Frieden valtakunta

27 maaliskuun, 2018

Lisätietoa puluista

Filed under: Pulut — Kissapojat @ 5:43 pm

Nyt palatkaamme Sulon ansiokkaaseen pulututkielmaan.

Pulututkielman kuvapuoli

Sulo oli valikoinut kuvia puluista ja itsestänsä ja kirjoittanut toiselle puolelle käänteentekeviä johtopäätöksiään puluihin liittyen. Tähän teen niistä yhteenvetoa ja kokoan aiempia tietoja ja näitä uusia yhteen.

 1. Pulujen levinneisyys: puluja asuu eri maissa. Sulon tietojen mukaan Englannissa ja Mummulassa. Lisäksi aiemmin olen kuullut, että Helsingissä niitä asuu ja sitten täällä meidän kotikaupungin keskustassa. Siispä päättelemme, että ainakin neljässä maassa asuu puluja: Mummulassa, Englannissa, Helsingissä ja Keskustassa
 2. Pulujen käyttäytyminen: Sulo tietää, että pulut lentävät, nukkuvat, istuvat ja kävelevät.  Voimmeko päätellä tästä, että pulut nukkuvat istualtaan, seisaaltaan, lentäessänsä taikka kävellenssänsä? Jos ne eivät makaa? Ja sitten Sulo myös tietää, että pulut voivat olla puussa, maassa, ilmassa tai jossain muualla. Ovat siis erittäin monipuolisesti levinneitä otuksia! Osaavatkohan pulut uida?
 3. Pulujen käyttäytyminen, osa 2.: Sulo tietää, että pulut kakkivat, mutta pissimisestä ei ole tietoa. Tämäkin tukee aiempia tietoja. Siksi meidän ihminen ei anna mun perustaa kyyhkyslakkaa, koska tulisi pulunkakkaa paljon.
 4. Puluista lähtee sulkia. Tämä taas tukee sitä, että meillä ehkä oli silloin kerran pulunsulka, vaikka ihminen väitti sen olleen harakasta.
 5. Sulon lähettämistä kuvista voi päätellä, että puluja on monen värisiä: on harmaita ja vaaleita ja tummia. Jotkut ehkä on takapuoleltaan tummempia, mutta toiset on takapuoleltaan vaaleampia! Ajatelkaa miten monipuolisia ja kiinnostavia lintuja!

Ja sitten vielä se, että Sulo melkein oli saanut kerran pulun kiinni mummulassa. Oli vain ikkunalasi välissä! Mutta Sulo onkin Salamatassu ja muutenkin taitava, joten ei se ihme ole.

Sain myös rakkauskirjeen, mutta sen pidän itselläni, koska siinä oli niin paljon ❤ ❤ :iä. Ja Sulon kuva myös ❤ Ja siinä luki, että rakkaudella ❤

Kiitos Rakas Sulo, tästä tuli paljon uutta tietoa puluasioista. Voi kun meillä olisi viestipuluja, niiden avulla viestit kulkisi ja samalla saisimme tarkkailtua enemmän pulujen käytöstapoja!

*purrrRRRRRrrrrrrRR*

Friedesi

21 kommenttia »

 1. Sulo on tehnyt perusteellista työtä, tuohan on melkein pulugradu! Me ollaan kuultu mamilta, että puluja on melkein joka paikassa maailmassa, mutta me ei olla itse nähty, niin ei oikein uskota. Pitää kysyä Penalta ja Punkulta sekä Roopelta ja Ilmolta, niin tiedettäis varmaan ainakin pari maata. Ihmisten havaintoihin ei parane uskoa.

  kommentti Kirjoittanut Sofi ja Olga — 27 maaliskuun, 2018 @ 7:49 pm

  • Ihmisten havainnot on kyllä useasti vähän niin ja näin. Toisin kuin kissojen. Mutta jos pulut on ilmassa, maassa ja monissa muissa paikoissa, niin ehkä niitä voi olla useammissa maissakin!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 27 maaliskuun, 2018 @ 7:54 pm

 2. Hyvää tutkimustietoa ehdottomasti! Se lisätään että Tammereella on myös puluja!

  kommentti Kirjoittanut Pepsi ja Max — 27 maaliskuun, 2018 @ 7:54 pm

  • Siis ainakin viidessä maassa: Mummulassa, Englannissa, Helsingissä, Keskustassa ja Tammereella. Mahdollisesti muuallakin. Kiitos lisätiedotuksesta!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 27 maaliskuun, 2018 @ 7:55 pm

   • Ja Turuus!

    kommentti Kirjoittanut Sofi ja Olga — 27 maaliskuun, 2018 @ 9:31 pm

    • Kuudessa! Ja muistelen muuten, että meidän ihminen olisi sanonut niitä olleen myös Pietarissa. Ehkä jopa seitsemässä maassa!

     kommentti Kirjoittanut Friede — 28 maaliskuun, 2018 @ 3:23 am

 3. Ajatuksissamme meill’ on aina se viestipulu ♥

  kommentti Kirjoittanut Sulo Naukula — 28 maaliskuun, 2018 @ 7:04 pm

  • Sulo ❤️💕 Onneksi on kuitenkin nämä blogit, kyllähän ne viestipulun korvike on!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 28 maaliskuun, 2018 @ 7:06 pm

 4. Tosiaankin, teillä kävi puluasioiden viestintuoja! Tuliko kaikki perheenjäsenet esiin?

  kommentti Kirjoittanut Ana — 28 maaliskuun, 2018 @ 7:28 pm

  • Kävi juu, ja mainio viestintuoja olikin! En suhissut yhtään, koska oli Mamma N. Pelasi taitavasti silmäpeliä ja tapahtui myös lahjontaa. Figo vastaanotti saunassa, ei tullut ”ihmisten ilmoille”. Mutta ei myöskään mennyt enempi piiloon, kun Mamma kävi tervehtimässä saunan ovella.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 28 maaliskuun, 2018 @ 7:49 pm

   • Mamma on kyllä kova kissankesyttäjä!

    kommentti Kirjoittanut Ana — 29 maaliskuun, 2018 @ 4:15 pm

    • On! Mutta kissalla on oikeus, kuten Ilona ja Figo tietävät!

     kommentti Kirjoittanut Friede — 29 maaliskuun, 2018 @ 4:18 pm

 5. Ihan kaikki tutkielman info oli uutta Nöppäreelle ja Huipesterille. Ne eivät ole vakuuttuneita, onko kyse vain vilkkaasta mielikuvituksesta, vai liiteleekö tuolla ulkosalla oikeasti moisia otuksia. Onkohan niiden ääntelystä mitään havaintoa – ja Juju haluaa tietää, syövätkö ne pieniä pinkkinenäisiä räggäripoikia?!

  kommentti Kirjoittanut Hupsut — 29 maaliskuun, 2018 @ 2:04 pm

  • Äänetelystä ei muuten olekaan tietoa! Se onkin merkittävä lisätutkimuksen kohde! Sitä emme kuitenkaan usko, että pulut olisivat välittömästi vaaraksi räggäreille nenänväriin taikka sukupuoleen katsomatta.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 29 maaliskuun, 2018 @ 2:17 pm

 6. Tämä teidän yhteistyö pulututkimusten eteen vaatisi kyllä kissojen nobelin !

  kommentti Kirjoittanut Taru — 2 huhtikuun, 2018 @ 9:50 am

  • Kissanobel! Ei tiedetty sellaista olevankaan. Tosin Kissatieteellisessä InstiTuutissa tehdään kyllä niin hyvää tutkimusta, että lienee sinnekin palkinto menossa!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 2 huhtikuun, 2018 @ 9:57 am

 7. Miten tärkeitä tietoja! Havainnot pulujen monipuolisesta käyttäytymisestä ja taidoista pitävät ehdottomasti paikkansa. Empiirinen havainnointi on osoittanut, että pulut osaavat jopa hypätä ja kakata yhtäaikaa! Epäilemättä taito on suunniteltu, jotta jalat eivät toimessa suttaantuisi. Pulut ovat kaukaa viisaita.

  Terkuin Unna Tuutikki, höps. prof.

  kommentti Kirjoittanut ella — 3 huhtikuun, 2018 @ 7:59 am

  • No tuohan se vasta erikoisen jännittävä tieto oli, että pulu osaa samanaikaisesti hypätä ja kakata! Pulut ovat totisesti taitavia ja monipuolisia olentoja. Kaikki on suunniteltu, jopa jalkojen puhtaus!

   Kiitos prof. Tuutikki näistä lisätiedoista jälleen kerran! Pulututkimus edistyy hyvää vauhtia.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 3 huhtikuun, 2018 @ 8:32 am

 8. […] on tapahtunut taas yksi läpimurto pulututkimuksissa. Edellinen oli se Sulon ansiokas tutkielma muutama viikko […]

  Päivitysilmoitus Kirjoittanut Lisätietoa puluista, osa 2 | Frieden valtakunta — 22 huhtikuun, 2018 @ 8:20 am

 9. […] pululta kuin ne, joista on kuvia nähty aiemmin. Niinkuin vaikka ne Sulon Mummulassa olevat tai ne englantilaispulut, joista Sulo lähetti mulle kuvia. Pulut siis ilmeisesti näyttävät joka paikassa kutakuinkin […]

  Päivitysilmoitus Kirjoittanut Pulutodisteita! | Frieden valtakunta — 26 elokuun, 2018 @ 6:20 pm

 10. […] Englannissa, jossa tiettävästi on laaja pulukanta ja jonka puluista on saatu tietoa kerran ja toisenkin,  on taas kuulunut hyviä pulu-uutisia. Siellä asuu pulu, joka kulkee ihmisen […]

  Päivitysilmoitus Kirjoittanut Puluasia | Frieden valtakunta — 7 heinäkuun, 2019 @ 10:41 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.