Frieden valtakunta

23 helmikuun, 2020

Ulkoilua

Filed under: Palveluskunta, Pulut, Valtakunta — Arttu ja Lupsu @ 8:18 pm

Hei kaikki!

Tiiättekö mitä! Olemme ihmisen kanssa päässeet ulkoilemaan. Valjaissa tietysti, koska ei ihmisiä voi päästää luontoon vapaaksi, ei ne siellä pärjää, mutta kumminkin. Nyt minä tiedän, että meillä on pihalla rappuset, joiden alle voi mennä (myös ihminen mahtuu sinne, jos se kumartuu), sitten on kuusia, lunta, jäniksenpapanoita ja välillä tuulta. Ja maassa on siemeniä ja pähkinöitä, ainakin välillä. Se on hyvä, koska ne voivat toimia pulunhoukuttimena. Ei ole vielä näkynyt puluja, vaikka miten tarkasti katsoisi. Tinttejä ja mustarastaita ja harakoita on viime aikoina enimmäkseen näkynyt.

Puluista puheen ollen, tällä viikolla on myös saatu tietää, että kaikki pulut eivät osaakaan lentää! Kiitos Sulo jälleen tästä tiedosta ❤ Tämä oli vallan uutta tietoa. Lentokyvyttömyys tietysti haittaa viestipuluna toimimista huomattavasti, mutta kyllä minä voisin tutkimuspuluksi sellaisenkin ottaa. Pulu se on lentämätönkin pulu! Sillä on silti vielä runsaasti ominaisuuksia, joita olisi mielenkiintoista tutkia tarkemmin. Niin kuin nyt vaikka se, että osaako se uida tai kulkeeko se ihmisen päässä ja onko se ylipäätään paljonkin ihmisen tapainen olento.

Niin tai näin, jatkan ahkerasti puluharrastusta ja toivottavasti joskus tapaan sellaisen.

Täällä meidän pihassa on kuusia. Useita kuusia, joissa voisi hyvinkin olla puluja, koska niissä on muitakin lintuja.

Ei kumminkaan ole puluja, eikä varmaan juuri nyt tulekaan, kun ihminen rompottaa. Johan nyt jokainen seutukunnan pulu pelästyy tuollaista tömistelyä ja kälätystä. Meidän ihminen ei sitten ymmärrä tuon taivaallista pulustuksesta!

Koska ulkona on vielä aika kylmä, pitää muistaa huolehtia lämpimänä pysymisestä. Kengurointi auttaa siihen!

Auringonläikkiäkin on jo muutamia ollut. Ne vasta pitääkin hyödyntää tarkasti!

Sitten toinen juttu. Meidän ihminen kävi yhtenä päivänä tapaamassa Mauria, joka on Sulo Naukulan pikkuvelipuoli. Katsokaa kuinka komea. Ei kumminkaan yhtä komea kuin Sulo, koska Suloa ei kyllä kukaan voita (ainakaan kukaan eurooppalainen, meidän Figo on eri juttu, kun se Figo on oci. Figo on aivan hyvä poika). Oli miten oli, katsokaa vaikka, kyllä Mauri aika komea on, vai mitä?

Mauri. Pinkkitassun Magnus.

Ja sitten Maurilla oli kaverikin. Reiska, joka on cornish rex. Aika vekkulin näköinen ja kuulemma hyvin silkkinen turkiltaan ja verraton seuramies!

Reiska

Ja vielä kolmantena asiana on se, että meidän vierashuoneessa oli tänä viikonloppuna taas vieras! Se on tosin ihan kelpo mieshenkilö, ei tee äkkinäisiä liikkeitä ja on kuulemma aiemmin asunut samaa taloutta ocicatin kanssa, joten ymmärtääkin oletettavasti kissa-asioita. Figokin saattoi jopa olla samalla sohvalla sen kanssa, mikä on jo varsin paljon, vaikka oli siinä paksulti huopaa sentään välissä. Siitä ei ole kuvaa kuitenkaan.

Kaikenlaista on siis tällä viikolla ollut. Ensi viikolle toivomme etenkin auringonläikkiä ja puluja ja kengurointia. Mutta nyt pitää kiireesti mennä syömään iltapalaa, se on myöhässä jo!

Toivottavasti teillä kavereilla on ollut hyvä viikko ja tuleva on vielä parempi! Purrr purrrr purrr, pysykää lämpimänä ja hyödyntäkää mahdolliset aurinkopaikat huolellisesti!

Purrr purrr purr!

Advertisement

14 kommenttia »

 1. No niin! Siellä on oikein tutkimusmatkailtu. Täällä on aika paljon puluja, mutta ne ovat kaikki lentäviä. Niiden pöllömäistä huhuilua kuuluu paljon tuosta meidän vieressä olevasta metsästä. Varmaan siellä mun omassakin metsässä saattaa jokunen pulunen asua. Odotamme jännityksellä, koska teidän pihan ensimmäinen puluhavainto tehdään!

  kommentti Kirjoittanut Saila — 23 helmikuun, 2020 @ 9:51 pm

  • Minäkin odotan sitä innolla! Kyllä uskon sen olevan ajan kysymys.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 23 helmikuun, 2020 @ 10:09 pm

 2. Hmmm…kyllä luulisi pulun kaveeraavan kissankin kanssa, kun kerran koirankin. Pidä vaan tarkasti silmällä pihaa, jospa sinne lennähtäisi tai taapertaisi joku kissamyönteinen pulu.
  Tuo teidän ihmisen ulkoiluttaminen valjaissa on hyvä ajatus. Me ollaan kuultu, että sillä on taipumusta juoksennella yksikseen pitkin metsiä, eksyy vaikka ilman sinua!
  Mauri on komea, on kyllä Sulon kanssa samaa näköä, niin viisas katse. 😍
  Hyvää viikkoa sinne teille myös. Kurrrrrr hrrrrrrr 😻

  kommentti Kirjoittanut Sofi ja Olga — 24 helmikuun, 2020 @ 7:39 am

  • Kyllä se ihminen aina välillä onkin hukassa, ja juuri siksi sen päästäminen yksin kulkemaan on melkoinen riski.

   Voisi olla kissamyönteinen pulu, kun on kerran pulumyönteinen kissakin! Ja koirat sentään on paljon hankalampia kavereita, ja yleensä isompia, vaikka tuo jutun koira olikin kyllä hyvin pieni.

   Purrrr kurrtrr tytöt ❤️❤️❤️

   kommentti Kirjoittanut Friede — 24 helmikuun, 2020 @ 7:53 am

 3. Ulkoilu on ihan parasta, eiks vaan?! Meillä näkyy hirveesti oravia ja harakoita, ei puluja täälläkään…
  t. Freddie von Stumpy

  kommentti Kirjoittanut Kissakolmio — 24 helmikuun, 2020 @ 9:58 am

  • Ulkoilu on kivaa juu. Siitä on kauheasti aikaa kun viimeksi ennen tätä olen päässyt valjaissa ulos. Olin silloin vielä ihan nuori. Figo sen sijaan ei ole halunnut ulos, vaikka sillekin on sovitettu valjaita. Tiedettiin kyllä ettei se halua, mutta pitää olla toimintavalmius, jos se vaikka joskus sattuisikin haluamaan ulos! Kesällä vaikka kun on lämmintä.

   Harmillista ettei teilläkään ole puluja. Vaikuttaa siltä, että pulujen sijainti maailmassa on jonkin verran vinksallaan!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 24 helmikuun, 2020 @ 12:38 pm

 4. Aurinkoista viikkoa! Ihana piha teillä😍

  kommentti Kirjoittanut Pirjon kollit — 24 helmikuun, 2020 @ 7:38 pm

  • Tehdään kunnollinen pihaesittely sitten, kun on vähän lämpimämpää ja saadaan aikaiseksi. Piha on kyllä joka tapauksessa mainio. Kuusten lisäksi on pihlajia ja haapa. Niin ja saunan takana kuulemma vaahteroita, mutta siellä en ole vielä käynyt. Ties vaikka siellä olisi erilajisia lintuja kuin kuusissa! Aurinkoista ja lämmintä viikkoa teillekin. Täällä ei ole ollut tänään lämmintä, vaan tavattoman tuulista! Ei menty ulos. Ihminen meni kyllä, mutta sanoi ettei mun kannata kun tulee kylmä ja tuuli vie. Uskoin tällä kertaa.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 24 helmikuun, 2020 @ 7:43 pm

 5. Erinomaista, erinomaista! Piha on kiva. Ties mitä siellä vielä tuleekaan vastaan.

  kommentti Kirjoittanut Naukulat — 24 helmikuun, 2020 @ 8:12 pm

  • Niin, ties vaikka hiirikin tai jänis erilaisten lintujen lisäksi! 🐭 🐇

   kommentti Kirjoittanut Friede — 24 helmikuun, 2020 @ 8:18 pm

 6. Niin ja voi hyvänen aika sentään, H näki Maurin ♥ Mauri on niin komea, niin komea! Ihaillaan instassa Mauri-pojan komeutta tuon tuosta.

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — 24 helmikuun, 2020 @ 8:14 pm

  • Mauri on komea, sen kyllä uskon kuvista päätellen. Tosin kissoilta käy tuo komeus aivan luonnostaan ja Maurilla on vielä Pinkkitassujen komeusgeenit!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 24 helmikuun, 2020 @ 8:19 pm

 7. Toi on kyllä nyt niin hyvä homma, että teillä on nyt ihan omat huudit ulkoilla ❤

  Ja kyllä on Pinkkitassun Maurilla samaa näköä kun sukulaispojallaan Sulolla! Reiskalla ei, mutta eihän se ollutkaan Pinkkitassujen sukua. Vaan komeiden suvusta taitaa Reiskakin tulla ❤

  kommentti Kirjoittanut Taru — 1 maaliskuun, 2020 @ 12:22 pm

  • Joo, ei Reiska Pinkkitassuja olekaan, mutta komeiden sukua kyllä.

   Ulkoiluhommissa on tällä viikolla ollut sellainen ongelma, että lämpötila on ollut kelvoton. Parempi pysyä tuvassa ettei palellu tassut. Minkälaista peliä se sellainen on, että aurinko paistaa ja näyttää lämpimältä, mutta siltikin on liian kylmä?

   kommentti Kirjoittanut Friede — 1 maaliskuun, 2020 @ 1:42 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.