sillä oli siis silloin vielä hampaita), ja Friede sai sätkyn. Emme käytä.

     En kääri pyyhkeeseen, kokeilin joskus, mutta se ei oikein toiminut. En vissiin oikein osannut. Ja siitä toisesta ihmisestä ei oo apua näissä asioissa 😉 Frieden venkoilu ei ole kovin suuri ongelma, se vain yrittää peruuttaa pois, mutta sen saa pideltyä, ja toisekseen se jännittää poskensa ja huulensa (!) niin, että suuhun ei aluksi meinaa saada mitään. Ja vaikka se sylistä ”karkuun” pääsisikin, se ei mene piiloon tai mököttämään. Ja sen voi siepata vauhdista takaisin hoidettavaksi.

     Eilen kokeilin niin, että annostelin tahnaa ja sen jälkeen hieroin suupieliä ja poskia ulkopuolelta. Sitä en tietysti tiedä miten levisi, mutta maiskutuksesta päätellen tahnaa ainakin suuhun jäi. Suurinpiirtein vanutikun kokoinen ja mallinen esine, joka olisi tehty pehmeähköstä muovista tai vaikka silikonista lienisi optimaalinen tässä puuhassa.

     Vaikka kylläpä Dentiseptiä taitaa suuhun kohtuullisen riittävästi jäädä noinkin. Niin ja hampaiden sisäsivuille en siis edes yritä mitään tahnoja levitellä, ulkolaidoille vain. Sisäpuolet olisi jo mahdoton tehtävä…

     kommentti Kirjoittanut Henna — 20 huhtikuun, 2015 @ 5:40 pm

     • Ne pienet vaahtomuoviset meikkisudit?

      kommentti Kirjoittanut Ana — 20 huhtikuun, 2015 @ 6:24 pm

     • Vaahtomuovikin voi olla liian huokoista, mutta joutaahan tuota kokeilla! Ja kosmetiikkaosastolta voisi löytyä joku muukin apuväline. Täytyypäs käydä tutkimassa seuraavalla kauppareissulla! Kiitti!

      kommentti Kirjoittanut Henna — 20 huhtikuun, 2015 @ 6:58 pm

 3. Voi ei. Figo pienipulupöpöttisöpötti! 😻😔 ja Friedekin… Musulit… Sydän kipristelee, kun lukee teidän lekurireissuistanne. Onneksi tiedän, että palvelijanne on ensiluokkainen. Nyt pitää vaan jaksaa. Kyllä se parempi aika vielä koittaa.
  Valitettavasti en osaa neuvoa tuossa harja-asiassa. Toivottavasti selviää.

  Mikä ihme niissä varpaissa voi olla?! Mielenkiinnolla kyllä seuraan, mikä on noin vaikea saada kiinni.

  Tsemitykset taas! 💗

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 19 huhtikuun, 2015 @ 3:31 pm

  • Tiedä palvelijasta sitten… No, se yrittää, pitää ymmärtää vain. Mutta mekin odotetaan mielenkiinnolla selviääkö mikä varpaissa on! Toivottavasti selviää niistä koepaloista.

   Kiitti tsempeistä ja kehuista 😻 ❤️ *purrr* PurrrRRRRR*

   kommentti Kirjoittanut Friede — 19 huhtikuun, 2015 @ 3:47 pm

 4. Voi rottuus ja rotan ikenet! Ei ole kivoja juttuja nuo. Toivottavasti uusista naapureista on jotain iloa. Pääsette harrastamaan kyttäilyä!
  Meillä ei ole Dentiseptistä kokemusta, mutta auttaisko vauvan hammasharja? Olisko se riittävän pieni? (Äitiyspakkauksen mukana tuli semmoinen mutta ei ole vielä käytössä meillä.)

  kommentti Kirjoittanut Myrsky ja Minna — 20 huhtikuun, 2015 @ 9:15 am

  • Jahas! Kiitos vinkistä, täytyypäs tutustua vauvojen hammasharjoihin! Tuo on joku pienten lasten tms. harja, mikä meillä nyt on, mutta iso on. Tosin ainakin sillä ihmisenpoikasella, joka meillä on käynyt, oli jo pikkuvauvana suurempi suu kuin mun koko pää! Tai ainakin siltä se vaikutti…

   kommentti Kirjoittanut Friede — 20 huhtikuun, 2015 @ 9:29 am

 5. Onpa teillä muuttanut kivoja naapureita! Teidän pitää ottaa selville niiden nimet ja kuvaa sitten tänne kans! 🙂

  kommentti Kirjoittanut Pepsi ja Max — 20 huhtikuun, 2015 @ 3:35 pm

  • Mutta ei sentään voi salaa kuvailla toisia kissoja ja nettiin laittaa! Seurataan kyllä valjastelevatko useinkin tuossa.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 20 huhtikuun, 2015 @ 3:43 pm

 6. Voi jösses. Ompas teillä mennyt melkein mahdottomaksi! Mitä tähän nyt sanois.. No ehkä tyydymme iloitsemaan kissanaapureistanne, joista saatte varmasti.. silmäniloa 🙂

  kommentti Kirjoittanut Me Like — 20 huhtikuun, 2015 @ 5:50 pm

  • Naapurinkissat miellytti silmää kyllä. Tai en minä niitä nähnyt vaan ihminen, mutta kyllä se sentään kissan tunnistaa kauniiksi!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 20 huhtikuun, 2015 @ 6:46 pm

 7. Onkohan ne kovinkin kikkaroilla, ne uudet ulloilevat rexit ? Musta toi sukka on aina pähee, mutta se ei tietty ole kivaa että se on epämukava. Hammashommissa meistä ei ole nyt kyllä mitään apua, mutta me seurataan mielenkiinnolla löytyykö teille joku hyvä vinkki !

  kommentti Kirjoittanut Taru — 20 huhtikuun, 2015 @ 6:20 pm

  • Oli ne kuulemma aika kiharaisia kissoja. Ihminen epäili cornish rexeiksi, mutta ei ole varma, kun nuo erilaiset rex-rodut ei ole tuttuja.

   Se sukka on epäilyttävä, ja tietysti epämukava, koska kissalla ei kuulu olla sukkaa! Ja sitä pitäisi pitää vielä ainakin viikko! Eikä muuten ole Figo-paran varpaat millään tavalla kunnossa vieläkään…

   Hammashommissa lupaamme jakaa vinkkejä aina jos niitä on jaettavana! Mutta voi Rotan Häntä että siinä tahnassa on paha maku ja suutuntuma! Toivottavasti teidän Trio ja Nilsson ei joudu sitä käyttämään.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 20 huhtikuun, 2015 @ 6:53 pm

 8. En osaa päättää kumpi kuulostaa pahemmalta tikki suussa vai sukka jalassa?! T: Sulo

  kommentti Kirjoittanut AnnaS — 21 huhtikuun, 2015 @ 9:32 pm

  • Pahoja molemmat! Mutta ehkä sukka on pahempi, koska se häiritsee koko ajan. Mun suu on jo ihan kunnossa. Ja sitä paitsi siinä jalassa, jossa on sukka, on myös tikki!

   Toivottavasti sua ei tartte koskaan tikata eikä sun tarvi pitää sukkaa! Eikä Robertinkaan!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 22 huhtikuun, 2015 @ 5:29 am

 9. Voi teitä höpönassuja,
  noita dentijuttuja ollaan mekin joskus kokeiltu levitellä mutta, siitä ei kyllä tullut yhtään mitään. Blackie komppaa, paskempi suutuntuma on joo.
  Blackie antaa sentään harjata hampaat, muut ei puhettakaan että edes harjattaisiin.
  Koittakaa nyt yhdessä selvitä noista onneksi väliaikaisista asioita kuin tikit ja sukat.

  kommentti Kirjoittanut Hellu ja Blackie — 22 huhtikuun, 2015 @ 4:55 pm

  • Kiitos! Kaikenlaista tässä on ollut. Toivottavasti olisi tosi väliaikaista, mutta toisin paikoin näyttää pahalta.

   Mutta teilläpäs, etenkin Blackiellä, on se hyvä, että olette niin suuria! Jos ei huvita olla hampaiden pesussa, voi mennä muualle. Ei ne ihmiset teitä varmaan pideltyä saa jos ette halua!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 22 huhtikuun, 2015 @ 5:11 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.