Frieden valtakunta

13 maaliskuun, 2016

Ihmisen käytöstavat

Filed under: Palveluskunta, Valtakunta — Arttu ja Lupsu @ 7:18 pm

Hei vain ja hyvää sunnuntaita!

Meillä on ollut pääosiltaan ihan tavallinen ja viikko, mutta vähän on sanottavaa ihmisen käytöstavoista. Mutta ensin iloiset asiat. Täällä on ollut useampi ihan keväinen päivä! Parvekkeellakin on ollut jo ihan lämmin ja aurinko on paistanut sisälle ja lämmittänyt mua ja Figoa! Katsokaa vaikka:

Aurinko paistaa sohvalle. Huomioikaa vaan mun kaunis naama ja nauttivainen ilme, älkääkä sitä, että ihmisellä on jalassansa tosi likaiset housut. Komensin kyllä sen vaihtamaan ja pesemään ne. Kyllä se totteli.

Mutta sitten muuta. Nyt on ilmeisesti ollut ihmisillä joku yleismaailmallinen sänky-gate menossa. Nimittäin Triolassahan on oikein kamala ja hirvittävä sänkyjen uudelleenjärjestely ja meitä Figon kanssa ihan huolettaa, että miten ne kissaparat siellä ollenkaan voi nukkua, kun kaikki sängyt muutetaan ja viedään pois tai sitten ihminen nukkuu siinä. Meillä oli pienenpi, mutta kerta kaikkiaan huonoa käytöstä silti.

Nimittäin meillähän käy nukkumaan meno sillä lailla, että ihminen menee vatsalleen sänkyyn peiton alle ja alkaa lukea. Minä menen sen käsien väliin ja hurisen ja ihminen rapsuttelee ja hieroo mun päätä samalla. Jos Figo on sillä päällä, se tulee ihmisen jalkojen päälle nukkumaan. Sitten kun on tarpeeksi luettu, ihminen kääntyy oikealle kyljelleen, Figo ottaa haluamansa asennon jalkojen päällä ja minä menen ihmisen kainaloon nukkumaan peiton alle. Yhtenä iltana meni muuten ihan oikein, mutta se kääntyikin VASEMMALLE kyljelleen, eikä oikealle! Mahdottomuus ja tekemätön paikka, ei voi nukkua väärin! Vastaavaa ei ole tapahtunut sitten lokakuun 2014 nukkumapaikkavian.  Yritin kyllä nukkua väärällä puolella, mutta ei onnistunut. Kävin rämpyttämässä kaapin ovea. Yritin toisenkin kerran, mutta ei onnistunut sittenkään. Taas kävin ropistelemassa. Vasta kolmannella kerralla se ymmärsi kääntää kyljystä ja voitiin alkaa nukkua.  Kyllä oli vaikea tilanne, mutta kuten sanottu, ei mitään verrattuna Trion tähän hetkisiin vuodeongelmiin. Tsemppiä kaverit!

Sitten toinen juttu, josta meidän ihminen saa kertoa itsekin. Se oli eilen Messuilla ja Kissanäyttelyssä. Se sai Tuijalta vapaalipun ja meni sitten (Kiitos Tuija!! ~Henna). Mutta kertokoon itse, minä sanon sitten taas.

***

Ihminen alkaa:

Oli siis Lemmikki-, kirja-, ruoka- ja viinimessut. Ruoka- ja viinipuolella en käynyt. Kirjapuolella kävin tietysti. Lemmikkipuolella näin vain kissoja ja kaneja, koiraosastolla en käynyt. Mutta ne kissat! Voi ihanat kissat!

Heti ensiksi oli tällainen nelikuinen rex. Söpö kuin mikä! Opin, että rexeillä pitää olla myös viikset kiharassa, kun turkkikin on. Tää oli niin sievä ja ihana, että ihan liikutuin. Ja sen tassut oli suunnilleen mun etusormenpään kokoiset.

Ja katsokaa tätä! Sinitäplikäs oci-kolli, ymmärtääkseni nimeltänsä Amare-cattus Aquarius. IHANA!! Hänellä oli naapurihäkissä tuleva morsiamensa. Tämän kasvattajan kanssa juteltiin pitkät ajat, ja hän riemastui kovasti kuullessaan, että mulla on kotona sinitäplikäs ocikolli. Halusi nähdä kuvan ja riemastui vielä enemmän ja kehui Figon perinpohjin. Olin tietysti samaa mieltä, ja sitten kehuttiin toistemme kissoja aivan kuorossa! Mutku tämä oli niin ihana nuorukainen. Myöhemmin kotona tarkastin sukutaulusta, että on Frieden kanssa samaa sukua, hänen isän-äidin-isä on Frieden veli (mikäli siis ymmärsin oikein nimensä).

Ja yhä paranee. Arvatkaa mitä! Tämä tässä on Pinkkitassun Harvey, Namun veli! Tähän rakastuin aikalailla silloin, kun hän sisaruksineen oli vielä äitinsä Rauhan hoivissa Arkiporinaa-Paulan luona. Lopultakin minä tapasin hänet. Kuulkaa aivan liikutuin (taas)! Tuossa hän pötkötti, myöhemmin laittoi vallan päänsä etutassujen päälle ja kävi nukkumaan. Juttu jäi ihmisensä kanssa vähän kesken, mutta terveisiä hänelle, jos viesti sattuisi kulkemaan! Että osaa olla komea kolli tämä Harvey!

Sitten oli vielä kaunis Maine Coon kammattavana ja puunattavana. Oikein nätti kissa. Ei ihan valtavan suuri kuitenkaan. Nimeä en tiedä, enkä muitakaan tietoja.

Maine Coonin pörrötassut. Ihan erilaiset kuin ocin tassut!

Lisäksi näin muutamia ihastuttavia itämaisia. Niin että kyllä kannatti käydä, muuten olisi jäänyt näkemättä noin monta ihanaa kissaa!  Kiitos lipusta Tuija!

***

Friede jatkaa.

Niin että meidän ihminen on sitten selostanut ventovieraille kaikenlaista ja epäilemättä hokenut sanaa ”ihana” satamiljoonaa kertaa. Tiedoksi vaan kaikille, että on se ihan kohtalaisen järjissään noin yleensä, ja osaa jopa puhua  kohtuullisen tolkullisesti aina silloin tällöin. Koettakaa ymmärtää, se on vähän tuollainen joskus.

Mutta on hyvääkin. Kun se oli kerran näyttelyssä, jossa joku vieras täti oli kehunut Figoa, ja kertonut, että Figo on komea, niin meidän ei tarvi mennä itse näyttelyyn. Ei kyllä oltaisi oltu menossa muutenkaan, mutta nyt ainakaan ei tarvi! Miten hyvä!

Tässä sohvalla on paljon parempi kuin näyttelyssä. Tiedän, kun olen ollut. En mene koskaan enää. Figo ei ole ollut, enkä sitä päästäisikään, se ei ole Figolle sopiva paikka lainkaan.

Sellaista meillä. Mitä teille kuuluu? Onko vaikuttanut jo keväiseltä ja ollut aurinkoa?

Pitäkää huolta toisistanne! *purrrRRRRRrrrrRRRRRrrrrr*

Advertisement

23 kommenttia »

 1. No ensiksi sulla on tosi hyvä päätuki auringonotossa! Nuo sänkymuutokset on rasittavia (onnex pelastin Pepsin valloittamalla pedin jonka ihmiset meinasi laittaa Pepsin nukkumapaikalle sänkyyn)! Sitten kiitän kiitoksista emännän puolesta – siitä on kiva kun lippu oli mieleen ja harmittelee ettei hoksannut Harveyta..

  kommentti Kirjoittanut Max — 13 maaliskuun, 2016 @ 8:40 pm

  • Hyvin toimittu pedin kanssa. Teidän ihminen olisi voinut vaikka pilata Pepsin nukkumapaikan! Hyvin tehty Max!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 13 maaliskuun, 2016 @ 8:53 pm

 2. Höperöksihän sitä kissanäyttelyssä muuttuu, totta 😂 Kaikista parasta on kuitenkin puhua näiden omistajien kanssa – kissoista. Jos pääsee käplimään kissoja, niin aina parempaa, mutta toki ymmärrämme, että aina se ei käy. Mutta kauniita kissoja. Ja tuo rex 💗 Figosta me tiedetään jo, että se on ERInomainen ja kaunis kissa (ei siihen näyttelyä tarvitakaan)

  Juu nää nukkumiset. Ei voi kissa aina ymmärtää. Väärät kyljykset pännii (kui sää silleen?! 😂) Mulla on ollut selkäsyistä pari kuukautta pitkä tukityyny, eikä kollit ole kyllä tyytyväisiä. Karrkki yrittää löytää paikan jostain, mutta ei me olla tyytyväisiä, kumpikaan.

  Hyvää uutta viikkoa kuitenkin teille!

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 13 maaliskuun, 2016 @ 9:28 pm

  • Rex oli ihana. Pieni, miten pieni ja siro! ~Henna

   Nukkuma-asiat on herkkiä! Toivottavasti teillä selkäsyyt helpottaa ja kunnollinen nukkumapaikka ja -asento löytyy teillä jokaiselle! Oikein mainiota viikkoa teillekin ❤️ Erinomaiset ihmiset, kollit ja koirikkaat ❤️

   kommentti Kirjoittanut Friede — 13 maaliskuun, 2016 @ 9:38 pm

 3. Linkki välitetty Hurmuri-Hartsan emännälle ❤ Saattaapa olla, että näit myös Sulon siskon Sipin vekarat Pontuksen ja Mörrin! Mörrilla oli matkassansa Mikki-ystävänsä (musta euro), lisäksi paikalla oli Sulon emo Mesi, joka on ruskeatäplikäs ja noin puolet Suloa pienempi. Friedelle ja Figolle pusut!

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — 13 maaliskuun, 2016 @ 9:39 pm

  • Kiitos viestinvälityksestä! Näyttelyluettelosta huomasin, että Pinkkitassuja on paikalla kovasti, mutta Hartsa vei kaiken huomion enkä ymmärtänyt enää mitään! Ja sitten vielä tuli tuo ihana sininen oci. Silloin peli oli lopullisesti menetetty!

   Pusut toimitetaan! Pusut myös Sulolle ja Namulle ❤️

   kommentti Kirjoittanut Henna — 14 maaliskuun, 2016 @ 5:32 am

 4. Nukkumajärjestys on aika tärkeä asia pienen ja ison kissan elämässä, ihmisten sietäisi se ottaa aina huomioon. Meillä tällä hetkellä kolme pikkuista nukkuu emonsa Rauhan hoivissa pentuhuoneessa. Mummu Ruska sen sijaan joka ilta valitsee, missä haluaa seuraavan yön nukkua: olohuoneen toisessa nojatuolissa (ei koskaan toisessa), keinutuolissa, peräkamarin keinutuolissa tai jommassakummassa nojatuolissa, tai sitten isäntäväen sängyssä emännän jalkojen päällä tai tämän tyynyllä.
  Onpa ollut hauskaa, että teidän emäntä tapasi Hartsan koko komeudessaan. No monia muitakin komeuksia tietysti, mutta minulle Hartsa on kyllä ykkönen.

  kommentti Kirjoittanut Paula — 13 maaliskuun, 2016 @ 9:48 pm

  • Koko komeudessaan tosiaan! Huh!

   Nukkumapaikka-asiat on tärkeä juttu. Ei sitä minne vain voi levolle laskea! Maailman paras nukkumapaikka on kyllä silti teidän pennuilla ❤️

   kommentti Kirjoittanut Friede — 14 maaliskuun, 2016 @ 5:34 am

 5. Hei, Täällä Harveyn eli Hartsan mamma. Oli kiva tavata, vaikka juttumme tosiaan keskeytyi. Kiva tavata Hartsan ”faneja”. Ehkä jossain törmätään uudelleen.

  kommentti Kirjoittanut Nimetön — 13 maaliskuun, 2016 @ 9:54 pm

  • Kiitos, oli tosiaan mukava tavata! Ehkä joskus tavataan uudestaankin, eihän sitä tiedä. Hartsalle pusu!

   kommentti Kirjoittanut Henna — 14 maaliskuun, 2016 @ 5:36 am

 6. IHANIA kisuja ihan joka kuvassa! ❤ Ja aikamoisen hellyttäviä nuo teidän kyljysrituaalit! Se on tarkkaa hommaa, miten milloinkin asetutaan. Tänäänkin Nuppu joutui melkein tassuista pitäen asettelemaan mut aamulla niin, että se pääsee peiton ja koukussa olevien jalkojen alle kehräilemään. ❤

  kommentti Kirjoittanut Sandra / Hupsu ja tosi höpsö — 14 maaliskuun, 2016 @ 8:35 am

 7. Kyllä nukkumarutiinit on herkkiä! Joskus ihmistä pitää tosiaan ohjata aikalailla. Nuppu on viisas ja kärsivällinen! Peiton alla on kissan hyvä.

  kommentti Kirjoittanut Friede — 14 maaliskuun, 2016 @ 8:40 am

 8. Mekin jatketaan ihmisen sanoilla: Ihania, ihania, ihania! Te molemmat ja muut kissat.

  kommentti Kirjoittanut Myrsky ja Minna — 14 maaliskuun, 2016 @ 1:04 pm

 9. Kissoilla on ihan tapana sellainen! Myrsky ❤️

  kommentti Kirjoittanut Friede — 14 maaliskuun, 2016 @ 1:31 pm

 10. Ihania kissanäyttelyjuttuja! Jopa Harveyn tapasit!

  Teiän söpöliinit on varsin ihania ja edustavia tuossa alimmassa kuvassa. Ihan on rakkaus-kuva!

  kommentti Kirjoittanut Ana — 14 maaliskuun, 2016 @ 3:32 pm

 11. Kiitos ❤️ kissoilla tuo edustavuus käy aika helposti. Tuollaista rakkautta kyllä suositellaan kaikille ehdottomasti! Konsulteille kun se on turvallistakin.

  kommentti Kirjoittanut Friede — 14 maaliskuun, 2016 @ 3:58 pm

 12. Ihminen kääntyi Väärälle Kyljelle! Kyllä on tavatonta, ymmärrämme närkästyksen! Onneksi ymmärsi sentään oman ja kissan parhaan.
  Kauniita ja komeita kissoja olet nähnyt. Coonin tassut on söpöiset 🙂 Niin ja tietysti F&F kokonaisuudessaan ♥

  kommentti Kirjoittanut Sofia ja Olga — 14 maaliskuun, 2016 @ 8:11 pm

  • Kyllä, onneksi ymmärsi millä kyljellä nukkua pitää! Onhan nuo kissat, mitä se näki, tosi komeita. Myönnettävä on. Kiitos myös meidän kehumisesta 🙂

   kommentti Kirjoittanut Friede — 14 maaliskuun, 2016 @ 8:26 pm

 13. Oh, ihminen meni väärälle kyljelle! Hävytöntä! Eihän siinä kunnon kissakansalainen saa unen päästä kiinni.

  Ihania näyttelykissoja, varsinkin Harvey ♥

  kommentti Kirjoittanut AnnaS — 15 maaliskuun, 2016 @ 9:27 am

  • Ei voi nukkua väärin! Ei!

   Komeita kissoja kyllä, ehdottomasti!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 15 maaliskuun, 2016 @ 11:13 am

 14. Ihana aurinko 🙂 Ei haittaa housut yhtään, toi on onnea ja rakkautta hei 🙂 Mutta tota nukkumajuttua vähän ihmetellään. Kummallista! Toivottavasti mitään vastaavaa ei enää tapahdu 🙂 😉 🙂 Meidän ihmistä vaan naurattaa, mikähän sitäkin vaivaa, terveisin KissaKaramelli

  kommentti Kirjoittanut Me Like — 20 maaliskuun, 2016 @ 12:27 am

  • Ihmisillä on joskus tapana nauraa toisten vaikeuksille. Kummaa porukkaa, mutta ihan käteviä olemassa.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 20 maaliskuun, 2016 @ 5:39 am

 15. […] Nytkin se ei ollut oikein tahtonut saada nukuttua yöllä. Varmaankaan se ei taas ollut tiennyt mitenpäin pitää nukkua. Toivottavasti se sentään on muistanut käytöstavat  kyläillessään.  Se vielä puuttuisi, […]

  Päivitysilmoitus Kirjoittanut Frieden valtakunta — 15 toukokuun, 2016 @ 12:16 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.