Frieden valtakunta

huhtikuu 22, 2018

Lisätietoa puluista, osa 2

Filed under: Pulut, Valtakunta — Friede @ 8:19 am

Hyvää sunnuntaita

Viime viikolla lupasin, että on kerrottavaa puluista ja nenätöistä. Tällä kertaa ei ole mitään tärkeämpää, käsitellään niitä nyt. Ensin pulut, nenätyöt sitten myöhemmin. Nenäasioita tapahtuu useammin, pulutietoa ei saa kovin usein.

Nyt on tapahtunut taas yksi läpimurto pulututkimuksissa. Edellinen oli se Sulon ansiokas tutkielma muutama viikko sitten.

Edellisellä kerralla jäätiin siihen pulutietoon, että:

 1. Puluja asuu eri maissa: Mummulassa, Englannissa, Helsingissä ja Keskustassa, ja sitten vielä Tammereella ja Turuus ja ehkä muuallakin. Minä olen syntynyt Turussa, mutta en muista puluja. Olin tosin niin pieni silloin, että ei voi kaikkea muistaa. Eikä Figo muista puluja Helsingistä, vaikka on siellä syntynyt, mutta Figokin oli silloin pieni.
 2. Pulut lentävät, nukkuvat, istuvat ja kävelevät.
 3. Pulut kakkivat, mutta pissimisestä ei ole tietoa.
 4. Puluista lähtee sulkia.
 5. Puluja on monen värisiä: on harmaita ja vaaleita ja tummia. Jotkut ehkä on takapuoleltaan tummempia, mutta toiset on takapuoleltaan vaaleampia! Ajatelkaa miten monipuolisia ja kiinnostavia lintuja!

Nyt meillä on puluvideo! Katsokaa vaikka:

Videon on kuvannut meidän ihminen, mutta tiedän siinä olevan puluja, koska ne näyttää paljon samalta kuin Sulon tutkielman kuvat. Muuten en voisi olla varma, koska meidän ihminen on vähän tuollainen. Ei kovin luotettava tiedoissaan ja kyvyissään. Sulo sen sijaan on luotettava ❤

Tästä saamme lisätietoa:

– Pulut lentävät, nukkuvat, istuvat ja kävelevät, sekä nokkivat maata ja heiluttavat päätänsä eteen ja taakse kävellessänsä! Erikoinen tapa, ei kyllä kissat tee niin. Eikä edes ihmiset, vaikka ihmisillä on loputon määrä erikoisia tapoja ja uusia ilmenee vähän väliä!

– Pulujen nokan päällä on valkoinen kohta. Muutoin ne voivat olla vaihtelevan värisiä, mutta yleisesti harmaita tai tumman puoleisia. Niiden jalat on punaiset.

– Ihmisiä ja puluja esiintyy samoilla aluilla. Tämä ei ollut uusi asia, mutta sai varmistusta. Olen melko varma, että pulut ja ihmiset ovat jotakin sukua toisilleen, mutta se asia on todistamatta vielä. Tai ainakin meidän ihminen ehkä on.

Täten alussa oleva lista voidaan päivittää:

 1. Puluja asuu eri maissa: Mummulassa, Englannissa, Helsingissä ja Keskustassa, ja sitten vielä Tammereella ja Turuus ja ehkä muuallakin. Pulut ja ihmiset esiintyvät samoilla alueilla.
 2. Pulut lentävät, nukkuvat, istuvat ja kävelevät, sekä nokkivat maata ja heiluttavat päätänsä eteen ja taakse kävellessänsä.
 3. Pulut kakkivat, mutta pissimisestä ei ole tietoa.
 4. Puluista lähtee sulkia.
 5. Puluja on monen värisiä: on harmaita ja vaaleita ja tummia. Jotkut ehkä on takapuoleltaan tummempia, mutta toiset on takapuoleltaan vaaleampia. Puluilla on nokan päällä valkoinen kohta ja niiden jalat on punaiset.

Mitä luulette, onko ihmiset ja pulut sukua ja miksi pulut kävellessään tekevät päällään tuolla tavalla?

Lopuksi vielä pari kuvaa meistäkin:

Pulututkija-kenguru.

Figo viime sunnuntaina. Viikolla paistoi jonkin verran aurinko, mutta nyt ei näytä siltä. Hyvä että tuli kerättyä lämpöä varastoon. Tällä hetkellä Figo on lakanakaapissa aamupäiväunilla.

Keväistä viikkoa kaikille! Olkoon tipu-tv-lähetykset vilkkaita ja kiinnostavia ja auringonpaistetta sopivasti saatavilla! Niin ja toivottavasti olette kaikki terveitä ja iloisia!

*purrrrrRRRRRRRrrrrrRRRRRrrrrrRRRRRRrrrrrrRRRRRRRrrrrrrrr*

Mainokset

22 kommenttia »

 1. Erittäin hyvä filmi, erittäin harvinaista kuvamateriaalia! Miten se teidän ihminen oli tuollaisen saanut kuvattua 😮 Meille heräsi kysymys mitä nuo pulut on löytävinään maasta? Ruokkiiko ihmiset niitäkin raksuilla? Meistä raksut kuuluu kissoille!

  kommentti Kirjoittanut Pepsi ja Max — huhtikuu 22, 2018 @ 9:40 am

  • Sehän tässä merkittävä kysymys onkin, että mitä ne tökkivät maasta! Ei näy maassa mitään, ei ainakaan raksuja! Tässä tutkimusta tehdessä tulee aina vain lisää kysymyksiä.

   kommentti Kirjoittanut Friede — huhtikuu 22, 2018 @ 9:42 am

 2. Hienoa faktaa. Ja on ne pulut ja ihmiset varmaan sukua, koska meidän ihminen kutsuu omaa jälkeläistään usein puluksi. Niih.

  Me ei olla nähty puluja, koskaan. Ehkä niitä ei ole täällä. Koira ei osannut kertoa, onko se nähnyt. Sillä on aina tukka silmillä.

  kommentti Kirjoittanut Pirjon kollit — huhtikuu 22, 2018 @ 11:53 am

  • Kutsuu puluksi! No kyllä se sitten on selvä asia! Ja niin, koira, olen nähnytkin kuvassa sekä koiria yleensä että teidän koiran. Sillä on tukka silmillä kyllä, ei ihme ettei se ehkä näe hyvin puluja. Mutta ehkä sen nenä on havainnut pulun joskus?

   kommentti Kirjoittanut Friede — huhtikuu 22, 2018 @ 12:03 pm

 3. Hieno elokuva puluista! Lisäisin vielä, että pulut ovat hyvin rouvamaisia.
  – Minni

  kommentti Kirjoittanut Minni — huhtikuu 22, 2018 @ 2:33 pm

  • Rouvamaisia? Kiinnostavaa! Millälailla rouvamaisia?

   kommentti Kirjoittanut Friede — huhtikuu 22, 2018 @ 4:00 pm

 4. No mutta…jos nuo ovat puluja, niin mitä ne sitten ovat meillä??? Melkein saman näköisiä ja värisiä, mutta ei ne meidän pulut tepsuta maassa tuolla lailla hassusti keikkuen. Ne lentävät niinkuin pikkutiput ja keekoilevat puissa. Niin ja pitävät hassua kujerrusta, vähän kuin kissat. Me ollaan luultu, että ne on puluja…😲

  kommentti Kirjoittanut Sofi ja Olga — huhtikuu 22, 2018 @ 4:35 pm

  • Niin mutta pulu osaa myös lentää! Ne on monitaitoisia: sekä tepastelevat että lentävä! Niin olen ymmärtänyt, ja Sulokin sanoi niin. Eli on ne varmasti puluja teilläkin!

   kommentti Kirjoittanut Friede — huhtikuu 22, 2018 @ 4:37 pm

   • No hyvä! Me jo pelästyttiin, että me ollaan luultu jotain ihan muita tipuja puluiksi. (Meidän mami ei tunne ollenkaan tipuja, se väitti niitä joksikin khyy… kyhh…kyhkyiksi, ei uskottu!).

    kommentti Kirjoittanut Sofi ja Olga — huhtikuu 22, 2018 @ 7:10 pm

    • Joo, ei huolta, kyllä ne puluja on vaikka lentävätkin! Pulut kuuluvat tipuihin, siksi lentävät. Olen muuten kuullut muiltakin tuota kyyh-juttua. Kuulostaa ihmismäiseltä. Vähän epäilyksellä kyllä suhtautuisin, kun puluja eri nimillä tituleerataan. Pitäisi olla asioilla omat selvät nimet sentään!

     kommentti Kirjoittanut Friede — huhtikuu 22, 2018 @ 7:50 pm

     • Tämä menee nyt ehkä hiukkasen monimutkaiseksi.

      kommentti Kirjoittanut Zetor ja Ilona — huhtikuu 23, 2018 @ 7:13 pm

     • Pulu näyttää olevan hieman monimutkainen otus! Niistä on moneksi!

      kommentti Kirjoittanut Friede — huhtikuu 23, 2018 @ 7:23 pm

 5. Hupsuilla ei ole vieläkään mitään käsitystä puluista, pupuista vaan, koska ne ovat itse pupuja. Mutta video oli kyllä kiva – ja kuvat vielä kivempiä!❤ Täällä on ollut iloinen ja hurinapurinainen viikko. Toivottavasti tästä alkavastakin viikosta tulee sellainen meille kaikille!

  kommentti Kirjoittanut Hupsut — huhtikuu 22, 2018 @ 6:33 pm

  • Meidän entinen eläinlääkäri – joka muutti pois – sanoi meitä joskus pupuiksi! En oikein tiennyt onko se sopivaa, mutta on se varmaan sitten, jos hupsutkin on sellaisia. Hurinaista ja aurinkoista viikkoa hupsuttamoon 💕

   kommentti Kirjoittanut Friede — huhtikuu 22, 2018 @ 6:45 pm

 6. Miten hyvin olet saanut koulutettua H:n, ottaa sulle leffaakin tutkimusmateriaaliksi !! Aika kiva leffa olikin ja paljasti niin paljon uusia asioita. On ne puut aikamoisen erikoisia.Siksi ne voisi olla ihmisten kanssa sukua, koska ihmiset vasta erikoisia onkin.

  kommentti Kirjoittanut Taru — huhtikuu 22, 2018 @ 8:12 pm

  • Älä muuta sano, just se erikoisuus onkin se pääsyy, miksi epäilin pulujen ja ihmisten olevan sukua. Kun kyllähän monet muutkin otukset – jopa kissat! – asuu ihmisten kanssa samoilla alueilla, muttei silti ole sukua. Kissat esimerkiksi ei ole outoja ollenkaan, eikä varmasti olla ihmisille sukua.

   kommentti Kirjoittanut Friede — huhtikuu 23, 2018 @ 3:49 am

 7. Figolla on ihana päiväunipaikka – lakanakaappi. ❤

  kommentti Kirjoittanut Sirpa ja Kollo — huhtikuu 23, 2018 @ 12:40 pm

  • Niin on! Siellä on pehmeää, rauhallista ja mukavaa. Kollo sen varmasti myös tietää!

   kommentti Kirjoittanut Friede — huhtikuu 23, 2018 @ 1:07 pm

 8. Tätä voisi jo kutsua pulututkimuksen läpimurroksi! Video! Hyvin koulutettu ihminen siellä! Purrrrr Friede ja Pusku kans.

  kommentti Kirjoittanut Sulo Naukula — huhtikuu 23, 2018 @ 2:53 pm

  • Purrrrr Sulo ja *pusk*! Mutta ilman sua ei olisi ensimmäistäkään läpimurtoa, eikä ehkä pulututkimustakaan ❤️ *pusk* toisenkin kerran ❤️ ja purrrrrr

   kommentti Kirjoittanut Friede — huhtikuu 23, 2018 @ 4:34 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.