Frieden valtakunta

28 heinäkuun, 2019

Taas uutta pulutietoa

Filed under: Pulut, Valtakunta — Friede @ 3:46 pm

Hyvää sunnuntaita!

Meillä on enimmäkseen ollut tällä viikolla tällaista:

Kissalämpömittari on näyttänyt pitkiä lukemia koko viikon.

Onneksi viime viikolla Ilona ja Zetor olivat löytäneet uutta pulutietoa, joka antaa lisätodisteita pulujen ja ihmisten lähisukulaisuudesta. Pulutkin nimittäin koristelevat itsenänsä! Kyllä ei esimerkiksi kissat – eikä minun tietääkseni koiratkaan, vaikka kyllä omituisia ovatkin – koristele! Ihmiset koristelevat kyllä. Kun sen lisäksi aiemmin on jo tiedetty, että pulut ja ihmiset esiintyvät paljolti samoilla paikoilla ja molemmat kerääntyvät herkästi suurempiin porukoihin, on tämä jo ainakin kolmas todiste sen puolesta, että pulut ja ihmiset olisivat sukua!

Lisäksi tuossa samassa jutussa näemme uusia puluvärejä: hyvin tummia, ellei suorastaan mustia ja yhdellä vaikuttaisi olevan päälaella valkoista! Myös silmä voi toisilla olla punaisempi kuin toisilla. Pulujen silmien väriä ei olekaan tullut niin tarkasti katsottua tätä ennen. Kiitos siis Ilona ja Zetor tästä valaisevasta uudesta tiedosta! Tämä meidän pulututkimusverkosto on kyllä vertaansa vailla, vai mitä Sulo?

Muilta osin tällä viikolla on kerrottava, että mut rokotettiin. En tykännyt, mutta tällä kertaa tyydyin kuitenkin vain murisemaan lääkärille. Jotakin jostain allergialääkkeestä ihmiset puhui, mutta vielä ei ole siitä sen enempää, kun siinäkin on kuulemma toimitusvaikeuksia. Ja sitten pissiasioista puhuivat kanssa, mutta niitä en kuunnellut, koska eivät vaikuttaneet mun korville sopivilta ollenkaan!

Kenguroitua ei ole tällä viikolla saanut, valitettavasti. Se ei johdu siitä ettenkö olisi yrittänyt. Olen kyllä yrittänyt, mutta kun ihminen kulkee nyt niin vähissä vaatteissa, ettei niistä ole kengurointiin ollenkaan! Ehkä se ensi viikolla laittaa vaatetta enempi päällensä, että onnistuisi sekin. Tosin ensi viikon lopulla se kuulemma menee Töihin taas ja on sitten päivät pois. Taas saa huolehtia sen pärjäämisestä ja osaamisesta. Entisessä Töissään se sentään oli paljon tässä kotona, että sai työnohjata läheltä jos tarve vaati. Saa nähdä miten käy tällä kertaa.

Muutama kuva vielä lopuksi

Kuten tapana on ollut, aamupäivisin ollaan makuuhuoneessa, koska sinne paistaa aurinko. Iltapäivisin taas olohuoneessa, koska aurinkokin muuttaa sille puolelle taloa.

Ihan koko aikaa ei ole kuitenkaan lekoteltu. On pitänyt vähän työskennelläkin. Tänään esimerkiksi tuli sisälle tuollainen perhosolento. Liikeradat olivat hyvin tassulle sopivat. Suutuntumaltaan aivan kelvollinen ja rapea. Nykytrendien mukainen hyönteisvälipala.

Sopivat liikeradat ja matala lento, helppo pyydystää, mutta kuitenkin riittävä herättämään ja ylläpitämään kiinnostusta. Ei liian työläs helteisenäkään päivänä.

Mitä teille muille kuuluu?

*purrrRRRrrrRRRrrrrRRRRRrrrRRRRRrrrrRRRR* ja hyvää ensi viikkoa!

10 kommenttia »

 1. Pulututkielma vain laajenee laajenemistaan! Kiinnostavia havaintoja! 🙂 Hupsut eivät ole päässeet perhosjahtiin, mutta pari hyttystä on käynyt täällä tassuja väistelemässä. Yöllä yksi niistä oli tosin jäänyt makkariin ja puraisi mua pohkeesta, kun ei ollut Nuppua ja Jujua emoa vartioimassa. 😮

  kommentti Kirjoittanut Hupsut — 28 heinäkuun, 2019 @ 6:23 pm

  • Aina pitäisi olla kissa paikalla! Jatkossa Hupsuttamon makuukamarin ovi on avattava kissoille, että hoituu hyönteisongelmat! Täällä oli yhtenä kertana myös sellainen iso sääski, jota toissa viikon postauksen kommenteissa Pedro ennusti. Ne on myös rapsakoita ja hyviä, mutta se onneton yksilö räpisti katossa! Enhän minä nyt sinne ylettänyt…

   kommentti Kirjoittanut Friede — 28 heinäkuun, 2019 @ 6:37 pm

 2. Pulut ovat kyllä mielenkiintoisia; kovasti tähyillään niitä parvekkeelta, kun sinne sattuu pääsemään. Nyt ei olla moneen päivään päästy kuin käväisemään aamuisin, kun siellä on kuulemma sauna. Mutta ei kengurointia, onpa törkeesti sekin ilo keskeytetty! Ps. Tsemiut uuteen työhön!

  kommentti Kirjoittanut Pepsi ja Max — 28 heinäkuun, 2019 @ 7:44 pm

  • Meilläkin ihmisten mielestä on parvekkeella ollut kauhean kuuma, vaikka meillä ei ole niitä laseja siellä. Onneksi ollaan silti päästy sinne, vaikka H olikin sitä mieltä, että sieltä tulee entistäkin kuumempaa ilmaa sisälle. H kiittää tsempeistä!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 29 heinäkuun, 2019 @ 4:38 am

 3. Tutkimusapulaiset ovat varsin päteviä, vaikka ihmisiä ovatkin. Vaan kyllä sinä olet ihan paras pääanalysti, Friedeseni ❤️

  kommentti Kirjoittanut Sulo Naukulasi — 28 heinäkuun, 2019 @ 7:58 pm

  • Purrrr Suloni, pääpuluagentti ja ❤️ystävä ❤️, meillä on hyvä tutkimusryhmä!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 29 heinäkuun, 2019 @ 4:40 am

 4. Teillä on ollut jo perhoseläin! Meillä ei ole näkynyt mitään öttiäisiä pitkään aikaan, mutta toivotaan, että niitä rupeaa kohta näkymään. Yöperhot on maukkaita ja rapsakoita, vaikka siivet vähän inhottavia, kun ne räpyttää.
  Kuuma on ollut, mutta tänään ainakin täällä on jo melkein kenguruvaateilma, toivottavasti teilläkin.
  Onnea pulututkimukselle ja puskut & pusut 🥰😻

  kommentti Kirjoittanut Sofi ja Olga — 30 heinäkuun, 2019 @ 8:55 am

  • Kengurusäät ovat palanneet tännekin! Sekä eilen että tänään on kenguroitu. Perhoseläimiä taas ei ole nyt näkynyt, eikä muita öttiäisiä. Ne siivet on toisaalta aika kivatkin räpistäessään. Insipiroivat. Voivat suussa kyllä olla hieman tahmeat. Toivottavasti saatte jotakin pyydystettävää tekin! Purrrrr ja pusk 😻😻

   kommentti Kirjoittanut Friede — 30 heinäkuun, 2019 @ 9:27 am

 5. Pulututkimus edistyy, hienoa!
  Perhosen sait kiinni, wau 🤭 meillä ei ole lennnellyt muita kuin itikoita. Lämpöä oli ja tuli, nyt ei ole enää. Paitsi uunin päällä. Niin, meillä oli tuli uunissa tänään. P puhui 10 asteesta ja M halusi ilahduttaa meitä (ja itseään varmasti).
  Onnea uuteen työhön!

  kommentti Kirjoittanut Pirjon kollit — 30 heinäkuun, 2019 @ 6:21 pm

  • Kyllä varmana olisi ollut meilläkin uunissa tuli, jos olisi uuni! Kylmää ja tuulista on ollut meilläkin. Eikä perhosia tai muitakaan ötököitä yhtään 😾 Se oli kyllä hyvä perhonen tuo. Ihminen sanoo, että perhosia on nyt tänä vuonna tuntunut olevan aika paljon. Ei täällä sisällä, täällä ei ole ollut kuin tuo yksi, mutta ulkona! Tiedä sitten. Oletteko te huomanneet?

   H kiittää toivotuksista ❤️😘

   kommentti Kirjoittanut Friede — 30 heinäkuun, 2019 @ 6:56 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.