Frieden valtakunta

26 huhtikuun, 2015

Hyvät ja huonot uutiset, taas

Filed under: Sairastukset, Valtakunta — Friede @ 1:11 pm

Hyvää sunnuntaita!

Tänään meillä on (taas kerran) sekä hyviä että huonoja uutisia. Aloitetaan huonoista. Nää on kaikki terveysjuttuja, niin että jos ei ne kiinnosta, niin menkää pois.

Huonoa on se, että mulla on pissitulehdus, jouduin keskiviikkona eläinlääkärille ja sain antibiootteja. Eläinlääkäri ei kyllä ollut kurja tällä kerralla, koska ihminen varasti multa pissiä jo kotona. Varmuuden vuoksi kuitenkin murisin oikein matalasti kun lääkäri yritti kuunnella mun sydäntä ja keuhkoja sillä tse… stets… no sillä millä ne kuuntelee! Tiedän, että se voimistaa ääniä, niin ajattelin, että murinakin menee sitten paremmin perille! Ei se sitten muuta tehnytkään kuin kuunteli. Ja vähän paineli mahasta. Sitten toinen huono asia on se, että Figon antibiootit ei toimi kovin hyvin. Ja se, että yksi Figon varpaista on vieläkin aika huonossa kunnossa. Varpaita edelleenkin pitää puhdistella usein.

Hyviä uutisia puolestaan on se, että ihminen sai ohjeen laittaa sellaista geeliä Figon varpaisiin, ja se taas auttoi ihan päivässä! Suurin osa varpaista on siis ihan kunnossa jo! Täten varpaiden puhdistuskin on käynyt vähemmän epämiellyttäväksi.  Ja hyvää on myös se, että Figo alkaa tottua sukkaansa, eikä ole enää aivan niin masentunut, vaikka tietysti sitä tympäisee kun ei voi pestä ja rapsuttaa jalkaansa kunnolla! Se on kuitenkin jo tarjonnut vähän leikkiäkin, ja kiipeillyt kirjahyllyssä, niin että kissahommat kyllä käy kohtalaisesti. Niin ja se onnistui jopa teroittamaan vähän kynsiänsä ihmisen villasukkaan tässä eräänä päivänä (voitte uskoa että on hankalaa teroittaa vain yhden etujalan kynsiä, kun siihen ehdottomasti tarvittaisiin vuorottainen liike molemmilla tassuilla)! Mitään painiasioita ei kuitenkaan voi tehdä sukka jalassa. Hyvää on myös se, että mulla on nyt (varmaankin niiden lääkkeiden takia) parempi olla kuin viikolla oli.

Hyvää on myös se, että muutamana päivänä on ollut aurinkoista. Eilen paistoi pahvilaatikkoon (eikä muualle! Onneksi oli kahdenmentävä laatikko).

Lopuksi vielä pari kuvaa.

Figo vaanii pajunoksaa. Oksa havaittiin jo silloin pääsiäisenä oivaksi leluksi.

Figo vaanii pajunoksaa. Oksa havaittiin jo silloin pääsiäisenä oivaksi leluksi.

Minä taas vaanin sekä oksaa että Figoa!

Mulla taas on tähtäimessä sekä oksa että Figo!

No yksi nukkumakuva kuitenkin. Kaikki vaivat ja vastukset on sentään helpompi kestää kun on kaveri!

No yksi nukkumakuva kuitenkin. Kaikki vaivat ja vastukset on helpompi kestää kun on kaveri!

Pari tassua vielä. Figon tassut on alapuolelta kurjan näköiset, mutta päältäpäin kauniit ja silkkiset. Mun tassut taas on kaikin puolin priimakunnossa.

Pari tassua vielä. Figon tassut on alapuolelta kurjan näköiset, mutta päältäpäin kauniit ja silkkiset. Mun tassut (kuvassa ylempänä) taas on kaikin puolin priimakunnossa.

Sellaista meillä. Mitä teille kuuluu?

14 kommenttia »

 1. Voi teitä! Onneksi on nyt tullut apuakin vaivoihin. Pidämme peukkuja, että sukkaa ei kohta enää tarvita ja että pissavaivat katoavat myös.

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — 26 huhtikuun, 2015 @ 3:40 pm

  • Kiitos! Mekin pidetään peukkuja noissa asioissa!

   Sulolle ja Namulle *purrrRRRRR*

   kommentti Kirjoittanut Friede — 26 huhtikuun, 2015 @ 4:23 pm

 2. Ihanaa että varpaille on löytynyt toimiva hoito! Mutta samalla harmi, että nyt toisella on pisuvaivoja 😦 Toivottavasti pisuvaivatkin menisivät äkkiä pois. Mekin kirjotellaan tänään meiän kuulumisista bloginpuolelle. Meilläkin on sormet, varpaat ja tassut pystyssä, että kisut paranevat ❤

  kommentti Kirjoittanut Marraskuun Muruset — 26 huhtikuun, 2015 @ 5:02 pm

  • Kiitti! Mulla on ollut näitä ennenkin. Ja sekin oikeastaan tiedettiin, että tuo geeli auttaa Figolle, mutta ihminen ei voinut ilman lupaa sitä laittaa, kun oli ne haavat niiden koepalojen takia. Vaikka ei sitä haavoihin laitetakaan kyllä.

   Käydään katsomassa teidän kuulumisia kanssa!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 26 huhtikuun, 2015 @ 5:50 pm

 3. Pissitulehdus on kurja juttu, mutta onneksi siihen on lääke. Kyllä se parantaa, vaikka pahaa onkin. Palvelija on kyllä tätä nykyä oikein pätevä kissahoitaja.

  Varpaat kuntoon! Jes! Figo, malta vielä hetki, sitten voit antaa kunnolla hierontaa (ota kaikki menetetty sitten takaisin, hihi 😄)

  Meillä kaikki karvaiset voivat hyvin! Matolääkeaika ja rokotus pienimmälle tiedossa – hulabaloota on ollut, mutta se on sitä elämää..

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 26 huhtikuun, 2015 @ 6:17 pm

  • Voi sitä kynnenteroituksen hartautta, kunhan sukasta päästään! Varmasti siinä menee ensi alkuun useita minuutteja 😀

   Toivottavasti antibiootti tosiaan auttaa, on kuulemma resistenssitilanne vähän huono… Ennen on kyllä auttanut. Vaan eiköhän se, ja jos ei, niin seuraavaksi selvitetään mikä bakteeri oikeastaan on kyseessä ja tehdään täsmällisempi herkkyysmääritys. Hyvin se lääke kyllä alas menee, se on neste ja annostellaan ruiskulla. Näissä meillä alkaa ollakin jo rutiinia 😀

   Hyvä että teidän lauma voi hyvin! Onnea pienimmälle rokotusreissulle, se ei ole paha käynti lainkaan, ja ties vaikka saisi vähän herkkujakin! Ja pitää en matolääkkeetkin ottaa kiltisti. Rapsutuksia kolleille ja koirille!

   kommentti Kirjoittanut Henna — 26 huhtikuun, 2015 @ 7:11 pm

 4. Onneksi sait varsinaista taikavoidetta tassuun -toivottavasti ne ovat nopeasti kunnossa! Pissivaivat on tosi piinallisia, kunpa antibiootti auttaisi nopeasti.
  Täällä paistaa nyt aurinko 🙂 Huomattavasti piristävämpää, kuin eilinen harmaus ja sade (toki luonnolle se oli hyväksi).

  kommentti Kirjoittanut AnnaS — 27 huhtikuun, 2015 @ 11:41 am

  • Täälläkin paistaa vähän aurinko, mutta ei juuri nyt niin paljon että sisälle asti tulisi. Myöhemmin iltapäivällä ehkä.

   Nauttikaa auringosta, se tekee hyvää!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 27 huhtikuun, 2015 @ 12:18 pm

 5. Harmillista, mutta – antibiootit! Pissihommat onneksi korjaantuu niillä. Ja onhan teidän kissoilla asiantunteva kotiväki, joka ei väistä kisuharmeja. Myös tassulle tsemitystä!

  kommentti Kirjoittanut Ana — 27 huhtikuun, 2015 @ 12:30 pm

  • Tuntuu pissivaivat vaihteeksi rauhoittuneet, mutta antibiootteja riittää vielä 13 päivää. Tassuhommista kuultaneen tällä viikolla lisää, jos tulee ne koepalojen tulokset.

   Harmillisia on, mutta itse on valittu, kun on kissoja otettu! Ja kissat on ♥

   kommentti Kirjoittanut Henna — 27 huhtikuun, 2015 @ 12:53 pm

 6. Voivoivoi. Saisi jo loppua vaivat. Olisi aika terveille päiville! Edes muutamalle! Toivomme sitä peukut ja käsnät pystyssä. Pusss ja purrrr ❤

  kommentti Kirjoittanut Me Like — 27 huhtikuun, 2015 @ 7:37 pm

  • Kiitos, niin meidänkin mielestä!
   PurrrRRRRrrrRRRR teillekin ♥

   kommentti Kirjoittanut Friede — 27 huhtikuun, 2015 @ 7:59 pm

 7. Hiddohiddohiddo !!! Nyt saisi kyllä riittää teillä noin epäkunnossa olevat terveyshommat tosi pian 😦 Onneksi sentään jotain hyvääkin on tapahtunut mutta hiddohiddohiddo !!!
  Onko Hennan lenssu voitettu, muuten?

  kommentti Kirjoittanut Taru — 27 huhtikuun, 2015 @ 9:44 pm

  • Ihminen ei enää töräyttele nenäänsä ja sen antibiootti loppui viime tiistaina. Ilmeisesti sen tauti on ohi. Kiitos kysymästä!

   Meidänkin mielestä saisi riittää taudit, pillerit, puhdistusaineet ja muut! Mutta ei taida vielä riittää, kaikenlaisia lääkekuureja on vielä jäljellä vaikka miten. Kun ei vain uusia tulisi! (Paitsi kortisoni kai tulee Figolle, mutta se on pieni ja mauton pilleri, ei haittaa paljon.) Kiitos tsempistä ja myötäelämisestä! Teilläkin kyllä tiedetään valitettavan hyvin nämä lääkinnät :s

   kommentti Kirjoittanut Friede — 28 huhtikuun, 2015 @ 6:32 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.