Frieden valtakunta

syyskuu 17, 2017

Sunnuntai, taas

Filed under: Valtakunta — Friede @ 2:04 pm

Hyvää sunnuntaita taas kaikille!

Tällä viikollakaan ei ole oikein mitään kerrottavaa. Eilen kyllä paistoi aurinko.

Sen sijaan eilen saatiin tietää, että ihmiset ovat taas tutkineet kaikenlaista hassua ja tulleet kaikenlaisiin hassuihin tuloksiin. Yhden tutkimuksen mukaan, jonka teki muuan Fardin-niminen ihminen ja joka siis voitti fysiikan Ig-nobel-palkinnon, kissat voivat olla nestettä. Lisäksi vanhat kissat menevät nesteeksi helpommin kuin pentukissat ja kissa voi imeä itseensä ympäristön stressitekijöitä.

Ihmiset on ihan omituisia, eivät nyt ollenkaan hahmota tätä! Kissan valmistusaineista 100% on kissaa. Kissa on siitä erikoinen materiaali, että se on hyvin muovautuvainen ja omatahtoinen. Jos on tarpeen käyttäytyä sillä tavoin kuin ihmismaailman nesteet, silloin kissa käyttäytyy sillä tavoin. On myös mahdollista olla hyvin kiinteä. Tarvittaessa kissa osaa myös hetkellisesti muuttua ilmaksi, jotta ihminen ei kissaa löytäisi, ja tiivistyä taas takaisin kissan muotoon halutessaan. Hydrofobisuudessa on kissayksilöiden välisiä eroja, toiset kissat tykkäävät vedessä lotraamisesta enemmän kuin toiset. Me ei Figon kanssa tykätä, mutta jotkut meidän kavereista tykkäävät. Myöskään painovoima ei aina vaikuta kissamateriaaliin samoin kuin ihmismateriaaleihin. Siinä ne kyllä tuossa tutkimuksessa olivat oikeassa, että kehräys poistaa stressitekijöitä kissasta. Samalla se tuottaa energiaa kissaan, ainakin jos on kyseessä sellainen kissamateriaali kuin Figo.

Tämä vaikuttaa siltä, että sitä täytyy vielä pohtia tarkemmin, jotta sen voi tiivistää ihmisten ymmärtämään muotoon ja selvyyteen. Ihmisten kanssa täytyy olla hyvin havainnollinen. Joten te meidän kaverit, kun olette hyvin fiksuja ja filmaattisia ja monet myös tavattoman taitavia ihmisten käyttämien sanojen kanssa, olkaa hyviä ja antakaa omia näkemyksiänne tähän, jotta saadaan hyvä selitys! Joohan?

Pari kuvaa vielä lopuksi, sitten on jatkettava kenguruilua. Taikka en sitä kyllä keskeyttänytkään, mutta kuitenkin.

Mattotolpan päästä näkee hyvin valtakunnan ja parvekkeen. Parvekkeen tiputilanne on ollut huono viime aikoina. Vaadin parannusta.

Syliin mahtuu kaksi. Tässä alimpana on H, sitten minä ja Figon pää on mun päällä. Toimi ihan hyvin.

Eilen paistoi aurinko illan puoleen. Sekin oli hyvä! Ei ole liikaa paistanut.

Eilen pidettiin myös vähän lauantaitansseja.

Päivän kenguru. Tänään olen kenguruinut aamupäivällä tunnin ja nyt iltapäivällä jo yli tunnin ja ajattelin jatkaa vielä.

Sellaista tällä kerralla. Hyvää tulevaa viikkoa, pitäkää huolta toisistanne! *purrrRRRRrrrrRRRRRrrrr*

18 kommenttia »

 1. Jaa-a. Vaikea tieteellinen ja filosofinen ongelma. Nyt ei kyllä täällä osata sanoa mitään. Paitsi että kissa on kissa. Kokonainen ja täydellinen aina.
  Piste.

  Koirat sen sijaan… no jaa, ketä kiinnostaa?
  Terv. Leo, Jaakko ja Karrkki

  kommentti Kirjoittanut Pirjon kollit — syyskuu 17, 2017 @ 5:06 pm

  • Nii-in! Kissa on kokonaan tehty kissasta, ja siinä on kaikki valmiina kaikki mitä kissaan tarvitaan, eikä mitään ylimääräistä. Niin on luonto kissan suunnitellut.

   Koirat varmaankin on tehty koirasta. Ja haukkumisesta ja läähättämisestä. Ainakin meidän naapureiden koirat, jos voi mitään päätellä äänistä. Mutta teillä on parempaa tietoa siitä, koska teillä on kotikäytössä koiria!

   Terkkuja teille ❤️ joko uuninpäällä on lämmintä?

   kommentti Kirjoittanut Friede — syyskuu 17, 2017 @ 5:35 pm

   • On, on lämmin jo toki uuninpäällys! Terkkuja teille❤

    kommentti Kirjoittanut Pirjon kollit — syyskuu 17, 2017 @ 8:14 pm

 2. Minä niin tykkään näistä tieteellisistä tutkimuksistanne!!

  kommentti Kirjoittanut Pepsi — syyskuu 17, 2017 @ 7:45 pm

 3. No nyt kyllä meni tassu suuhun enkä tajunnut hölkäsenpöläystä, mutta niinkuin mamma sanoo taidan olla hiukan pöljä.. Mutta ainakin olen 100prosenttisesti kissa tai räsynukke, mutta välillä sanovat myös räsymatoksi?!

  kommentti Kirjoittanut Cocopops — syyskuu 18, 2017 @ 3:40 pm

  • Mutta sehän onkin jotain muuta, jos olet samaan aikaan 100% kissa ja räsynukke! Se vaatii jo taitoa! Räsymatto kuulostaa oudolta kyllä. Mattoon teroitetaan kynnet, mutta ei suhun voi teroittaa kynsiä!

   kommentti Kirjoittanut Friede — syyskuu 18, 2017 @ 4:31 pm

 4. Mutta jos kissa söisi pulun, olisiko kissa sitten 110%? 100% kissaa ja 10% pulua?

  kommentti Kirjoittanut Sulo Naukula — syyskuu 18, 2017 @ 8:14 pm

  • Niin, tosiaan! Varmasti niin olisi, hyvä huomio! Mutta entäs, muuttuuko pulu-materiaali kissa-materiaaliksi kissassa? Kai sen täytyy muuttua, koska koko pulu ei tule ulos jäljestäpäin? Ulos tulevat osat on sitten kai niitä, jotka eivät suostuneet kissaantumaan? Hmmm. Pulut on jännittäviä otuksia!

   kommentti Kirjoittanut Friede — syyskuu 19, 2017 @ 3:46 am

 5. Hyvä analyysi kissuudesta! Voin kertoo, että näkymättömyydessä olen ehkä maaaailman paras. Ihminen ei löydä mua yksiöstä, jos en haluu. Ha, tehkää perästä!

  kommentti Kirjoittanut Ilona — syyskuu 19, 2017 @ 3:16 pm

  • Niin, se on taitolaji! Siltikin, vaikka ihmiset on erikoisen hoksaamattomia kapistuksia.

   kommentti Kirjoittanut Friede — syyskuu 19, 2017 @ 3:49 pm

 6. En kyllä tuon paremmin osaisi kissaa selittää, musta meni ihan kohdilleen. Mutta selitti sen kuinka yksinkertaisesti tahansa, ei ihmiset silti taida sit tajuta.

  kommentti Kirjoittanut Triijulat — syyskuu 19, 2017 @ 7:05 pm

  • Niinei, ihmiset on niin rajoittuneita. Ja niillä on outoja käsityksiä. Se tuosta kyllä jäi pois, että kissamateriaalin kiinteys ja venyvyys riippuu lämpötilasta, mutta otan sen mukaan sitten seuraavaan luonnokseen. Ja tuo Sulon huomio pitää käsitellä varmaan ihan erikseen, koska se on niin iso juttu!

   kommentti Kirjoittanut Friede — syyskuu 19, 2017 @ 7:42 pm

 7. Kissatieteellinen insti-Tuutti tulee haastamaan tämän Fardinin oikeuteen pikimmiten, sillä kaikki Nobelit tästä aiheesta kuuluvat todellisille kissatieteen uranuurtajille; Fardin on tutkimusongelmansa ja tuloksensa selvästi kissablogeista kössinyt. Huomaahan sen jo tämän blogin ansiokkaista huomioista kissan olomuodoista mm. katoamisen ja ilmaantumisen suhteen sekä Tuutusen basaarin kommenttikentässä käytyjen syvämietteisten tiedekeskustelujen sisällöistä. Plagioitua kaikki!

  kommentti Kirjoittanut Tohtori Penninraha — lokakuu 8, 2017 @ 10:57 am

  • On toki totta, että Fardinin tutkimusaineisto vaikuttaa kissablogeista otetulta. Pidän kuitenkin hyvänä sitä, että Fardin käyttää omia tiedeverkostojaan tiedon levittämiseen. Se olisi kissalle hankalampaa. Näin ollen olen valmis antamaan anteeksi mahdollisen plagioinnin.

   Mutta, hyvä Tohtori Penninraha, onko Kissatieteellisessä InstiTuutissa tehty tai aikeena tehdä pulututkimusta? Mikäli on, ehdotan tutkimusyhteistyötä.

   kommentti Kirjoittanut Friede — lokakuu 8, 2017 @ 12:06 pm

   • Kenties tuohtumukseni oli ennenaikaista; suurisieluisuutenne on jälleen auttanut avartamaan käsityksiäni. Kissatieteen hyväksi. Olkoonkin, että Fardin tarvitsisi oppitunnin lähdeviitteistä.

    Pulut kiinnostavat merkittävästi, mutta eivät asu ulottuvillani. Eilen näin yhden, koska oli koppareissu. Haluaisin tietää, onko pulujen edellytyksenä koppareissu, koska jos on, pulut eivät ole sen arvoisia. Havaintojeni mukaan puluvisio piristi kovasti ja liennytti tietyömaasta aiheutunutta pahoinvointia. Voidaanko pulut patentoida lääkkeiksi matkapahoinvointiin? Mielialalääkkeiksi?

    Kunnioittavin terveisin
    Tohtori U.T. Penninraha
    Kissatieteellinen InstiTuutti

    kommentti Kirjoittanut Tohtori Penninraha — lokakuu 8, 2017 @ 1:09 pm

    • Mielenkiintoinen näkökulma pulusta matkapahoinvointi- tai mielialalääkkeenä! Asia vaatinee lisää tutkimusta, mutta näkisin etenkin mielialapuluissa merkittävää potentiaalia. Myös meidän valtakunnan pulututkimukset ovat toistaiseksi olleet teoreettisia, koska pyynnöistä huolimatta meille ei ole toimitettu pulua koekäyttöön. Koppareissun arvoisia ne eivät ole, jos se olisi pulututkimuksen edellytys. Selvittämättä on, onko se edellytyksenä, koska emme ole tavanneet puluja koppa-asioissakaan. Valitettava tilanne. Mutta sovimmeko, että mikäki pulutietoa saamme, taikka puluihin tassuiksi pääsemme, toimitamme tiedon toisillemme ja sovimme tarkemmin tutkimusmenetelmistä ja -tavoitteista?

     Lähdeviitteet on toki tarpeen merkitä oikein, tuohtumuksenne on ymmärrettävää, hyvä Tohtori Penninraha. Aivan ymmärrettävää!

     Parhain terveisin
     Friede, Pulutieteen opiskelija
     Valtakunnan Tutkimusosasto

     kommentti Kirjoittanut Friede — lokakuu 8, 2017 @ 4:15 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.