Frieden valtakunta

3 heinäkuun, 2019

Vaivat ja hoidot (ihminen selostaa)

Filed under: Palveluskunta, Sairastukset — Arttu ja Lupsu @ 2:23 pm

Seuraa ihmisen sepustusta, josta en ole ihan varma pitäisikö se julkaista vai ei.

Friedellä on taas pissatulehdus. Juuri sai ensimmäisen annoksen antibioottia. Tämä on kolmas kuuri tänä vuonna. Edellinen oli huhtikuun lopussa. Pitemmälle taaksepäin katsoessa näitä vaikuttaisi tulevan yhä tiheämpään. Lisäksi on iho-ongelmat.

Kokonaisuutena tilanne näyttää olevan se, että

 1. Friede saa normaalisti kortisonia 1/2 tabl. joka toinen päivä iho-ongelmiin. Annoksen pitäisi olla suurempi. Isompi kortisoniannos ei ole mahdollinen, koska pissavaivoihin on annettava ensiavuksi kipulääkettä, eikä kortisonia ja kipulääkettä voi antaa samana päivänä. Isompaa kortisoniannosta ei myöskään voi jättää yhtäkkiä pois.
 2. Kortisoni laskee vastustuskykyä ja altistaa tulehduksille
 3. Jollekin muulle kissalle voitaisiin tässä kohdin kokeilla jatkuvaa antibioottia. Frieden bakteerikanta on niin resistentti antibiooteille, ja se niin allerginen ”kaikelle”, että tiedossa on yksi laajakirjoinen antibiootti, joka sillä vielä toimii ja joka ei tähän mennessä (!!) ole aiheuttanut sille sivuvaikutuksia
 4. Yhteensä kohdat 2 ja 3 johtaisi siihen, että ensin alennetaan vastustuskykyä ja altistetaan tulehduksille (kortisoni) ja sitten hoidettaisiin tulehduksia (jatkuva antibiootti). Samalla tuotettaisiin bakteerikantaa, johon ei tehoa mikään
 5. Tuo mainittu ainoa tähän mennessä toiminut antibiootti poistuu markkinoilta.

Siispä voimme päätellä mihin tämä johtaa, ellei tapahdu ihme ja tulehdukset poistu ikuisiksi ajoiksi tästä taloudesta.

Mitään dramaattista ei ole – ainakaan toivottavasti! – tapahtumassa juuri nyt ja voi hyvin olla, ettei mitään dramaattista tapahdu vielä pitkiin aikoihin. Joka tapauksessa toivottavasti ei vielä kuukausiin. Realisti täytyy kuitenkin olla.

Tämä teksti on tässä lähinnä siksi, että itselle hahmottuu asiat toisella tavalla silmillä nähtynä kuin pään sisältä katsoen. Ja voihan joku teistä vaikka haluta tietääkin, tähän mennessä kun täällä ei kokonaistilannetta kauheasti ole selostettu. On vain kerrottu, että silloin tällöin otetaan näytteitä ja toisinaan käytetään paitaa, kun iho kutisee. Kolmanneksi multa aina väliin kysytään, että mikä noiden terveystilanne on. Frieden osalta se siis on tuollainen, on ollut jo pitemmän aikaa.

Lopuksi kuva puhukoon puolestaan.

Friede ei ole saanut kortisonia suun kautta – nyt siis oikeaksi todistetun – tulehdusepäilyn takia. Siksi se kutisee enemmän ja on jouduttu käyttämään paikallishoitona voidetta. Siitä seuraa paidan käyttämistä. Figo rokotettiin keskiviikkona, jolloin ei voida ainakaan pariin viikkoon antaa kortisonia (Figo saa normaalisti myös 1/2 tabl. joka toinen päivä). Figolla kortisonin puute aiheuttaa huonoja varpaita, paikallishoitoa ja sukankäyttöä.

Ei kuitenkaan vaikuta synkkyyteen ja murehdintaan! Murehdimme sitten, kun siihen on enempi aihetta.

Mainiota viikon jatkoa, terveitä ja iloisia aikoja kaikille täältä vanutikkujen, lääkepakkausten, sukkien ja paitojen keskeltä!

Henna

PS. Vakuuttakaa lemmikkinne!

8 kommenttia »

 1. Voi ei, miten vaikea tilanne! Kunpa voisikin sanoa jotain lohduttavaa tai mieluiten tietysti taikoa ne tyhmät tulehdukset ikuisiksi ajoiksi pois! :-/ Me ei kuitenkaan luovuta toivosta, vaan lähetetään parantavia toivotuksia Friedelle, helliä rapsutuksia molemmille kateille ja halaukset myös palvelijalle! ❤ Toivottavasti pian helpottaa eikä tule uusia vaivoja!

  kommentti Kirjoittanut Hupsut — 3 heinäkuun, 2019 @ 4:08 pm

  • Kiitos Hupsut ja Höpsöt ❤️ Toivoa ei toki heitetä, voihan joku ässäratkaisu vielä tulla. Koskaan ei etukäteen tiedä! Halaus ja purrrr takaisin ❤️ -Henna

   kommentti Kirjoittanut Friede — 3 heinäkuun, 2019 @ 7:33 pm

 2. Voih. Ja voih. Hirveä tilanne – mutta kuten sanoit, ei saa vaipua synkkyyteen. Sillä ei voita mitään. Toivon kanssasi, että tulehdukset loppuvat ja ihme tapahtuisi. Ihmeitä kyllä tapahtuu, tai miksi niitä nyt haluaa kutsua.
  Mutta hankala. Kiitos, että kerroit. Entistä enemmän kyllä arvostan sinua ja rakkauttasi karvakamuihisi.
  Elämä on, kaikenlaista. ❤️

  kommentti Kirjoittanut Pirjon kollit — 3 heinäkuun, 2019 @ 6:10 pm

  • Kiitos rakkaat ❤️ sitä se todellakin on, kaikenlaista! -Henna

   kommentti Kirjoittanut Friede — 3 heinäkuun, 2019 @ 7:29 pm

 3. Voi hyvänen aika :-((( Tosi ikävää. Voikohan sitä toimivaa antibioottia myöhemmin hommata mistään? Vai pitäisikö ostaa hirmuvarastot? On teillä kestämistä… Ja joo, kaikille hyvä neuvo on toi kissojen vakuuttaminen. Maksaa mitä maksaa, mutta kunnolla sairasteleva kissa tulee varmasti vielä kalliimmaksi.

  Toivotan rohkeutta ja voimia.

  kommentti Kirjoittanut Ana — 4 heinäkuun, 2019 @ 8:34 pm

  • Ei voi hirmuvarastoja hankkia antibioottia, koska se ei säily määräänsä pidempään. Klinikalla hoitaja epäili, että voi poistua siksi, koska on niin marginaalinen lääke. Lääketukun ei kannata pitää varastossa vanhenemassa sellaista, jolla ei ole menekkiä. Tai mistäs sitä tietää vaikka tulisi tilalle jotain. Saa nähdä. -Henna

   kommentti Kirjoittanut Friede — 5 heinäkuun, 2019 @ 3:27 am

 4. Me lähetetään teille kaikille oikein isot halit ja Friedelle erityisen paljon rakkautta ja rapsutuksia. Ei oikein muuta osata sanoa.

  kommentti Kirjoittanut Sofi, Olga ja P — 5 heinäkuun, 2019 @ 1:03 pm

  • Kiitos P ja tytöt ❤️ ei muuta tarvitsekaan sanoa ❤️😘

   kommentti Kirjoittanut Friede — 5 heinäkuun, 2019 @ 1:11 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.