Frieden valtakunta

elokuu 12, 2018

Tavallinen viikko ja vain yksi lauantai

Filed under: Pulut, Valtakunta — Friede @ 2:42 pm

Hei kaikki!

Tämä oli nyt ensimmäinen sellainen viikko, jolloin kaikkia ihmispäiviä oli vain yksi. Ei ollut ylimääräisiä lauantaita tällä kertaa.

Ainoa erikoisuus oli tämä sulka, jonka ihminen meille maantaiaamuna toi. Oli kuulemma uimareissulla löytänyt.

Hyvä sulka! Ettei vain olisi pulunsulka? Ihminen väittää, että variksen tai harakan. Voi olla pulunkin. Aika pieni tämä on, mutta kiinnostava. Tänä aamuna Figo meni sen kanssa aivan villiksi!

Puluista puheen ollen! Mun rakas <3-ystävä Sulo oli nähnyt paljon puluja! Niiden mummu on hirmutaitava pulunkasvattaja, on saanut ne jopa lisääntymään! Ja sitten Sulo oli saanut muutakin lisätietoa puluista. Aiemman tiedon mukaan siis

 1. Puluja asuu eri maissa: Mummulassa, Englannissa, Helsingissä ja Keskustassa, ja sitten vielä Tammereella ja Turuus ja ehkä muuallakin. Pulut ja ihmiset esiintyvät samoilla alueilla.
 2. Pulut lentävät, nukkuvat, istuvat ja kävelevät, sekä nokkivat maata ja heiluttavat päätänsä eteen ja taakse kävellessänsä.
 3. Pulut kakkivat, mutta pissimisestä ei ole tietoa.
 4. Puluista lähtee sulkia.
 5. Puluja on monen värisiä: on harmaita ja vaaleita ja tummia. Jotkut ehkä on takapuoleltaan tummempia, mutta toiset on takapuoleltaan vaaleampia. Puluilla on nokan päällä valkoinen kohta ja niiden jalat on punaiset.

Nyt tiedetään lisäksi, että

 1. Pulut kujertavat vähän samalla tavalla kuin  toimivat kollit
 2. Puluilla ei punoita silmänympärykset, mutta fasaaneilla punoittaa. Ainakin toimivilla poikafasaaneilla. Fasaaninpoikasilla ei silti punoita.
 3. Pulut on pienempiä kuin fasaanit, paitsi fasaaninpoikaset on pienempiä kuin pulut.
 4. Pulut ja fasaanit ehkä tuoksuu erilaiselta.
 5. Pulut ja fasaanit voi esiintyä samoilla alueilla.
 6. Pululla on lyhyempi pyrstösulka kuin fasaanilla, vaikka miten pörhistelisi.

Niin ja se on melko varmaa myös, että pulut ja ihmiset on sukua toisilleen. Asuvatkin samoilla paikoilla, ja jotkut ihmiset jopa sanovat toisiansa puluiksi! Täytyy olla sukua sitten.

Sulo on kyllä tehnyt hirmupaljon pulututkimusta! Ja ehdotti myös, että otetaan seuraavaksi tutkimuskohteeksi fasaanit. Se sopii hyvin, koska näköjään ovat noin kiinnostavia. Mun täytyy varmastikin jäsentää tätä lisää, puluista on nähtävästi saatavilla paljon uusia asioita! Niin ja ihminen on ehkä varustettava haavilla, koska muuten se ei saa pulua kiinni. Sanoi nähneensä sellaisen tuossa lähellä tässä taannoin, mutta ei kumminkaan tuonut mulle! Meidän ihminen on aika onneton puluasioissa, sen vaan sanon.

Pulututkimuksen lisäksi myös kengurointia on tällä viikolla voitu jo hieman harrastaa.

Viimeinkin voi harjoittaa kenguruutta! Jo on ollutkin kengurupuutosta.

Tässä taas Figo miettii miksi parvekkeella tuulee. Onko asiallista puhaltaa niin kovasti, että kevyet esineet (kastelukannu ja harja) kaatuvat, eikä kissan ole mukavaa olla parvekkeella? Itse lisäisin tähän, että ei kai pulutkaan voi lentää, jos kovasti tuulee, vai voivatko?

Eikä sitten muuta tällä kertaa. Puluasioihin palaan myöhemmin, ne vaativat nyt vähän miettimistä! Ja fasaanit myös.

Hyvää tulevaa viikkoa kaikille! *PurrrurrrrrrRRRRrrrurrrrrurrrr* kaverit! Me ❤ Te

12 kommenttia »

 1. Mielenkiintoista, hyvin mielenkiintoista! Näitä tieteellisiä havaintoja on kiinnostavaa lukea, vaikkei itse olla niin akateemisia. Oletko nähnyt fasaanin? Me ei olla varmoja olisiko se kesällä lomalla näkemämme lintu ollut sellainen, sopisi kyllä kuvaukseen.

  kommentti Kirjoittanut Pepsi ja Max — elokuu 12, 2018 @ 6:00 pm

  • Minä en ole nähnyt fasaania. Ihminen kuulemma on, mutta mieluummin siitä kannattaa kysyä Sulolta, joka on luotettavampi lähde. Sulo on niin taitava ja tietävä kissa! Ei mua kyllä haittaisi koefasaanikaan, jos en koepulua saa. Tai vaikka saisinkin koepulun.

   kommentti Kirjoittanut Friede — elokuu 12, 2018 @ 6:03 pm

 2. Pätevää, todella pätevää puluteoriaa. Olemme hämmästyksestä mykkänä mutta innostuneina. Tosin emme puluja tunne. Fasaani on usein ikkunasta nähty, joten siitä odotamme faktoja ja tutkimustuloksia.
  Terv. Karrkki, Leo ja Jaakko

  kommentti Kirjoittanut Pirjon kollit — elokuu 12, 2018 @ 7:37 pm

  • Teillä on fasaaneja! Sepä hyvä! Ehkä voitte kertoa millaisia ovat? Miten suuria ne esimerkiksi on? Ainakin niiden levinneisyys on kattava, näemmä! Purrrrr kollit ❤️

   kommentti Kirjoittanut Friede — elokuu 12, 2018 @ 7:50 pm

   • Niitä on monenkokoisia ja ne ääntelevät aamuisin klo 05. Ne nokkivat maata lintulaudan alla. Ne juoksevat lujaa. Ja aivan, uroksessa on punaista ja sillä on pitkä pyrstö. Nih.

    kommentti Kirjoittanut Pirjon kollit — elokuu 12, 2018 @ 7:57 pm

    • Ooh! Kiitos! Tämä oli valaisevaa ja tarpeellista tietoa! Kiitos, te tarkkasilmäiset kollit 😻😻😻 heti lisään jäsennykseeni nämä.

     kommentti Kirjoittanut Friede — elokuu 12, 2018 @ 8:05 pm

 3. Pulututkielma laajenee ja täydentyy jatkuvasti, tämähän on jo ihan tutkivaa journalismia! Teidän pitää Sulon kanssa sitten valmiina julkaista se jossain arvovaltaisessa mediassa. (Löytyyköhän niin arvovaltaista? Kissakas ehkä?)

  Meilläkin loppui ne lauantait nyt ja mami kaivoi taas työkoneen repusta. Myös meidän pitää yrittää taas aloittaa sitä työnohjausta. Tsemppiä teille ihmisistä huolehtimiseen ja kissuuden ylläpitämiseen ❤️

  kommentti Kirjoittanut Sofi ja Olga — elokuu 13, 2018 @ 4:30 pm

  • Puluista tulee esiin aina uusia asioita. Ovat kovin monipuolisia otuksia. Epäilen, että fasaanit on yhtä kiehtovia, joten tutkimusmateriaalia riittänee!

   Tsemppiä teille työnohjaukseen! Juuri loman lopuksi ihmiset yleensä tarvitsee aikalailla ohjausta. Unohtavat niin helposti kaikki tärkeät asiat!

   kommentti Kirjoittanut Friede — elokuu 13, 2018 @ 7:21 pm

 4. Täälläkin pitää ehdottaa, että riikinkukot voisi ottaa myös jonotuslistalle! 🙂 Etsin teidän palvelijaa kovasti Purnauskiksesta, ja mikä pettymys, kun ei löytynyt. Mukavaa viikkoa tuulesta huolimatta!

  kommentti Kirjoittanut Hupsut — elokuu 14, 2018 @ 5:40 pm

  • Sen piti tulla Purnauskikseen, mutta sitten kävikin niin, että jos se olisi ollut siellä, mulla ja Figolla olisi ehtinyt tulla kova nälkä täällä. Ei toimi. Ymmärsi pysyä kotona. Ehkäpä ensi kerralla sitten!

   Riikinkukko sen sijaan voidaan lisätä tutkimuslistalle, siitä vasta vähän tietoa on nykyisellään! Se voi olla pitkällinen tutkimus se.

   kommentti Kirjoittanut Friede — elokuu 14, 2018 @ 6:22 pm

 5. Friede ♥ mikä loistava yhteenveto! Vaan muuta en tuollaiselta loisteliaalta tytöltä odottanutkaan ♥ Pahoitteluni myös kommentin viivästymisestä! Olen monasti sanonut mammalle, ettei ole vielä vastannut ja se on vaan puuskahtanut: ”Mitä sä nyt niitä pokkareita puret, ruokaakin olet jo saanut?” Ei ymmärtänyt ei, rajoittunut ihminen on. Vaikka aika kesy noin niin kuin muuten. Pusk ♥ Purrrr ♥

  kommentti Kirjoittanut Sulo Naukula — elokuu 16, 2018 @ 2:24 pm

  • Voi Sulo ❤️, ymmärrän oikein hyvin! Ihmisille pitää kaikki sanoa moneen kertaan, eikä mene sittenkään perille! Ne on ihan käteviä olemassa, mutta jonkin verran niissä olisi parantamisen varaa. *purrrr* ❤️ *pusk* ❤️*purrurrrurrr* ❤️

   kommentti Kirjoittanut Friede — elokuu 16, 2018 @ 4:14 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.