Frieden valtakunta

7 lokakuun, 2018

Kaikenlaista haastetta

Filed under: Allergia ja eliminaatiodieetti, Valtakunta — Kissapojat @ 3:04 pm

Hei kaikki

Tällä viikolla on ollut pieniä hankaluuksia. Ei mitään isompia, eikä tavattomiakaan, mutta pieniä ja ajoittain toistuvia. Nimittäin ensinnäkin mulla on taas ollut hetkittäin paita päällä. Sitä tosin tapahtuu tätä nykyä vähintään kuukausittain, että sikäli ei ole erikoista, mutta tylsää se aina on.

Harvinaisempaa on se, että Figolla meni taas yksi varvas huonoksi yhtäkkiä! Eilen se oli ihan onneton koko poika ja piilotteli. Illalla ihminen tuli tarkastaneeksi sen tassut (se tarkastaa niitä aina välillä) ja ilmoitti, että hyi kauhea missä kunnossa tämä on! (*) Sitten piti Figo-paran sietää puhdistusta, geeliä ja sukkakin laitettiin jalkaan. Joutuu sietämään vielä monena aamuna ja iltana, vaikka se olikin kuulemma jo aamulla selvästi parempi.

Kaikkein harvinaisinta on se, että meidän ihminen vei itsensä hammaslääkäriin perjantaina! Yleensä se vie lääkäriin vain mua ja Figoa. Hah, siitäs sai kerrankin. Vähän se vaati kyllä esivalmistelua täällä kotona.

2

Täytyy esivalmistella ihmistä. Ihmisten hammaslääkärillä ei kuulemma tuikata piikillä, joka alkaa nukuttaa. Se on varmaan hyvä, koska miten se kotiin pääsisi, jos se nukkuisi?

Sitten eilen oli kanssa harvinainen juttu. Nimittäin! Ihmisenpoikanen kävi. Tosin se on jo aika iso, alan olla sitä mieltä, että se ehkä on ihminen. Pieni se on, ei ehkä puolenkaan ihmisen mittainen, mutta ehkä se on ihminen. Nyt se ei myöskään pitänyt juurikaan ääniä. Mutta tiiättekö mitä se teki! Se yritti pelata mun kanssa silmäpeliä! Meidän ihminen selitti sille säännöt: ei ole hyvä tuijottaa oikein pyörein silmin, vaan kannattaa siristellä, jos haluaa suoraan kohti katsoa. Tässä on peräti kaksi erikoista asiaa: ensinnäkin meidän ihminen (joka on kyllä rajoittunut ihmistenkin mittapuilla) yrittää selittää silmäpelin sääntöjä ja ihmisenpoikanen yrittämässä pelata silmäpeliä. Kyllä kaikkea sitä maailmassa tapahtuu sanon minä!

1

Siellä on ihmisenpoikanen. Se alkaa vaikuttaa ihmiseltä, vaikka onkin paljon pienempi. Melkein kuin ihminen, mutta pienempi.

Eikä sitten onneksi muuta. Kyllähän tuossa jo yhdelle viikolle olikin. Toivottavasti te kaikki kaverit olette selvinneet ilman sukkia, paitoja ja muita asusteita ja ilman hankaluuksia ja vastuksia myös!

3

Tähän lopuksi vielä todiste, että ei meilläkään pelkästään hankalaa ole ollut. Tässä luen ihmiselle iltasatua. Teen niin lähes joka ilta. Se vaatii iltasadun, että se nukahtaa helposti.

Ja ihan viimeksi vielä video Figosta yhdeltä aamulta. Se on vähävaloinen video, mutta syyttömiä me siihen ollaan, että aurinko alkaa paistaa vasta ennen kahdeksaa nykyään!

Videon myötä hyvää tulevaa viikkoa kaikille! Olkaa kissoiksi ja huolehtikaa toisistanne ja etenkin hyödyntäkää tarkasti auringonvalo. Se käy kohta kuitenkin vähiin!

PurrrrRrrrrrrRRrrrrrurrrrurrrrrrrurrrr kaverit, olette parhaita! Me ❤ te

(*) Ihmisen puheenvuoro: tässä taas muistutus siitä, että jos kissa käyttäytyy oudosti, vetäytyy piiloon tai muuten on erilainen kuin ennen, se on luultavasti kipeä. Minä tiedän sen Figon kohdalta vallan hyvin, mutta koska mulla on pitkät piuhat ja olen muutenkin vähäväkinen, en taas tajunnut. Ihmettelin, että mikähän sitä nyt on järkyttänyt, kun se tuolleen luimistelee pitkin sohvantakusia ylen aikaa, eikä tahdo syömäänkään tulla. Onneksi tätä ehti olla vain yhden päivän ja onneksi tuli tarkistettua ne tassut. Tänään se on nimittäin aivan eri kissa jo! Viiden pennin kysymys sen sijaan on, mistä helkkarista tuo nyt taas johtuu? Vannon ja vakuutan, että en ole edes harkinnut ajattelevani kortisonin vähentämistä, puhumattakaan siitä, että se olisi jotain tavallisuudesta poikkeavaa ruokaa saanut! Ihme kissa, ihme vaiva. Onneksi on toimivaa lääkettä kotona.

 

12 kommenttia »

 1. Vai sellaisia paitoja ja sukkia, ikävä sentään! Hyvä, että ihminen kuitenkin itsekin joutuu hambilääkärille, niin tietää. Niin. Meidän ihminen sanoi, että huvä jos joskus siellä hambilääkärissä nukuttais…
  Paranemista! Kaikkea sitä, ja aina. Mutta ei ihan aina. Meillä kuulemma koira joutuu myös johonkin stervauk…steerak… leikkaukseen. Ei tiedetä milloin, mutta piakkoin.
  Hyvää viikkoa teille, Äffät ja H!

  kommentti Kirjoittanut Pirjon kollit — 7 lokakuun, 2018 @ 3:44 pm

  • Ai koirakin! Ja se operaatio! Se taitaa tarkoittaa joko tötteröä tai paitaa. Mulla oli sellainen puku. Tötterö ei pysynyt. Voimia koiralle ja teille muille!

   Meidänkin mielestä ihmisen olisi tasapuolisuuden vuoksi joskus hyvä käydä itsekin lääkärissä. Kun meitäkin viedään aina. Vaikka ei mitään ole, niin ainakin pitää tarkastaa. Tarkastelisi itseään kans!

   Joko teillä siellä on lumi sulanut pois?

   kommentti Kirjoittanut Friede — 7 lokakuun, 2018 @ 3:54 pm

   • On on, ei tietoakaan enää! (Onneksi)

    kommentti Kirjoittanut Pirjon kollit — 7 lokakuun, 2018 @ 4:24 pm

    • Hyvä! Kyllä se on parempi ilman vielä tähän aikaan. Siltikin vaikka sisällä on lämmin!

     kommentti Kirjoittanut Friede — 7 lokakuun, 2018 @ 4:27 pm

 2. Tuo on niin hyvä muistutus! Mikäli kissa käyttäytyy omituisesti, kannattaa ehdottomasti käydä lääkärillä. Toivotaan, että kohta helpottaa kun lääkitys tepsii.

  kommentti Kirjoittanut Naukulat — 7 lokakuun, 2018 @ 8:12 pm

  • Figo oli jo eilen ihan eri kissa! Vielä sitä sukkaa täytyy käyttää huomennakin, mutta varvas on jo paljon parempi.

   Mutta sitä mietin, että pitäisikö ihminenkin käyttää lääkärillä, jos se käyttäytyy omituisesti? Ja mistä tietää milloin ihminen käyttäytyy omituisesti, kun se on omituinen aina?

   kommentti Kirjoittanut Friede — 8 lokakuun, 2018 @ 3:50 am

 3. Ihmisenpuolituinen! Outoja tyyppejä, onneksi meillä niitä ei käy lähes ikinä. Eikä koiriakaan. Eikä myöskään hammaslääkäreitä. Vaikka ne Ransun mielestä ovatkin kivoja ja nättejä tyttöjä. Silloin kun niistä jotakin tajuaa eikä nuku.
  Voihan sukka, toivottavasti varpaat ja kaikki muutkin ruumiinosat paranevat pian.
  Meille ei kuulu mitään dramaattista. Mustissa oli tänään punkki pehvareiän alapuolella, ei ollut ensimmäinen kerta. Onneksi Musti on maailman kiltein pantteri ja antaa poistaa nekin. Anteeksi vain, jutut meni nyt vyötärön alapuolelle.

  kommentti Kirjoittanut Saila — 7 lokakuun, 2018 @ 9:25 pm

  • Tällä ihmisenpuolituisella ei ollut karvaiset varpaat, vaikka puolituisilla kuulemma muuten on. Tiedän, koska olen niin monta kertaa lukenut iltasaduksi ihmiselle sitä kirjaa. Se tykkää siitä niin.
   Hui Musti! Punkki melkein _siellä_! Olet kyllä erikoiskiltti pantteri, se täytyy sanoa. Ja Ransu on erikoiskiltti manuli, jos tykkää eläinlääkärillä olevista tytöistä! Huh!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 8 lokakuun, 2018 @ 3:54 am

 4. Voi kökkö, paita ja sukka! Ei kuuluisi olla kissoilla vaatetta päällä, ne on ihmisiä varten, kun niillä on niin surkean vähän karvaa.
  On muuten ihan oikein sille ihmiselle, että joutui itsekin lääkäriin, tietää mimmoista se on. Vaikka ei sitä varmaan kopassa sinne viety? Eikä varastettu pissaa?
  Puolikas ihminen??? Onpas outoa, meillä käy vaan ihmisen kokoisia ihmisiä. Pitääkin pyytää mamia kutsumaan tuollainen pätkä joskus käymään.
  Puskut ja pusut teille molemmille ja H:lle kans, se on oikein mukava ihmiseksi ❤️❤️❤️

  kommentti Kirjoittanut Sofi ja Olga — 8 lokakuun, 2018 @ 7:32 pm

  • Ei viety ihmistä kopassa, eikä siltä varastettu mitään. Sitä kyllä porattiin, ei sekään järin kivalta kuulosta kyllä. Siitäs sai.

   Älkää pyytäkö puolikasta ihmistä, hyvänen aika! Ne voi huutaa isosti ja olla tosi outoja jopa ihmismittapuilla!

   Kiitti pusuista ja puskuista nätit kivat tytöt, teille samanmoiset takaisin ❤️❤️

   kommentti Kirjoittanut Friede — 8 lokakuun, 2018 @ 7:39 pm

 5. Eläinten viikko – toivotaan terveyttä ja jaksamista niin kissoille kuin ihmisille! Joskus on huonompii aikoja, joskus parempia.

  kommentti Kirjoittanut Zetor ja Ilona — 9 lokakuun, 2018 @ 8:21 am

  • Terveyttä, hyvinvointia ja jaksamista toivotaan kaikelle kansalle lajista riippumatta kaikkina viikkoina! On tärkeä juttu se!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 9 lokakuun, 2018 @ 8:54 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.