Frieden valtakunta

3 heinäkuun, 2016

Ongelmia aukkojen kanssa

Filed under: Valtakunta — Kissapojat @ 3:59 pm

Hyvää sunnuntaita kaikille!

Arvatkaa mitä meillä on tapahtunut tällä viikolla! Meidän ovet ja ikkunat on toimineet väärin ja epäluotettavasti! Esimerkiksi parvekkeen ovi ei auennut ollenkaan maanantain ja keskiviikon välisenä aikana (paitsi jos minä ja Figo oltiin makuuhuoneessa, jonka ovi puolestaan oli kiinni), makuuhuoneen ovi on välillä ollut kiinni, eikä ole päästy sieltä pois, ja sitten eilen vielä kuultiin sellaista, että meillä oli auki ikkunat. Tuuletusikkunat on aina, koska niistä ei mahdu kissa, mutta nyt oli ollut auki ne isot ikkunat, joista tipu-tv:tä katsotaan. Mutta tämä vaatii nyt tarkemman selityksen.

Maanantaina meidän ihminen sulki meidät makuuhuoneeseen ja rikkoi parvekkeen. Sunnuntaina se jo toi sieltä kaikki tavarat tänne sisälle (kauhea epäjärjestys!). Maanantaina se otti meidän verkot pois (kiipeili tikapuilla, emme hyväksy!), eikä parvekkeen ovi auennut, vaikka miten yritti. Ei auennut, vaikka siellä selvästikin olisi ollut hyvä sää, eikä yhtään kylmää tai sateista! Sitten tiistaina ensin jouduttiin olemaan makuuhuoneessa aika pitkään oven takana, ja sitten kun saatiin taas koko kämppä haltuumme, se verkkorullakin oli keittiössä (mun tassu jäi siihen kahdesti kiinni, mutta onneksi ihminen oli kotona auttamassa mua), ja meidän parvekkeelle ilmestyi mies! Vieras mies meidän parvekkeella! Kiipesi tikapuille ja kaikkea. Ette usko miten jännää oli, en yhtään saanut nukuttua koko päivänä. Ihminen sanoi, että se mies oli maalari. Keskiviikkona verkkorulla meni taas aamulla ulos, mutta oli vieläkin rulla. Se vieras mieskin taas oli parvekkeella. Illalla taas meidät laitettiin makuuhuoneeseen ja ihminen kiipeili taas ja naputti vasaralla ja teki kaikkea muuta ei-hyväksyttävää ja pelottavaa. Kumminkin siitä oli se hyöty, että ne verkot taas meni paikalleen ja me päästiin Figon kanssa parvekkeelle myös.

Sitten torstaina se vasta erikoista oli. Kun ihminen tuli Töihin:stä täällä oli tilanne, kun siinä, missä yleensä on tipu-tv, olikin nyt mies! Eri mies kuin se, joka parvekkeella oli, mutta mies kumminkin. Tikapuilla sekin oli, ja meidän tipu-tv:ssä näkyi ensin vaan sen jalat ja sitten myöhemmin keskiosa sitä miestä ja lopulta pää. Uskotteko miten huolettaa kun ihmiset kiipeilee tuolleen, kun ne ei nyt just ole mitään hyviä kiipeäjiä. No siitäkin selvittiin.

Kunnes eilen taas jouduttiin oven taakse, kun ihminen availi ne seinät. Eiku ikkunat, ja lotrasi vesien kanssa ja nyppi verhoja. Se verhon nypintä mua erittäinkin ihmetyttää, kun mua siitä aina kielletään?? Tää ihmisten kaksilla säännöillä pelaaminen käy monesti yli kissan ymmärryksen. Mutta onneksi eilen ovet ei olleet kiinni kovin kauan, ja parvekkeelle oli pääsy. Tuolille se ihminen tietysti nousi, mitä emme hyväksy kyllä alkuunkaan. Tuoleja ei siirrellä, eikä niille nousta! Hyvä puoli tässä on se, että nyt näkyy kirkkaammin tipu-tv, jos olisi vaan tipuja. Aika vähän on ollut.

Mutta ei tämäkään viikko pelkästään huono ole ollut. Ötökkäsato on ollut runsas. Olen saanut kiinni useita sellaisia suurehkoja, mutta ei kovin rapeita sääskiä. Vähän kuin hyttysiä, mutta isompia. Eilen iltana sain peräti kaksi ihan vähällä aikaa! Ei kuitenkaan niitä kaikkein suurimpia, mitä meidän ihminen inhoaa, vaan sellaisia keskikokoisia. Lisäksi hyttysiä on saatu kiinni useita, sekä Figo että minä. Niin ja aurinko on paistanut suurimman osan viikkoa, paitsi ei tänään.

Toivottavasti siltikin ensi viikko on rauhallisempi, tällainen käy rasittavaksi kissoille.

Lopuksi vielä pari kuvaa.

Tällaisina aikoina täytyy lepohetket käyttää erikoisen tehokkaasti.

Eikä yhtäkään lepohetkeä saa jättää hyödyntämättä!

Tämä on meidän parvekkeen ovi, joka on aiheuttanut tällä viikolla sekä ongelmia että hyviä asioita. Ongelmia, koska se ei ole auennut kuten kuuluisi, ja hyviä siksi, että sieltä tulee ötököitä silloin kun se on auki.

Joka tapauksessa virallinen kantani on, että rauhallisemmat viikot on parempia!

Tassut vielä. Mun etutassut.

Nyt levolle, kun tuntuu olevan rauhallista! Mitä teille muille kuuluu?

Hyvää tulevaa viikkoa, kaverit!

20 kommenttia »

 1. Huh, teillä on tapahtunut tosi outoja! Onneksi ihmiset selvisivät kiipeilyistään kunnialla, ja rauha on taas laskeutunut. Harmi, ettei teidän ihminen ollut kissakahvittelemassa. Sellaista kuului nimittäin tänään! Niin, ja niitä unohdettuja synttäreitä juhlitaan yhä vain.

  kommentti Kirjoittanut Sandra, Nuppu ja Juju — 3 heinäkuun, 2016 @ 5:02 pm

  • Ei meillä ole mistään kahvitteluista tiedettykään! Mutta ei se olisi kyllä oikein päässyt kauas lähtemään vaikka olisi tiennytkin.

   Hyvää synttärin jatkoa teille! Kyllä nelivuotispäiviä voi juhlia vaikka ihan useammankin päivän, ei se haittaa ollenkaan.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 3 heinäkuun, 2016 @ 5:14 pm

 2. On se kumma, kun kissojen elämää häiritään kaikenmaailman muutoksilla ! Ja eikös se ole melkeinrikos, jos ei kesällä avaudu kissoille parvekkeen ovi? Mahdotonta menoa.

  kommentti Kirjoittanut Triolat — 3 heinäkuun, 2016 @ 5:13 pm

  • No on, sekä kumma että rikos! Ovien pitää aueta kissoille, sitä varten niissä on saranat ja kahvat. Ja häiritä ei saa ketään. Nih!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 3 heinäkuun, 2016 @ 5:16 pm

 3. No oho. Mutta vaikka epäjärjestystä ja ryskää oli, niin parveke taitaa olla nyt aika priima kunnossa? Loisteliaat puitteet ötökkäjahdille? Ja ihmiset pysyivät tuoleilla..? 😄 Hieno juttu!

  Meillä laitettiin porukka autoon (koirat taakse, takapenkille kaksi kissaboksia) ja hurautettiin mökille. Autossa oli vähän meteliä, mutta mökillä oli hauskaa! Ötökkää riitti ikkunoissa ja öisin sängyssä oli viisi karvakamua…huh huh!

  Hyvää ötökkäjahtiviikkoa teille! Parvekeilmoja!

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 3 heinäkuun, 2016 @ 8:05 pm

  • Auto on paha, mutta mökki varmasti hyvä! Ainakin jos on hyvät ötökänpyydystysmahdollisuudet! Vuoteessa on saattanut olla ahdasta.

   Joo, parveke on nyt entistä ehompi. Kyllä siellä hyvä on ottaa aurinkoa ja pyydystellä mitä pyydystettävää kulloinkin on.

   Hyvää jahtiviikkoa teillekin, ja mökki- tai parvekeilmoja! ❤️

   kommentti Kirjoittanut Friede — 3 heinäkuun, 2016 @ 8:11 pm

 4. Oho. Täällä ollaan ihan sanattomia tuollaisista touhuista. Oho.

  kommentti Kirjoittanut Naukulat — 3 heinäkuun, 2016 @ 10:19 pm

  • Niin! Sanattomaksi vetää, kun ovet ja ikkunat ei toimi!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 3 heinäkuun, 2016 @ 10:38 pm

 5. No huh. Melkoista pyöritystä teillä on ollutkin. Toivottavasti alkanut viikko olisi rauhallisempi.

  kommentti Kirjoittanut Myrsky ja Minna — 4 heinäkuun, 2016 @ 2:38 pm

  • On alkanut rauhallisesti! Toivottavasti myös jatkuu rauhallisesti. Kiitos ymmärryksestä ❤️

   kommentti Kirjoittanut Friede — 4 heinäkuun, 2016 @ 4:15 pm

 6. Vangittuja kissoja, vieraita miehiä, hassuja ääniä – onneksi selvisitte! Joku järki tuossakin sirkuksessa kai oli, jos kerta tuli parempi tiputeevee ja silleen. Ja kuulkaa, se KAKSOISSTANDARDI (fantsu sana!) että ihminen saa tehä mutta kissa ei saa tehä samaa, HIRVEEN ÄRSYTTÄVÄ:

  Toivotamme rauhallisempaa jatkoa!

  kommentti Kirjoittanut Ilona ja Zetor — 4 heinäkuun, 2016 @ 3:20 pm

  • Joo, tuollainen se on, ja se on ärsyttävä! Millä oikeudella muka ihminen saa ja kissa ei, kysyn vaan! Kiitti kamut tuesta ja ymmärryksestä! Purrrrrrrrrr!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 4 heinäkuun, 2016 @ 4:17 pm

 7. Teilläkin! Meillä oli vähän aikaa sitten myös ovet epäkunnossa, partsikamat sisällä ja vieraita miehiä parvekkeella. Mitä nämä ihmiset nyt oikein touhuaa, ei voi pienet kissat ymmärtää?

  kommentti Kirjoittanut Sofi ja Olga — 4 heinäkuun, 2016 @ 7:58 pm

  • Toivottavasti tämä ei ole tarttuvaa ja leviävää! Aika vähän tuntuu olevan pienellä kissalla mahdollisuuksia vaikuttaa. Nyt vaikuttaisi kaikki olevan kunnossa, paitsi aurinko puuttuu. Onhan teilläkin jo jutut kunnossa?

   kommentti Kirjoittanut Friede — 5 heinäkuun, 2016 @ 4:47 am

 8. No huh miten teitä on nyt tuollalailla koeteltu, suljettu pois kaiken keskipisteestä tärkeistä valvontatöistäkin! Ei hyvä. Onneksi sentään tipu-TVn kuvanlaatu parani, mutta saisi sieltä sitä ohjelmaakin sitten tulla.

  kommentti Kirjoittanut Kissakolmio — 4 heinäkuun, 2016 @ 8:07 pm

  • No saisi! Mitä virkaa on tipu-tv:llä, jos ei sieltä tule lähetystä?

   kommentti Kirjoittanut Friede — 5 heinäkuun, 2016 @ 4:48 am

 9. EI kissoja saa sulkea! Ihmisillä on ihan ihmeellisiä syitä. Mutta onneksi saitte ees vähän vahtia niitten miesten tekemisiä. Meillekin on tulossa jotakin miehiä hyörimään ikkunoiden taa, mut ne kuulemma laittaa muovit siihen eteen, minkä jälkeen ei nähdä ollenkaan ulos! 😮

  kommentti Kirjoittanut Kattimanialaiset — 5 heinäkuun, 2016 @ 7:18 am

  • Oho 😮 No se on paha jos ei ollenkaan näy ulos! Miten selviätte? Eihän se nyt käy ettei ulos näe! Tiput ja kaikki siellä!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 5 heinäkuun, 2016 @ 7:21 am

 10. Ihmiset on niiiiin outoja.. Ei saisi kiivetä ne kun voivat tippua eikä ihminen tipu jaloilleen niinkuin me kissat..

  kommentti Kirjoittanut Marraskuun muruset — 5 heinäkuun, 2016 @ 9:06 am

  • No ei todellakaan! Ihmisten kiipeily on pelottavaa katsottavaa!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 5 heinäkuun, 2016 @ 9:16 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.