Frieden valtakunta

elokuu 2, 2015

Epämääräinen viikko

Filed under: Sairastukset, Valtakunta — Friede @ 1:00 pm

Hyvää sunnuntaita kaikille!

Tällä viikolla mua on koeteltu taas. Maanantaina oli se hammaseläinlääkäri. Se oli sellainen klinikka, missä me ei olla ennen käyty. Mentiin, odotettiin ihan kauhean rauhattomissa paikoissa, tuikattiin piikillä ja sitten minä nukahdin. Oli tutkittu mun suuta (mistä en tietenkään itse tiedä mitään, koska nukuin). Sitten kotona heräsin ja mulla oli outo olo. Suussa on tikkejä. Kuulemma ei löytynyt selvää syytä, miksi hampaat narisi, mutta pari huonompaa hammasta oli silti poistettu. Toinen vasemmalta, missä sijaitsi myös narina, ja toinen oikealta. Oli myös otettu verikokeet, joissa ei ollut mitään poikkeuksellista, paitsi jossakin arvoissa mittausvirheitä. Hampaiden narina on kyllä vähentynyt silti, että kai se tarpeellinen käynti oli.

Ensin mulla oli ihan hyvä olo, kehräytti ja silleen, mutta aika rauhaton ja outo. Ei ollenkaan saanut levättyä kunnolla. Sittne keskiviikkona rupesi olemaan huono olo ja keskiviikon ja torstain välisenä yönä oli TOSI kurja olo. Tärisytti ihan kamalasti eikä missään asennossa ollut hyvä olo. Tuli myös yööööök monta kertaa. Torstaiaamuna ei maistunut ruoka. Ja arvatkaa mitä sitten tapahtui! Ihme kyllä me EI menty heti eläinlääkärille, mutta ihminen mittasi multa kuumeen! Todellakin mittasi kuumeen tuolta takaa! Kyllähän moitin! Mun kissuusarvoani sillä tavalla alennetaan! Eikä mulla sitä paitsi mitään kuumetta ollut edes. Sitten aamupäivän mittaan rupesin piristymään, vaikka olikin vielä aika paha olla. Ihminenkin oli Töissä-paikassa vaan vähän aikaa, mutta ei se vienyt mua lääkäriin silti, koska rupesin piristymään. Ihminen epäilee, että ne huonot olot ja muut tuli siitä kipulääkkeestä mitä mulle oli annettu, kun se on kuulemma ”aika tuimaa”. Joka tapauksessa tulin kuntoon ja perjantai-iltana ropistin jo kaapin ovia ennen nukkumaan menoa (ei ole hyvä mennä nukkumaan ropistamatta kaapin ovia ensin. Pitää tarkastaa, ettei ole mörköjä tai NIITÄ kaapissa!).

Ja sitten vielä eilen kävi ihmisenpoikanen äitinsä kanssa. Mentiin heti vaatekaappiin kun tulivat. Minä meinasin vahingossa tulla katsomaan ennen kuin ne lähti, mutta sitten kuuluikin taas sen poikasen ääni, ja minä menin rytinällä takaisin vaatekaappiin. Siellä on kissan hyvä, jos paikalla on ihmisenpoikasia.

Tänään onkin ollut rauhallista. Niin ja tällä viikolla ei ollut imuripäivää ollenkaan! Siivoamista kyllä, mutta ei imuria.

Muutama kuva vielä.

On sentään ollut aurinkoa vähän parina päivänä, vaikka pääosin on ollut viileää ja sateista.

On sentään ollut aurinkoa vähän parina päivänä, vaikka pääosin on ollut viileää ja sateista. Aurinko auttaa kissaparkaa kaikenlaisissa vastuksissa.

Leijonan karvatassu.

Leijonan karvatassu. Oikeasti Figon etutassu, mutta ihmisillä on nuo omat juttunsa, josta ei kissa ymmärrä. 

Leijona

Leijona itse.

Tässä Figon tassun päälle laitetaan karamelli, jonka nimi on kuulemma leijonan karvatassu. Tosi vitsikästä. Huoh.

Tässä Figon tassun päälle laitetaan karamelli, jonka nimi on kuulemma leijonan karvatassu. Tosi vitsikästä. Huoh, ihmiset… 

Kaikenlaista sitä voi viikkoon mahtuakin.

Kaikenlaista sitä voi viikkoon mahtuakin.

Lopuksi vielä toinen tassukuva, kun viimeksi ei ollut yhtäkään. Mun takatassu.

Lopuksi vielä toinen tassukuva, kun viimeksi ei ollut yhtäkään. Mun takatassu.

Että sellaista! Toivottavasti teillä muilla on ollut rauhallisempaa!

Olkaa kissoiksi ja käyttäkää kaikki auringonläikät hyväksi!

Mainokset

26 kommenttia »

 1. Onpa ollut ikävät tärinät ja mittaukset! :-/ Onneksi ne hellittivät, eikä pikkuvieraskaan syönyt teitä kitaansa. ;o) Toivotaan, että nyt elo rauhoittuu ja saatte pysytellä terveinä. Ihania kaikki kuvat, ja pakko myöntää, että se leijonan karvatassujuttu kyllä nauratti tätäkin ihmistä. 😀

  kommentti Kirjoittanut Sandra / Hupsu ja tosi höpsö — elokuu 2, 2015 @ 1:29 pm

  • Kiitos, toivotaan tosiaan!

   Teillä ihmisillä on erikoiset huvituksen kohteet, mutta tämä nyt ei niin paha ollut. Outo vain!

   kommentti Kirjoittanut Friede — elokuu 2, 2015 @ 1:37 pm

 2. Oi, sulla tuli tärinää siitä kipulääkkestä; mulla valu kuola. Ei oo kivoja noi hammashommat, mutta nyt toivottavasti on hampit kunnossa.
  Ihmisen poikanen? Parasta varmaan mennäkin kaappiin jos sellaisia on näkyvissä. Tassut ♥

  kommentti Kirjoittanut Sofia ja Olga — elokuu 2, 2015 @ 4:42 pm

  • Joo. Tai ei me tiedetä mistä se tärinä ja muu tuli, mutta ihminen epäilee kipulääkettä. Meinasi kyllä kysyä vielä joltakin fiksummalta. Niin tai näin, pääasia että meni ohi! Sulla oli kyllä tosi kelju se kuolajuttu 😦 Hammastouhut on tylsiä!

   Ihmisen poikanen pitää meteliä! Vaikka ei se nyt kauheasti, mutta varansa täytyy kissan pitää.

   Tassut ♥

   kommentti Kirjoittanut Friede — elokuu 2, 2015 @ 4:49 pm

 3. Hammastouhut on kyl inhoja, mullakin rupes kerran kuola vaan valuun ja hampaat narisi, ja sit mut kiikutettiinkin lääkäriin. Lääkäri poisti kolme hammasta ja sano et ehkä joskus myöhemmin joutuu poistaan viel lisää. En ala, haluun syödä lihaa enkä mitään mössöjä 😦 Mut onneks sinä pääsit vähän vähemmällä, vaikka nyt tulikin ihan kamala kuumeenmittausepisodi!
  – Lilli

  kommentti Kirjoittanut Kissakolmio — elokuu 2, 2015 @ 5:48 pm

  • Joo, hammashommat on! Ihan mänttiä, että sullakin on niitä ollut, ja vieläpä SEKÄ kuola- että narina-asioita! Mutta älä moiti mössöruokia, ne on ihan hyviä! Figokin syö sydänsilppua ihan hyvin, ja sillä ei ole ollenkaan hampaita! Tai on kulma- ja etuhampaat, mutta ei muita. Ne on jouduttu poistamaan, kun sillä oli suu kaiken aikaa huonossa kunnossa.

   Toivottavasti teiltä (tai keneltäkään!) ei tarvi koskaan mitata kuumetta! Se vasta tympeää oli.

   kommentti Kirjoittanut Friede — elokuu 2, 2015 @ 6:04 pm

 4. Sydän vois heittää muutaman voltin tärisevästä ja nukkumakyvyttömästä kissasta! Onneks selvisitte hyvin ja syykin saatettiin jo saada selville. Ei voi muuta ku toistaa muiden sanomaa: hammashommalit erityisen ikäviä!

  kommentti Kirjoittanut Ana — elokuu 2, 2015 @ 7:01 pm

  • Heitti kyllä, voin kertoa. Se kokeili kaikki sellaiset nukkumisasennot, joissa kissalla yleensä on hyvä, eikä mikään toiminut. Ja tosiaan oksensi. Ja koska tämä kaikki tapahtui tietysti yhden ja kolmen välillä yöllä, sitä ehti puida yhtä ja toista. Silloin välähti myös se, että ehkä voisi olla kipulääke. Täytyy vielä kysyä, kun ensi viikolla ajattelin käydä ihan muilla asioilla Omalla Tutulla Klinikalla, että onko foliohattuhommia vai voiko pitää paikkansa. Pääasia joka tapauksessa on, että meni ohi.

   Hammashommat on tosi inhottavia fyysisesti, henkisesti ja taloudellisesti…

   kommentti Kirjoittanut Henna — elokuu 2, 2015 @ 7:41 pm

 5. Oho. Outo juttu tuo tärinä, mutta luultavasti palveluskunta oli ihan oikeassa. Anteeksi, täällä vähän nauratti tuo kuumeenmittaus 😜 Siis pitäähän se joskus mitata, mutta ei se varmaan hauskaa ole. Kenellekään.

  Hyvä, jos olo on jo parempi ja narinat vähentyneet. Terkkuja teille kovasti! Olette te rohkeita leijonakissoja! 😻😻

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — elokuu 2, 2015 @ 7:16 pm

  • Ei tosiaan ollut hauskaa mittaus, mutta tulipa sekin kokeiltua! Eipä ollut tullut aiemmin sitäkään tehtyä. Nyt tiedän, että Friedestä lähtee silloinkin aika matala murina. Väitän tosin, että kenestä tahansa lähtee matala murina, jos kuumetta mitataan sieltä, mistä se kissoilla mitataan…

   Leijonat kiittää, ja lähettää hurinaa Kolleille 😻Teillä sentään on Leijonakuningas kavereineen 😻

   kommentti Kirjoittanut Henna — elokuu 2, 2015 @ 7:47 pm

 6. Pahoinvointi on syvältä. Ja kuumeenmittaus vielä enemmän:/

  kommentti Kirjoittanut Myrsky ja Minna — elokuu 2, 2015 @ 7:39 pm

  • Todellakin! Toivottavasti ei enää koskaan kenellekään!

   kommentti Kirjoittanut Friede — elokuu 2, 2015 @ 7:47 pm

 7. Siis mittasi kuumeen, siis sieltä?? Meillä onneksi ”mitataan” vain nenän päästä. Mutta onneksi kunnioitti sun kipeyttä edes sen verran ettei imuroinut!!

  kommentti Kirjoittanut Pepsi ja Max — elokuu 3, 2015 @ 7:54 am

  • Sieltä niin! Viheliäinen asia.
   Imurittomuus oli kyllä hyvä. Vaikka ei meillä kyllä yleensäkään silloin imuroida, kun joku sairastaa. Jotakin tuo sentään ymmärtää…

   kommentti Kirjoittanut Friede — elokuu 3, 2015 @ 2:02 pm

 8. Toi kuumeen mittaus ei oo yhtään kivaa, mut on se onneksi siedettävämpää kotona kuin lääkärissä. Onneks ei kuitenkaan ollut kuumetta ja ruokakin maistui. Mullakin maistuu ruoka taas ihan hulluna kun ruoka on vaan niin hyvää! Meillä eilen imuroitiin, en välittänyt kun taas coco juoksi karkuun vähänkuin te niitä ihmisen poikasia!
  -Rufus

  kommentti Kirjoittanut Marraskuun muruset — elokuu 3, 2015 @ 12:04 pm

  • Eläinlääkärillä ei mitatakaan! Mitatkoon omansa jos mittaustuloksia haluavat, minä en suostu! Kotona nyt suostuin, ainakin tämän kerran.

   Hyvä että sulla maistuu ruoka! Kissan pitää syödä hyvin. Mutta kuinka et välitä imuroinnista?! Omituinen kissa!

   kommentti Kirjoittanut Friede — elokuu 3, 2015 @ 2:04 pm

 9. Onpas ollut kaikenmoista! Emäntä kaukopusuttaa teidän tassuja, puspuspuspuspus <3, ja me mietitään sitä ihmisenpoikasen käyntiä. Semmoiseen kyllä pitää suhtautua varovaisesti – onneksi teillä oli se kaappi. Hammasjutut ja vilutärinä kuulosti kivuliaalta, jospa elokuun lämpö nyt karkoittaa tuommoiset ikävyydet pois. Teillä on kyllä kauniit peittoalustat, arvostetaan!
  – Pipsu ja Miiru –

  kommentti Kirjoittanut Pipsun ja Miirun Pirjo — elokuu 3, 2015 @ 7:53 pm

  • Kiitti ♥ *purrrRRRRrr*
   Ei mua enää ole tärisyttänyt eikä mitään. Onneksi! Tänään on silti ollut aurinkoista, mikä on aina hyvä juttu näin kissanäkökulmasta. Mutta kaappi pitää kyllä olla, mihin sitä muuten menisi piiloon kaikenlaista vääryyttä?

   Sängynpeiton tekijä lukee tätä blogia, niin että kehut varmasti menee perille! Aiheellisia kehuja ne onkin, se on hyvä ja ihmiselle tunnearvokas peitto!

   kommentti Kirjoittanut Friede — elokuu 3, 2015 @ 8:11 pm

 10. No olipas olot! JA todellako mittas sieltä takaa! Häväistys! Toivottavasti edes rapsutteli kunnolla jälkeenpäin, eikä sieltä takaa siis 😉

  kommentti Kirjoittanut Me Like — elokuu 3, 2015 @ 11:55 pm

  • Kyllä se rapsuttelikin, ihan jopa kunniallisista paikoista. Häväistys oli kyllä, todellakin!

   kommentti Kirjoittanut Friede — elokuu 4, 2015 @ 2:18 pm

 11. Huh! Mittasi kuumeen. Sieltä! huh huh. Rohkea oli! Onneksi ei tullut ell-käyntiä.

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — elokuu 4, 2015 @ 5:26 pm

  • Onneksi ei tullut eläinlääkärikäyntiä, mutta olisi kyllä saanut jättää mittaamatta kuumeenkin! Olisi kysynyt, niin olisin tiennyt heti sanoa, ettei mulla mitään kuumetta ole.

   kommentti Kirjoittanut Friede — elokuu 4, 2015 @ 6:23 pm

 12. Kuulostaapa tutulta! Hammashommia… ja ihmisenpoikanen. Me kylläkin mennään niitä piiloon sängyn alle!

  kommentti Kirjoittanut Lenni ja Tommi — elokuu 6, 2015 @ 7:13 am

  • Hei vain teille! Ei olla taidettu ennen tavatakaan? Tervetuloa!

   Kurjaa että teilläkin on ollut hammashommia! Ei pitäisi olla kenelläkään!

   kommentti Kirjoittanut Friede — elokuu 6, 2015 @ 7:57 am

 13. Sanotaan näin, että täällä on kerran mitattu kuumetta asianmukasesta kissan takaosan kummeenmittausyksiköstä ja sen jälkeen ei olla kertaakaan. Vaikka olisi saattanut olla aihetta…. Että terkut vaan Nilssonilta 😉

  Mä huomsin, miten hyvä manikyyri teillä on ollut leijonnan tassussa. Ihastelemme suuresti !

  kommentti Kirjoittanut Taru — elokuu 8, 2015 @ 6:00 pm

  • Terkkuja Nilssonille! Kissan kuumeenmittauspiste tulee pitää koskemattomana (kissaoikeuksien julistus, artikla kissuusarvosta).

   Kiitos ihasteluista. Itse en ihastele suuresti myöskään manikyrointitoimenpiteitä, mutta kyllä se siinä menee. Sitä paitsi ne manikyroidaan joka tapauksessa, tykätään tai ei!

   kommentti Kirjoittanut Friede — elokuu 8, 2015 @ 6:18 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.