Frieden valtakunta

9 helmikuun, 2020

Figoasiaa

Filed under: Sairastukset, Valtakunta — Arttu ja Lupsu @ 5:58 pm

Hei kaikki

Nyt mulla on kerrottavaa meidän Figosta. Muistanette, että Figolla on vuosien saatossa ollut kauheasti ongelmia tassujen kanssa?Ja ehkä senkin, että Figo on syönyt pitkään kortisonia, jonka avulla tassut pysyivät (joskus) kunnossa?

No mutta, sen jälkeen kun me syksyllä muutettiin tänne uuteen paikkaan, Figon tassut on olleet hyvässä kunnossa. Siksi meidän ihminen alkoi loppuvuodesta vähentämään kortisonia. Joulun aikaan se sai viimeisen pillerinpuolikkaan ja sitten ei enää saanut.

Sitten kävi alkuvuodesta niin, että Figolla alkoi olla aamupahoinvointia! Kutakuinkin joka toinen aamuyö siltä tuli yöööök. Ihminen aikansa katseli sitä asiaa ja sitten vei Figon eläinlääkärille. Sille samalle, joka viimeksi tutki minutkin. Kuulemma on tosi hyvä ja perusteellinen lääkäri! Joka tapauksessa tämä tapahtui toissa maanantaina ja Figolta otettiin verikoe ja röntgenkuvat mahasta ja todettiin, että muutama veriarvo (esimerkiksi valkosolut) on vähän koholla, mutta pääsääntöisesti mikään ei ole pahasti vinksallaan ja mahassa on kaikki oikeilla kohdillaan ja sopivan kokoisia. Tiettävästi ei myöskään havaittu kissanpentuja, vaikka kuulemma sellaiset voivat aiheuttaa aamupahoinvointiakin. Ainakin ihmiset sanoo niin. No mutta sitten Figon piti ruveta ottamaan Antepsin-litkua aina tuntia ennen iltapalaa, jos se vaikka auttaisi. Ei auttanut. Niinpä viime maanantaina sille aloitettiin uudestaan kortisoni, eikä koko viikolla ole ollut aamupahoinvointia lainkaan! Huomenna sitten aletaan taas pienentämään sitä annosta, mutta ilmeisestikin Figon pitää nyt sitten niellä niitä pillereitä jatkossakin. Tylsä juttu, mutta parempi kumminkin kuin huono olo, vaikka sinänsä Figo on kyllä ollut ihan reipas ja pirteä koko ajan. Eikä tassuissa ollut mitään vikaa, paitsi kerran kun ihminen kokeili antaa vähän kanaa Figolle. Silloin meni yksi varvas pahaksi heti, mutta se hoitui voiteella.

Minä sen sijaan joudun nielemään kahdesti päivässä neljänneksen Apoquel-pilleristä, joka on inhottava pilleri, eikä edes tahdo auttaa. Se kuulemma otetaan myös kohta puheeksi. Lisäksi pissivarkauden vaara on taas raskaana mun päälläni, vaikkei minussa sen puolesta mitään vikaa olekaan. Ihme jutut noita ihmisiä kiinnostaakin, olen ennenkin sanonut.

Joka tapauksessa ei tässä mitään suuria valituksen aiheita nyt ole. Tipu-tv:ssä on vilkasta lento- ja oravaliikennettä (meillä on ainakin kolme oravaa: yksi töpöhäntäinen, yksi jolla on isompi häntä kuin koko muu orava ja ainakin yksi tavallinen). Muilta osin ei uusia lajeja ole näkynyt. Ei myöskään puluja, eikä pääpulusta ole tietenkään näkynyt pyrstösulkaakaan. Sen sijaan tänäpäivänä oli lehdessä pääkanarialintu (maksullinen juttu, mutta kuva on tuolla alempana). Onkohan kanarialinnutkin pulunsukuisia? Osaatteko sanoa?

Lopuksi video päivän päähenkilöstä. Figo puhdistaa varpaitaan, joissa ei ole mitään vikaa.

Ja sitten kenguru. Tällä kertaa kenguru, jonka viikset ovat huonosti! Nyt onkin ollut runsaasti aikaa kenguroida tällä viikolla.

Ruttuviiksikenguru. Mielellään ette välittäisi taustan tiskipöydästä, vaikka se näyttääkin olevan kuin lähtevä laiva…

Ja vielä se pääkanarialintu. Ehkä pulunsukuinen.

Pääkanarialintu.

Hyvää tulevaa viikkoa kaikille! Pitäkää huolta toisistanne ❤ purrrrrrr purrrrrrrr purrrrr

Advertisement

8 kommenttia »

 1. Hyvää viikkoa teillekin! ❤️

  kommentti Kirjoittanut Pirjon kollit — 9 helmikuun, 2020 @ 8:18 pm

 2. Mielenkiintoinen juttu tuo pääkanarialintu. Meillä oli undulaatteja, kun olin lapsi ja nuori ja ne muuttivat kanssani vielä kun muutin omilleni. Ne saattoivat joskus lennähtää päähän silloin, kun olivat vapaana häkistään. Ehkä niissä ja kanarialinnuissa on jotain samaa kuin puluissa. Molemmat osaavat ehkä myös kakata päähän. Kokeilkaapa sitä Figon kanssa!
  Eläköön Figon söpövarpaat, hyvää vointia niille ja Figon masulle! Ja sinulle Friede myös. Mustiltakin voisin varastaa pissiä, sillä Musti kävi viime viikolla senioritarkastuksessa ja sen lisäksi voisi tehdä pissitutkimuksen, jos saisin sitä varastettua. En ole suhtautunut asiaan kovin tunnollisesti, joten toistaiseksi en ole pystynyt hoksaamaan Mustin pissillä käyntejä ollenkaan, paitsi eilen illalla myöhään, jolloin pissiä ei olisi voinut lääkärille viedäkään. En edes tiedä, miten Musti suhtautuisi pissivarkauteen, sitä ei ole aiemmin tehty. Osaatko neuvoa Mustia siinä?

  kommentti Kirjoittanut Saila — 10 helmikuun, 2020 @ 1:53 pm

  • Mustille sanoisin, että kyllähän se tympeä juttu on se pissivarkaus, mutta vielä tylsempää on, jos se otetaan eläinlääkärillä. Silloin ajetaan ensin karvat mahasta ja sitten turautetaan mahalle sinistä ainetta, painetaan mahasta sellaisella laitteella, joka näyttää kuvaa ja sitten pistetään neulalla! Niin että kannattaa se suhauttaa vaan kauhaan, pääsee lopultakin vähemmällä. Mulkaiset vaan ihmistä pahasti sitten, että ymmärtää tehneensä rumasti häiritessään pissirauhaa.

   Kenenkään päähän kakkiminen sen sijaan kuulostaa epäkunnialliselta! Sellaista ei kyllä kokeilla.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 10 helmikuun, 2020 @ 2:09 pm

 3. Tuo pääkanarialintu asuu kuulemma täällä meillä päin! Ei kovin lähellä, mutta samassa kaupungissa kumminkin. Voisikohan sitä mennä katsomaan? (Pää muuten on ihan kuin se yksi näyttelijä, James Nesbitt)
  Pillerit ja pissivarkauden suunnittelu eivät ole kivoja, mutta onneksi Figosta ei löytynyt pentuja sentään. Se olisikin ollut melkoinen yllätys. 😂
  Hyvää manikyyri- ja kenguruviikkoa teille. Purrrrrrrrr 😘😘😘

  kommentti Kirjoittanut Sofi ja Olga — 10 helmikuun, 2020 @ 8:16 pm

  • Ehdottomasti kannattaa ainakin pitää tarkasti silmällä, jos siellä teillä päin on enempikin pääkanarialintuja. Tai muita päälintuja, ties vaikka päälintulajikkeita olisi enemmän!

   Se olisi ollut melkoinen yllätys, jos Figon mahassa olisi ollut pentuja, mutta ei sekään haitannut olisi. Oltaisiin kyllä hoidettu ja kasvatettu!

   Hyvää viikkoa teillekin, vaikka ehkä ilman kenguruita. Manikyyrejä varmaankin on, ja kannattaa sitä kengurointiakin kokeilla!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 10 helmikuun, 2020 @ 8:29 pm

   • Varmaan olisitte hoitaneet ja kasvattaneet pennut kunnon kissoiksi!
    Olga joskus yrittää vähän kenguroida ja menee viltin alle, jos mamikin on siellä. Vaatekengurointia ei olla kokeiltu, kun ei mamilla ole sellaisia paitoja. Manikyyriä harrastetaan päivittäin. 😀

    kommentti Kirjoittanut Sofi ja Olga — 11 helmikuun, 2020 @ 11:49 am

    • Peitonaluskissuus on aivan oiva juttu myös! Harrastan sitäkin joka yö.

     kommentti Kirjoittanut Friede — 12 helmikuun, 2020 @ 9:05 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.