Frieden valtakunta

marraskuu 4, 2018

Lisää puluja ja vähän muutakin

Filed under: Pulut, Valtakunta — Friede @ 5:06 pm

Hei taas!

Näyttää olevan niin, että nykyisin mulla on joka viikko jotakin uutta kerrottavaa ja pulututkimuskin edistyy.

Siihen karttaan on taas tullut uusia merkintöjä ensinnäkin. Tassulinnan Tuija lähetti kuvan Nizzasta ja Sofian ja Olgan ihminen vanhemman kuvan Palma de Mallorcalta ja Kanariansaarilta! Ja lisäksi lisäsin karttaan kuvia silleen, että kun klikkaa  karttamerkkiä, pitäisi näkyä kuva. Paitsi kaikissa merkeissä ei ole kuvaa, koska kaikista paikoista ei ole kuvaa. Joistain on. Kiitos kaverit, kun edistätte Sulon ja mun tutkimustyötä niin hienosti!

Sitten on vielä toinenkin uusi juttu. Nimittäin mullahan on ollut sellaisia hämähäkkejä, jotka on oikein hyviä varsinkin silloin kun maailma murjoo ja ihminen käyttäytyy huonosti. Koska ihmisten kanssa on niin, että ne käyttäytyvät huonosti vähän väliä, on hämähäkitkin aikalailla kärsineet. Ja sitten vielä eläinkaupassa ei ole niitä myyty enää aikoihin! Tilanne oli jo vakava, mutta sitten Sofian ja Olgan ihminen löysi niitä Tallinnasta ja – arvatkaa miten hyvin koulutettu ihminen – lähetti mulle kaksi!

Kyllä, tämä on selvästikin hämähäkki!

Kiitos Sofian ja Olgan ihminen ja Sofia ja Olga myös! Teidän ihminen on kyllä erityisen ajattelevainen!

Nyt mulla on taas hetkeksi hämähäkkitilanne turvattu.

Mutta mitä ihmisten huonoon käytökseen tulee, sitä meillä on harrastettu. Toissailtanakin.

Ihan rauhassa oltiin Figon kanssa iltapesulla ja ryhtymässä nukkumaan. Mitä tekee ihminen!

Tulee sängyn viereen ja ehdottaa, että hän tulisi mielellään nukkumaan tähän samalle puolelle sänkyä. Miten tyrmistyttävää! Vaikka puoli vuodetta on vapaana! Se kuulemma on kyllä miesihmisen puoli, mutta luulisi niiden tuohon puolikkaalle mahtuvan molemmatkin. Ja jos eivät, niin nukkukoon sitten vaikka sohvalla.

Tuosta vuodekriisistäkin kyllä selvittiin sitten. Koska olemme kuitenkin joustavia kissoja, päädyimme siihen, että ihminen sai käydä pitkälleen tuohon ja minä ja Figo sitten sen jalkojen päälle. Niin me yleensäkin tehdään.

Niin ja sitten on tietysti myös kenguroitu huolellisesti.

Lyhyesti siis tällä viikolla on tullut lisätietoa pulujen levinneisyydestä, uusia hämähäkkejä ja ihminen on outo. Viimeisin asia ei ole uutta tietoa. Kaikkiaan viikko on siis ollut vallan mainio, koska ihmisen outoutta ei lasketa heikentäväksi tekijäksi. Ihmisen outous on muuttumaton olosuhde.

Onko teillä ollut tällä viikolla jotakin erityistä? Ja olettehan pysyneet virkeinä ja lämpiminä, kun aurinko on taas  pois käytöstä?

*purrrrurrrrurrrrurrrrRRRRurrrrRRRRurrrr* kaverit, me tykätäään teistä ihan hurrrjasti, kun olette niin parhaita!

Mainokset

18 kommenttia »

 1. Hienoa että pulukartta edistyy. Pitää sanoa emännälle, kun se joskus suvaitsee kotiutua, että voisi ottaa meidänkin havaitsemista puluista kuvia.

  kommentti Kirjoittanut Pepsi ja Max — marraskuu 4, 2018 @ 6:07 pm

  • Meidän omakin ihminen saisi kyllä kuvata ahkerammin puluja. Tossa kartassa Lontoon ja Helsingin pulut on sen ottamia kuvia, muut on muiden!

   kommentti Kirjoittanut Friede — marraskuu 4, 2018 @ 6:24 pm

 2. Hyvä, että saitte lisää hämiksiä! Ne näyttääkin just sopivilta sellaiseen turhautumisenpurkamiseen, mitä nuo ihmiset välillä aiheuttaa!

  kommentti Kirjoittanut kissakolmio — marraskuu 4, 2018 @ 9:43 pm

  • Ne on tosi hyviä just siinä tilanteessa. Niistä saa hyvin kiinni, että voi heittää vaikka seinään.

   kommentti Kirjoittanut Friede — marraskuu 5, 2018 @ 4:46 am

 3. Meidän ihminen on kyllä ylittänyt itsensä! Ei se aina osaa olla noin huomaavainen, mutta hyvä, että nyt on ollut hereillä.
  Tuo on kyllä ihmisillä tapana, että tunkevat kissojen sänkyyn, vaikka olisi sohvakin vapaana. Te olette niin hurjan söpöinäkin siinä ❤️

  kommentti Kirjoittanut Sofi ja Olga — marraskuu 4, 2018 @ 9:58 pm

  • Niin just! Olisi sitä paikkoja missä nukkua vaikka miten, mutta ei kun just pitää päästä sänkyyn ja vielä tietylle puolelle sänkyä. Ihme porukkaa. Mutta toisaalta ihan hyvähän se on samassa vuoteessakin nukkua, että oikeastaan mukavaa, että tulevatkin sänkyyn nukkumaan. On lämpimämpääkin sitten.

   kommentti Kirjoittanut Friede — marraskuu 5, 2018 @ 4:49 am

 4. Teillä on fiksuja ihmisystäviä, kun ne noin muistaa ulkomailta asti pulu/hämisasioissa! Meiän ihmisen sietäisi hävetä, paitsi että eihän se matkusta, niin että ehkä sen ei tarviikaan hävetä.

  Meillä kävi kans viime yönä niin, että valitusta kuului vaikka otettiin vain vähän yli puolet petistä omaan käyttöön, kyllä ihmiselle se siivu ulkolaidalla pitää riittää. Tai sit ostakoon isomman petin. Monesta paikasta kuuluu, että liian pienet on sängyt!

  kommentti Kirjoittanut Ilona ja Zetor — marraskuu 5, 2018 @ 7:59 am

  • Teidän ihmisessä on selvästi paljon samaa kuin meidän ihmisessä, ainakin mitä tulee maailmanmatkailuun ja petikäytökseen. Se on kumma tuo ihmisten mahtuminen, ne on kuitenkin verrattain kapeita ja hyvin korkeita ja makaavat sängyssä joka yö suuntaan. Miten muka eivät mahdu siihen laidalle? Kiipeilytelinekin on kapeahko ja korkea ja mahtuu silti melko pieneen tilaan. Kissa sen sijaan on joustavan kokoinen ja harjoittaa erisuuntaista nukkumista, joten tilaakin tarvitaan enemmän. Luulen kyllä, että tämän ymmärtäminen on ihmisille liian vaikeaa…

   kommentti Kirjoittanut Friede — marraskuu 5, 2018 @ 8:09 am

 5. Kansalaiset ovat ottaneet kuvan aidosta saksalaisesta puistopulusta, jonka nimi oli Pinkki-Albert! Oikein lihava luksuspulu, kiinnostunut muruista, mutta varpaat huonossa kunnossa. Miten historiallinen kuva (vuodelta 2011) Pinkki-Albertista pääsee pulujen maailmankartalle?

  Tieteen edistämiseksi tiedustelee
  U.T. Penninraha

  kommentti Kirjoittanut Unna Tuutikki — marraskuu 7, 2018 @ 9:02 am

  • Pinkki-Albert! Miten jännittävää! Laitamme teille sähköpostia, jotta tämäkin mielenkiintoinen puluhenkilö saadaan kartalle. Suuret kiitokset, hyvä neiti Penninraha kansalaisineen!

   kommentti Kirjoittanut Friede — marraskuu 7, 2018 @ 9:17 am

   • Kiitoksia pikaisesta vastauksesta, kuva on nyt lähetetty. Pinkki-Albertin huomiointi pulutietokannassa todistaa sen käänteentekevän seikan, että puluja on ollut jo vuonna 2011!

    Terv. Tri Penninraha

    kommentti Kirjoittanut Unna Tuutikki — marraskuu 7, 2018 @ 1:53 pm

    • Aivan niin! Nythän tähän saatiin historiallinen näkökulma myös! Sitä ei ollut aiemmin ollutkaan. Lisään kuvan lähiaikoina kartalle. Suuret kiitokset pulutieteen edistämisestä, arvon Tri Penninraha!

     kommentti Kirjoittanut Friede — marraskuu 7, 2018 @ 3:36 pm

 6. Ihania kavereita, kun huolehtivat teidän pulujutuista ja hämähäkkitilanteesta! Hupsut ovat joutuneet hengaamaan paljon miespalvelijan seurassa, kun emo on liehunnut ties minkälaisten kaviokkaiden seurassa. Ja nyt on alkamassa kylppärin jyrsintä… Jospa sekin olisi pian ohi, niin voisi tavallinen arki taas alkaa.

  kommentti Kirjoittanut Hupsut — marraskuu 7, 2018 @ 4:58 pm

  • Voi ei! Jaksamista ja pitkää pinnaa sekä emon kulkemisten että etenkin kylppärin jyrsinnän kanssa! Ei ole yhtään kissalle sopivia asioita sellaiset…

   kommentti Kirjoittanut Friede — marraskuu 7, 2018 @ 5:48 pm

   • Ei olekaan – varsinkin kun Nuppu olisi halunnut mennä remppajannuja moikkaamaan, mutta ei päästetty! Lukittujen ovien takaa piti vain kuunnella teippausääniä ja puheensorinaa!

    kommentti Kirjoittanut Hupsut — marraskuu 7, 2018 @ 6:28 pm

    • Vielä sekin!! Miten niin muka ei saa mennä työnjohtamaan? Ei tuu mitään touhusta!

     kommentti Kirjoittanut Friede — marraskuu 7, 2018 @ 6:59 pm

 7. Hämppikset loppu Suomesta ? Ja niitä saa vaan Virosta ? Ehkä vähän kyllä kriisijuttu toi. Mekin tiedetään, että noi hämppikset on loistavia.
  Meillä joku eliminoi siltä jalat ihan ensitöikseen, mites teillä?

  kommentti Kirjoittanut Taru — marraskuu 11, 2018 @ 8:39 pm

  • Kyllä se vähän on hämähäkkikriisi! Tai nyt meillä ei henkilökohtaisesti, koska on varastoihin saatu täydennystä, joka riittää kyllä aika pitkään. Jalat noilta tahtoo vähentyä aina, mutta ei niitä tarkoituksella elimineerata. Mulla on tapana heitellä noita pitkin seiniä jos on paha mieli. Johonkin se pitää kissankin tunteitaan purkaa!

   kommentti Kirjoittanut Friede — marraskuu 11, 2018 @ 8:42 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.