Frieden valtakunta

11 marraskuun, 2018

Pulupäivitys ja kumikissa

Filed under: Pulut, Valtakunta — Kissapojat @ 6:19 pm

Hei kaikki

Tällä kertaa on kaksi asiaa kerrottavana: pulututkimuspäivitys ja kauhutarina, josta ei kuitenkaan ainakaan alustavasti näyttäisi tapahtuneen kammottavuuksia.

Aloitetaan puluista. On taas saatu kolme uutta pulua kartalle! Tri Penninraha lähetti kuvan bremeniläisestä Pinkki-Albertista vuodelta 2011 ja Miukumaan ihminen uuden kuvan Palma de Mallorcan puluista. Sitten vielä rakas Suloni, pulututkijakollega ja puluagentti, oli havainnoinut Mummolan puluja, vertaillut niitä fasaaneihin ja todennut, että pulujen ruokailutavat ovat paljon järjestyneemmät kuin fasaaneilla! Näistä voidaan päätellä seuraavaa:

 • Puluja on myös Bremenissä. Ainakin on ollut.
 • Palma de Mallorcalla on sekä variksen värisiä että muun värisiä puluja
 • Puluilla voi olla pinkki kaulus.
 • Pulut osaavat seistä yhdellä jalalla
 • Puluja on ollut olemassa jo vuonna 2011
 • Pulut ovat järjestäytyneitä ruokailijoita: ne voivat ruokailla ainakin rivi- ja timanttimuodostelmissa

Kaksi yläkuvaa esittävät pulujen järjestelämällisen ruokailutavan. Alhaalla vasemmalla on Pinkki-Albert, joka todistaa puluja olleen vuonna 2011 Bremenissä, ja että puluilla voi olla pinkki kaulus ja ne osaavat seistä yhdellä jalalla. Alhaalla oikealla Palma de Mallorcan nykypulutilanne. Kiitos kaikille pulututkimukseen osallistuneille! Tutkimusta on mukava ja helppo tehdä, kun kollegat ovat parhaimpia!

Sitten se kauhutarina, johon liittyy kissa, joka on mahdollisesti valmistettu kumista. Sen nimi on Figo.

Nimittäin meidän Figolle kävi onnettomuus tänään. Se oli patterin päällä keittiössä. Meidän pattereilla on sellaiset ritilät. Figo oli lähdössä patterilta pois, mutta sen varvas jäi ritilään kiinni ja se putosi! Patterin edessä on kiipeilyteline, joka alatasolle (ainakin 30cm alempana kuin patterin päällinen) Figo putosi kyljelleen niin, että sen varvas oli edelleen kiinni ritilässä! Ihminen oli onneksi vieressä ja tuli nostamaan poikaparan pinteestä (Figo sähisi ja oli purevinaan ihmistä, mutta Figo ei koskaan pure oikeasti). Kun pinteestä oli päästy, Figo sai kuivattua broilerinsydäntä (joka on herkkua) toipuakseen järkytyksestä ja ihminen tutki tassun. Ei näkynyt vaurioita eikä kipeitä kohtia, eikä Figo myöskään ontunut. Ei myöskään nyt iltaan mennessä. Ihmisen mukaan voi olla mahdollista, että kissa on valmistettu kumista, koska muuten se olisi mennyt rikki tuollaisessa tapahtumassa. (Toim. huom. melkein 7 vuotta me on tässä asuttu, eikä koskaan ole tullut mieleenkään, että voisi noinkin käydä. Näköjään nyt pitää ruveta murehtimaan sitäkin. Voi tosin olla, ettei Figo mene enää patterin päälle.)

Figon tassut yhtenä iltana tällä viikolla. Kyseinen tassu on vasen takatassu, joka kuvassa näkyy osittain.

Figon takatassut tänään muutamia tunteja onnettomuuden jälkeen. Yhden varpaan päällä oleva tummempi kohta johtuu siitä, että karvat ovat enempi pystyssä, eivätkä onnettomuudesta.

Vaikuttaa siis siltä, että tästä kauhutarinasta ehkä selvittiin säikähdyksellä. Onneksi.

Sitten viikon perusasiat

Työnohjaussessio. Tylsä kokous. Pieniä ihmisiä.

Mutta on sentään laatikko! Ja sen kansi myös.

Ja sitten vielä kenguruvideo, jonka pitäisi rauhoittaa ihmisten hermoja ainakin. Miksei kissojenkin:

Ensi viikolta toivomme ennen kaikkea onnettomuudettomuutta ja rauhallisuutta! Ja tietysti terveyttä ja kaikkea hyvää kaikille!

purrrurrrrurrrrrRRRRrrrRRRRrrrurrrrurrrurrrRRRrrrr kaverit ❤

17 kommenttia »

 1. Pulututkimus kyllä edistyy huimaa vauhtia, noi ruokailutavat on vallan uutta tietoa meillekin !
  Mutta varvashomma ei nyt kyllä ole yhtään hyvä juttu ! Kumikissa kuulostaa kamalan vieraalta, mutta todistetusti jotain kummaa kissassa on, jos ei varvas tullut kipeeksi !
  Tsemppiä, ehkä joku viltti siihen patterin päälle ehkäisi seuraavan kumikissaepisodin?

  kommentti Kirjoittanut Taru — 11 marraskuun, 2018 @ 8:44 pm

  • Nyt illalla Figo on harrastanut mm. vimmattua takajalkatömpsyttelyä ihmisen villasukkaan, joten varvas lienee kunnossa. Eikä se ruoan jälkeen tullut enää patterille, vaikka sellainen tapa on ollut. Meni pesimään lattianrajaan kiipeilypuun koppaan. Ihminen asetteli kiipeilypuun väliosaa toisella tavalla, mutta se on kooltaan aika pieni, ei auta kuin vähältä matkaa. Täytyy sen keksiä jotakin muuta…

   kommentti Kirjoittanut Friede — 11 marraskuun, 2018 @ 8:53 pm

 2. Voihan varvas sentään! Onneksi vaikuttaa kunnossaoloevalta ja toimii tömpsytellessäj. Saataiskohan me jo jotain apurahaa tähän tutkimukseen. Mä voisin ottaa sen herkkutikkuina. Entäs sä?

  kommentti Kirjoittanut Sulo Naukula — 11 marraskuun, 2018 @ 9:15 pm

  • Apuraha olisi kyllä hyvä! Mun osuus pitäisi tulla lampaana, koska sitä voin syödä. Joo. Minne voi lähettää apurahahakemuksen?

   kommentti Kirjoittanut Friede — 11 marraskuun, 2018 @ 9:19 pm

 3. Ihana pinkki-Albert ja todella järjestäytynyttä puluruokailua Naukulan mummolassa.
  Mami kertoo, että PdM:lla on todella paljon erilaisia puluja, lokkeja ja myös kissoja. Kissoja ei onneksi ole paljon vapaana ja niille on laitettu ruokailupisteitä, joten ne pärjäävät aika hyvin.

  Voi Figo miten kävi! Onneksi selvisi säikähdyksellä, eikä kauniisiin varpaisiin tullut pipiä.
  Puskut molemmille!

  T. S ja O täysihoitohotellista

  kommentti Kirjoittanut Sofi ja Olga — 11 marraskuun, 2018 @ 9:56 pm

  • Palma de Mallorcalla on selvästikin asiat monilta osin erinomaisesti! Sydän sykähtää ilosta, kun kissoista huolehditaan hyvin myös ulkotiloissa ❤️

   Hyvää lomaa teille täysihoitohotelliin ja teidän ihmiselle etelän maille! Uskomme, että molemmat paikat ovat hyvin rentouttavia!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 12 marraskuun, 2018 @ 4:47 am

 4. Rauhoittava video oli todellakin tarpeen veret hyydyttävän kauhukertomuksen päätteeksi. Huh! Onneksi on ehjä kissa ja broilerinpalat.

  kommentti Kirjoittanut Saila — 11 marraskuun, 2018 @ 10:31 pm

  • Kyllä todellakin on kaikki rauhoittavat toimet tarpeen. Meidän oma ihminen meinasi menettää yöunensa ja saada painajaisia, niin pahasti se säikähti. Nyt se laittoi makuuhuoneen ja keittiön patterit ihan pienelle. Kun ne on kylmät, ei me haluta olla niiden päällä. Olohuoneen patteri saa olla lämmin, koska siitä ei voi pudota, on lipastot suojana.

   Onnea on ehjä kissa ja se, että meillä oli kuivattua broileria! Pitkään aikaan ei ollut. Miten muuten Figo olisi järkytyksestään selvinnyt? Ei mitenkään.

   Ottakaa tekin vähän vahvistavaa ja hyvää suuhunpantavaa, varmuuden vuoksi!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 12 marraskuun, 2018 @ 4:52 am

 5. No hui! Onneksi varvasonnettomuus on harvinaista – eikä varmasti enää tapahdu, näin uskomme. Kaikkea voi näköjään sattua. Pipipuhallus varpaalle.

  Teillä on pulututkimus hyvässä vauhdissa, jee! Kohta olette ihan rofessoreja ja propro!!

  kommentti Kirjoittanut Pirjon kollit — 12 marraskuun, 2018 @ 6:19 pm

  • Joo, toivottavasti ei tapahdu onnettomuuksia enää koskaan! Oli pelottavaa!

   Pulututkimus on mukavaa tehdä, kun kollegat on hyviä ja avuliaita! Ja Sulo on puluagentti 007, ainakin!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 12 marraskuun, 2018 @ 9:14 pm

 6. Oho, rajua meininkiä Figolassa! Otetaans nyt rauhallisesti niiden patterien kans ja keskitytään vaikka pulujen pohtimiseen.

  kommentti Kirjoittanut Ilona ja Zetor — 13 marraskuun, 2018 @ 10:53 am

 7. No hui! Enpä ole tullut edes ajatelleeksi, että kissan varvas voisi mennä noiden ritilöiden väliin 😮
  Onneksi selvisitte säikähdyksellä!

  kommentti Kirjoittanut kissakolmio — 17 marraskuun, 2018 @ 5:52 pm

  • Ei tosiaan ollut tullut meillekään mieleen tätä ennen! Onneksi ei käynyt kuinkaan. Nyt on muita paitsi olohuoneen patteria laitettu viileämmälle, ei ole kiva olla niiden päällä. Olohuoneen patterilta taas ei voi pudota, kun siinä on asioita edessä. Paitsi ei olla oltu siinäkään, vaan saunassa. Sauna on kissalle hyvä paikka.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 17 marraskuun, 2018 @ 7:01 pm

 8. Hui, millainen varvastilanne! Onneksi Figo muuttui ratkaisevalla hetkellä kiinteästä kissasta nesteeksi, mikä todennäköisesti pelasti varpaan. Huraahuuto kissojen tieteellisille erikoisominaisuuksille, huraa!

  Erittäin kiinnostavia tietoja pulujen ruokailukurista ja -kuvioista! Ansiokasta! Hyvä myös, että merkittävät tiedot Pinkki-Albertista on nyt kirjattu talteen ja julkistettu tiedeyhteisön ulottuville. Frieden valtakunta saattaa olla ainoita valtakunnallisia vertaisarvioituja pulujulkaisuja maassamme.

  kommentti Kirjoittanut ella — 27 marraskuun, 2018 @ 7:34 am

  • Kissojen erityisominaisuudet pelastaa joskus monelta pahalta!

   Olen myös tekemässä puluille omaa sivuansa tähän blogiin, joten kaikki kansainväliset pulutiedot ovat jatkossa kootusti saatavilla. Pulut ovat niin kiinnostavia olentoja, että ihmettelen suuresti kuinka vähän niitä tutkitaan!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 27 marraskuun, 2018 @ 8:38 am

 9. […] Ulkona on ollut aika kylmä, mikä tarkoittaa, että patterilla on ollut aika lämmin. Tämä olohuoneen patteri on ainoa kunnolla lämmin tässä huushollissa, mikä on ihmisen mukaan siitä hyvä, että tästä ei voi pudota. […]

  Päivitysilmoitus Kirjoittanut Sunnuntain tavanmukainen | Frieden valtakunta — 20 tammikuun, 2019 @ 8:50 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.