Frieden valtakunta

17 marraskuun, 2019

Tirpat ja tassuttelut. Ja pulut!

Filed under: Pulut, Valtakunta — Arttu ja Lupsu @ 4:53 pm

Hei taas!

Lupasin viimeiksi kertoa meidän tipu-tv-asioista ja muista, ja aionkin tehdä niin jo aiemmin, mutta sitten meidän ihmisen puhelin meni rikki ja vei mennessään kuvat. Sellaisella reportaasilla ei tee mitään missä ei kuvia ole, niin että sitten tämä viivästyi.

Mutta tärkeimmät asiat joka tapauksessa ensin. On saatu tietää, että verrattain lähellä meitä on paljon puluja. Sulon Mamma lähetti kuvan (joka tosin katosi sen ihmisen puhelimen rikkoutumisen takia). Ja sitten Pepsin ja Maxin Emäntä raportoi Sevillasta, että siellä kissat ja pulut elävät ihan lähekkäin:

Sevillan pulu. Ja kissa.

Tämän tiedon lisään pulukartalle ja pulututkimusaineistoon. Tämä on erittäin tärkeä tieto, vai mitä Sulo?

Sitten meidän omat linnuston tarkkailuasemat. Niillä ei ole vielä näkynyt puluja, mutta pidän sitä vain ajan kysymyksenä ottaen huomioon se Naukulan Mamman lähettämä kuva.

Keittiön pöydällä on toinen linnustontarkkailupiste.

Ja olohuoneessa toinen. Lajistossa ei ole havaittu suuria eroja tarkkailupisteiden välillä.

Molemmilla tarkkailupisteillä on nähty

 • talitiaisia
 • sinitiaisia
 • hömötiaisia tai kuusitiaisia, ei olla ihan varmoja kumpia ne on
 • punatulkkuja (herra ja rouva)
 • varpusia
 • närhiä (pienehkö, aika suuri ja valtava)
 • harakoita
 • oravia (pulleahäntäinen ja töpöhäntäinen!*)

*ihan totta, tänään oli pihalla orava, jolla oli puolta lyhyempi häntä kuin oravilla tavallisesti. Ihan tuuhea se oli, mutta lyhyt! Hyvin se silti näkyi puuhun kiipeävän, mutta oksalta toiselle hyppäämisestä en tiedä. Toivottavasti onnistuu sekin! (toim. huom.)

Niin että lajistollisestikin uskon, että pulut kyllä löytävät meille. Vai mitä mieltä olette? On pähkinöitäkin on tarjolla, jos siemenet on liian pieniä pulun nokkaan.

Sitten vielä yksi juttu, vaikka tässä on kyllä jo aika paljon. Tämän voisi jättää ensi kertaankin, mutta olkoon nyt. Meillä on nimittäin aika hyvä kulkureitti toiselta linnustonvalvontapisteeltä kiipeilytelineeseen. Ihmeen hyvä jopa ihmisten tekemäksi asiaksi.

Mutta ei tämä elämä kuitenkaan pelkkää vartiointia ja päivystystä ole. Muistamme kyllä myös rauhoittua mm. kenguroimaan.

Kengurointia ja sylikissuutta ei pidä unohtaa.

Myös tassuista huolehdimme edelleen.

Sitten vielä lopuksi sellainen, että me luetaan kyllä teidän blogeja, mutta nyt ei ole kovin paljon ehditty olla tietokoneella, joten kommentointi on jäänyt vähälle. Blogger ei anna kommentoida puhelimella, ainakaan jos käyttää nimeä ja url-osoitetta. Kommentit vain katoaa. On kyllä monesti yritetty!

Joka tapauksessa muistakaa pysyä lämpimänä näin kylminä aikoina, olkaa terveitä ja iloisia ja pitäkää huolta toisistanne! PurrrrRRRrrrRRRRRr kaverit, ootte parhaita ❤

10 kommenttia »

 1. Kenguru ja sylikissa samaan aikaan, ei pääse ihmiselle tulemaan kylmä!
  Oletteko jakaneet vuorot tipu-tv:n tarkkailupaikoille vai päivystättekö yhdessä?

  kommentti Kirjoittanut Sofi ja Olga — 17 marraskuun, 2019 @ 6:38 pm

  • Ei pääse ei! Välillä päivystetään yhdessä ja välillä vuoroittain. Silleen me tehdään, että se päivystää kenelle sopivimmin käy vuoro. Ei olla niin tarkkoja sen kanssa, kun näin kissana täytyy aikalailla nukkua myös! Mutta kengurointi on siitä hyvää, että silloin voi myös tipupäivystää!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 17 marraskuun, 2019 @ 6:44 pm

 2. Tuo Sevillan tilanne on kiehtova, erittäin kiehtova. Meidän mummulassakin puluja on ollut tosi lähellä, mutta siinä on ollut lasi tutkivan tassun ja pulun välissä. Sevillan pulu vieläkin lähempänä, eikä lasia. Kiehtovaa.

  kommentti Kirjoittanut Sulo Naukula — 17 marraskuun, 2019 @ 6:46 pm

  • Ehkä tämä lupaa hyvää sen puolesta, jos vaikka joskus voisit mummolassa päästä pulun lähelle ilman lasia välissä? Kun ei kai pulua pitäisi haitata, vaikka sulla olisi ihminenkin mukana (ne varmaan haluaa sun mukaan jos menet ulos mummolassa?), kun pulut ja ihmiset on muutenkin niin usein samoilla paikoilla?

   kommentti Kirjoittanut Friede — 17 marraskuun, 2019 @ 6:52 pm

 3. Teillä on hyvät töllöt. Ja reitti sinne! Kyllä se pulun ja kissan vierekkäin olo olisi mahdollista; kuka piiristämme ehtisi testata sitä?

  kommentti Kirjoittanut Pepsi ja Max — 17 marraskuun, 2019 @ 7:18 pm

  • Välittömästi testaa se, joka ensiksi saa pulun lähettyvilleen! Parhaat mahdollisuudet on varmaan Sulolla mummolassansa!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 17 marraskuun, 2019 @ 7:21 pm

 4. No voi hitsi kommentoinnin ongelmia, mutta pääasia, että te olette siellä, voitte hyvin ja tipujakin näkyy (ja niitä oravia!). Mainio tuo reitti, kyllä tiedän kelpaa. Voittaa varmaan 6-0 entiset olosuhteet, vai mitä?

  kommentti Kirjoittanut Saila — 17 marraskuun, 2019 @ 10:22 pm

  • Kyllä tässä on nyt mahdollisuuksia entistä enemmän! Ollaan ymmärretty, että joitain uudistuksia voisi vielä olla tulossakin, mutta katsotaan nyt miten sen kanssa käy.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 18 marraskuun, 2019 @ 4:10 am

 5. Moi! Tekin ootte parhaita! – Tulihan tuota puluasiaa ihan kunnolla. Meillä on ikkunat niin korkeella, että puluja nolla 😦 Muitten tirppojen kans vähän sama, koska ollaan etäällä puista 😦

  kommentti Kirjoittanut Ilona ja Zetor — 18 marraskuun, 2019 @ 2:56 pm

  • Mutta pulutkin voi kyllä olla sika korkealla ja talojen päällä! Ehkä niitä tulee teillekin vielä?

   kommentti Kirjoittanut Friede — 18 marraskuun, 2019 @ 2:59 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.